בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

זאלופון​(שולט)
לפני 5 חודשים • 5 באוג׳ 2025
זאלופון​(שולט) • 5 באוג׳ 2025
עזה כמובן לא כבושה ולא היתה כבושה אפילו לדקה במהלך השנתיים האחרונות.

כיבוש עזה משמעו שליטה בשטח כל הרצועה. לאורך המלחמה צה"ל נקט בשיטה של פשיטות ושל טיהור שטח ואז נטישה שלו. ישנם גם אזורים בהם צה"ל נמנע לגמרי מלפעול מחשש לחיי החטופים. כמובן שכל אזור בו צה"ל אינו פועל או שננטש לאחר טיהורו משמש את חמאס להתבססות ושלטון.

כרגע על פי הערכות ישראל שולטת בקצת יותר מחצי משטח הרצועה. לשם השגת מטרת העל של חמאס - שרידות - השטח הנותר מספיק לגמרי. כך שלא, לא ניסינו עדיין לכבוש את כל עזה, אפילו לא קרוב. המקסימום שעשינו הוא לאיים בלי כיסוי, כמו שאנחנו כנראה עושים עכשיו שוב.
פישוטו
פישוטו • 5 באוג׳ 2025
היה אפשר להגיע לזה יותר קרוב ל7.10.
בנקודת הזמן הנוכחית אין לנו מנדט מוסרי מעצמנו או מהעולם להניע מהלך שכזה.
מנגד, אין לנו גם פרטנר בצד השני לנהל איתו דו שיח על פתרון יותר יפה.

זה מה ששם אותנו בלופ המתמשך הזה.
נכון לנקודת הזמן הנוכחית - הנזק מסיפוח מלא יעלה על התועלת.

כן צריך לעשות את המהלך הזה יום אחד.
כנראה שהיום קרב עם ההשתלטות האיסלמית באירופה.

בסוף, זו לא מלחמה אחת. זו מלחמת התשה אחת ארוכה מ1948.
הפתרון לא יגיע מחר ולא מחרתיים. השאלה היא אם מכוונים לאחד כזה בטווח הרחוק או שכל הזמן שמים פלסתר על פלסתר.
Solar Dragon
Solar Dragon • 5 באוג׳ 2025
דיאבוליקלי קורקט
פישוטו
פישוטו • 5 באוג׳ 2025
שמע אני לא יודע אם לקנא בך על התמימות או לעשות face palm.

סבבה שאתה לא רוצה מדינה יהודית או אסלאמית.
גם אני רוצה לא לעבוד ולנוח ולהזדיין ולאכול כמה שבא לי בלי לדאוג מלהשמין.

אבל אם אתה לא רואה צורך אמיתי במדינה ומקלט ליהודים אתה מנותק לגמרי מהמציאות ומההיסטוריה.

חמאס רצה עסקה ב8... וואלה יופי.
העולם לא בועה, המלחמה הזו זה לא החלטה שלנו, אי אפשר להחזיר את כולם בלי לשלם כלום, ואי אפשר להחזיר את כולם בכל מחיר.

כשאנחנו מבצעים ביקורת בהשקפה הדמיונית והתמימה הזאת מתחילות בעיות.
ואז אי אפשר לבקר את הממשלה על המחדלים האמיתיים שלה
פישוטו
פישוטו • 5 באוג׳ 2025
Solar Dragon כתב/ה:
דיאבוליקלי קורקט

בשביל מה הגבתי לך...
ve-ra
ve-ra • 5 באוג׳ 2025
אויש, סתמו.

טרולית מצייצת וכולם נוהים אחרי ההבל הזה.
מדען גרעין
מדען גרעין • 5 באוג׳ 2025
ve-ra כתב/ה:
אויש, סתמו.

טרולית מצייצת וכולם נוהים אחרי ההבל הזה.

הבל?
תגידי את זה למשפחות החללים העתידיים והחטופים שימותו עקב המשיחיות המטורפת הזו.

לאן נעלמו הרגשות שלכם? החמלה? האכפתיות?

תראו מה נהיה מכם, זה לא מטריד אתכם להיות בעצם חיות אדם כמו החלאות שמנגד?
ve-ra
ve-ra • 5 באוג׳ 2025
זה לא המקום לדיון מסוג זה
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 5 באוג׳ 2025
אני לא מבינה אנשים שחוזרים ומזכירים לנו ששלום טוב ממלחמה, שלמלחמה יש מחיר בנפש ובכסף, ושמרבית מלחמות ישראל לא באמת הובילו אותנו אל ה"נחלה"... כאילו דא?

יש פה ציבור גדול שסובל מאומניפוטנטיות. כזו אומניפוטנטיות שאפילו ההזויים שבציונות הדתית לא סובלים ממנה. זה ציבור שמאמין, באמת ובתמים, שהכל בידינו. שאם רק נרצה מאוד שלום - יהיה שלום. שאם נשנה גישה - כל האידיאולוגיות האיסלמיסטיות יתאדו. או שאם רק נהגה תוכנית מדינית גאונית - יהיה מזרח תיכון חדש.

אנחנו לא לבד. אנחנו לא שולטים במה שקורה פה לבדנו. יש פה הרבה מאוד אנשים שחפצים במותנו. החמס אינו קבוצת שוליים. ה-7 באוקטובר אינו אפיזודה חולפת של שנאה ורצח.

אני מאמינה שרוב מוחלט בישראל היה מסכים לפשרות מרחיקות לכת אם שלום אמת היה עומד על הפרק. נדמה שזה אינו המצב. המלחמה הזו נכפתה עלינו, ומרגע שהיא נכפתה עלינו יש להילחם בכל הכוח. איני מבינה בניהול מלחמות, ולא ממש יודעת איך לתרגם זאת לתוכנית אופרטיבית. אבל אני בהחלט בעד גישה פחות תבוסתנית. את מי שמבקש את מותנו אין להכיל, אלא להשמיד.

כן, כנראה שגם זה לא יוביל אותנו אל ה"נחלה". כי בשביל "נחלה" צריך פרטנר. ועד שיהיה, אני מקווה שנלחם במלוא הכוח והעוצמה.
jerryM
jerryM • 5 באוג׳ 2025
Agate כתב/ה:
מזעזע אותי כל פעם מחדש לקרוא דעה של אנשים שמתעקשים לעשות שלום עם פלסטינים וחמאס, בלי שהם מקשיבים מה הפלסטינים וחמאס אומרים.
הם לא רוצים שלום
הם לא רוצים להכיר במדינת ישראל
הם רוצים בחיסול של מדינת ישראל ויהודים
הם כותבים מסמכים, משתמשים בספרים, מחנכים בבתי ספר לשנאה והשמדת יהודים.
ומי שכן רוצה שלום? מזמן עזב את עזה, כדי לחיות בשלום עם כל העולם רחוק מחמאס ופתח.

שלום עושים עם אויבים לא עם שוויצרים
למרות שעם איך שהקשרים הדיפלומטים שלנו נראים, עוד בסוף נצטרך להמתין להסכמי שלום עם שוויץ בריטניה וצרפת.
אצלנו בממשלה יושבים אנשים שרוצים לעשות בדיוק את מה שתיארת לצד השני.
אם נמשיך במלחמה הדבילית הזאת היחידים שירוויחו מכך הם רק הקיצונים, אנשי בן גביר, חמאס וחבריהם.