הוא(שולט) |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
הוא(שולט) • 28 במרץ 2018
בנוסף לג'יימס שתמיד מענין לקרא אותו.
וחשופית קחי בערבון מגבל מה שכתוב מה גם שזה נשמע מיושן ושמרני. מה שמתאים לך. אני מתרשם מתוך מה שחויתי וקראתי שההסבר השכיח למזוכיזם הוא חסימה רגשית חזקה עד כדי אטימה בסיליקון. כאשר ההכאבה בין אם עצמית או ע"י פרטנר משמשת ככלי אפקטיבי להתחבר לכאב הנפשי שנאטמו אליו. וכמובן יש גם מזוכיזם נפשי רגשי שאינו מערב כאב פיזי. וגם הוא מספק טריגר והזדמנות לחוות את הכאב "האמיתי". לכן אני תמיד ממליץ, קודם טפלו בעצמכם/ן תכירו מי אתם. תתידדו עם הכאבים שלכם ורק אחכ תגיעו ליחסי שליטה מטופלים מפוייסים ומלאי מודעות עצמית. |
|
חשופית שתוקה(נשלטת) |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
חשופית שתוקה(נשלטת) • 28 במרץ 2018
James Bondage כתב/ה: חשופית שתוקה כתב/ה: אני מדברת על פנטזיות אפלות יותר מזה. נניח הגבלות נשימה עד כדי עילפון. או פגיעות עמוקות - כמו חריטה וברנדינג. אני מדברת על קייגינג לתקופות ארוכות (נניח מעל 8 שעות). על דברים שהם גם בסקאלה הבדסמית הרגילה (אם יש כזו) נחשבים כאקסטרים. אני מדברת על הקצנה. על משיכה לאופל ברמה הכי קיצונית שלה. ... מה מקור הצורך הזה? אני לא חושב שתמצאי תשובה גורפת לזה, יש הרבה תשובות נכונות (כל אחת למישהו אחר), ויש הרבה מחסור בתשובות. מה שלא פחות חשוב להבין, זה שדברים שנראים לך אקסטרימיים / אפלים במיוחד, הם דבר של מה בכך לאנשים אחרים, ולהיפך. הגבלת נשימה עד עילפון, לדוגמא, לא נחשבת בדסמית אצל הרבה אנשים, ואצל הרבה פשוט מגבירה את העונג המיני של האורגזמה. למעשה, אחוז נכבד ממקרי ההתאבדות חשוד כניסיון להעצים אורגזמה ע"י מחסור בחמצן - אני ממליץ בחום לקרוא את https://en.wikipedia.org/wiki/Erotic_asphyxiation או את הגרסה העברית https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%A0%D7%A7_%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%99 ; אז אצלך (ואצל מי שהמודעות לסכנות חזקה אצלו) זו פנטזיה אפילה, אבל אצל אחרים זה בסך הכל מגבר הנאה. כנ"ל, חריטה וברנדינג - יש מי שלא יקעקע לעולם, ויש מי שקעקועים מבחינתו הם כמו תספורת (עושים פעם בכמה חודשים) - וכנ"ל ברנדינג. אין סקאלה. יש מי שנמשך לאדרנלין, יש מי שמכור לאנדורפינים, יש מי שמנסה לשחזר חוויות או לייצר חוויה מתקנת, ויש כאלה שסתם מוצא חן בעיניהם. יש הרבה תיאוריות, חלקן אבולוציוניות, חלקן פסיכולוגיות, חלקן פיזיולוגיות, ומה שמשותף לכולם הוא שהן מסבירות חלק מהמקרים ונכשלות בלהסביר מקרים אחרים. כאמור, אין תשובות נכונות באופן גורף. השאלה את צריכה לשאול את עצמך, לדעתי, היא לא "האם זה נכון", "האם זה מתאר אותי", או וריאציות על הנושא, אלא: "זאת אני. האם זה פוגע בי? האם זה מפריע לי? האם אני פוגעת באנשים אחרים? האם אני רוצה לשנות משהו בעצמי?" אם התשובה לאחת השאלות האלה היא "כן", שווה לחפש עזרה מקצועית (מטפל/ת או אפילו רק להתחיל מספרות), ולהיות ריאלי לגבי זה שככלל אין טיפול שמרפא או מעלים פטישים - בדרך כלל מגיעים להבנה או השלמה, ויכולת התנהלות טובה יותר. ואם ענית על כולן ב"לא", אז פשוט תמשיכי להנות Safe, Sane and Consensual. תודה על התשובה. ברור לי שהאקטים הספציפים שציינתי הם לא אקסטרימים לכולם. האקסטרים בוודאי שהוא משתנה מאיש לאיש ומאדם לעצמו לאורך הזמן (פעם קיין היה לי אקסטרים וזה לא היה מזמן מדי ). לכן ציון האקט זה רק דוגמא. שאלתי נוגעת יותר למהות. לכן שאלתי אנשים שרוצים למתוח את הגבולות שלהם או שראו את התהליך הזה אצל הסאביות שלהם. מה לדעתם האישית המקור. ברור לי שאקבל מגוון דיעות, אבל זו בדיוק המטרה, אני רוצה לשמוע דיעות של אנשים- שחוו את הדבר הזה מקרוב. מקרוב מאוד- בצורה אישית, דוווקא כי ההסברים הפסיכולוגיים- לא בטוח שאני מקבלת אותם או מזדהה איתם. שאלתי נגעה יותר לדעה האישית שלך. ולחויה הפרטית שלך בנושא הזה. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי מרץ 28, 2018 9:27 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
חשופית שתוקה(נשלטת) |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
חשופית שתוקה(נשלטת) • 28 במרץ 2018
הוא כתב/ה: בנוסף לג'יימס שתמיד מענין לקרא אותו.
