אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אפס כאב, מקסימום שליטה?

פישוטו
לפני 4 חודשים • 2 בספט׳ 2025
פישוטו • 2 בספט׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
מה שאני מנסה להגיד ששליטה זה לא רק חיפוש אחרי השפלה או כאב. ואם זה מגיע, על אף שהצורך הוא שונה, קורה ופעם אחרת זה יהיה מדויק יותר.
ויש מצב שדווקא משום ששני האנשים לא רוצים לחוות את זה, החוויה תתפס אחרת ותנווט אחרת.
נכון, זה לא סביבה נטולת רגשות שליליים. נכון אי אפשר לשלוט בכל.

אבל באפטר קר אפשר לדבר ולדייק ולהגיד זה היה משפיל ואני לא רוצה להשפיל. אז בואי נעבד...

אני מעוניין לשחק ברגשות אחרים...ולקחת את זה לכיוון אחר.
זה שרגש אחר עלה לא אומר שהסשן או שני האנשים שנמצאים בו מכוונים לזה ומחפשים את זה.
קורה, קרה והכל בסדר. בעיקר אם יש תשומת לב למסרים מילוליים ולא מילולים והמון שימת לב.

ברור שאפטר קייר חשוב כדי לעבד חוויה ולהשלים מה שעבר על הצד השני. ומשם מתחילה התקשורת ומשם בשולט בונה הלאה.

השאלה איך מטפלים במסרים ובתחושות האלה.
לדוגמה נשלט טוען בסוף הסשן שהרגיש מושפל, את טוענת שלא כיוונת לשם אלא רצית להסב לו עונג.

האם את משקיעה עבודה כדי שילמד להתנעג ממה שמשפיל אותו? ממשיכה להעביר אותו השפלה עד שילמד את הדרך הנכונה בעינייך בתוך התהליך שלכם? או שתשני כיוון ותענגי אותו כמו שהוא דורש ורוצה?

זה מה שאני מנסה לטעון. אתה רואה את השליטה מתוך איך שאתה חווה אותה מתוך איך שאתה כנשלט צריך אותה. להיות מנותב, במשחקי המחשבה, בלהעביר אותך תהליך שבו אתה מתענג על מה שהשולטת רוצה. התניות, משחקי מחשבה ועוד... כלומר, כל האופציות שאתה מציע הן מתוך שליטה שהיא קצת סדיזם רגשי. לגרום לך להתענג על ההשפלה, ללמד אותך שההשפלה הזו היא מה שנכונה לך.
אבל יש דרך אחרת לשליטה שלא תהיה בשליחת אותן אצבעות למוחו של הנשלט.

אם השולט אינו מעוניין להשפיל הוא יבחר בדרך שבה הוא רוצה ומעוניין שהיא לא להשפיל. הוא ינהל סשן שמתאים לו ולמטרות שלו ולעונג שלו. הוא קובע לפי הרצון שלו מה הוא רוצה שיקרה או לא יקרה. ואם הוא לא רוצה להשפיל הוא ידאג שמה שהוא לא רוצה לא יקרה.
יכול להיות שבעיבוד הם יפרמו אץ החוט של ההשפלה ויכול להיות שלא. יכול להיות שזה היה מצב רגעי ובפעם הבאה היא תחווה שחרור ומאבק פנימי בעצמה לעשות בדיוק מה ששולט רןצה ממנה לאותו רגע בלי להרגיש מושפלת אי כואבת

ברור שאני מדבר מתוך החוויה האישית שלי ונקודת המבט שלי כנשלט.
כמו שאת ופותח השרשור מדברים מנקודת המבט שלכם כשולטים.

בגלל שמדובר ברגשות ותחושות והכאב וההשפלה הם סובייקטיביים אין פה תשובה חד משמעית, יש החלפת רעיונות.
באתי לדיון עם נקודת המבט שלי וניסיתי להבין איך מתקיימת שליטה והובלה בלי לגעת בכלל בכאב ובהשפלה.

בנתיים לא שוכנעתי שזה אפשרי.
ניסיתי להבין את נקודת המבט של "אפשר ללכת מסביב ולא להשפיל ולהכאיב בכלל" אבל שם אני לא מצליח להבין איך עדיין השולט הוא זה שמכתיב וקובע ומנהל.

