בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
5 בנוב׳ 2012
Re: סאדיסט ומאזוכיסט הלכו לים
לפני 12 שנים •
5 בנוב׳ 2012
בכוח המוח(שולטת) • 5 בנוב׳ 2012
לילי ש' כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: ולעומת זאת, להיות מאזוכיסט זה קצת.. הממ.. לא מצטלם טוב. הולך יד ביד עם לוזריות אפילו.
בכוח המוח כתב/ה: מה ההגיון הפנימי שעומד מאחורי זה?
לדעתי זה באמת פשוט. כשמשהו לא מצטלם טוב, זה לא בגלל נימוקים שכלתניים אלה בגלל לוגיקה בסיסית שאומרת מי לעזאזל רוצה שיכאב לו? מתאגרפים? ומה זה קשור בעצם לזה שהם רוצים שיכאב להם? עצם הרצון עצמו הוא בזוי? |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
5 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
5 בנוב׳ 2012
בלוסום(לא בעסק) • 5 בנוב׳ 2012
לילי ש' כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: ולעומת זאת, להיות מאזוכיסט זה קצת.. הממ.. לא מצטלם טוב. הולך יד ביד עם לוזריות אפילו.
בכוח המוח כתב/ה: מה ההגיון הפנימי שעומד מאחורי זה?
לדעתי זה באמת פשוט. כשמשהו לא מצטלם טוב, זה לא בגלל נימוקים שכלתניים אלה בגלל לוגיקה בסיסית שאומרת מי לעזאזל רוצה שיכאב לו? אממ.. היי נעים מאד אני בלוסום ואני... מזוכיסטית.. (שומו שמים...) |
|
המלט |
לפני 12 שנים •
5 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
5 בנוב׳ 2012
המלט • 5 בנוב׳ 2012
בכוח המוח כתב/ה: נניח שאני מבינה למה להיות שולט זה מה זה מאגניב ולמה להיות נשלט זה קצת פאדיחה. (תכלס, גם את זה אני לא לגמרי מבינה.)
אבל למה כשמישהו מגדיר את עצמו כסאדיסט מתגנבת המון פעמים נימת גאווה לקולו, וכך גם אם אחרים מגדירים אותו ככזה? להיות סאדיסט זו גאווה כזו? ולעומת זאת, להיות מאזוכיסט זה קצת.. הממ.. לא מצטלם טוב. הולך יד ביד עם לוזריות אפילו. אז זו השאלה שלי - למה זה כך? מה ההגיון הפנימי שעומד מאחורי זה? ולפני שאתם עונים דעו: כל מי שעונה הוא נשלט מאזוכיסט. מעולם לא הבחנתי בנימת גאווה בקולו של מישהו שהגדיר את עצמו כסאדיסט, ואף פעם, אפילו לא פעם אחת -- לא הבחנתי באיזושהי "פאדיחה", מרומזת, מובלעת או אחרת -- במי שהגדיר את עצמו כמאזוכיסט. לא בעיני עצמו, ולא בעיני הסובבים אותו. על פי הנסיון הפרטי שלי, אם כך, השאלה שלך מתייתרת. מה שכן, יתכן שאת מסתובבת בחוגים שוביניסטיים נמוכי מצח להחריד, מה שעלול להשפיע על נפשך הרכה. |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
6 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
6 בנוב׳ 2012
בכוח המוח(שולטת) • 6 בנוב׳ 2012
יוסף הצדיק כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: נניח שאני מבינה למה להיות שולט זה מה זה מאגניב ולמה להיות נשלט זה קצת פאדיחה. (תכלס, גם את זה אני לא לגמרי מבינה.)
