זיקית |
לפני 19 שנים •
24 בנוב׳ 2004
ואפשר גם אחרת
לפני 19 שנים •
24 בנוב׳ 2004
זיקית • 24 בנוב׳ 2004
אפשר לא להגיב לכל שרשור מתלהם.
אפשר לא להאכיל טרולים. אפשר להבליג על פוסטים שזורקים לנו בוץ בפנים - גם אם לחלקנו (ואני ממשיכה כאן להכליל על כל ה"קהילה") זה מגיע. אפשר להשאיר בחוץ את המחרחרים והמחרחרות ורעי הלבב וסוגרי-החשבונות-בבלוגים ואת המגיבים האנונימיים מלאי הארס - אותם אפשר להשאיר בבדידות מזהרת נוטפי רוע ומוגלה על הריצפה בבית שלהם. לא בתוך הבית שלנו. הרי המוגלה בסוף תטביע אותם. אפשר אחרת. אפשר רק לשלוח אהבה (כן כן, גחכו לכם כל הציניקנים והסקפטים) ואפשר לתת חיבוק פנים אל פנים במקום לשלוח תגובות מלאות טוב לב מזויף בשרשורים כואבים ואישיים. אפשר לעשות הרבה דברים...אחרת. ואפשר לשבת ולצפות מהצד איך ישנה מחזוריות מעגלית של גועל-תגובה מתלהמת-תגובות מפרשות-כעס-הסברים-התנצלויות-השגות על ההתנצלויות-עוד התלהמות-שרשור חדש שמשכיח את הישן- ושוב ושוב ושוב. ואפשר עוד משהו. אפשר להגיד הנה, מצאתי לי את החברים שאני אוהב/ת, ורוצה להפגש איתם ולדבר איתם ולחלוק איתם את החיים שלי, אפשר להכיר עוד כמה כאלה במהלך הדרך, וגם לדעת שיש עוד הרבה אנשים נפלאים אבל הזמן קצר מלהכיל את כולם. אפשר להשאר איתם - ולא להגיב לכל אדיוט שעושה פרובוקציות. (ועכשיו אני יכולה לנשום לרווחה, קצת). |
|
פטר(נשלט) |
לפני 19 שנים •
24 בנוב׳ 2004
לזיקית
לפני 19 שנים •
24 בנוב׳ 2004
פטר(נשלט) • 24 בנוב׳ 2004
אני מסכים עד דבריך.
|
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 19 שנים •
24 בנוב׳ 2004
נקודת השקפה אחרת - הצעה
לפני 19 שנים •
24 בנוב׳ 2004
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 24 בנוב׳ 2004
ציטוט:
אני התכוונתי בכלל למשהו אחר נריסה. והמקרה של גאלה רק מראה את התחלה של התהומיות אנושית, את הרוע. כאשר כתבתי על הכאב הפרטי התכוונתי לכך שלפעמים עדיף לשאת אותו בפנים מאשר לשפוך אותו כאן בפורום ולמה? כי אנשים מעטים יזדהו איתך ושאר בכלל לא יצליחו להבין אותך כי יהפכו את ההודעה שלך לנושא של גאווה אישית במקום ללמוד להקשיב לזולת. זאת הייתה כוונתי. אני סבור שההחלטה איזה חלק של התגובות להגדיל במשקפת שלך, ואיזה שחלק של התגובות איננו ראוי לבזבז עליו אנרגיה - נמצאת בידיים של כל אחד ואחת מאיתנו. יש מי שיבחרו להגדיל את האהדה וההבנה וירגישו שי מי שמזדהים ומבינים אותם, ויש מי שיבחרו להגדיל את התגובות האחרות, ולנהל מולם מלחמת תגובות, או להיפגע מהן. הבחירה היא בחירה אישית שכל אחד מאיתנו עושה, מכל עושר המגוון האנושי שמגיע למקום הציבורי הזה. |
|
tch(נשלט) |
לפני 19 שנים •
24 בנוב׳ 2004
אוי זיקית..
לפני 19 שנים •
24 בנוב׳ 2004
tch(נשלט) • 24 בנוב׳ 2004
כל מילה חקוקה בסלע.
בחורה הכי חכמה שאני מכיר,כבר אמרתי? "מכל מלמדי השכלתי". כל כך נכון,מילים כדורבנות. |
|