infamous |
לפני חודש •
16 באוק׳ 2024
לפני חודש •
16 באוק׳ 2024
infamous • 16 באוק׳ 2024
נגיד בלילות האחרונות חלמתי הרבה על הפצצות ,נגיד כשאני במילואים(עוד שבועיים אני אמור לצאת) ומפציצים אותנו,כבר יצא לי להיות בעבר במילואים במקום שנחשב מסוכן בגבול הצפון,והאמת שהייתי סבבה שם.אולי בתת מודע שלי אני כן מפחד מהמלחמה ואני פשוט מדחיק את זה ביום יום,מי יודע.
|
|
infamous |
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
היי
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
infamous • 17 באוק׳ 2024
עבודת אלילות כתב/ה: בכללי בכללי
CBT זה הכיוון שהעולם הולך אליו, כי קל יותר לחקור אותו אמפירית (זמן קבוע וקצוב, קריטריונים קצת יותר ברורים, יותר זול לערוך מחקר כזה...) תכלס השאלה היא מה הצורך ולמה אתה בשל. CBT הולך בכל הכוח על סימפטומים ספציפיים. אם זה באמת כל מה שיש זה מספיק. לפעמים זה לא המצב ויש סיכוי שאחרי זמן מה הסימפטומים יחזרו. גם את זה קשה לחקור מדעית כי קשה לאסוף פולו אפ של מטופלים. דינמי צריך בשלות, כוונה, לא מתאים לכל הפרעה וסיטואציה וזה לוקח המון זמן. וכסף כמובן. ספציפית מהמעט מאוד שתיארת אני מעזה לנחש שיש סיכוי פה לחוויות שלא עברו הסמלה (הקושי להרגיש, התקפי החרדה). פרויד קרא לזה actual neurosis, בהמשך קראו לזה Alexithymia וכמה גלגולים אחרים... אין פה כוונה לקחת את האבחון כאבחון, רק לתאר את הרעיון הכללי תקרא על זה קצת תראה אם זה יש בזה איזשהו היגיון שקשור אליך. החוויות האלה לא חייבות להיות טראומתיות בהגדרה כמובן, פשוט אירועים שכנראה היו מספיק משמעותיים או מוקדמים יחסית שעברו איזה מידור. זה שאתה חולם זה סימן מצוין, זה בהחלט חומר טוב לעבוד איתו. בסוף מה שהולך שם רק אתה יכול לדעת מהי המשמעות, פסיכולוג יכול לשים לב לאיך שאתה מדבר על החלום, להבין מתוך מה שאתה אומר מהם החלקים המשמעותיים, מה חוזר על עצמו. אני חושבת שגם לא יזיק לשים דגש על החיבור בין גוף לנפש. בטיפול דינמי צריך להיות בשלים להיפצע, לעבור דברים שוב כדי ששם בחדר הטיפולים החוויות האלה יוכלו לעבור את התהליך שהן לא עברו בעבר בשלמותן. הזכירו גם את יונג מעלי, לא יודעת אם יש מטפלים בגישה הזאת אבל גם active imagination זו אפשרות, צריך להתחבר לזה. בהצלחה במסע! קצת אספר לך על עצמי,אני אדם שגדל מאוד מופנם ומאוד סגור,ברמה שבקושי הייתי מדבר בכלל,למעט אנשים קרובים אליי ממש בתיכון וכו,חוסר ביטחון די משמעותי.כשהגעתי לצבא,הייתי בהלם מאיך שנפתחתי די מהר לאנשים,בקטע של לדבר עם מישהו שרק עכשיו פגשתי(כשאתה תקוע פתאום בבסיס איזה אופציות עוד יש לך ?) ,אבל גם אז,הייתי סגור מאוד במיינד שלי,לא הבנתי ממש סיטואציות חברתיות או אנשים עד הסוף,אם בכלל.אבל הצבא היה הדבר הראשון שיצר אצלי את השינוי הזה,סיימתי את הצבא ובהמשך התחלתי לעבוד,נתקלתי באנשים טובים יותר וטובים פחות,ככל שהזמן עבר התחלתי לפתח כל מיני חושים,כמו למשל מתי מנהל בעבודה סתם מורח אותי בפוליטיקה כשאני בא אליו עם בעיה כלשהי,להבין למה אנשים בעבודה התנהגו כמו שהם התנהגו ,ואחד אפילו אמר לי שאני מאוד רגיש להבנה של אנשים ולסיטואציות ושבקטע של אינטליגנציה רגשית אין לי בעיה בכלל.מה שכן,שמתי לב שאני תמיד עסוק בכל העולם ובנסיון לנתח אותם מאשר להתעסק בעצמי.