בגלל זה ניסיתי לרדת איתך לדוגמה.
כי כשאת אומרת לי ה"שולט יבחר בדרך שלו ואם לא ירצה הוא לא ישפיל" זה לא הגיוני לי ואף פרדוקסלי.
כי אם השולט נמנע מההשפלה הוא לא הולך בדרכו, ואם הוא הולך בדרכו הוא לא יכול להבטיח המנעות מההשפלה והכאב.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}

Re: אפס כאב, מקסימום שליטה?

קיפוד על הזקן כתב/ה:

האם אפשר לייצר דינמיקה דומיננטית עוצמתית בלי כאב ובלי השפלה ?

כן. אפשר לייצר דינמיקה דומיננטית עוצמתית בלי כאב ובלי השפלה. יש סיכוי לא רע שמה שאתה מחפש ומכוון אליו הם יחסי D/s.
יחסים מהסוג הזה מבוססים על הבניית הקשר סביב ריטואלים של שליטה שיש להם משמעות בין בני הזוג, פיתוח הנשלט/ת, ציות וחינוך, עיצוב התנהגות ומנטורינג.
אחד הדברים שמחזיקים בסוג הזה של יחסים את המערכת הוא הרצון לעמוד בסטנדרט שהשולט מציב. לכן הם מתאימים לאנשים שיודעים לדייק ולקרוא את מי שמולם היטב עד לרמות הניואנסים.

הכלי הלא כואב אבל מאד משמעותי בהם הוא אכזבה מצד השולט. בדרך כלל יתלוו אליה שלילת פריווילגיות כאלו ואחרות (אם תרצה למשל, שלילת גמירות). במקרים יותר קיצוניים כן ניתן להשתמש בענישה כדי להעביר מסר אבל זה לגמרי לשיקולך.

עוד חשוב להבין שהכל זה הבניה - כל אקט יכול להיות משפיל או לא כתלות באיך שתבנה אותו במערכת היחסים או תציג אותו בתוך הקשר. כנ"ל לגבי כאב - כאב יכול להיות עונש נוראי או משהו שנשלט נותן באהבה ובהערצה לשולט. אם תדע לפרק את הסכמות (Schemes) שמי שמולך מגיעה מולם ולייצר לה הבניות חדשות, תוכל לקחת אותה לכל מקום שתבחר בלי להיות מוגבל.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי ספט' 02, 2025 8:29 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 2 בספט׳ 2025
פישוטו כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
מה שאני מנסה להגיד ששליטה זה לא רק חיפוש אחרי השפלה או כאב. ואם זה מגיע, על אף שהצורך הוא שונה, קורה ופעם אחרת זה יהיה מדויק יותר.
ויש מצב שדווקא משום ששני האנשים לא רוצים לחוות את זה, החוויה תתפס אחרת ותנווט אחרת.
נכון, זה לא סביבה נטולת רגשות שליליים. נכון אי אפשר לשלוט בכל.

אבל באפטר קר אפשר לדבר ולדייק ולהגיד זה היה משפיל ואני לא רוצה להשפיל. אז בואי נעבד...

אני מעוניין לשחק ברגשות אחרים...ולקחת את זה לכיוון אחר.
זה שרגש אחר עלה לא אומר שהסשן או שני האנשים שנמצאים בו מכוונים לזה ומחפשים את זה.
קורה, קרה והכל בסדר. בעיקר אם יש תשומת לב למסרים מילוליים ולא מילולים והמון שימת לב.

ברור שאפטר קייר חשוב כדי לעבד חוויה ולהשלים מה שעבר על הצד השני. ומשם מתחילה התקשורת ומשם בשולט בונה הלאה.

השאלה איך מטפלים במסרים ובתחושות האלה.
לדוגמה נשלט טוען בסוף הסשן שהרגיש מושפל, את טוענת שלא כיוונת לשם אלא רצית להסב לו עונג.

האם את משקיעה עבודה כדי שילמד להתנעג ממה שמשפיל אותו? ממשיכה להעביר אותו השפלה עד שילמד את הדרך הנכונה בעינייך בתוך התהליך שלכם? או שתשני כיוון ותענגי אותו כמו שהוא דורש ורוצה?

זה מה שאני מנסה לטעון. אתה רואה את השליטה מתוך איך שאתה חווה אותה מתוך איך שאתה כנשלט צריך אותה. להיות מנותב, במשחקי המחשבה, בלהעביר אותך תהליך שבו אתה מתענג על מה שהשולטת רוצה. התניות, משחקי מחשבה ועוד... כלומר, כל האופציות שאתה מציע הן מתוך שליטה שהיא קצת סדיזם רגשי. לגרום לך להתענג על ההשפלה, ללמד אותך שההשפלה הזו היא מה שנכונה לך.
אבל יש דרך אחרת לשליטה שלא תהיה בשליחת אותן אצבעות למוחו של הנשלט.

