|
|
לפני 5 חודשים •
29 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
29 באוג׳ 2025
Bluecollar(שולטת) • 29 באוג׳ 2025
► Bluecollar כתב/ה: ► teacher כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: ► teacher כתב/ה: תלוי, את מתכוונת ל"ארזים - כח אדם" או "מי-ארזים אילת"?
לדעתי העניה, לא בכדי כל הדוגמאות שלך לקוחות משוק התעסוקה. אני מסתכל על זה אחרת לחלוטין. זה בהחלט לא ראיון עבודה, לא הצהרת כוונות ולא הסכמי ראיה. הפוך. כשאני יוצא לדייט אני לא מניח כלום. במקרה הטוב אפגוש את הזיקוקים שאיך חיייתי את חיי בלעדיה, ובמקרה הרע, פגשתי מישהי לאיזה דרינק ולא יצא מזה אפילו לא זיקוק של בתי הזיקוק, אבל היתה אינטראקציה חברתית ופגשתי מישהי חדשה. אנחנו מדינה קטנה, תמיד יש מישהי שעושה משהו מעניין, היתה היכנשהו שלא הייתי, או סתם בעלת חוש הומור נדיר. אני מסתובב הרבה ומעולם לא יצאתי מדייט בתי הזיקוק שחשבתי שהיה בזבוז זמן מוחלט. (וזה בתקופה שאנשים מבלים את זמנם שעות בקומה מול הפיד, מול הטיקטוק ומפתחים יבלות FOMO בטינדר) זה כיף לשחרר, זה כיף לא לבוא עם כללים. קצת כמו ספונטניות. יש לי חבר שכשאני מספר לו שבאתי לבקר והוא לא היה, הוא מתבאס בשבילי. וכל פעם מחדש אני מסביר לו - זה מחיר הספונטניות שאני שמח לשלם. לפעמים אתה דופק בדלת וואין אף אחד בבית. אבל בשביל הפעם האחת הזו שזו הפתעה כיפית זה היה שווה. ולעניין האנלוגיה שלך. אם ארזים כח אדם יזמינו אותי לבקר, אני אבוא. האם אני נפגש עם המנכ"ל? עם הסגן? שולחים לי כרטיס טיסה? או שאולי הם בכלל באים לתל אביב לפגישה? זו פגישה רשמית? זה גוגל ברקפסט? יש דרכים להבין את הקונטקסט בלי לשלוח רשימת דרישות מראש. גם בדייטים, זה אף פעם לא נאחז באויר. זה תמיד יושב על משהו. אם זה מספיק מסקרן, אני מוכן להתאכזב בשמחה. תשחרר את כל השאלות והדרישות בסוף. מקסימום כשתדפוק בדלת יענו לך. ובדיוק על הקונטסט הזה אני נשענת. אני מגיעה לפגוש מישהו מתוך מטרה לקיים קשר מסוים. אני התקבלי לעבודה שלי כי עמדתי בדרישות שהחברה הציבה ואחר כך בפגישה גם בדקנו התאמה. נכון לא תמיד זה זיקוקי דיבור, אבל ניסינו ובדקנו התאמה ואם לא נפרדנו כידידים. אבל מראש ידעתי לאיזה תפקיד אני ניגשת ומה הדרישות אליו. ידעתי מה זה ידרוש ממני ואם אני רוצה או מוכנה לתת אנחנו חושבים כל כך שונה בעניין הזה. את שלשת התפקידים האחרונים שלי כשכיר המצאתי. הם לא היו קיימים קודם באותם המקומות. ועכשיו אני כבר קצת פחות מעשור עצמאי. מעולם בימי חיי לא השתמשתי במילים מהשורש ד.ר.ש. בהקשר של עצמי. אפילו לא ב"דרישת תשלום" הדבר הראשון שאני רוצה כשנוצר קשר חדש זה להיפגש, אפילו סתם לקפה, בסיטואציה לא מחייבת. בלי בקשות מיוחדות, בלי תנאים מקדימים, עם כמה שפחות מטען וכמה שיותר סקרנות. לקפוץ למים ולשחות. כשאני פוגש בדרך רשימת דרישות, אני קורא, מחייך קצת, אומר שלום ולרוב ממשיך במסע. אני פשוט נפגשת עם מישהו שהוא ואני משדרים על אותו גל. שברור לי שיש עניין ורצון משותף. את הבחירות שלי אני עושה לפי מה שמתאים לי. אני אומרת מה שאני רוצה ויודעת מה אני רוצה, זה נקרא בגרות. גם בעבודה אני מגיעה כשאני יודעת מה אני עושה ומה "נדרש" ממני. גם בתור עצמאי הגדרת את שיטת העבודה שלך ומי שמתאים לו מוזמן לעבוד אתך ולעשות אתך עסקים. אפילו ברעיון המדומין שלי לבוא סע לאילת, הצבת תנאים ושאלות בטרם התנעת את הרכב ונסעת. בייחוד כעצמאי אתה זה שמגדיר את התנאים ואת דרכי העבודה שלך |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
29 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
29 באוג׳ 2025
teacher(שולט) • 29 באוג׳ 2025
בנושא הזה אנחנו קוים מקבילים שאינם נפגשים.
