בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הטנגו האחרון בפריז

פסיכו לוג​(שולט)
לפני 7 שנים • 14 בדצמ׳ 2016
פסיכו לוג​(שולט) • 14 בדצמ׳ 2016
רק אתמול שאלתי בבלוג שלי מה גרוע יותר: אסטרולוג נוכל או אסטרולוג שבאמת מאמין לדברים שלו עצמו.
על אותו משקל- אני לא יודע מה גרוע יותר: גבר שיודע שזה יפגע בבחורה ובוחר לכבות או להתעלם מהאינטליגנציה הרגשית והאמפתיה שלו, או גבר שבאמת מאמין לעצמו שהוא יכול לעשות מה בזין שלו כי הבחורה ביקשה את זה כי האינטליגנציה הרגשית שלו נכון יותר לכנותה טימטום רגשי. לאו דווקא באשמתו אגב. יכול להיות שהמדיה והפורנו מחקו לו את הרגישות לענין.

פעם חשבתי שרוב האנסים הם "אנשים רעים". כיום לחרדתי אני מבין שרוב האנסים באמת חושבים שהם בסדר וזה משתקף מתגובות של גברים לנושאים כאלו. וזה מה שמפחיד אותי באמת. תקשקשו כמה שאתם רוצים- העובדות הן שמספר הנשים הפגועות שמסתובבות במדינה הוא עצום. איך לעזאזל הן נפגעו אם סה"כ התנדבתם למלא את משאלתן על תקן חסידי אומות עולם?

אני מפסיק להגיב לנושא וממש לראשונה חש מקרוב תסכול של הרבה נשים. אין טעם לדבר על משהו כשלצד השני אין בכלל מבנה נוירולוגי או קוגניטיבי (או בכלל רצון) שמסוגל להעמיק לתוך נפש של הזולת ולחוש את מה שהזולת חש- ולא את מה שהוא מדמיין שהזולת חש.

ממליץ אגב לקרוא חומר משפטי על האונס בשמרת ועל סוגיית "ההסכמה" כדי להרחיב אופקים.

ולא אני לא מנסה לשכנע. אני מודע לכך ש"קהל המטרה" ממילא יתפוס את דבריי כהתנשאות ותו לא כך שאין לי מה עוד לתרום לדיון כאן.
פסיכו לוג​(שולט)
רק שכחתי לציין- חוויה פסיכולוגית של אונס ממש לא דורשת חדירה.
הכרתי כמה נשים "שרצו" וגם "לא היתה חדירה" "שהגשימו להן את הפנטזיה" והמשיכו הלאה בדיוק כמו מנחם גולן והבנאי של הטנגו ומה אכפת להם. אני זה שראיתי אחר כך את התוצאות של זה בשנים שעבדתי בבריאות הנפש. אני זה שראיתי את הנשים הללו.
חדירה שמחדירה. תפעילו את הראש שלכם. אין פה ענין של נגעתם לה עם הזין בכוס או לא. הטראומה נוצרת ממשהו עמוק הרבה יותר.
Anubis
Anubis • 14 בדצמ׳ 2016
אלף עצה בלבד אבל אולי תשקול לגדל דעה משל עצמך ולא לפלוט לי פה גבב שטויות שבלעת ואתה מקיא ללא שום עיבוד עצמי.
גורל כל אדם בכף ידו, כלומר אישה שמבקשת להגשים פנטזיית אונס ופועלת אקטיבית להגשים אותה (שוב ללא הגבלה אחרת) מרצונה החופשי אם היא לא נהנית או חווה טראומה מזה יש לה רק להאשים את עצמה ובטח ובטח לא את הגבר שאיתו הגשימה את הפנטזיה. יש מילות ביטחון ותמיד אפשר לצעוק ולצרוח לא. הרוב הכמעט מוחלט לא בא במטרה לגרום נזק ויעצרו, אז התייפייפות דעת הזאת לגבי אינטליגנציה רגשית ופמיניזם לא באמת רלוונטית.
פסיכו לוג​(שולט)
כמו שאמרתי לדעתי ברוב המקרים לא מדובר באנשים רעים. ונורא קל להם לומר לעצמם את מה שאתה אומר ואז להמשיך לבאה. אבל אם הם היו קובעים לעצמם כלל של מינימום להכיר את הבחורה ואת הרקע שלה לפני, ואם יש להם קצת אינטליגנציה רגשית, אפשר לדעת להתאים את עצמך כדי לא לפגוע.

השאלה כמה אכפת לך ממנה, זה הכל. ואני מדבר רק על מקרים שבהם הבחורה לא סירבה בפירוש להיכרות קצרה מוקדמת אלא דרשה בתוקף שהכל יהיה כפוי מהשניה הראשונה כי זו הפנטזיה שלה. כאן אני רואה את רוב האחריות נוטה אליה.