אבל למה כשמישהו מגדיר את עצמו כסאדיסט מתגנבת המון פעמים נימת גאווה לקולו, וכך גם אם אחרים מגדירים אותו ככזה? להיות סאדיסט זו גאווה כזו? ולעומת זאת, להיות מאזוכיסט זה קצת.. הממ.. לא מצטלם טוב. הולך יד ביד עם לוזריות אפילו. אז זו השאלה שלי - למה זה כך? מה ההגיון הפנימי שעומד מאחורי זה? ולפני שאתם עונים דעו: כל מי שעונה הוא נשלט מאזוכיסט. מעולם לא הבחנתי בנימת גאווה בקולו של מישהו שהגדיר את עצמו כסאדיסט, ואף פעם, אפילו לא פעם אחת -- לא הבחנתי באיזושהי "פאדיחה", מרומזת, מובלעת או אחרת -- במי שהגדיר את עצמו כמאזוכיסט. לא בעיני עצמו, ולא בעיני הסובבים אותו. על פי הנסיון הפרטי שלי, אם כך, השאלה שלך מתייתרת. מה שכן, יתכן שאת מסתובבת בחוגים שוביניסטיים נמוכי מצח להחריד, מה שעלול להשפיע על נפשך הרכה. ומה שכתבו כאן אחרים לא גרם לך להבין שזה רחוק מלהיות משהו שאני ממציאה? ומה זה קשור לשוביניסטים נמוכי מצח להחריד? אני חושבת שהתפישה הזו מתקיימת, ועובדה היא שאנשים לא מתפלאים על כך, אלא מנסים להבהיר (גם לעצמם) מדוע התפישה היא כזו. נדמה לי שזה קל מאוד לפתור את העניין ב: "לא קיים", קל בערך כמו לתלות את זה ברעיון שאני מסתובבת עם שוביניסטים נמוכי מצח להחריד. |
|
המלט |
לפני 12 שנים •
6 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
6 בנוב׳ 2012
המלט • 6 בנוב׳ 2012
בכוח המוח כתב/ה: יוסף הצדיק כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: נניח שאני מבינה למה להיות שולט זה מה זה מאגניב ולמה להיות נשלט זה קצת פאדיחה. (תכלס, גם את זה אני לא לגמרי מבינה.)
אבל למה כשמישהו מגדיר את עצמו כסאדיסט מתגנבת המון פעמים נימת גאווה לקולו, וכך גם אם אחרים מגדירים אותו ככזה? להיות סאדיסט זו גאווה כזו? ולעומת זאת, להיות מאזוכיסט זה קצת.. הממ.. לא מצטלם טוב. הולך יד ביד עם לוזריות אפילו. אז זו השאלה שלי - למה זה כך? מה ההגיון הפנימי שעומד מאחורי זה? ולפני שאתם עונים דעו: כל מי שעונה הוא נשלט מאזוכיסט. מעולם לא הבחנתי בנימת גאווה בקולו של מישהו שהגדיר את עצמו כסאדיסט, ואף פעם, אפילו לא פעם אחת -- לא הבחנתי באיזושהי "פאדיחה", מרומזת, מובלעת או אחרת -- במי שהגדיר את עצמו כמאזוכיסט. לא בעיני עצמו, ולא בעיני הסובבים אותו. על פי הנסיון הפרטי שלי, אם כך, השאלה שלך מתייתרת. מה שכן, יתכן שאת מסתובבת בחוגים שוביניסטיים נמוכי מצח להחריד, מה שעלול להשפיע על נפשך הרכה. ומה שכתבו כאן אחרים לא גרם לך להבין שזה רחוק מלהיות משהו שאני ממציאה? ומה זה קשור לשוביניסטים נמוכי מצח להחריד? אני חושבת שהתפישה הזו מתקיימת, ועובדה היא שאנשים לא מתפלאים על כך, אלא מנסים להבהיר (גם לעצמם) מדוע התפישה היא כזו. נדמה לי שזה קל מאוד לפתור את העניין ב: "לא קיים", קל בערך כמו לתלות את זה ברעיון שאני מסתובבת עם שוביניסטים נמוכי מצח להחריד. דווקא מה שאחרים ואחרות כתבו כאן, כמו גם מה שאחרות ואחרים *לא* כתבו כאן, חיזק עוד יותר את דעתי שאת מסתובבת במחיצת נמוכי מצח. כן, אנשים מתפלאים על כך ברמה של ״יותר כיף להרביץ מאשר שירביצו לך״. ליטול מכך אסמכתא לתקפות השאלה שלך כמוה כמתן הכשר לחניה בחניית נכים רק כי הרבה עושים כך. |
|
רצסיבי(נשלט) |
לפני 12 שנים •
6 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
6 בנוב׳ 2012
רצסיבי(נשלט) • 6 בנוב׳ 2012
אני חושב שהרבה יותר מגניב להיות מזוכיסט, ויש לי גם הוכחה ניצחת לכך:
|
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
6 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
6 בנוב׳ 2012
בכוח המוח(שולטת) • 6 בנוב׳ 2012
יוסף הצדיק כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: יוסף הצדיק כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: נניח שאני מבינה למה להיות שולט זה מה זה מאגניב ולמה להיות נשלט זה קצת פאדיחה. (תכלס, גם את זה אני לא לגמרי מבינה.)