לא בטרמינולוגיה, לא בנרטיב ולא בשיטה. את כנראה מבינה את הטקסט שלי דרך פריזמה מאוד ספציפית. אין שום דבר דומה בדיעות שלנו, אפילו לא קצת. וזה שלדעתך יש משהו דומה זה מוזר לי. אז אגיד בפשטות - אני חושב את ההיפך ממך בעניין הזה. ממש את ההיפך הגמור. אז כל מה שאת חושבת שאני אומר בדוגמאות שלי שמצדיק את הגישה שלך, זה להיפך. הכי פשוט. ואם נראה לך שאני סותר את עצמי, אני אשמח להבהיר |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
29 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
29 באוג׳ 2025
Bluecollar(שולטת) • 29 באוג׳ 2025
► teacher כתב/ה: בנושא הזה אנחנו קוים מקבילים שאינם נפגשים.
לא בטרמינולוגיה, לא בנרטיב ולא בשיטה. את כנראה מבינה את הטקסט שלי דרך פריזמה מאוד ספציפית. אין שום דבר דומה בדיעות שלנו, אפילו לא קצת. וזה שלדעתך יש משהו דומה זה מוזר לי. אז אגיד בפשטות - אני חושב את ההיפך ממך בעניין הזה. ממש את ההיפך הגמור. אז כל מה שאת חושבת שאני אומר בדוגמאות שלי שמצדיק את הגישה שלך, זה להיפך. הכי פשוט. ואם נראה לך שאני סותר את עצמי אני אשמח להבהיר השווני הוא הטרמינולוגיה. אבל בתכלס, גם אתה תהיה מעוניין לשבת עם גברת/לקוח שתתאימו. ואני אפילו טוענת שהבחירה להיות עצמאי היא מהסיבה שבה אתה מכתיב את התנאים ושיגיעו אליך האנשים שירצו לעבוד עם אדם או בדרך הזו. אז סותר? אתה לא תעשה את הפגישה אם לא יממנו לך טיסה/אתה נפגש על המנכ"ל/המנכ"ל יבוא עד אליך. חברים שלי עצמאיים ובנו את התפקיד שלהם בעצמם כדי שיתאים להם. כדי שיוכלו להגיד אני עובד רק דרך הזום, זה המחיר של השירות שלי ולבחור את הלקוחות שלהם ולהציב את התנאים שלהם. אליהם מגיעים רק לקוחות שמוכנים לעבוד אתם ובתנאים שלהם. נכון, זה לא מסגרת נוקשה. יושבים, מדברים ורואים איך אפשר לעבוד ביחד ולפעמים יש הצעה מספיק מעניינת. אבל מצחיק שדווקא מי שבחר בעבודה עצמאית טוען שזה לא הוא שמכתיב את סןג "מערכת היחסים" עם הלקוחות שיפנו אליו ויעבדו אתו. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
29 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
29 באוג׳ 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 29 באוג׳ 2025
► זאלופון כתב/ה: לא הייתי יכול להגיד מה הציפיות שלי מיד כשאני פונה, כי אני בעצמי לא יודע. איך אפשר לדעת מה תרצה מקשר עם אדם שאתה לא מכיר?
