![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} • 26 בינו׳ 2025
שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. וזאת בדיוק הנקודה. שזה שיש הסמכה לא בהכרח אומר שעושים רק דברים תקינים לא. אבל אלו היוצאים דופן.לא הכלל. מבחינתי, כשאני בטיפולים מגיל 15 (וכולם היו אצל מטפלים מוסמכים) והרבה מהם עשו אקטים לא תקינים אז מבחינתי זה כבר לא היוצא דופן (כמו פסיכיאטר שטען שאני ממציאה את אחד הפלאשבקים הכי גדולים שלי והשווה את זה לא.נשים מבוגרים.ות ששמים.ות להם.ן תמונות מאלבומים עם זכרונות שלהם.ן ומערבבים.ות את זה עם תמונות לא קשורות ואז הא.נשים המבוגרים.ות מספרים.ות זיכרונות גם על התמונות הלא קשורות שאין שום זיכרון אמיתי לגביהן - וזה היה בטיפול יום) בלי לזלזל חלילה בחוויה שלך, גם אני מטפלת בעשרות ילדות ומתבגרות. אז מין הסתם החוויה שלך לא משקפת את הרוב.( כמו כן, אני מטופלת בעצמי מגיל 13, ואכן היו מטפלות פחות טובות. אבל אף אחת מהן לא עשתה עבירה אתית). כמו כן, פסיכיאטרים הם רופאים ולא תמיד פסיכותרפיסטים. על כן, הם לא תמיד מומחים בטיפול רגשי.הם כן מומחים תרופתית מבחינה נוירופסיכולוגית, אבל לא במתן טיפול רגשי הכולל אמפטיה וכו.( זה אגב דבר די ידוע. פסיכיאטרים נוטים להיות יותר אטומים) החוויה שלי נקודתית לא משקפת את הרוב אבל יש לי מספיק א.נשים מסביבי שמספרים.ות סיפורי זוועות (כמו הערות על הגוף של מטופלות ועל זה שיש צורך לעשות ניתוח אסטטי) פסיכיאטר בטיפול יום כן צריך להיות מומחה גם בטיפול רגשי, במיוחד כשהוא אחד משני הפסיכיאטרים הראשיים באותו המקום ובואי נלך על הכיוון שלך - היתה לי מטפלת בטיפול יום שאמרה לי: "את מספיק מתפקדת אז תשלחי לבד את הטפסים של ביטוח לאומי" היתה לי מטפלת אחרת שלא ידעה לעשות הפרדה ועשתה בעצמה דמוניזציה לאבא שלי ואני הייתי צריכה להיות זאת "ששולטת" בסשן ואלו דוגמאות בודדות מיני רבים. מערכת הבריאות בקריסה ובצורך מטורף של מטפלים.ות אז אין ספק שגם לוקחים.ות מטפלים.ות שלא אמורים.ות בכלל לקבל תעודה ולעסוק בתחום. |
0
|
barnacle(שולט) |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
barnacle(שולט) • 26 בינו׳ 2025
לפי מה קובעים מה משקף את הרוב ?
מי אמור 'לדעת' יותר טוב את המצב המערכתי ? מטפלת או מטופלת ? האם יש זלזול גדול יותר באחר/ת מאשר כשמישהו משוכנע שהחוויה שלו משקפת יותר את המציאות מהחוויה של האחר/ת ? ואגב, זלזול במטפלים אחרים ( למשל אמירה באתר אינטרנט על היותם יותר אטומים) זו עבירה אתית ברוב מקצועות הטיפול בישראל. |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
teacher(שולט) • 26 בינו׳ 2025
barnacle כתב/ה: לפי מה קובעים מה משקף את הרוב ?
