Tainted(לא בעסק) |
לפני 19 שנים •
21 בדצמ׳ 2004
לפני 19 שנים •
21 בדצמ׳ 2004
Tainted(לא בעסק) • 21 בדצמ׳ 2004
ועל זה נאמר
ביאנקה יא חירמנת אותי בואי לעשות כפיות! |
|
ממש גרוע(אחר) |
לפני 19 שנים •
24 בדצמ׳ 2004
Re: קצת מידע מבפנים... :)
לפני 19 שנים •
24 בדצמ׳ 2004
ממש גרוע(אחר) • 24 בדצמ׳ 2004
bianca כתב/ה: אני מאוד מבינה את היחס האמביוולנטי אל הדת ואל יחסה אל האישה.
בתור מישהי שיצאה מהדת ובזמנה שאלה הרבה שאלות על הנושא,קיבלתי גם תשובות מאוד נכונות.... הדת הבינה שלמין הגברי יש חולשה מאוד גדולה למין הנשי ולכן כל חוקי הצניעות והמגע נוצרו כדי להגן על הגבר שלא יצטרך להתפתות בשפיכת זרע לשווא. "ברוך שלא עשני אישה"- הפירוש הדתי לברכה זו הוא שהגבר צריך להגיד תודה שהוא לא צריך להתמודד עם מה שאישה צריכרה (מחזור ,לידה וכדו,)כי גבר בחיים לא יעמוד בזה. דת מאוד מכבדת ומעריכה את האישה אבל כמו כל דת או אידיאל שנוצר ע"י גבר,גם הדת היהודית מפחדת מהאישה ומהיכולות שלה. ולכן במהלך השנים רואים דעות שונות ומגוונות של חכמי היהדות על הנושא,וגם ביהדות הדעה היא מאוד אמביוולנטית וכבר הרבה דיונים חריפים נשמעו על הנושא. בקיצור, לפי התנ"ך לאישה יש הרבה כוח,ובמהלך השנים הפרשנויות של היהדות נתנו את דעתם בנושא. אבל לפי דעתי ואחרי בהחלט כמה שנים טובות של מחקר,הדת היהודית היא לא שוביניסטית. ביאנקה טוב קודם כל לדעת שגם את יוב"ש, גמני(: לגבי מה שכתבת אני חלוק עלייך לגמרי, לדעתי לא עשית מחקר אלא האכילו אותך קש ובגדול. ברור שאם לא היה פחד מהאשה לא היה צריך לשלוט עליה והיא היא האומרת שהדת כן שולטת עליה! אם אומרים עלייך שאת חמת מלא צואה ופיה מלא דם ואת אומרת שזה לא שוביניזם אז אינך יודעת מה זה שובניזם ותסלחי לי. הבאתי כעשרים(!) משפטים חזליי"ם בגנות האשה ששמו אותם ב"לא קשור", לצערי זה נכתב הפוך אבל מספיק שתעייני בכמה מהם כדי לשנות את דעתך. בברכה, יוב"ש. |
|