| evillovable |
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
evillovable • 18 בפבר׳ 2026
► masoul כתב/ה: ► evillovable כתב/ה: שליטה מלמטה והבעת צרכים ורצונות זה שני דברים שונים לחלוטין. וזה בדיוק בדיוק העניין. להביע את עצמך זה קירבה, זה אינטימיות, זה שרואים ושומעים אותך. זה נפלא ונהדר. זו לא שליטה מלמטה. יש משהו מאד חזק ומסעיר בזה שאתה יכול לבוא ולהביע את כל כולך בפרטי פרטים מה נוגע בך איך נוגע בך איפה נוגע בך וכו'. ואז השולטת אחרי שהיתה קשובה ומשתתפת, אומרת לך תודה ששיתפת, שמחה ששיתפת, א' ב' וגם ג' לא עושה לי, ולכן זה כנראה לא יקרה בנינו, בכל מקרה תודה ששיתפת אותי בעולם הפנימי הזה שלך. כל כך חזק, וכל כך שולט. ואת זה אני אומר מידיעה. רבת שנים. להביע את עצמך ולשתף זה חשוב מאוד, גם לשולטת שמולך, תקשורת, פתיחות, להגיד מה עושה לך את זה ומה לא. יש הבדל ענק בין זה לבין שליטה מלמטה. אנסה להסביר זאת יותר - כשבאים ומתקשרים רצונות, פנטזיות, וכאלה זה מדליק. כשמתקשרים גבולות זה בונה ביטחון - גם לשולט. הוא מבין את הגבולות גזרה שלו, מה הוא יכול ומה לא. הוא גם יודע שהצד השני ידע להגיד לו כשמשהו לא נעים לו. שליטה מלמטה זה לא לתקשר את הדברים האלה, אלה לנסות לנווט אליהם ולצפות שהאדם השני יעשה את מה שבא לך באותו רגע. איך היא תגע בך, תתנהג אלייך, תעניש אותך וכו. זה לנסות לנווט סיטואציה שלמה. וחשוב להבין את זה, לדבר על רצונות וצרכים זה דבר קריטי וחשוב, והוא לא שליטה מלמטה. אבל כן יש דבר כזה שליטה מלמטה, והוא שונה לחלוטין. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
LowCarb(שולט) • 18 בפבר׳ 2026
► Kitty frank כתב/ה: אני 1. לא רוצה להגיד מה אני צריכה, לא רוצה לשלוט מלמטה.
רוצה שולט מושלם, שידע מה אני צריכה ורוצה בלי שאני צריכה לדבר. מהחוויה שלי, הרצון שמחשבותיך יקראו הוא לא סימפטום של נשלטות, אלא של נשיות. יצא לי להתקל בפנטזיה הזאת הרבה. באפיקציות היכרות, וברשתות החברתיות. איך שאני רואה את זה יש איזה כמיהה נשית משותפת לסימביוזה עם האהוב, לעומת הרצון הגברי לספרציה אינדיוידואליזציה עם הפרטנרית. אותי זה סתם מתסכל לראות כמה גברים ונשים שונים, עם ציפיות שונות וחלומות שונים. זה כמעט לא פייר. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
פישוטו • 18 בפבר׳ 2026
העניין הוא לא רק הבעת צרכים של נשלט.
העניין הוא גם בדרך שבה עושים אתזה. האם הנשלט מבדיל בין צרכים לרצונות? האם זה מוצג כדרישה/ אולטימטום או כגבולות ועקרונות. איך אתה מגיב כשהצרכים שלך לא נפגשים? איך אתה מגיב כשאתה רוצה והיא לא נותנת. יש דרך לדבר על כל דבר ביחסי שליטה. השאלה איך אתה מציג אתזה. |
|
|
| מתחשב בך(שולט) |
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
מתחשב בך(שולט) • 18 בפבר׳ 2026
מתנצל שלא קראתי את כל התגובות אבל אגיד את דעתי.