מי אמור 'לדעת' יותר טוב את המצב המערכתי ? מטפלת או מטופלת ? האם יש זלזול גדול יותר באחר/ת מאשר כשמישהו משוכנע שהחוויה שלו משקפת יותר את המציאות מהחוויה של האחר/ת ? ואגב, זלזול במטפלים אחרים ( למשל אמירה באתר אינטרנט על היותם יותר אטומים) זו עבירה אתית ברוב מקצועות הטיפול בישראל. קצת פרוגרסיבי מדי לדעתי. רוב זה אומדן אובייקטיבי. או שאפשר למדוד או שלא. מטפל תמיד פוגש יותר ממטופל אחד וגם בו זמנית בתקופת הטיפול , מטופל משתדל להיות עקבי מול מטפל אחד אולי כמה מעטים במהלך חיין. הייתי שם את יהבי על המטפלים בעניין הזה. חוויה של אחד מול חוויה של אחר זה לא מעניין, כי זה סובייקטיבי ואנקדוטלי גם יחד. ביקורת כללית אינה עבירה אתית. שתיקה והשתקה - זה דווקא כן. רק אומר |
3
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
שוסי • 26 בינו׳ 2025
Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. וזאת בדיוק הנקודה. שזה שיש הסמכה לא בהכרח אומר שעושים רק דברים תקינים לא. אבל אלו היוצאים דופן.לא הכלל. מבחינתי, כשאני בטיפולים מגיל 15 (וכולם היו אצל מטפלים מוסמכים) והרבה מהם עשו אקטים לא תקינים אז מבחינתי זה כבר לא היוצא דופן (כמו פסיכיאטר שטען שאני ממציאה את אחד הפלאשבקים הכי גדולים שלי והשווה את זה לא.נשים מבוגרים.ות ששמים.ות להם.ן תמונות מאלבומים עם זכרונות שלהם.ן ומערבבים.ות את זה עם תמונות לא קשורות ואז הא.נשים המבוגרים.ות מספרים.ות זיכרונות גם על התמונות הלא קשורות שאין שום זיכרון אמיתי לגביהן - וזה היה בטיפול יום) בלי לזלזל חלילה בחוויה שלך, גם אני מטפלת בעשרות ילדות ומתבגרות. אז מין הסתם החוויה שלך לא משקפת את הרוב.( כמו כן, אני מטופלת בעצמי מגיל 13, ואכן היו מטפלות פחות טובות. אבל אף אחת מהן לא עשתה עבירה אתית). כמו כן, פסיכיאטרים הם רופאים ולא תמיד פסיכותרפיסטים. על כן, הם לא תמיד מומחים בטיפול רגשי.הם כן מומחים תרופתית מבחינה נוירופסיכולוגית, אבל לא במתן טיפול רגשי הכולל אמפטיה וכו.( זה אגב דבר די ידוע. פסיכיאטרים נוטים להיות יותר אטומים) החוויה שלי נקודתית לא משקפת את הרוב אבל יש לי מספיק א.נשים מסביבי שמספרים.ות סיפורי זוועות (כמו הערות על הגוף של מטופלות ועל זה שיש צורך לעשות ניתוח אסטטי) פסיכיאטר בטיפול יום כן צריך להיות מומחה גם בטיפול רגשי, במיוחד כשהוא אחד משני הפסיכיאטרים הראשיים באותו המקום ובואי נלך על הכיוון שלך - היתה לי מטפלת בטיפול יום שאמרה לי: "את מספיק מתפקדת אז תשלחי לבד את הטפסים של ביטוח לאומי" היתה לי מטפלת אחרת שלא ידעה לעשות הפרדה ועשתה בעצמה דמוניזציה לאבא שלי ואני הייתי צריכה להיות זאת "ששולטת" בסשן ואלו דוגמאות בודדות מיני רבים. מערכת הבריאות בקריסה ובצורך מטורף של מטפלים.ות אז אין ספק שגם לוקחים.ות מטפלים.ות שלא אמורים.ות בכלל לקבל תעודה ולעסוק בתחום. תראי, לגבי המטפלת שדיברה איתך על ביטוח לאומי, יכול להיות שהרגשת שהיא לא מספיק אמפטית כלפייך, וזה אולי כשל אמפטי, אבל זה לא אומר שהיא לא מקצועית. אנשים שונים מתחברים לצורות טיפוליות שונות.וזה בסדר והגיוני. אני למשל, עובדת הרבה יותר טוב עם מטפלות שאיתגרו אותי ולא רק הנהנו בהסכמה עם כל מה שאמרתי להן. לגבי הדוגמא השנייה, רק אעיר, שלעיתים דווקא לקורבנות יש צורך להקטין את החוויה שלהם, כדי להקטין את עומק הפגיעה שנעשתה בהם. בטח אם מדובר בדמויות ככ משמעותיות כמו הורים. אני ודאי לא אומרת שזה מה שהתרחש שם בוודאות. אני כן אומרת שאין לי דרך לשפוט את הסיטואציה אם היתה מקצועית או לא דרך סיפורים בלי לנכוח שם בפועל. מערכת הבריאות הציבורית כבר מעבר לקריסה. היא כבר קרסה. ומי שנשאר בה לאורך זמן במשרה מלאה, כנראה הופך לפחות מקצועי עקב תשישות ועומס בלתי אנושי( דומה למה שקורה במערכת החינוך) |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
שוסי • 26 בינו׳ 2025
barnacle כתב/ה: לפי מה קובעים מה משקף את הרוב ?