אם השולט אינו מעוניין להשפיל הוא יבחר בדרך שבה הוא רוצה ומעוניין שהיא לא להשפיל. הוא ינהל סשן שמתאים לו ולמטרות שלו ולעונג שלו. הוא קובע לפי הרצון שלו מה הוא רוצה שיקרה או לא יקרה. ואם הוא לא רוצה להשפיל הוא ידאג שמה שהוא לא רוצה לא יקרה.
יכול להיות שבעיבוד הם יפרמו אץ החוט של ההשפלה ויכול להיות שלא. יכול להיות שזה היה מצב רגעי ובפעם הבאה היא תחווה שחרור ומאבק פנימי בעצמה לעשות בדיוק מה ששולט רןצה ממנה לאותו רגע בלי להרגיש מושפלת אי כואבת

ברור שאני מדבר מתוך החוויה האישית שלי ונקודת המבט שלי כנשלט.
כמו שאת ופותח השרשור מדברים מנקודת המבט שלכם כשולטים.

בגלל שמדובר ברגשות ותחושות והכאב וההשפלה הם סובייקטיביים אין פה תשובה חד משמעית, יש החלפת רעיונות.
באתי לדיון עם נקודת המבט שלי וניסיתי להבין איך מתקיימת שליטה והובלה בלי לגעת בכלל בכאב ובהשפלה.

בנתיים לא שוכנעתי שזה אפשרי.
ניסיתי להבין את נקודת המבט של "אפשר ללכת מסביב ולא להשפיל ולהכאיב בכלל" אבל שם אני לא מצליח להבין איך עדיין השולט הוא זה שמכתיב וקובע ומנהל.

בגלל זה ניסיתי לרדת איתך לדוגמה.
כי כשאת אומרת לי ה"שולט יבחר בדרך שלו ואם לא ירצה הוא לא ישפיל" זה לא הגיוני לי ואף פרדוקסלי.
כי אם השולט נמנע מההשפלה הוא לא הולך בדרכו, ואם הוא הולך בדרכו הוא לא יכול להבטיח המנעות מההשפלה והכאב.

אי אפשר להבטיח המנעות מכאב רגשי או פיזי.
אבל זה שאתה מחפש את ההשפלה בתוך השליטה לא מחייב שאחרים יחוו את זה באופן הזה.

אתה מסרב להכיר בכך שיש אופנים אחרים לשלוט מאשר לנתב את נפש הנשלט בתחושות רגשיות כואבות או במשחק עם המחשבה של הנשלט.

אני מכירה נשלטים רבים שאינם חווים השפלה או צרכים השפלה. הם אינם צריכים את ההתניות והאילוף.
ושולטים שאינם מחפשים להוריד את הנשלט נמוך נמוך בתחושות.
יש מצב שמה שהוא מחפש זה כפייה.
או למשל מה שפרלין כתבה
המקום שהשליטה תופסת אצלך היא מזוכיזם רגשי.
אבל יש עוד סוגים.
פישוטו
פישוטו • 2 בספט׳ 2025
לנתח אותי לא יעזור לנו בדיון. אני יודע מה מניע את הבדסמ שלי.
הדיון הזה עוסק בהשפלה וכאב. הוא לא עוסק באיך פישוטו חווה שליטה.

אני שואל אותך מה קורה כשהשליטה שלך מתנגשת עם השפלה של הנשלט. השפלה שהוא חווה ממה שדרשת ממנו בין אם התכוונת אליה או לא.

כמו שלוטוס כתבה בתגובה שלה על שליטה מסוג אחר. שהיא לא משחקת באופן ישיר על השפלה וכאב.

גם שם אני מוצא שולטת עם כיוון, נשלט עם מטרה.
ואני מוצא המון אקטים התמסרותיים שנובעים ממקום יפה בלב של צמיחה וגדילה.
גם שם אני שואל, האם הנשלט יכול לחוות השפלה מאי הצלחה? מאכזבה של השולטת?
האם הוא יכול לחוות כאב פיזי מוחשי מהתחושות האלה?
כאב רגשי? גם גזה שאינו השפלתי במקור ואינו נובע ממשחק מוחות?

שם אני שואל מה אתם עושים כשולטים? איך אתם מנווטים את התחושות האלה ומשאירים אותו ממוקד במטרות שלכם כשולטים וכמובילים בסיטואציה.

