סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

AI ותגיות

Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 3 חודשים • 29 באוק׳ 2025
זאלופון כתב/ה:
Black Lotus כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
אם ה-AI הוא רק כלי עזר לשיוף פינות אבל בגדול הפוסט אכן נכתב על ידי הכותב - אין צורך לתייג.

אם רוב הפוסט נכתב על ידי AI - אין צורך לפרסם.

נדיר שאנחנו לא מסכימים, אבל לאור העובדה שיותר מחצי מהבלוגים חסומים אצלך, אתה לא עד לעומק הזוועות וחוסר הכשרון הרווח בכלוב. כבר עדיף שייתנו ל-AI לכתוב. אני אפילו מוכנה להתנדב ולחפש עבורם הדרכה שתסביר אילו פרומפטים לבקש כדי שהתכנים יהיו פחות גנרים ומשעממים.

נהפוך הוא, חצי מהבלוגים מוסתרים אצלי בדיוק בגלל שאני מודע לעומק הזוועות. ועדיין אעדיף טקסט שכתוב בחוסר כישרון אבל יש בו משהו אישי של אדם אמיתי מאשר את הגבב הטכנוקרטי ש-AI יודע לייצר כיום.

מה גם שכידוע לך היטב, אני נוטה להציק לצ'אטבוטים בעצמי במטלות כתיבה שונות ובעיקר משונות ואין לי צורך במתווכים. נכון, כשהם ישתלטו על העולם אהיה מהראשונים שהם יחסלו כנקמה וסיכוי סביר שיחסלו גם אותך על הדרך, אבל זו עדיין לא סיבה מוצדקת לקרוא טקסטים מייגעים שמישהו אחר הפיק מהם.

ידוע לי. ידוע לי היטב. וכיוון שאני מאלה שמבקשים יפה והיו מודים להם עד שהם גילו כמה עולה הרצה של "תודה", הם יחסלו רק אותך.
אני חושבת שזה כלי. הוא לא יהפוך כותב לטוב ולמעניין כמו ששוט לא הופך את האוחז בו לשולט, אבל הוא יכול לשפר את התוצר. גם לפתוח מילון ולגוון מילים נרדפות ל"מדהים" יכול היה להביא לשיפור של הטקסטים המתפרסמים באתר ועל זה אף אחד לא היה מתרעם, וגם את זה ה-AI יכול להציע.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
ArchAngel כתב/ה:

יש הבדל עצום בין לבקש טיפ מה- AI איך לכתוב משהו ואז להשתמש במילים של עצמך ולטרוח על הכתיבה שלך, לבין לעשות העתק הדבק מוחלט לתיאור שהוא כתב ולהציג את זה כאילו זה פרי עטך.
מעטים משתמשים בו להתייעצות אלא כקיצור דרך מוחלט מלטרוח, ומה שמרגיז בגישה הזו מעבר לגניבת דעת, זה הזלזול.
זלזול שבו אתה אומר שלא בא לך להשקיע במי שמולך, שהוא לא שווה את הזמן שלך באמת, פשוט תעשה העתק הדבק, אל תקרא אפילו מה הצ'אט יצר כדי לערוך את זה.
ובזמן שאתה לא משקיע באמת דקה מזמנך בקורא, אתה מצפה שהוא ישקיע זמן בלקרוא אותך ובלתת לך יחס שלא עמלת בשבילו לרגע.

לא בטוחה שזה יותר חסר ערך מלפרסם פוסט "בוקר טוב!" עם תמונה סתמית, שסביר להניח תקבל יותר לייקים מהפוסט המושקע שאני או את ישבנו וכתבנו וערכנו בעצמנו.
זוג פלוס​(שולטת)
זוג פלוס​(שולטת) • 29 באוק׳ 2025
לא הבנתי את המטרה.
אם מישהו השתמש ב AI כדי לכתוב ולתאר סשן בו השתתף. על מה תעיד התגית?
על יכולת התחביר שלו? על כישורי הניסוח?
ואם כתוב בפוסט שהוא ''הטיל אותה על המיטה'' כשבכלל הוא רק דחף אותה בעדינות, זה שקר?

יש פה לא מעט אנשים שכותבים לגמרי בעצמם וללא עזרת מכונה דברים שאין בינם לבין האמת שום קשר.

תגיות נועדו רק לסייע לנו למיין ולמצוא את הנושא שבתגית ביתר קלות.
להשתמש בתגית כאינדיקציה למשהו זה מיותר וחסר ערך לטעמי.
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
זאלופון כתב/ה:
אם ה-AI הוא רק כלי עזר לשיוף פינות אבל בגדול הפוסט אכן נכתב על ידי הכותב - אין צורך לתייג.

אם רוב הפוסט נכתב על ידי AI - אין צורך לפרסם.

