אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עונש מוות

Skater
לפני יומיים • 9 בפבר׳ 2026
Skater • 9 בפבר׳ 2026
אני בעד עונש מוות למחבל שרצח מכמה סיבות:

1. ביטחונית- מחבל שכבר שבר את המחסום ויצא למסע הרג, לעולם ינסה להמשיך להרוג אותנו כשרק ישתחרר ותהיה לו ההזדמנות. הם לא הופכים בכלא להיות ערביי מחמד.
ולכן ע"פ חובתנו המוסרית כעם לדאוג לבטחון האישי שלנו, כיוון שהוא מהווה עלינו איום עלינו להרוג אותו לפני שתהיה ההזדמנות שהוא ישתחרר ויהרוג אותנו (ע"ע סינוואר וכו).

2. הרתעה- נכון יש מקרי קצה של מחבלים שיבצעו פיגוע בכל מחיר. אבל יש מחבלים בתחום האפור שהאיום בעונש מוות ודאי (ולא רולטה רוסית כמו המצב העכשווי) ירתיע אותם. לא באנו לפתור לגמרי את בעיית המחבלים, אלא לשפר את המצב.

3. הכי חשוב- החזרת הכבוד והמוסר- הצורך הכי בסיסי ומוסרי בחיים הוא לחיות בכבוד! ולחיות בכבוד משמעותו שאנחנו לא הפקר, שלא ניתן לפגוע בנו בלי לשלם מחיר. שברת שילמת! ולכן, כשמחבל רוצח בנו, הוא פוגע בנו אנושות במבנה הבסיסי של הכבוד העצמי (ולפעמים הפגיעה הזאת יותר גדולה מעצם הכאב של האובדן חיים) , ומצופה מאיתנו להגיב ולדרוש מחיר בעוצמה מקבילה לפגיעה שעשה (להרוג את המחבל) כדי להחזיר את הכבוד לעם ובמיוחד למשפחות השכולות. ההוצאה להרוג במובן הזה הוא לא עונש אלא נקמה חיובית שמטרתה החזרת הכבוד והאיזון, וכתוצאה מכך גם נחמה והשלמה.
Skater
לפני יומיים • 9 בפבר׳ 2026
Skater • 9 בפבר׳ 2026
לגבי פדופילים זה מסובך. מצד אחד עונש מוות זה מרחיק לכת, מאוד.
מצד שני, אימאפשר להתעלם מרמת הפגיעה שנוצרת במקרי פדופיליה שהיא קשה מאוד עד אנושה, והעונש מוות הוא לא במטרה להרוג פדופילים אלא כדי להרתיע אנשים עם נטייה כזאת מלהפוך בפועל לפדופילים. אני לא בא להגן על פדופילים, אבל הרבה מהם לא קמו בבוקר והחליטו שהם רוצים להיות פדופילים, אלא יש להם נטייה שהם לא מצליחים להתגבר עליה, ועונש מוות שמרחף בהחלט יכול להרתיע הרבה מהם מלחצות את הקו.
עכשיו לעשות את החשבון שאם זה מנע 10 מקרי פדופיליה אבל במחיר שפדופיל אחד הוצא להורג, גדול עליי.

בסופו של יום, עונש מוות מבטא את הערך העצום שלנו לחיים ולא להפך. הוא מגיע מהבנה של עומק הפגיעה ורצון למנוע אותו ע"י הרתעה חזקה. ותמיד ע"י עונש מוות יותר אנשים יינצלו בזכותו מאשר אנשים שיוצאו להורג בגללו.
לביאונת​{GreyS}חשבון מאומת
לביאונת​{GreyS}חשבון מאומת
לפני יום • 9 בפבר׳ 2026
לביאונת​{GreyS}חשבון מאומת • 9 בפבר׳ 2026
bondman כתב/ה:
אני בעד סירוס.
ב-2 המקרים.

אני רואה בראש פרסומים לשמירת זרע לפני ביצוע של כל פיגוע כדי שיוכל להתרבות בעתיד. 😂
הלן הדוב
לפני יום • 10 בפבר׳ 2026

Re: עונש מוות

הלן הדוב • 10 בפבר׳ 2026
שוסי כתב/ה:
האם אתם בעד עונש מוות למחבלים? ואם כן, האם אתם בעד עונש מוות לפדופילים?

מחבלים עם דם על הידיים - חד משמעית. רוצחים דינם מוות.
פדופילים - לא. זו מחלה נפשית. הם צריכים טיפול.
פדופילים אנסים - כריתת איברים עם כפית חלודה.
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
לפני יום • 10 בפבר׳ 2026

Re: עונש מוות

הלן הדוב כתב/ה:
שוסי כתב/ה:
האם אתם בעד עונש מוות למחבלים? ואם כן, האם אתם בעד עונש מוות לפדופילים?

מחבלים עם דם על הידיים - חד משמעית. רוצחים דינם מוות.
פדופילים - לא. זו מחלה נפשית. הם צריכים טיפול.
פדופילים אנסים - כריתת איברים עם כפית חלודה.