מי אמור 'לדעת' יותר טוב את המצב המערכתי ? מטפלת או מטופלת ? האם יש זלזול גדול יותר באחר/ת מאשר כשמישהו משוכנע שהחוויה שלו משקפת יותר את המציאות מהחוויה של האחר/ת ? ואגב, זלזול במטפלים אחרים ( למשל אמירה באתר אינטרנט על היותם יותר אטומים) זו עבירה אתית ברוב מקצועות הטיפול בישראל. בבקשה הוכח לי טענה זאת. |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} • 26 בינו׳ 2025
שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. וזאת בדיוק הנקודה. שזה שיש הסמכה לא בהכרח אומר שעושים רק דברים תקינים לא. אבל אלו היוצאים דופן.לא הכלל. מבחינתי, כשאני בטיפולים מגיל 15 (וכולם היו אצל מטפלים מוסמכים) והרבה מהם עשו אקטים לא תקינים אז מבחינתי זה כבר לא היוצא דופן (כמו פסיכיאטר שטען שאני ממציאה את אחד הפלאשבקים הכי גדולים שלי והשווה את זה לא.נשים מבוגרים.ות ששמים.ות להם.ן תמונות מאלבומים עם זכרונות שלהם.ן ומערבבים.ות את זה עם תמונות לא קשורות ואז הא.נשים המבוגרים.ות מספרים.ות זיכרונות גם על התמונות הלא קשורות שאין שום זיכרון אמיתי לגביהן - וזה היה בטיפול יום) בלי לזלזל חלילה בחוויה שלך, גם אני מטפלת בעשרות ילדות ומתבגרות. אז מין הסתם החוויה שלך לא משקפת את הרוב.( כמו כן, אני מטופלת בעצמי מגיל 13, ואכן היו מטפלות פחות טובות. אבל אף אחת מהן לא עשתה עבירה אתית). כמו כן, פסיכיאטרים הם רופאים ולא תמיד פסיכותרפיסטים. על כן, הם לא תמיד מומחים בטיפול רגשי.הם כן מומחים תרופתית מבחינה נוירופסיכולוגית, אבל לא במתן טיפול רגשי הכולל אמפטיה וכו.( זה אגב דבר די ידוע. פסיכיאטרים נוטים להיות יותר אטומים) החוויה שלי נקודתית לא משקפת את הרוב אבל יש לי מספיק א.נשים מסביבי שמספרים.ות סיפורי זוועות (כמו הערות על הגוף של מטופלות ועל זה שיש צורך לעשות ניתוח אסטטי) פסיכיאטר בטיפול יום כן צריך להיות מומחה גם בטיפול רגשי, במיוחד כשהוא אחד משני הפסיכיאטרים הראשיים באותו המקום ובואי נלך על הכיוון שלך - היתה לי מטפלת בטיפול יום שאמרה לי: "את מספיק מתפקדת אז תשלחי לבד את הטפסים של ביטוח לאומי" היתה לי מטפלת אחרת שלא ידעה לעשות הפרדה ועשתה בעצמה דמוניזציה לאבא שלי ואני הייתי צריכה להיות זאת "ששולטת" בסשן ואלו דוגמאות בודדות מיני רבים. מערכת הבריאות בקריסה ובצורך מטורף של מטפלים.ות אז אין ספק שגם לוקחים.ות מטפלים.ות שלא אמורים.ות בכלל לקבל תעודה ולעסוק בתחום. תראי, לגבי המטפלת שדיברה איתך על ביטוח לאומי, יכול להיות שהרגשת שהיא לא מספיק אמפטית כלפייך, וזה אולי כשל אמפטי, אבל זה לא אומר שהיא לא מקצועית. אנשים שונים מתחברים לצורות טיפוליות שונות.