מה שמסביר למה אין לי מושג אמיתי עד היום למה בכלל התחילו התקפי חרדה משום מקום ,גדלתי בבית שלא קיבלתי בו כלים טובים ולא היו אנשים שהיוו עבורי דוגמא בלשון המעטה(זה מסביר למה פיתחתי אינסטינקטים טובים,בהמשך למדתי שבספרות המקצועית מצויין שזה אחד הדברים הטובים שמתפתחים מזה שלא קיבלת כלים בבית),אבל למרות זאת,אין לי כיוון למה זה ככה,למה סבלתי מחרדות,למרות שהטיפול cbt עזר,מאוד מעניין בגלל זה לצלול לעמקי הנפש שלי,כן הייתי רוצה לצמוח יותר.בכל מקרה כמו שתיארתי,דווקא אין לי בעיה לדעתי לפחות להבין אחרים כמו שאומרים בדוגמא שהבאת-אלקסטימניה.אני מרגיש שאני לא מכיר את עצמי,גם בטרגדיות למשל, שמתי לב שיש לי מין ניתוק רגשי כזה,כאילו אני נמצא אבל לא מרגיש באמת.ולפעמים נדמה לי,שאני מרגיש בעיקר כעס,או חרדה במקרים של התקפי חרדה,רגשות כמו עצב,שמחה,וכו ....הן חסרות לי,כאילו אני אדיש ממש לחיים,בגלל זה אני חושב שאני מדחיק הרבה. |
|
infamous |
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
infamous • 17 באוק׳ 2024
וכמובן שאני רואה לנכון להעלות כאן את הביקורת שיש בעולם המדע כלפי פרויד:https://www.livescience.com/why-freud-was-wrong.html
כמובן שאני מודע שפרויד הוא פסאודו מדע כיום,כמו תיאוריות הפסיכואנליזה שלו,שממנה התפתחה הפסיכודינמיקה למעשה.מישהו יכול לשפוך אור על התפתחות הפסיכודינמיקה מאז פרויד ? עד כמה הפסיכודינמיקה התפתחה בכלל בתור מדע אפקטיבי ויעיל בימינו ? אני חושב שהסיבה היחידה שאני מתעניין בזה,כי הפסיכודינמיקה היא למעשה הכלי היחידי שיש בעולם הפסיכולוגיה שמכיל דברים מסקרנים ,כמו רעיונות על התת מודע וכו,אבל עד כמה זה נכון מבחינה מדעית? גם זאת שאלה כבדת משקל בפני עצמה. |
|
Blonde |
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
Blonde • 17 באוק׳ 2024
אני תמיד התעניינתי בחלומות מאז היותי ילדה
הייתי חולמת סיוטים, והחלטתי בגיל צעיר שאני רוצה לשנות זאת, התאמנתי והגעתי למצב של חלומות צלולים אני כיום משתמשת בחלומות שלי כשחרור לחצים, או סגירת מעגלים, או לדבר עם התת שלי, יש שיחות מרתקות איתו, מגלה המון רבדים על עצמי וגם התמודדויות כשאני מתמודדת בימים אלה עם חסך שינה תמידי (שני תינוקות) אני רואה כיצד הרמות הסטרס שלי עולות כי אני רגילה להוציא אותן בחלומות שלי. ככה באשר לשאלת הדיון, כן חלומות הם אכן אומרים משהו על עצמנו, אם אי פעם תדברו עם התת מודע, תגלו בעצם הרבה דברים על עצמכם. |
|
עבודת אלילות |
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
Re: היי
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
עבודת אלילות • 17 באוק׳ 2024
infamous כתב/ה: עבודת אלילות כתב/ה: בכללי בכללי
CBT זה הכיוון שהעולם הולך אליו, כי קל יותר לחקור אותו אמפירית (זמן קבוע וקצוב, קריטריונים קצת יותר ברורים, יותר זול לערוך מחקר כזה...) תכלס השאלה היא מה הצורך ולמה אתה בשל. CBT הולך בכל הכוח על סימפטומים ספציפיים. אם זה באמת כל מה שיש זה מספיק. לפעמים זה לא המצב ויש סיכוי שאחרי זמן מה הסימפטומים יחזרו. גם את זה קשה לחקור מדעית כי קשה לאסוף פולו אפ של מטופלים. דינמי צריך בשלות, כוונה, לא מתאים לכל הפרעה וסיטואציה וזה לוקח המון זמן. וכסף כמובן. ספציפית מהמעט מאוד שתיארת אני מעזה לנחש שיש סיכוי פה לחוויות שלא עברו הסמלה (הקושי להרגיש, התקפי החרדה). פרויד קרא לזה actual neurosis, בהמשך קראו לזה Alexithymia וכמה גלגולים אחרים... אין פה כוונה לקחת את האבחון