תומכת בגישה הזאת + אני מאלה שהרבה פעמים לא יודעים לזהות שמדובר בכתיבת AI (יש רמזים מסויימים כמו הנושא של מקף אבל אני כמעט אף פעם לא בטוחה)
פרלין​(נשלטת)​{ש}

Re: AI ותגיות

פרלין​(נשלטת)​{ש} • 29 באוק׳ 2025
StreetCat כתב/ה:
אז עכשיו כשיש תגיות - האם לדעתך צריך לסמן בפוסט כשנעשה שימוש ב-Ai?
האם זה משנה מה רמת השימוש וסוג השימוש?
תמונות הרי קל לזהות (לפחות מה שעולה פה באתר, כי יש כלים שכבר מאוד קשה לזהות את ה - Ai)
טקסט - כשכל הטקסט נכתב עם ai קל לזהות את ההבדלים והסימנים. (למי שמכירה ויודעת אותם)
ומה עם מקרים שעשו שימוש לא מורגש ב-Ai - האם לסמן? לא לסמן?
מה עם כאלה של שימוש אמצע? כזה שרואים את ה-Ai אבל גם את הקול של האדם שעושה בו שימוש?

אני יודעת שכבר היה על זה דיון בעבר, אבל התגיות מאפשרות סימון פשוט וקל יותר ואני תוהה אם זה שינה משהו...
בנוסף, ראיתי לא מעט מאלו שמחו נמרצות כנגד השימוש בכלי - מחלקים לייקים ומחמאות לטקסט שבצורה מאוד ברורה נוצר ע"י מכונה.

הו לא! זאת אני? אם כן אני חייבת לדעת!
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת

Re: AI ותגיות

StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 29 באוק׳ 2025
פרלין כתב/ה:
StreetCat כתב/ה:
אז עכשיו כשיש תגיות - האם לדעתך צריך לסמן בפוסט כשנעשה שימוש ב-Ai?
האם זה משנה מה רמת השימוש וסוג השימוש?
תמונות הרי קל לזהות (לפחות מה שעולה פה באתר, כי יש כלים שכבר מאוד קשה לזהות את ה - Ai)
טקסט - כשכל הטקסט נכתב עם ai קל לזהות את ההבדלים והסימנים. (למי שמכירה ויודעת אותם)
ומה עם מקרים שעשו שימוש לא מורגש ב-Ai - האם לסמן? לא לסמן?
מה עם כאלה של שימוש אמצע? כזה שרואים את ה-Ai אבל גם את הקול של האדם שעושה בו שימוש?

אני יודעת שכבר היה על זה דיון בעבר, אבל התגיות מאפשרות סימון פשוט וקל יותר ואני תוהה אם זה שינה משהו...
בנוסף, ראיתי לא מעט מאלו שמחו נמרצות כנגד השימוש בכלי - מחלקים לייקים ומחמאות לטקסט שבצורה מאוד ברורה נוצר ע"י מכונה.

הו לא! זאת אני? אם כן אני חייבת לדעת!

רוב כותבי הai מוסתרים אצלי, (בעיקר הכרונים)
במעט שלא-לא ראיתי בנתיים לייק או תגובה שלך, אבל מודה שלא עברתי על כלללל הפוסטים אלא מדגמית פה ושם.
פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 29 באוק׳ 2025
כתיבה באמצעות AI מזעזעת אותי.

אבל אני מודעת לזה שאני:
א. אליטיסטית
ב. זקנה

האם תגית תועיל? כן לרושם הכללי של האדם, לא לממוצע הצפיות בבלוג.
bondman​(נשלט)​{FLR}
bondman​(נשלט)​{FLR} • 29 באוק׳ 2025
היום קל לזהות AI.
רוב הסיכויים שעוד שנים בודדות לא יהיה שום סיכוי לאף אדם לזהות.
וזאת כנראה גם תיהיה הבעיה הכי הקטנה שלנו בנוגע ל AI.
פישוטו
פישוטו • 29 באוק׳ 2025
פרלין כתב/ה:

האם תגית תועיל? כן לרושם הכללי של האדם, לא לממוצע הצפיות בבלוג.

זה בול הקטע בעיניי. גם אם השרשור היה מגיע ל100% הסכמה על כך שצריך לתייג.

הרי לא תהיה אכיפה על העניין, זה לא הגיוני.
ואם מישהו עסוק ברושם ראשוני הוא לבטח לא יסגיר שהוא משתמש ב- A.I.
בטח אם הדעה הרווחת היא שזה לא לעניין.

אנשים שכותבים עם a.i בשביל עצמם ימשיכו כי לא אכפת להם מדעה רווחת, ואם הם יתייגו זה יהיה גם על דעת עצמם.

אנשים אחרים, שמנסים להשתמש בזה ככלי שיעזור למלכודות ההיכריות בכלל לא יקשיבו למוסכמה חברתית. גם לחוקים נוקשים הם לא מקשיבים
הם האחרונים שיסגירו את עצמם.

כמו כל דבר באינטרנט, יש אחריות אישית על הקורא להיזהר מסכנות וחרטוטים ורצוי להפעיל חשיבה ביקורתית.

אם כתיבת a.i מפריעה, צריך ללמוד לזהות אותה על מנת להמנע.
בדיוק כמו שלומדים לזהות שקרים של נשוי, או להריח מקילומטרים פרופיל שמתחזה לאשה או שימוש בשליטה לניצול.
KINKI OZZY​(קינקי)
KINKI OZZY​(קינקי) • 29 באוק׳ 2025
אצלי זה רק תמונות של הפורץ שגם ככה מבוססות על תמונה שלי בשלל וריאציות משעשעות, בטקסטים טפו טפו אין לי בעיה לכתוב לבד.
את רוב התמונות שעושים בAI יחסית
קל לזהות...