וזה בסדר והגיוני. אני למשל, עובדת הרבה יותר טוב עם מטפלות שאיתגרו אותי ולא רק הנהנו בהסכמה עם כל מה שאמרתי להן. לגבי הדוגמא השנייה, רק אעיר, שלעיתים דווקא לקורבנות יש צורך להקטין את החוויה שלהם, כדי להקטין את עומק הפגיעה שנעשתה בהם. בטח אם מדובר בדמויות ככ משמעותיות כמו הורים. אני ודאי לא אומרת שזה מה שהתרחש שם בוודאות. אני כן אומרת שאין לי דרך לשפוט את הסיטואציה אם היתה מקצועית או לא דרך סיפורים בלי לנכוח שם בפועל. מערכת הבריאות הציבורית כבר מעבר לקריסה. היא כבר קרסה. ומי שנשאר בה לאורך זמן במשרה מלאה, כנראה הופך לפחות מקצועי עקב תשישות ועומס בלתי אנושי( דומה למה שקורה במערכת החינוך) "יכול להיות שהרגשת" - איך אני אוהבת שזורקים את האחריות על המטופלים.ות אז לא, חלק מהעניין של להיות בטיפול יום פסיכיאטרי זה שהם גם עושים את זה בדיוק כמו שמגישים לסל שיקום. כמו כן, אותה מטפלת התווכחה איתי על האבחנה שפסיכיאטר נתן היא לא היתה מקצועית בשיט שלא לדבר שזה שאותו טיפול יום התעקש שאני אשמור במקביל על המטפלת הפרטית שהיתה לי וזה יצר עוד יותר בלבול שאני אמשיך? כי יש לי עוד מלא דוגמאות אני באופן מכוון התאמצתי לא לעשות אידאליזציה או דמוניזציה כי לי זה לא בריא לא הקטנתי את המעשים של אבא שלי אבל גם לא הייתי צריכה לשמוע מהמטפלת שלי כמה הוא רע ושהיא לא יכולה להאמין שדבר כזה קורה היא אמורה להביע אמפתיה על החוויות עצמן, לא על הבנאדם. אז כמו שאני אומרת על מורים.ות - אתם.ן נשחקים.ות? לא יכולים.ות לתת כבר את מה שהבטחתם.ן לעצמכם.ן שתתנו? אל תשארו במקצוע הזה, אל תפגעו בחוסר מקצועיות שלכם.ן בא.נשים (או ילדים.ות) שלא יכולים.ות לעשות כלום עם זה |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
שוסי • 27 בינו׳ 2025
Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. וזאת בדיוק הנקודה. שזה שיש הסמכה לא בהכרח אומר שעושים רק דברים תקינים לא. אבל אלו היוצאים דופן.לא הכלל. מבחינתי, כשאני בטיפולים מגיל 15 (וכולם היו אצל מטפלים מוסמכים) והרבה מהם עשו אקטים לא תקינים אז מבחינתי זה כבר לא היוצא דופן (כמו פסיכיאטר שטען שאני ממציאה את אחד הפלאשבקים הכי גדולים שלי והשווה את זה לא.נשים מבוגרים.ות ששמים.ות להם.ן תמונות מאלבומים עם זכרונות שלהם.ן ומערבבים.ות את זה עם תמונות לא קשורות ואז הא.נשים המבוגרים.ות מספרים.ות זיכרונות גם על התמונות הלא קשורות שאין שום זיכרון אמיתי לגביהן - וזה היה בטיפול יום) בלי לזלזל חלילה בחוויה שלך, גם אני מטפלת בעשרות ילדות ומתבגרות. אז מין הסתם החוויה שלך לא משקפת את הרוב.( כמו כן, אני מטופלת בעצמי מגיל 13, ואכן היו מטפלות פחות טובות. אבל אף אחת מהן לא עשתה עבירה אתית). כמו כן, פסיכיאטרים הם רופאים ולא תמיד פסיכותרפיסטים. על כן, הם לא תמיד מומחים בטיפול רגשי.הם כן מומחים תרופתית מבחינה נוירופסיכולוגית, אבל לא במתן טיפול רגשי הכולל אמפטיה וכו.( זה אגב דבר די ידוע. פסיכיאטרים נוטים להיות יותר אטומים) החוויה שלי נקודתית לא משקפת את הרוב אבל יש לי מספיק א.