כאבחון, רק לתאר את הרעיון הכללי תקרא על זה קצת תראה אם זה יש בזה איזשהו היגיון שקשור אליך. החוויות האלה לא חייבות להיות טראומתיות בהגדרה כמובן, פשוט אירועים שכנראה היו מספיק משמעותיים או מוקדמים יחסית שעברו איזה מידור. זה שאתה חולם זה סימן מצוין, זה בהחלט חומר טוב לעבוד איתו. בסוף מה שהולך שם רק אתה יכול לדעת מהי המשמעות, פסיכולוג יכול לשים לב לאיך שאתה מדבר על החלום, להבין מתוך מה שאתה אומר מהם החלקים המשמעותיים, מה חוזר על עצמו. אני חושבת שגם לא יזיק לשים דגש על החיבור בין גוף לנפש. בטיפול דינמי צריך להיות בשלים להיפצע, לעבור דברים שוב כדי ששם בחדר הטיפולים החוויות האלה יוכלו לעבור את התהליך שהן לא עברו בעבר בשלמותן. הזכירו גם את יונג מעלי, לא יודעת אם יש מטפלים בגישה הזאת אבל גם active imagination זו אפשרות, צריך להתחבר לזה. בהצלחה במסע! קצת אספר לך על עצמי,אני אדם שגדל מאוד מופנם ומאוד סגור,ברמה שבקושי הייתי מדבר בכלל,למעט אנשים קרובים אליי ממש בתיכון וכו,חוסר ביטחון די משמעותי.כשהגעתי לצבא,הייתי בהלם מאיך שנפתחתי די מהר לאנשים,בקטע של לדבר עם מישהו שרק עכשיו פגשתי(כשאתה תקוע פתאום בבסיס איזה אופציות עוד יש לך ?) ,אבל גם אז,הייתי סגור מאוד במיינד שלי,לא הבנתי ממש סיטואציות חברתיות או אנשים עד הסוף,אם בכלל.אבל הצבא היה הדבר הראשון שיצר אצלי את השינוי הזה,סיימתי את הצבא ובהמשך התחלתי לעבוד,נתקלתי באנשים טובים יותר וטובים פחות,ככל שהזמן עבר התחלתי לפתח כל מיני חושים,כמו למשל מתי מנהל בעבודה סתם מורח אותי בפוליטיקה כשאני בא אליו עם בעיה כלשהי,להבין למה אנשים בעבודה התנהגו כמו שהם התנהגו ,ואחד אפילו אמר לי שאני מאוד רגיש להבנה של אנשים ולסיטואציות ושבקטע של אינטליגנציה רגשית אין לי בעיה בכלל.מה שכן,שמתי לב שאני תמיד עסוק בכל העולם ובנסיון לנתח אותם מאשר להתעסק בעצמי.מה שמסביר למה אין לי מושג אמיתי עד היום למה בכלל התחילו התקפי חרדה משום מקום ,גדלתי בבית שלא קיבלתי בו כלים טובים ולא היו אנשים שהיוו עבורי דוגמא בלשון המעטה(זה מסביר למה פיתחתי אינסטינקטים טובים,בהמשך למדתי שבספרות המקצועית מצויין שזה אחד הדברים הטובים שמתפתחים מזה שלא קיבלת כלים בבית),אבל למרות זאת,אין לי כיוון למה זה ככה,למה סבלתי מחרדות,למרות שהטיפול cbt עזר,מאוד מעניין בגלל זה לצלול לעמקי הנפש שלי,כן הייתי רוצה לצמוח יותר.בכל מקרה כמו שתיארתי,דווקא אין לי בעיה לדעתי לפחות להבין אחרים כמו שאומרים בדוגמא שהבאת-אלקסטימניה.אני מרגיש שאני לא מכיר את עצמי,גם בטרגדיות למשל, שמתי לב שיש לי מין ניתוק רגשי כזה,כאילו אני נמצא אבל לא מרגיש באמת.ולפעמים נדמה לי,שאני מרגיש בעיקר כעס,או חרדה במקרים של התקפי חרדה,רגשות כמו עצב,שמחה,וכו ....הן חסרות לי,כאילו אני אדיש ממש לחיים,בגלל זה אני חושב שאני מדחיק הרבה. אלה דברים שבאמת צריך לצלול אליהם בטיפול ארוך טווח, להבין את מהות ההגנות. |
|
עבודת אלילות |
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
עבודת אלילות • 17 באוק׳ 2024
infamous כתב/ה: וכמובן שאני רואה לנכון להעלות כאן את הביקורת שיש בעולם המדע כלפי פרויד:https://www.livescience.com/why-freud-was-wrong.html