הבעת צרכים מבחינתי זו חובה של השולט לאפשר ואפילו לדרוש. אני לפחות לא קורא מחשבות . בעיניי קשר שליטה גם אם הוא לא שיוויוני נועד לספק את צרכי שני הצדדים ולכן חובה על השולט לפחות לדעת מה הם הצרכים של הנשלטת שלו. לטעמי כדאי ואולי אפילו רצוי שאת הנכונים שבהם (לא את אלו שלדעתו יפגעו בה) הוא צריך לנסות למלא. שליטה מלמטה? זו פרקטיקה שחוויתי ואני מתנגד לה . זה כשהצד הנשלט מציג את עצמו כנשלט אבל מנסה לשלוט בסיטואציה. כגון העמדת תנאים להתמסרות שלו וכדומה. בעיניי אין שום קשר בין הבעת הצרכים לשליטה מלמטה. אולי אפילו ההפך הגמור. שולט מלמטה ידרוש את הצרכים או הרצונות שלו כשנשלט במקסימום יבקש. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
פישוטו • 18 בפבר׳ 2026
► מתחשב בך כתב/ה: שליטה מלמטה? זו פרקטיקה שחוויתי ואני מתנגד לה . זה כשהצד הנשלט מציג את עצמו כנשלט אבל מנסה לשלוט בסיטואציה. כגון העמדת תנאים להתמסרות שלו וכדומה. בעיניי אין שום קשר בין הבעת הצרכים לשליטה מלמטה. אולי אפילו ההפך הגמור. שולט מלמטה ידרוש את הצרכים או הרצונות שלו כשנשלט במקסימום יבקש. בול מה שכתבתי על הבדלה בין צריכים לרצונות. תנאים לשליטה כל אדם בעל שכל ישר יעמיד בפני שולט. אם אין לו תנאים - למי בדיוק הוא מתמסר? תנאים לשליטה זה שליטה מלמטה? או שיש פה ניסוח בעייתי וחוסר הבנה או שיש פה סכנה. אבל לכל נשלט מותר להעמיד תנאים לכניעה שלו, ואף רצוי שיהיו לו כאלה. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
משיכה ותשוקה • 18 בפבר׳ 2026
בגלל זה יש שלב הכרות תאום ציפיות ודיוק בדרך
אין סיי בכלל ?! בובה מתנפחת אולי בעיני ... |
|
|
| מתחשב בך(שולט) |
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
► פישוטו כתב/ה: ► מתחשב בך כתב/ה: שליטה מלמטה? זו פרקטיקה שחוויתי ואני מתנגד לה . זה כשהצד הנשלט מציג את עצמו כנשלט אבל מנסה לשלוט בסיטואציה. כגון העמדת תנאים להתמסרות שלו וכדומה. בעיניי אין שום קשר בין הבעת הצרכים לשליטה מלמטה. אולי אפילו ההפך הגמור. שולט מלמטה ידרוש את הצרכים או הרצונות שלו כשנשלט במקסימום יבקש. בול מה שכתבתי על הבדלה בין צריכים לרצונות. תנאים לשליטה כל אדם בעל שכל ישר יעמיד בפני שולט. אם אין לו תנאים - למי בדיוק הוא מתמסר? תנאים לשליטה זה שליטה מלמטה? או שיש פה ניסוח בעייתי וחוסר הבנה או שיש פה סכנה. אבל לכל נשלט מותר להעמיד תנאים לכניעה שלו, ואף רצוי שיהיו לו כאלה. כל דבר שנאמר מראש לגיטימי לחלוטין ועובדה שכמות המחפשים פה לעומת אלו שמוצאים... רובנו כנראה קצת פנטזיונרים. שליטה מלמטה זה להיכנס לקשר ואז והתחיל לדרוש דברים שלא סוכמו מראש. ככה או ככה בדינמיקה בריאה בין שולט לנשלט לטעמי השולט ירצה את הנשלט שלו מרוצה ולהפך. לכן יש מקום גדול להבעת הרצונות וצריך להיות מקום למילוי הרצונות הללו. לא מאמין שקשר יהיה ארוך טווח ללא זה. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 18 בפבר׳ 2026