נשים מסביבי שמספרים.ות סיפורי זוועות (כמו הערות על הגוף של מטופלות ועל זה שיש צורך לעשות ניתוח אסטטי) פסיכיאטר בטיפול יום כן צריך להיות מומחה גם בטיפול רגשי, במיוחד כשהוא אחד משני הפסיכיאטרים הראשיים באותו המקום ובואי נלך על הכיוון שלך - היתה לי מטפלת בטיפול יום שאמרה לי: "את מספיק מתפקדת אז תשלחי לבד את הטפסים של ביטוח לאומי" היתה לי מטפלת אחרת שלא ידעה לעשות הפרדה ועשתה בעצמה דמוניזציה לאבא שלי ואני הייתי צריכה להיות זאת "ששולטת" בסשן ואלו דוגמאות בודדות מיני רבים. מערכת הבריאות בקריסה ובצורך מטורף של מטפלים.ות אז אין ספק שגם לוקחים.ות מטפלים.ות שלא אמורים.ות בכלל לקבל תעודה ולעסוק בתחום. תראי, לגבי המטפלת שדיברה איתך על ביטוח לאומי, יכול להיות שהרגשת שהיא לא מספיק אמפטית כלפייך, וזה אולי כשל אמפטי, אבל זה לא אומר שהיא לא מקצועית. אנשים שונים מתחברים לצורות טיפוליות שונות.וזה בסדר והגיוני. אני למשל, עובדת הרבה יותר טוב עם מטפלות שאיתגרו אותי ולא רק הנהנו בהסכמה עם כל מה שאמרתי להן. לגבי הדוגמא השנייה, רק אעיר, שלעיתים דווקא לקורבנות יש צורך להקטין את החוויה שלהם, כדי להקטין את עומק הפגיעה שנעשתה בהם. בטח אם מדובר בדמויות ככ משמעותיות כמו הורים. אני ודאי לא אומרת שזה מה שהתרחש שם בוודאות. אני כן אומרת שאין לי דרך לשפוט את הסיטואציה אם היתה מקצועית או לא דרך סיפורים בלי לנכוח שם בפועל. מערכת הבריאות הציבורית כבר מעבר לקריסה. היא כבר קרסה. ומי שנשאר בה לאורך זמן במשרה מלאה, כנראה הופך לפחות מקצועי עקב תשישות ועומס בלתי אנושי( דומה למה שקורה במערכת החינוך) "יכול להיות שהרגשת" - איך אני אוהבת שזורקים את האחריות על המטופלים.ות אז לא, חלק מהעניין של להיות בטיפול יום פסיכיאטרי זה שהם גם עושים את זה בדיוק כמו שמגישים לסל שיקום. כמו כן, אותה מטפלת התווכחה איתי על האבחנה שפסיכיאטר נתן היא לא היתה מקצועית בשיט שלא לדבר שזה שאותו טיפול יום התעקש שאני אשמור במקביל על המטפלת הפרטית שהיתה לי וזה יצר עוד יותר בלבול שאני אמשיך? כי יש לי עוד מלא דוגמאות אני באופן מכוון התאמצתי לא לעשות אידאליזציה או דמוניזציה כי לי זה לא בריא לא הקטנתי את המעשים של אבא שלי אבל גם לא הייתי צריכה לשמוע מהמטפלת שלי כמה הוא רע ושהיא לא יכולה להאמין שדבר כזה קורה היא אמורה להביע אמפתיה על החוויות עצמן, לא על הבנאדם. אז כמו שאני אומרת על מורים.ות - אתם.ן נשחקים.ות? לא יכולים.ות לתת כבר את מה שהבטחתם.ן לעצמכם.ן שתתנו? אל תשארו במקצוע הזה, אל תפגעו בחוסר מקצועיות שלכם.ן בא.נשים (או ילדים.ות) שלא יכולים.