כמובן שאני מודע שפרויד הוא פסאודו מדע כיום,כמו תיאוריות הפסיכואנליזה שלו,שממנה התפתחה הפסיכודינמיקה למעשה.מישהו יכול לשפוך אור על התפתחות הפסיכודינמיקה מאז פרויד ? עד כמה הפסיכודינמיקה התפתחה בכלל בתור מדע אפקטיבי ויעיל בימינו ? אני חושב שהסיבה היחידה שאני מתעניין בזה,כי הפסיכודינמיקה היא למעשה הכלי היחידי שיש בעולם הפסיכולוגיה שמכיל דברים מסקרנים ,כמו רעיונות על התת מודע וכו,אבל עד כמה זה נכון מבחינה מדעית? גם זאת שאלה כבדת משקל בפני עצמה. פרויד הגיע אלינו בתקופה שעדיין אף אחד לא היה מחויב לצטט אף אחד, כל קייס שהוא תאר מבחינתו הייתה הצלחה מטורפת כי מי יבדוק. הוא השתמש במה שהגה כדי לריב עם הקולגות שלו, וכמובן כדי להסביר את היחס הבעיתי לנשים ולהטב. מה בכל זאת? הוא סיפק דרכים מאוד יצירתיות להבין את המיינד. ממנו התפצלו והמשיכו רבים וטובים, יונג, קליין, אדלר, פרנצ'י, לקאן, וויניקוט, קוהוט ועוד ועוד. כמו שאמרתי קודם, מה שקשור בשיטה המדעית צריך לזכור שיש פה כסף ואינטרס להתייעל. הכניסה של הפסיכולוגיה למדע בכללי היא מהלך פוליטי. לא הכל בתחום הזה יכול להיחקר בדרך הזאת. גם כל הסיפור של אבחון הוא תוצר של השיטה המדעית ויש עם הכלי הזה מלא בעיות. מה אפשר לעשות? לקרוא קצת, להתנסות, לראות איזו גישה בסוף תעזור לך להתחבר למה שאתה צריך. בטיפול עצמו לראות אם יש כימיה, מה קורה ביחסים וכו'. |
|
infamous |
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
infamous • 17 באוק׳ 2024
עבודת אלילות,אמרת שאלה דברים שצריך לבדוק בטיפול ארוך טווח,מה זה ארוך טווח? שנים? הייתי שמח לעשות זאת,אלא שקשה לי מאוד להתחייב כרגע לטיפול דינאמי,מהמון סיבות.אגב המטפלת שלי היא מטפלת cbt אינטגרטיבית,אני לא יודע עד כמה הראייה הדינאמית שלה רחבה למרות שבאמת עזרה לי המון עם החרדות.
|
|
infamous |
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
infamous • 17 באוק׳ 2024
ו....מה לעשות,כן ,בהחלט נדפקתי בחיים.קורה,צריך לחשוב מה עושים הלאה,גם אם נולדת למשפחה דפוקה שצילקה אותך,החיים לא עוצרים.
|
|
כרוב קייל |
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
לפני חודש •
17 באוק׳ 2024
כרוב קייל • 17 באוק׳ 2024
אני כותבת חלומות שלי ואז חוזרת אליהם אחרי חודשיים שלושה ואז מבינה אותם לרוב. אוהבת גם לדבר עליהם על המטפל שלי וביחד אנחנו מבינים אותם. גם החלומות הכי הזויים שהיו לי הסתירו איזו משמעות שהבנתי בסוף מה התת מודע שלי ניסה לצרוח לי
|
|
עבודת אלילות |
לפני חודש •
18 באוק׳ 2024
לפני חודש •
18 באוק׳ 2024
עבודת אלילות • 18 באוק׳ 2024
infamous כתב/ה: עבודת אלילות,אמרת שאלה דברים שצריך לבדוק בטיפול ארוך טווח,מה זה ארוך טווח? שנים? הייתי שמח לעשות זאת,אלא שקשה לי מאוד להתחייב כרגע לטיפול דינאמי,מהמון סיבות.אגב המטפלת שלי היא מטפלת cbt אינטגרטיבית,אני לא יודע עד כמה הראייה הדינאמית שלה רחבה למרות שבאמת עזרה לי המון עם החרדות.
אי אפשר לדעת. לכל דבר יש פלוסים ומינוסים. כשצריך משהו מיידי לוקחים משהו לטווח קצר, כשצריך עבודה יסודית הולכים על הטווח הארוך. נגיד לשוחח על זה בפורום זה גם טווח קצר, טווח ארוך זה אומר להתחייב ליחסים עם מטפל, רק ככה אפשר לעורר את מה שהיה או לא היה בבית. זה יכול לקחת שנים. תכלס, השאלה שלך הייתה האם המטפלת שלך שמטפלת בcbt תוכל לעזור לך בניתוח חלומות, זה משהו שבכל מקרה אתה צריך לשאול אותה, אלה היחסים שלך איתה. היא יודעת עליך דברים שאנחנו לא נדע גם אם תפרוש פה את כל סיפור חייך. אולי להתייעץ על זה איתה זה חלק מהטיפול. מי יודע. |
|