אני מעדיף להכיר באופן שהוא כמה שפחות מוכוון מטרה וכמה שיותר מוכוון אדם, ובהתאם לכימיה ולדינמיקה להחליט לאן לנתב את הקשר. .. . זה. וגם, אני חושבת שלהצהרת ציפיות יש רכיב קוונטי. ברגע שאומרים - זה משנה את איך שכל המשתתפים מרגישים לגביהן. אז צריך לחשוב מתי זה מתאים ומתי זה מלחיץ ומרתיע. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
teacher(שולט) • 30 באוג׳ 2025
► Bluecollar כתב/ה: ► teacher כתב/ה: בנושא הזה אנחנו קוים מקבילים שאינם נפגשים.
לא בטרמינולוגיה, לא בנרטיב ולא בשיטה. את כנראה מבינה את הטקסט שלי דרך פריזמה מאוד ספציפית. אין שום דבר דומה בדיעות שלנו, אפילו לא קצת. וזה שלדעתך יש משהו דומה זה מוזר לי. אז אגיד בפשטות - אני חושב את ההיפך ממך בעניין הזה. ממש את ההיפך הגמור. אז כל מה שאת חושבת שאני אומר בדוגמאות שלי שמצדיק את הגישה שלך, זה להיפך. הכי פשוט. ואם נראה לך שאני סותר את עצמי אני אשמח להבהיר השווני הוא הטרמינולוגיה. אבל בתכלס, גם אתה תהיה מעוניין לשבת עם גברת/לקוח שתתאימו. ואני אפילו טוענת שהבחירה להיות עצמאי היא מהסיבה שבה אתה מכתיב את התנאים ושיגיעו אליך האנשים שירצו לעבוד עם אדם או בדרך הזו. אז סותר? אתה לא תעשה את הפגישה אם לא יממנו לך טיסה/אתה נפגש על המנכ"ל/המנכ"ל יבוא עד אליך. חברים שלי עצמאיים ובנו את התפקיד שלהם בעצמם כדי שיתאים להם. כדי שיוכלו להגיד אני עובד רק דרך הזום, זה המחיר של השירות שלי ולבחור את הלקוחות שלהם ולהציב את התנאים שלהם. אליהם מגיעים רק לקוחות שמוכנים לעבוד אתם ובתנאים שלהם. נכון, זה לא מסגרת נוקשה. יושבים, מדברים ורואים איך אפשר לעבוד ביחד ולפעמים יש הצעה מספיק מעניינת. אבל מצחיק שדווקא מי שבחר בעבודה עצמאית טוען שזה לא הוא שמכתיב את סןג "מערכת היחסים" עם הלקוחות שיפנו אליו ויעבדו אתו. אנסה להבהיר - כתבתי שאני אסע. הסברתי ששום דבר לא נאחז באויר אלא הוא חלק מקונטקסט של המציאות. מי מדבר איתי, מה ואיך הוא מציע וכו׳ - לא כתנאים מקדימים כפרה, רק כהבנה של הקונטקסט. הסיבה שהחלטתי להיות עצמאי היא עוד כסף ועוד עבודה. הבנתי שבנושאים מסויימים מה שאני עושה בשעות בודדות לוקח לאחרים ימים, ואין מעסיק אחד שיכול להכיל את סט הכישורים שאני מביא ולמצות אותו. זה לא היה כדי להכתיב תנאים אלא כדי לשחרר אותי לעשות הכל. החברים העצמאים שלך הם כנראה יותר כמוך מאשר כמוני. בזום מהבית? הצעה מספיק מעניינת? תנאים שלהם? ואוו - אני ה-ה-י-פ-ך-! מוכן להתאבד על פרוייקטים, עושה מניהול בכיר ועד לאיסוף זבל באותו פרוייקט. אני בא לפתור בעיות, לא לייצר כאלה. לא בא עם תנאים מקדימים - מוכן לעבוד גם בחינם וגם לשלם מכיסי אם צריך. כן, מה ששמעת. ואני לא במינוס מאמין שעניין נוצר מהזדמנות ולא ההיפך. מי שמתפנק בבית בזום - רואה מעט מאוד עולם. מתחדש מעט מאוד ונשאר באותה קוביה. וגם - עושה הרבה פחות כסף. עד כאן ענייני עבודה. בעניין שלשמו אנחנו כאן, זאלופון כתב את זה הכי פשוט: ״לא הייתי יכול להגיד מה הציפיות שלי מיד כשאני פונה, כי אני בעצמי לא יודע״ מקווה שזה שופך קצת יותר אור על הגישה הקיצונית שלי ולמה היא ממש ההיפך מהגישה שלך. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 30 באוג׳ 2025