וחשופית קחי בערבון מגבל מה שכתוב מה גם שזה נשמע מיושן ושמרני. מה שמתאים לך. אני מתרשם מתוך מה שחויתי וקראתי שההסבר השכיח למזוכיזם הוא חסימה רגשית חזקה עד כדי אטימה בסיליקון. כאשר ההכאבה בין אם עצמית או ע"י פרטנר משמשת ככלי אפקטיבי להתחבר לכאב הנפשי שנאטמו אליו. וכמובן יש גם מזוכיזם נפשי רגשי שאינו מערב כאב פיזי. וגם הוא מספק טריגר והזדמנות לחוות את הכאב "האמיתי". לכן אני תמיד ממליץ, קודם טפלו בעצמכם/ן תכירו מי אתם. תתידדו עם הכאבים שלכם ורק אחכ תגיעו ליחסי שליטה מטופלים מפוייסים ומלאי מודעות עצמית. תודה על תגובתך. אתה מתרשם ממבט מהצד או ממה שחוית בעצמך על הסאביות שלך? כלומר כל הסאביות שלך חוו איזו טראומה בעברן? כולן היו בטיפול? אני נוטה להאמין שאם אכן יש טראומה שכזו, הרי שסביר שהיא משפיע על עוד אלמנטים בחיי הסאבית ולא רק באספקט המיני הבדסמי. אבל המצאיות היא שיש סאביות מצליחות מאוד בחייהן, חזקות, מנהלות ומתנהלות מעצמן. מתפקדות מעל ומעבר. נשים אינטליגנטיות עצמאיות וחזקות. אז מהיכן הצורך לאקסטרים נובע אצלן? |
|
The Mistress(שולטת) |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
The Mistress(שולטת) • 28 במרץ 2018
ממליצה לקרוא את המאמר הזה
https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=2659 רק אומר בהערת ביניים שיש תאוריות שונות כבר מימיו של פרויד שניסה למיין את המזוכיזם לשלושה סוגים ועד חוקרים יותר מודרנים דוגמת ננסי מק'וויליאמס |
|
הוא(שולט) |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
הוא(שולט) • 28 במרץ 2018
חשופית , אנסה להרחיב במגבלות המדיום הזה.
גם מהצד, גם הכרות, גם קריאה על הנושא. ולא מדובר בהכללה לא כולן אבל המוטיב הזה של אטימות נפשית חזר הרבה בורסיות אצל פרטנריות שלי ואצל אחרות מקריאת בלוגים ומאמרים . מבחירה אני מעדיף מטופלות על כאלה שלא. היו חריגות וזה תבע מחיר. טראומה וכאב נפשי הם שני דברים שונים אני מכוון לשני. וכן זה יוצא בצורת הפרעות אכילה הפרעות אחרות כעסים תקשורת ועוד. זה שאדם חכם מתפקד וחזק לא מבטל את העובדה שהוא/היא יכולים להתנהל חסומים רגשית עם מסכה מיומנת של "מצליחנות" כולל כל הסמלים, כמו מכונה. ומגלים את האופציה הבדסמית ופונים לכאב כמוצא ודרך לגעת בפנימי. אגב יש הורים חסומים רגשית שזה פצע לילדים וכבר נושא אחר. יתכן גם תסריט של אדם חזק מטופל ומודע שאינו חסום רגשית שיש לו צורך לאזן את עצמו או חלקים במבנה אישיות כדגמת שופטים או אנשי עסקים בעלי שררה שפונים לחוות עצמם מוכים ומושפלים. אולי כי הם חווים קושי עם השררה. אבל זה מאד נזיל יש גם אנשי שררה שבוחרים להיות שולטים. כל מקרה לגופו והרקע והעבר שמניע אותו לבחור. ככל שנעמיק בזה נגלה עד כמה זה מרכב מלא בניואנסים ולא סכמטי. |
|
Bagel |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
Bagel • 28 במרץ 2018
מסכים לגמרי עם הוא(שולט), מזוכיזם הוא אישיו נפשי. הפטיש מאפשר ארוטיזציה של אספקטים נפשיים מסויימים אבל המזוכיזם מבטא איזושהי מערכת יחסים של האדם עם עצמו ומעצם טבעו ההפכפך של המזוכיזם, מדובר במערכת יחסים מורכבת ומתוסבכת.