אבל למה כשמישהו מגדיר את עצמו כסאדיסט מתגנבת המון פעמים נימת גאווה לקולו, וכך גם אם אחרים מגדירים אותו ככזה? להיות סאדיסט זו גאווה כזו? ולעומת זאת, להיות מאזוכיסט זה קצת.. הממ.. לא מצטלם טוב. הולך יד ביד עם לוזריות אפילו. אז זו השאלה שלי - למה זה כך? מה ההגיון הפנימי שעומד מאחורי זה? ולפני שאתם עונים דעו: כל מי שעונה הוא נשלט מאזוכיסט. מעולם לא הבחנתי בנימת גאווה בקולו של מישהו שהגדיר את עצמו כסאדיסט, ואף פעם, אפילו לא פעם אחת -- לא הבחנתי באיזושהי "פאדיחה", מרומזת, מובלעת או אחרת -- במי שהגדיר את עצמו כמאזוכיסט. לא בעיני עצמו, ולא בעיני הסובבים אותו. על פי הנסיון הפרטי שלי, אם כך, השאלה שלך מתייתרת. מה שכן, יתכן שאת מסתובבת בחוגים שוביניסטיים נמוכי מצח להחריד, מה שעלול להשפיע על נפשך הרכה. ומה שכתבו כאן אחרים לא גרם לך להבין שזה רחוק מלהיות משהו שאני ממציאה? ומה זה קשור לשוביניסטים נמוכי מצח להחריד? אני חושבת שהתפישה הזו מתקיימת, ועובדה היא שאנשים לא מתפלאים על כך, אלא מנסים להבהיר (גם לעצמם) מדוע התפישה היא כזו. נדמה לי שזה קל מאוד לפתור את העניין ב: "לא קיים", קל בערך כמו לתלות את זה ברעיון שאני מסתובבת עם שוביניסטים נמוכי מצח להחריד. דווקא מה שאחרים ואחרות כתבו כאן, כמו גם מה שאחרות ואחרים *לא* כתבו כאן, חיזק עוד יותר את דעתי שאת מסתובבת במחיצת נמוכי מצח. כן, אנשים מתפלאים על כך ברמה של ״יותר כיף להרביץ מאשר שירביצו לך״. ליטול מכך אסמכתא לתקפות השאלה שלך כמוה כמתן הכשר לחניה בחניית נכים רק כי הרבה עושים כך. אני לא דיברתי על הכשר, אל תתבלבל. אני דיברתי על הנחה מובלעת שמתקיימת. זכותך לחשוב ולהרגיש שהיא לא מתקיימת, אני לא חושבת שההיקש הלוגי שלך בעניין נמוכי המצח כל כך תקף, (מה גם שהוא רחוק כל כך מלהיות נכון, אמפירית) וממילא זה לגופו של אדם, ואני באמת לא מתכוונת להגרר לשם. אני לא יודעת מה למדת מכל אלה שלא הגיבו כאן, אבל זו דרך חדשנית בעיני להגיע למסקנות. מאלה שהגיבו כאן, ראיתי אחוז גבוה ביותר שלא התפלא כלל על כך שמתקיימת הנחה כזו, ואפילו היו שניסו להסביר את המניעים לכך. גם אם ההסבר היה "יותר כיף להרביץ מאשר שירביצו לך.", ההנחות הרגשיות הפנימיות שלנו הרבה פעמים מאוד לא מפותחות, ומכל מקום אני מוכנה לקיים דיאלוג לגופה של אמירה ולא לפטור אותה במחשבה ש"מדובר באמירה של נמוכי מצח, ומשכך מדובר בפער בלתי ניתן לגישור עקב היותי גבה מצח." עם יהירות