► teacher כתב/ה: אנסה להבהיר - כתבתי שאני אסע. הסברתי ששום דבר לא נאחז באויר אלא הוא חלק מקונטקסט של המציאות. מי מדבר איתי, מה ואיך הוא מציע וכו׳ - לא כתנאים מקדימים כפרה, רק כהבנה של הקונטקסט. הסיבה שהחלטתי להיות עצמאי היא עוד כסף ועוד עבודה. הבנתי שבנושאים מסויימים מה שאני עושה בשעות בודדות לוקח לאחרים ימים, ואין מעסיק אחד שיכול להכיל את סט הכישורים שאני מביא ולמצות אותו. זה לא היה כדי להכתיב תנאים אלא כדי לשחרר אותי לעשות הכל. החברים העצמאים שלך הם כנראה יותר כמוך מאשר כמוני. בזום מהבית? הצעה מספיק מעניינת? תנאים שלהם? ואוו - אני ה-ה-י-פ-ך-! מוכן להתאבד על פרוייקטים, עושה מניהול בכיר ועד לאיסוף זבל באותו פרוייקט. אני בא לפתור בעיות, לא לייצר כאלה. לא בא עם תנאים מקדימים - מוכן לעבוד גם בחינם וגם לשלם מכיסי אם צריך. כן, מה ששמעת. ואני לא במינוס מאמין שעניין נוצר מהזדמנות ולא ההיפך. מי שמתפנק בבית בזום - רואה מעט מאוד עולם. מתחדש מעט מאוד ונשאר באותה קוביה. וגם - עושה הרבה פחות כסף. עד כאן ענייני עבודה. בעניין שלשמו אנחנו כאן, זאלופון כתב את זה הכי פשוט: ״לא הייתי יכול להגיד מה הציפיות שלי מיד כשאני פונה, כי אני בעצמי לא יודע״ מקווה שזה שופך קצת יותר אור על הגישה הקיצונית שלי ולמה היא ממש ההיפך מהגישה שלך. הרוסה על הגישה שלך. בא לי לעבוד איתך במשותף על פרויקט! 😍 |
|
|
| אליפסה(שולטת) |
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
אליפסה(שולטת) • 30 באוג׳ 2025
בעיני, כל פגישה עם אדם, ואין זה משנה איזו פגישה זו, היא במידה מסויימת הנכונות להיפתח, להכיר, לשמוע ולהכיל משהו חדש ולא ידוע.
אם אני מגיעה לפגישה עם רצון אבסולוטי, ומה שאני עושה בפגישה זה בעיקר לבדוק אם ה"מוצר" שבחלון הראווה ממלא את הפונקציה שרציתי, אז אני מחפיצה את מי שמולי, ולא בדרך סקסית. זה לא אומר שאני חסרת רצונות, או שאני חייבת להיות פתוחה לסטוצ'ים. אבל אני מסכימה עם יולי. הכרזה על ציפיות אינה תמיד הדרך לענות עליהן. קשר בני שני אנשים הוא אורגני. הוא צומח ומתפתח. ואף אחד משותפים בו אינו באמת מנהל אותו. להוציא ממישהו אישור לכך שהוא רוצה סקס מסוים, או חתונה מסוימת, לרוב אלו דרכים בטוחות ללהישאר ללא סקס וללא חתונה. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
Re: ציפיות או לא להיות
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
פישוטו • 30 באוג׳ 2025
ציפיות יש לי רק מאנשים קרובים, לא מזרים.
ככה שבתחילתה של היכרות לא אדבר על ציפיות מהקשר, או ציפיות שיהיה אחד. זה שמור לשלבים יותר מתקדמים. אני רוצה לבדוק כימיה מול האדם שמולי לפני שאחשוב בכלל לאיזה סוג של קשר אני רוצה להכנס איתו. אם נצמצם את זה לאתר ולבדסמ יכול להיות שאקבע עם שולטת מפגש. עד שלא נראה ונבין לאן הכימיה הולכת אין מקום לציפיות. אני בעצמי לא יודע עדיין אם היא מתאימה לי לשולטת, לבת זוג או לחברות אפלטונית ואולי בכלל אין לי על מה לדבר איתה. מה שכן אפשר לחלוק זה את הציפיות או החזון שלי מעצמי. לאן מכוון ואיפה אני רואה את עצמי רומנטית, מקצועית, בדסמית, משפחתית. בטווח הקרוב והרחוק. לשתף בלי לצקת את הצד השני לתוך התבנית הזו. על זה אפשר לדבר מהרגע הראשון, ומשם אם הקשר ממשיך אפשר לראות איך הדברים משתלבים ולבנות ציפיות ביחד. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
bondman(נשלט){FLR} • 30 באוג׳ 2025
העובדה היא שאם לא אספר מה הרצונות שלי ומה הפנטזיות שלי היא לא תדע.