והתעניינתי אולי אפילו בצורה פילוסופית, האם יכול להיות מצב בכלל בו נשלט חווה אפס השפלה או כאב רגשי כאשר הוא נתון להובלה והחלטה של אדם חיצוני עליו?
והאם המניעה מהרגשות והתחושות האלה מורידים מעוצמת השליטה?

חבל שאי אפשר לנהל את הדיון הזה בלי לרדת לאיזה סוג נשלט אני כדי להתעלם ממה שאני שואל.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
פישוטו כתב/ה:

שם אני שואל מה אתם עושים כשולטים? איך אתם מנווטים את התחושות האלה ומשאירים אותו ממוקד במטרות שלכם כשולטים וכמובילים בסיטואציה.

והתעניינתי אולי אפילו בצורה פילוסופית, האם יכול להיות מצב בכלל בו נשלט חווה אפס השפלה או כאב רגשי כאשר הוא נתון להובלה והחלטה של אדם חיצוני עליו?

חבל שאי אפשר לנהל את הדיון הזה בלי לרדת לאיזה סוג נשלט אני כדי להתעלם ממה שאני שואל.

בוודאי! נשלטים חווים את אי ההצלחה באופן מאד קשה, בעיקר כאלו שיש בהם מן הפרפקציוניזם (והם אלו שמתחברים יותר ל-D/s מניסיוני). כשהשולט מתאכזב מהם התחושה שלהם היא של סמוראי שכשל. זה כואב באגו, זה כואב רגשית, ולפעמים זה גם מייסר פיזית (כמובן כתלות במה שהתפשל).
במצב כזה המטרה היא לא להשאיר את הנשלט להתבוסס בתחושה הקשה, אלא להסביר מה הציפיה לגבי התיקון, ומה העונש הצפוי על החריגה מהפרוטוקול. העונש התואם לסיטואציה והמידתי נותן תחושת הקלה ואפשרות לכפר וההדרכה לגבי הצפי העתידי נותנת את ה"מה כן" ולא רק "מה לא נכון" ומשאירה את המושכות בידיים של השולט.

האם אפשר לחוות אפס השפלה? כן. השפלה היא פרשנות. אם אתה מוצא גאווה בציות מלא ללא עוררין וריצוי השולט, האקטים שאתה נדרש לבצע לא ישפילו אותך, כל עוד עמדת בהם. למשל, גם אם הוא ידחוף לך את הראש לאסלה ויוריד את המים, כל עוד עשית את זה בלי למצמץ והוא גאה בך - זה לא משפיל בעיניך.
האם זה מוריד מעוצמות השליטה? ממש לא. זה משפר אותך כשולט, כי אתה לא יכול לעשות את הטריקים הכי בסיסיים בספר, ואם אתה מספיק טוב - יהיה לכם קשר שליטה מדהים עם נשלט שיתמסר אליך גם בלי השפלות icon_smile.gif
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 2 בספט׳ 2025
פישוטו כתב/ה:

אני שואל אותך מה קורה כשהשליטה שלך מתנגשת עם השפלה של הנשלט. השפלה שהוא חווה ממה שדרשת ממנו בין אם התכוונת אליה או לא.

כמו שלוטוס כתבה בתגובה שלה על שליטה מסוג אחר. שהיא לא משחקת באופן ישיר על השפלה וכאב.

אי אפשר לשלוט בכל הפרמטרים.
האם יש מצב שתחושת השפלה תעלה? כן
האם השולט מכוון לשם? לא
האם אפשרי לעשות סשן בלי השפלה או כאב? כן. לוטוס נתנה דוגמה וגם פרלין וגם כותב הפוסט
מה יעשה שולט כשזה עולה? דבר ראשון יתחייס לנשלט ולתחושותיו באפטר קר, כי אפטר קר ממוקד בנשלט.
ינהל שיח פתוח עם הנשלט בנושא.
אחר כך ילך ויעשה עם עצמו חושבים אם זה משהו שהוא מעוניין בו או לא.
יש מצב שיחליט לוותר על אקט מסוים שנחווה כמשפיל. יש מצב שיגיד שאולי ישנה משהו בדינמיקה וניואנסינים הקטנים כי מה שהוא רוצה להתעסק בו זה בכפייה או שדברים יקרו למען רצונו לא מהשפלה. ויש מצב שיגיד אני מוכן לחיות על זה שהנשלט חווה השפלה כל עוד לא הוצב גבול או גבול רך.
ואז אפשר לנהל שיח נוסף פתוח בנושא.
סשן לא מחויב ההשפלה או כאב. סשן יכול להיות מתוכנן ללא השפלה וכאב. הוא יכול להתבסס על דברים אחרים.
אם עלו שם רגשות של השפלה וכו.... כל אחד יבחר אם זה משהו שהוא מעוניין בו או לא.
הוצעו פה מספר פרקטיקות שלא חייבות להחוות כמשפילות.
אם נחוו כמשפילות
יש מצב שזה גם עניין של חוסר התאמה בין השולט לנשלט.
Antimatter​(נשלט)
לפני 4 חודשים • 3 בספט׳ 2025
Antimatter​(נשלט) • 3 בספט׳ 2025
באומנות כמו באומנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה. כך גם בנוגע לתהיות שהועלו בפוסט.