ממילא לא בונים גשרים, ומייצרים הבנות. ולאחר כל זה, אני אומר שוב: מזוכיזם הוא מנגנון מופלא ומסקרן בעיני, וגם ההתפתחות שלו מופלאה בעיני, יותר מסאדיזם. הייתי שמחה לשיח בנושא, כי הוא מתקשר גם עם תפישת ערך עצמי הרבה פעמים, וזו הסיבה שהפוסט הזה הועלה. לא יהיה שיח כאמור, והוא יסגר בהחלטיות ברמת "את מדברת שטויות", גם בסדר לי. (: כל טוב. |
|
רפאל |
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
רפאל • 7 בנוב׳ 2012
אני יכול לספר שבתחילת דרכי, כשרק גיליתי שיש כזה דבר "מזוכיסטית", חשבתי שאישה מזוכיסטית היא הדבר הכי מגניב, סקסי ושווה שיש. בטח שיותר שווה מאשר אנג'לינה ג'ולי. אבל עם השנים הבנתי שזה לא בהכרח כך, ושאנג'לינה ג'ולי זה לא כל כך נורא. עם השנים הבנתי שסאדיסט ומאזוכיסט הם מושגים מציינים קשת רחבה מאוד ומגוונת מאוד של טיפוסים, והיום אני כבר אדיש למדי למשמע ההגדרות הללו.
מה שכן, באופן אישי אני חושב לפעמים באמצעות מושגים ארכיטיפיים של סאדיסט ומאזוכיסט, שאין להם בהכרח קשר עם האופן שבו בני אדם אחרים מבינים את המושגים הללו, ואז הסאדיסט הוא בהחלט הרבה יותר מגניב. זה מעט ניטשאני. אני חושב על הסאדיסט כעל אדם חיוני מאוד ואקטיבי. אדם ששלם עם עצמו, ואינו תלוי באחרים עד שאינו נזקק כלל לסנטימנטים של מוסר המוני. יש בו משהו נקי מאוד, חסר נוירוזות וקונפליקטים נפשיים, וללא הרבה חיבוטי נפש הוא פשוט מממש את רצונותיו. מישהו עם עוצמה פנימית וביטחון עצמי. המאזוכיסט, לעומת זאת, חסר את החיוניות של הסאדיסט. הוא מחפש להיות קורבן, בצורה מפורשת יותר או פחות. הוא תלותי מאוד, ובשביל לממש את עצמו הוא צריך "לתמרן" מישהו ולגרום לו באופן פרדוקסלי לעולל לו בדיוק את מה שהוא אוהב. יש בו משהו מאוד לא נקי, האלימות שלו היא פאסיב אגרסיב, ואת הרצונות שלו הוא ממש דרך תמרונים שמוציגים כמוסר או סנטימנט. בקיצור - פחות מגניב. |
|
Red E |
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
Red E • 7 בנוב׳ 2012
רפאל כתב/ה: אני יכול לספר שבתחילת דרכי, כשרק גיליתי שיש כזה דבר "מזוכיסטית", חשבתי שאישה מזוכיסטית היא הדבר הכי מגניב, סקסי ושווה שיש. בטח שיותר שווה מאשר אנג'לינה ג'ולי. אבל עם השנים הבנתי שזה לא בהכרח כך, ושאנג'לינה ג'ולי זה לא כל כך נורא. עם השנים הבנתי שסאדיסט ומאזוכיסט הם מושגים מציינים קשת רחבה מאוד ומגוונת מאוד של טיפוסים, והיום אני כבר אדיש למדי למשמע ההגדרות הללו.