זאת הסיבה שאני שאלתי
כי יש הבדל בין פדופילים.ות לבין פדופילים.ות שכן אונסים.ות ו/או תוקפים.ות ילדים.ות
Ofan
לפני יום • 10 בפבר׳ 2026
Ofan • 10 בפבר׳ 2026
אני בעד להחמיר את האכיפה לפי החוק הקיים, המאפשר מוות תחת הגדרה של בגידה בזמן מלחמה, לא רק למי שרצח - אלא לכל אלה שעברו את הגבול בעזה באותו היום. זה החוק.
בשביל זה המדינה הזאת צריכה להתחיל להיות מנוהלת, ובתור התחלה להפסיק לקרוא למה שקרה אז ״תמרון״ ולהתחיל לקרוא לזה מלחמה.
מאלף פיות​(שולט)חשבון מאומת
מאלף פיות​(שולט)חשבון מאומת
לפני יום • 10 בפבר׳ 2026
מאלף פיות​(שולט)חשבון מאומת • 10 בפבר׳ 2026
בעניין של מחבלים הדעות לכאן ולכאן - חומרת המעשה, ערך מודיעיני, הרתעה, תדמית מול עולם ליברלי, וכמובן השאלה שלנו כחברה אם עונש מוות נכון עבורנו, עבור הנפש של הסוהר שיבצע. זו שאלה גדולה אבל כנראה שנכון להשתמש בו במקרים שדורשים דוגמא ועומדים כערך בפני עצמם (וכן כמו אייכמן גם היום יש ערך למשפטי ראווה שנגמרים בהוצאה להורג) וביתר הזמן להשאיר אותו כאיום, כהרתעה.

לפדופילים מצד שני לא מגיע עונש מוות, הוא קל מדי עבורם, נקי מדי, ממוסד מדי.
מי שפוגע בילדים בצורה כזו, מי שמשמיד נפש, צריך להיות מושלך לטיפול של הציבור, לא של פקיד ממשלתי שעובד לפי נוהל.
פעם זה עבד נכון - סד, סקילה או כל עונש אחר שבו המוות מגיע, אבל לאט ובייסורים ומהידיים של כמה שיותר אנשים כדי שגם בני המשפחה של הקורבנות יוכלו ליצור צדק ישיר, כדי שהמסר של התוצאה החריגה על מעשה כזה תחלחל עמוק לציבור, מלמטה.
ההרתעה כתוצאה היא היעד העיקרי. השאלה היא איך במציאות של היום אפשר ליצור מנגנון דומה, סירוס (בטח כימי) ממש לא משיג את התוצאה
Skater
לפני יום • 10 בפבר׳ 2026
Skater • 10 בפבר׳ 2026
מאלף פיות כתב/ה:
בעניין של מחבלים הדעות לכאן ולכאן - חומרת המעשה, ערך מודיעיני, הרתעה, תדמית מול עולם ליברלי, וכמובן השאלה שלנו כחברה אם עונש מוות נכון עבורנו, עבור הנפש של הסוהר שיבצע. זו שאלה גדולה אבל כנראה שנכון להשתמש בו במקרים שדורשים דוגמא ועומדים כערך בפני עצמם (וכן כמו אייכמן גם היום יש ערך למשפטי ראווה שנגמרים בהוצאה להורג) וביתר הזמן להשאיר אותו כאיום, כהרתעה.

לפדופילים מצד שני לא מגיע עונש מוות, הוא קל מדי עבורם, נקי מדי, ממוסד מדי.
מי שפוגע בילדים בצורה כזו, מי שמשמיד נפש, צריך להיות מושלך לטיפול של הציבור, לא של פקיד ממשלתי שעובד לפי נוהל.
פעם זה עבד נכון - סד, סקילה או כל עונש אחר שבו המוות מגיע, אבל לאט ובייסורים ומהידיים של כמה שיותר אנשים כדי שגם בני המשפחה של הקורבנות יוכלו ליצור צדק ישיר, כדי שהמסר של התוצאה החריגה על מעשה כזה תחלחל עמוק לציבור, מלמטה.
ההרתעה כתוצאה היא היעד העיקרי. השאלה היא איך במציאות של היום אפשר ליצור מנגנון דומה, סירוס (בטח כימי) ממש לא משיג את התוצאה

מסכים איתך שעונש מוות אמור בעיקר כהרתעה, למעט מקרי קיצון שזה נדרש עבור החזרת האיזון, ונחמה לנפגעים.
אבל מוזר לי לשמוע שאתה מחשיב פדופיליה כיותר חמור מהמחבלים של השביעי לאוקטובר למשל. אני לא מזלזל בפדופיליה, ממש לא, מבין כמה זה רוצח את הנפש, אבל עדיין, לרצוח פחות חמור?
PPAR
לפני יום • 10 בפבר׳ 2026
PPAR • 10 בפבר׳ 2026
ההוצאות שיש על אסירים ביטחוניים גורמת לנזק אדיר לקופה הכללית במדינה. ומי שבא לחסל יהודים ושלא יהודים ,דינו מוות.
Floating
לפני יום • 10 בפבר׳ 2026
Floating • 10 בפבר׳ 2026
אני חושב שהריסת בתים וגירוש משפחות של מחבלים משמעותית יותר אפקטיבית מעונש מוות, אבל חד משמעית כן.

לגבי פדופילים - לא, מהסיבות שכבר מנו כאן.