ות לעשות כלום עם זה יש לי הרבה דברים לכתוב לך בהקשר של אחריות בטיפול וגם מה מטפלת אמורה לעשות ולא לעשות( למשל להתווכח מולך על אבחנה שפסכיאטר נתן,זה לא נכון טיפולית. להתעקש שכן תקחי אחריות במקומות שאת כן יכולה, יכול להיות בהחלט טיפולי). אבל אני מרגישה שזה לא הפורום ולא המקום המתאים. גם כי זה לא נושא השרשור, וגם כי זה לא אתי ולא מקצועי שאני אתן את הפרשנות המקצועית שלי, בלי שאין לי באמת את הידע המתאים על כלל ההתרחשות. אני כן אגיד שהרבה פעמים יש לנו תפיסה אידאית של מה טיפול אמור לעשות עבורנו, ואז הקושי הוא להתמודד עם זה שהטיפול הוא לעולם לא פתרון קסמים ועדיין רוב העבודה היא על המטופל( אלא אם הוא פסיכוטי כמובן,שאז זה תמיד מחייב תרופות).לא כי המטפלת עצלנית, או לא מספיק מקצועית, אלא כי אין אדם שבאמת יכול לשנות אדם אחר. בכל מקרה, אני מתנצלת אם גרמתי לך להרגיש ששוב לא רואים אותך או לא נותנים לגיטימציה לתחושות שלך, זו ודאי לא היתה כוונתי. ואני מקווה שאת במקום טוב היום. ברשותך, אניח לדיון הפרטני שלך ואחזור לדיון כללי יותר. לילה טוב. |
1
|
barnacle(שולט) |
![]()
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
barnacle(שולט) • 27 בינו׳ 2025
שוסי כתב/ה: barnacle כתב/ה: לפי מה קובעים מה משקף את הרוב ?
מי אמור 'לדעת' יותר טוב את המצב המערכתי ? מטפלת או מטופלת ? האם יש זלזול גדול יותר באחר/ת מאשר כשמישהו משוכנע שהחוויה שלו משקפת יותר את המציאות מהחוויה של האחר/ת ? ואגב, זלזול במטפלים אחרים ( למשל אמירה באתר אינטרנט על היותם יותר אטומים) זו עבירה אתית ברוב מקצועות הטיפול בישראל. בבקשה הוכח לי טענה זאת. אני מניח שאת מבקשת הוכחה לאמירה לגבי עבירה אתית . כמה דוגמאות בשלוף - כלל 7 לקוד האתיקה המקצועית של הפסיכולוגים בישראל " פסיכולוגים יימנעו מלתת חוות דעת על פסיכולוגים אחרים באמצעי התקשורת: בעיתונות, באתרי אינטרנט וכדומה." כלל 10 לפרק ד' לקוד האתיקה של האגודה לטיפול באמצעות אמנויות בישראל האתיקה המקצועית מחייבת את המטפלים לשמירה על הגינות וכבוד כלפי עמיתיהם למקצוע ואנשי מקצוע אחרים, תוך הימנעות מלשון הרע, ולשיתוף פעולה כנדרש, לטובת המטופל . כלל ד.3.א לכללי האתיקה של הר"י - 1. הרופא ישמור בכל עניין מקצועי על יחס של כבוד וחברות כלפי עמית למקצוע 3. הרופא יימנע מלהעביר ביקורת על עמית למקצוע בלשון בוטה או מזלזלת. 5. הרופא לא יתבטא בתקשורת באופן המעליב או המנגח רופא אחר אבל את כמובן לא חייבת לקבל את עמדתי בנושא. תיארת עצמך כמטפלת מוסמכת. אם כך, מדוע שלא תפני לועדת האתיקה של הגוף שאת וחברייך למקצוע מאוגדים בתוכו, ושאלי אותם האם אמירתך הבאה על פסיכיאטרים היא בגדר עבירה אתית אם לאו ? "( זה אגב דבר די ידוע. פסיכיאטרים נוטים להיות יותר אטומים)" |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
מיתוסית(שולטת) • 27 בינו׳ 2025
barnacle כתב/ה: שוסי כתב/ה: barnacle כתב/ה: לפי מה קובעים מה משקף את הרוב ?