מה שכן, באופן אישי אני חושב לפעמים באמצעות מושגים ארכיטיפיים של סאדיסט ומאזוכיסט, שאין להם בהכרח קשר עם האופן שבו בני אדם אחרים מבינים את המושגים הללו, ואז הסאדיסט הוא בהחלט הרבה יותר מגניב. זה מעט ניטשאני. אני חושב על הסאדיסט כעל אדם חיוני מאוד ואקטיבי. אדם ששלם עם עצמו, ואינו תלוי באחרים עד שאינו נזקק כלל לסנטימנטים של מוסר המוני. יש בו משהו נקי מאוד, חסר נוירוזות וקונפליקטים נפשיים, וללא הרבה חיבוטי נפש הוא פשוט מממש את רצונותיו. מישהו עם עוצמה פנימית וביטחון עצמי. המאזוכיסט, לעומת זאת, חסר את החיוניות של הסאדיסט. הוא מחפש להיות קורבן, בצורה מפורשת יותר או פחות. הוא תלותי מאוד, ובשביל לממש את עצמו הוא צריך "לתמרן" מישהו ולגרום לו באופן פרדוקסלי לעולל לו בדיוק את מה שהוא אוהב. יש בו משהו מאוד לא נקי, האלימות שלו היא פאסיב אגרסיב, ואת הרצונות שלו הוא ממש דרך תמרונים שמוציגים כמוסר או סנטימנט. בקיצור - פחות מגניב. אני לא יודעת להגדיר מה מגניב ממה למשל.. אני חושבת שלשני הצדדים אפשר להגיד כך: "יותר משהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להניק".. כלומר אני חושבת שצד' א' לא יכול ללא צד ב' וההפך.. אחד זקוק לשני.. אני באמת לא חושבת שיש מישהו שהוא יותר מהשני.. אולי הסאדיסט יותר חזק (הנראה לעין ומורגש ..) אבל המזוכיסט חזק באותה מידה או ששניהם חלשים וזקוקים .. |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
בכוח המוח(שולטת) • 7 בנוב׳ 2012
רפאל כתב/ה: אני יכול לספר שבתחילת דרכי, כשרק גיליתי שיש כזה דבר "מזוכיסטית", חשבתי שאישה מזוכיסטית היא הדבר הכי מגניב, סקסי ושווה שיש. בטח שיותר שווה מאשר אנג'לינה ג'ולי. אבל עם השנים הבנתי שזה לא בהכרח כך, ושאנג'לינה ג'ולי זה לא כל כך נורא. עם השנים הבנתי שסאדיסט ומאזוכיסט הם מושגים מציינים קשת רחבה מאוד ומגוונת מאוד של טיפוסים, והיום אני כבר אדיש למדי למשמע ההגדרות הללו.
מה שכן, באופן אישי אני חושב לפעמים באמצעות מושגים ארכיטיפיים של סאדיסט ומאזוכיסט, שאין להם בהכרח קשר עם האופן שבו בני אדם אחרים מבינים את המושגים הללו, ואז הסאדיסט הוא בהחלט הרבה יותר מגניב. זה מעט ניטשאני. אני חושב על הסאדיסט כעל אדם חיוני מאוד ואקטיבי. אדם ששלם עם עצמו, ואינו תלוי באחרים עד שאינו נזקק כלל לסנטימנטים של מוסר המוני. יש בו משהו נקי מאוד, חסר נוירוזות וקונפליקטים נפשיים, וללא הרבה חיבוטי נפש הוא פשוט מממש את רצונותיו. מישהו עם עוצמה פנימית וביטחון עצמי. המאזוכיסט, לעומת זאת, חסר את החיוניות של הסאדיסט. הוא מחפש להיות קורבן, בצורה מפורשת יותר או פחות. הוא תלותי מאוד, ובשביל לממש את עצמו הוא צריך "לתמרן" מישהו ולגרום לו באופן פרדוקסלי לעולל לו בדיוק את מה שהוא אוהב. יש בו משהו מאוד לא נקי, האלימות שלו היא פאסיב אגרסיב, ואת הרצונות שלו הוא ממש דרך תמרונים שמוציגים כמוסר או סנטימנט. בקיצור - פחות מגניב. וואו, איזה הבדלים בתפישה בין סאדיסט ומזוכיסט. אני מקווה שיוסף הצדיק לא יחשוב שאתה שוביניסט נמוך מצח עכשיו ..(: אתה לא חושב שרובנו גם וגם? ואם כן, איך זה מסתדר עם השונות הקוטבית שאתה מציג? |
|