► מתחשב בך כתב/ה: ► פישוטו כתב/ה: ► מתחשב בך כתב/ה: שליטה מלמטה? זו פרקטיקה שחוויתי ואני מתנגד לה . זה כשהצד הנשלט מציג את עצמו כנשלט אבל מנסה לשלוט בסיטואציה. כגון העמדת תנאים להתמסרות שלו וכדומה. בעיניי אין שום קשר בין הבעת הצרכים לשליטה מלמטה. אולי אפילו ההפך הגמור. שולט מלמטה ידרוש את הצרכים או הרצונות שלו כשנשלט במקסימום יבקש. בול מה שכתבתי על הבדלה בין צריכים לרצונות. תנאים לשליטה כל אדם בעל שכל ישר יעמיד בפני שולט. אם אין לו תנאים - למי בדיוק הוא מתמסר? תנאים לשליטה זה שליטה מלמטה? או שיש פה ניסוח בעייתי וחוסר הבנה או שיש פה סכנה. אבל לכל נשלט מותר להעמיד תנאים לכניעה שלו, ואף רצוי שיהיו לו כאלה. כל דבר שנאמר מראש לגיטימי לחלוטין ועובדה שכמות המחפשים פה לעומת אלו שמוצאים... רובנו כנראה קצת פנטזיונרים. שליטה מלמטה זה להיכנס לקשר ואז והתחיל לדרוש דברים שלא סוכמו מראש. ככה או ככה בדינמיקה בריאה בין שולט לנשלט לטעמי השולט ירצה את הנשלט שלו מרוצה ולהפך. לכן יש מקום גדול להבעת הרצונות וצריך להיות מקום למילוי הרצונות הללו. לא מאמין שקשר יהיה ארוך טווח ללא זה. אבל מה לגבי המקרים המורכבים יותר? (הרוב, לדעתי) לדוגמה: אני בוחרת להתנסות באיזושהי פרקטיקה (נגיד מחטים) ואז מגלה שזה עושה לי ממש ממש ממש רע וזה מתווסף לגבולות שלי זה לא משהו ששמתי אותו מההתחלה אבל מצד שני, זה גם לא משהו שיכולתי לדעת מראש בלי לנסות ובמקרה כזה אני אדרוש לכבד גבול חדש שהוא מחטים (אני חושבת שקרה לי במציאות עם דברים אחרים אבל לא מצליחה לזכור אז סתם נתתי דוגמה לפרקטיקה נפוצה יחסית) |
|
|
| מתחשב בך(שולט) |
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
כולנו בני אדם ולכולנו מותר לשנות דעה או רצון, בטח כשמוצג נושא חדש לקשר כגון מחטים שזה לא משהו קל אלא שינוי רציני עבור חלקנו.
פה לדעתי נבחן הקשר. שולט שמתעקש על משהו שעושה רע לנשלטת שלו , לדעתי הוא לא שולט ראוי אבל זו דעה אישית. אם זה מספיק קריטי לו ומספיק קריטי לה לא לעשות אז כנראה שנפרדים. בתקווה כידידים. אם הקשר מספיק חשוב לשני הצדדים הנשלט אולי יסכים לבחון את הנושא בזהירות והשולט כנ"ל. כשיובן לשולט כמה זה עושה רע לנשלט השולט ההגיוני בעיניי לא ירצה להמשיך באקט מול הנשלט הספציפי הזה. מפה והלאה זה עניין של סדרי עדיפויות. קשר מול מחטים (בדוגמא שלך). אני יודע מה אני הייתי בוחר. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
לפני שבוע •
18 בפבר׳ 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 18 בפבר׳ 2026
► מתחשב בך כתב/ה: כולנו בני אדם ולכולנו מותר לשנות דעה או רצון, בטח כשמוצג נושא חדש לקשר כגון מחטים שזה לא משהו קל אלא שינוי רציני עבור חלקנו.
פה לדעתי נבחן הקשר. שולט שמתעקש על משהו שעושה רע לנשלטת שלו , לדעתי הוא לא שולט ראוי אבל זו דעה אישית. אם זה מספיק קריטי לו ומספיק קריטי לה לא לעשות אז כנראה שנפרדים. בתקווה כידידים. אם הקשר מספיק חשוב לשני הצדדים הנשלט אולי יסכים לבחון את הנושא בזהירות והשולט כנ"ל. כשיובן לשולט כמה זה עושה רע לנשלט השולט ההגיוני בעיניי לא ירצה להמשיך באקט מול הנשלט הספציפי הזה. מפה והלאה זה עניין של סדרי עדיפויות. קשר מול מחטים (בדוגמא שלך). אני יודע מה אני הייתי בוחר. אוקיי בוא אני אשאל שאלה קצת יותר מורכבת נגיד וזה משהו שהנשלט.ת לא חשב.ה עליו ולכן זה לא הוצב כגבול ואז השולט.ת מיע.ה רצון לכך (למשל: שליטה בכתיבה בבלוג) והנשלט.ת מבין שזה קריטי עבורו.ה וזה לא משהו שאפשר להתפשר עליו מה אז? בעיניי, זה לגיטימי להציב את זה כגבול ושאלה נוספת: נגיד ויש פרקטיקה שכל מי שמעורב.ת בקשר נהנה.ת ממנה ואז יש יום שהנשלט.ת חווים.ות טריגר רציני ולא מוכנים.ות יותר לבצע את הפרקטיקה הזאת נקודתית (לזמן בלתי ידוע מראש), מה אז? |
|
|