מי אמור 'לדעת' יותר טוב את המצב המערכתי ? מטפלת או מטופלת ? האם יש זלזול גדול יותר באחר/ת מאשר כשמישהו משוכנע שהחוויה שלו משקפת יותר את המציאות מהחוויה של האחר/ת ? ואגב, זלזול במטפלים אחרים ( למשל אמירה באתר אינטרנט על היותם יותר אטומים) זו עבירה אתית ברוב מקצועות הטיפול בישראל. בבקשה הוכח לי טענה זאת. אני מניח שאת מבקשת הוכחה לאמירה לגבי עבירה אתית . כמה דוגמאות בשלוף - כלל 7 לקוד האתיקה המקצועית של הפסיכולוגים בישראל " פסיכולוגים יימנעו מלתת חוות דעת על פסיכולוגים אחרים באמצעי התקשורת: בעיתונות, באתרי אינטרנט וכדומה." כלל 10 לפרק ד' לקוד האתיקה של האגודה לטיפול באמצעות אמנויות בישראל האתיקה המקצועית מחייבת את המטפלים לשמירה על הגינות וכבוד כלפי עמיתיהם למקצוע ואנשי מקצוע אחרים, תוך הימנעות מלשון הרע, ולשיתוף פעולה כנדרש, לטובת המטופל . כלל ד.3.א לכללי האתיקה של הר"י - 1. הרופא ישמור בכל עניין מקצועי על יחס של כבוד וחברות כלפי עמית למקצוע 3. הרופא יימנע מלהעביר ביקורת על עמית למקצוע בלשון בוטה או מזלזלת. 5. הרופא לא יתבטא בתקשורת באופן המעליב או המנגח רופא אחר אבל את כמובן לא חייבת לקבל את עמדתי בנושא. תיארת עצמך כמטפלת מוסמכת. אם כך, מדוע שלא תפני לועדת האתיקה של הגוף שאת וחברייך למקצוע מאוגדים בתוכו, ושאלי אותם האם אמירתך הבאה על פסיכיאטרים היא בגדר עבירה אתית אם לאו ? "( זה אגב דבר די ידוע. פסיכיאטרים נוטים להיות יותר אטומים)" אני די בטוחה מקריאה של הציטוטים שהבאת שמדובר בביקורת על עמית למקצוע *ספציפי* ולא טענה כללית וגנרית על מקצוע מסוים. אגב, אני מסכימה עם זה שהרבה פסיכיאטרים הם אפילו אנטיפטיים. זה נכון לגבי הרבה רופאים, אבל אצל פסיכיאטר עוד יותר חשוב שיהיו אמפטיים ועם יחסי אנוש טובים. |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
teacher(שולט) • 27 בינו׳ 2025
כל בעל מקצוע שעוסק בבעיות של אנשים, בוודאי שבעיות אקוטיות,
מפתח הגנות מתאימות על מנת לשמור גם על עצמו בעת עיסוקו המרוכז בקושי אנושי. (זה קורה גם לטכנאי מחשבים, מנקים וגנני נוף, אבל בגלל שאין בצד השני אדם, זה לא נראה) לעיתים קרובות ההגנות הללו נתפסות מהצד המטופל כאדישות/אנטיפתיות. חשוב לזכור שחלק גדול מהאנשים שעוסקים במקצועות האלה הגיעו אליהם מתוך תחושת שליחות וזו לא נעלמה לה. היא פשוט פגשה בשחיקה רגשית והעמסה. מטפלים אגב, מודעים לזה, ומתמודדים בדרכם. תשאלו כל יצרן מצבות, או מוכר בפיצוציה של בית הקברות (דוגמה קצת קיצונית, אבל מעבירה את הנקודה היטב) |
1
|