מצד שני אם היא תדע היא כנראה תברח מיד. אז בקיצור למדתי שצריך לעשות את זה לאט לאט. אולי אם יש משהו שהוא גבול/ יהרג ובל יעבור/ משהו שאי אפשר בלעדיו. כדאי להגיד כבר בהתחלה. בכדי לא להשלות ולא לבזבז זמן ל-2 הצדדים. מה שאהבתי אצל גברתי לשעבר המושלמת זצ״ל שהיה חשוב לה לדעת. מידי פעם היא היתה שואלת אותי מיוזמתה תוך כדי סשן. ספר לי מה הפנטזיות שלך. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
פשוט להיות
לפני 5 חודשים •
30 באוג׳ 2025
TheImpro • 30 באוג׳ 2025
► Bluecollar כתב/ה: ► teacher כתב/ה: בנושא הזה אנחנו קוים מקבילים שאינם נפגשים.
לא בטרמינולוגיה, לא בנרטיב ולא בשיטה. את כנראה מבינה את הטקסט שלי דרך פריזמה מאוד ספציפית. אין שום דבר דומה בדיעות שלנו, אפילו לא קצת. וזה שלדעתך יש משהו דומה זה מוזר לי. אז אגיד בפשטות - אני חושב את ההיפך ממך בעניין הזה. ממש את ההיפך הגמור. אז כל מה שאת חושבת שאני אומר בדוגמאות שלי שמצדיק את הגישה שלך, זה להיפך. הכי פשוט. ואם נראה לך שאני סותר את עצמי אני אשמח להבהיר השווני הוא הטרמינולוגיה. אבל בתכלס, גם אתה תהיה מעוניין לשבת עם גברת/לקוח שתתאימו. ואני אפילו טוענת שהבחירה להיות עצמאי היא מהסיבה שבה אתה מכתיב את התנאים ושיגיעו אליך האנשים שירצו לעבוד עם אדם או בדרך הזו. אז סותר? אתה לא תעשה את הפגישה אם לא יממנו לך טיסה/אתה נפגש על המנכ"ל/המנכ"ל יבוא עד אליך. חברים שלי עצמאיים ובנו את התפקיד שלהם בעצמם כדי שיתאים להם. כדי שיוכלו להגיד אני עובד רק דרך הזום, זה המחיר של השירות שלי ולבחור את הלקוחות שלהם ולהציב את התנאים שלהם. אליהם מגיעים רק לקוחות שמוכנים לעבוד אתם ובתנאים שלהם. נכון, זה לא מסגרת נוקשה. יושבים, מדברים ורואים איך אפשר לעבוד ביחד ולפעמים יש הצעה מספיק מעניינת. אבל מצחיק שדווקא מי שבחר בעבודה עצמאית טוען שזה לא הוא שמכתיב את סןג "מערכת היחסים" עם הלקוחות שיפנו אליו ויעבדו אתו. כשאני קורא את הפרופיל שלך בלו קולר אז אפשר להבין שאת מחזיקה בציפיות מהאדם השני כי זה אולי מפחיד לשחרר שליטה, או את תפקיד השולטת שנמצאת במרכז ולתת לדברים להתרחש, ולפגוש את האדם השני בנקודת אמצע שלא את ולא הוא משערים שהיא בכלל קיימת. זה לא אומר שאין מקום לדיל ברייקרים, רק שככל שהרשימה שלהם מתארכת כך מתארך הזמן שתמצאי מישהו שיתאים אל רשימת הדרישות. האפליקציות חינכו אותנו לחפש דיל ברייקר מתחת לכל אבן , וזה מגיע למקומות הזויים לחלוטין. מי שמגיע לדייט ויודע מראש מה השאלות, כנראה שישמע רק את מה שהוא רוצה לשמוע. בן זוג זה לא תפקיד, זה בן אדם, את חולקת על זה וזו הטרמינולוגיה שלך ואיתה תמצאי את מי שיתאים לך. |
|
|