יש הרבה ביטויים לחוסר איזון נפשי - הפרעות אכילה, דיכאון, סמים וכו״, אחד הביטויים האלו הוא גם מזוכיזם. אולי לא כל ביטוי של מזוכיזם אבל לקחת את ההתנהגות הזאת ולנקות אותה לגמרי מסממנים נפשיים ולומר שזוהי בסך הכל בחירה, טעם, נטיה מינית - פה כבר מדובר בהכחשה בממדים קולוסאליים. זה אולי לא מפתיע כי אנשים לא רוצים להיות מתויגים כחולי-נפש או כבעלי בעיות נפשיות, אבל לדעתי מזוכיזם הוא לא כמו הומוסקסואליות. הוא גם לא ממש כמו סכיזופרניה או אישיות גבולית אבל בהחלט לא ״תמים״ כמו הומוסקסואליות. זה שאדם מצליח בחיים זה לא אומר שאין לו בעיות נפשיות וחסמים רגשיים. כמובן שמי שמסוגל לשאת את הכאבים וההשפלות ולהשאר שפוי - מה טוב לו - אבל הבעיה היא שלעיתים המזוכיזם משמש כעלה תאנה, כמגננה נגד החיים והופך להתמכרות. כמו כל התמכרות האדם מפתח אדישות וצריך עוד ועוד. או אז המזוכיזם הופך לעניין פתולוגי ומסוכן. מדרון חלקלק. |
|
היד |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
היד • 28 במרץ 2018
Bagel, רק הארה קטנה. זו לא בעיה נפשית אם זה לא משפיע על ניהול חיים תקין. אם כן אז זה יסווג כבעיה נפשית. אני מתכוון להפרדה שעושים לדוגמא עם התמכרות: צפיה בפורנו אינה בעיה אבל אם זה מפריע למהלך התקין של החיים אז זו בעיה.
עד כמה שאני מבין, לפי התנ"ך של הפרעות הנפש (ה DSM), מאזוכיזים לא נחשבת בעיה נפשית אלא אם מה שאמרתי לעיל. וזה אני חושב מהגרסה הרביעית של הספר משנת 2000 נדמה לי. אני משתמש ב DSM כאמת מידה למרות שזה בעייתי אבל צריך איזו שהיא אמת מידה על מנת לבנות על זה טיעונים. |
|
Bagel |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
Bagel • 28 במרץ 2018
|
|
כפוף |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
זו פנטזיה נהדרת
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
כפוף • 28 במרץ 2018
נטייה, העדפה, קישור פעילות או סיטואציה לגירוי מיני.
הסיבות יכולות להיות שונות, יש כל מיני תאוריות, קחי לך את זו שהכי נראית לך. היא לא חייבת להיות אישיות לא מאוזנת הלוקה בהפרעה נפשית או טראומה נוראית מן העבר למרות שיש גם כאלה. קחי בחשבון שרוב חובבי הסאדו/מאזו נוהגים באופן שפוי ומסתפקים במציאות בכאב והשפלות מהסוג הבנאלי (הרבה פחות ממה שחלקנו חווה בטירונות למשל) למרות שהפנטזיות יכולות להיות מרחיקות לכת בהרבה. יש גם את המקרים "המעניינים" עם הבעיות האמתיות והקשות מהסוג החביב על בייגל למשל. אלה באמת זקוקים לטיפול מקצועי הרבה מעבר לעצות ותובנות בשקל שמועלות כאן בד"כ ע"י "שולטים" בעלי בעיות דומות שמחפשים לצוד להם קורבן. |
|
Bite Twice Shai |
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
28 במרץ 2018
Bite Twice Shai • 28 במרץ 2018
אפשר לנסות להבין כל דבר בעולם כמשהו שלילי. במיוחד אם הוא קשור במין. יש הרבה תיאוריות על מקורות המזוכיזם. בואי נגיד שרובם לא מתאימות לרוב האנשים ורובן הוכחו כלא נכונות...
|
|