למי אני מוציא פה קבלה על ההארה שסיפקתי?
ve-ra
ve-ra • 3 בספט׳ 2025
״Pain is inevitable, suffering is optional“
קיפוד על הזקן
קיפוד על הזקן • 3 בספט׳ 2025
פרלין כתב/ה:
בעיניי, כל הסיפור הוא להיכנס למקום שלי. כי מה שמדליק זה הפער בכוחות בינינו. מה מותר לו ומה לי לא.
כאב זאת דרך אפקטיבית, אבל היא לא היחידה. היא פשוט מהירה יחסית… אבל אני לא מזוכיסטית ואין לי הנאה מהכאב עצמו.

זה מתחבר בדיוק למה שחיפשתי לנסח.
הכאב יכול להיות "קיצור דרך" לייצר פער, אבל לא המהות.
מסקרן אותי... איזה כלים אחרים חוץ מכאב יצרו עבורך את ההבדל הכי גדול בתחושת הפער הזה?
קיפוד על הזקן
קיפוד על הזקן • 3 בספט׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:

אי אפשר לשלוט בכל הפרמטרים.
האם יש מצב שתחושת השפלה תעלה? כן
האם השולט מכוון לשם? לא
האם אפשרי לעשות סשן בלי השפלה או כאב? כן. לוטוס נתנה דוגמה וגם פרלין וגם כותב הפוסט
מה יעשה שולט כשזה עולה? דבר ראשון יתחייס לנשלט ולתחושותיו באפטר קר, כי אפטר קר ממוקד בנשלט.
ינהל שיח פתוח עם הנשלט בנושא.
אחר כך ילך ויעשה עם עצמו חושבים אם זה משהו שהוא מעוניין בו או לא.
יש מצב שיחליט לוותר על אקט מסוים שנחווה כמשפיל. יש מצב שיגיד שאולי ישנה משהו בדינמיקה וניואנסינים הקטנים כי מה שהוא רוצה להתעסק בו זה בכפייה או שדברים יקרו למען רצונו לא מהשפלה. ויש מצב שיגיד אני מוכן לחיות על זה שהנשלט חווה השפלה כל עוד לא הוצב גבול או גבול רך.
ואז אפשר לנהל שיח נוסף פתוח בנושא.
סשן לא מחויב ההשפלה או כאב. סשן יכול להיות מתוכנן ללא השפלה וכאב. הוא יכול להתבסס על דברים אחרים.
אם עלו שם רגשות של השפלה וכו.... כל אחד יבחר אם זה משהו שהוא מעוניין בו או לא.
הוצעו פה מספר פרקטיקות שלא חייבות להחוות כמשפילות.
אם נחוו כמשפילות
יש מצב שזה גם עניין של חוסר התאמה בין השולט לנשלט.

בשבילי שליטה בלי כאב והשפלה מכוונים היא לא “הימנעות”, אלא בחירה אקטיבית בחוויה אחרת.
אני לא מחפש להיות העתק של שולט אחר, אלא להביא את עצמי ואת הדרך שאני מאמין בה.
והמטרה שלי היא לייצר תחושת החזקה וביטחון. אם צפים בדרך כאב רגשי או בושה, אני לא מתעלם, אלא מחזיק אותם באפטר קר כחלק מהחוויה, לא ככלי ובטח שלא כמטרה.
מבחינתי הכוח של השולט נבחן לא רק ביכולת שלו להפעיל כאב והשפלה, אלא גם ביכולת למנוע מהם להפוך למרכז ולנתב את ההתמסרות לערוצים אחרים.