![]() |
![]()
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
שוסי • 27 בינו׳ 2025
barnacle כתב/ה: שוסי כתב/ה: barnacle כתב/ה: לפי מה קובעים מה משקף את הרוב ?
מי אמור 'לדעת' יותר טוב את המצב המערכתי ? מטפלת או מטופלת ? האם יש זלזול גדול יותר באחר/ת מאשר כשמישהו משוכנע שהחוויה שלו משקפת יותר את המציאות מהחוויה של האחר/ת ? ואגב, זלזול במטפלים אחרים ( למשל אמירה באתר אינטרנט על היותם יותר אטומים) זו עבירה אתית ברוב מקצועות הטיפול בישראל. בבקשה הוכח לי טענה זאת. אני מניח שאת מבקשת הוכחה לאמירה לגבי עבירה אתית . כמה דוגמאות בשלוף - כלל 7 לקוד האתיקה המקצועית של הפסיכולוגים בישראל " פסיכולוגים יימנעו מלתת חוות דעת על פסיכולוגים אחרים באמצעי התקשורת: בעיתונות, באתרי אינטרנט וכדומה." כלל 10 לפרק ד' לקוד האתיקה של האגודה לטיפול באמצעות אמנויות בישראל האתיקה המקצועית מחייבת את המטפלים לשמירה על הגינות וכבוד כלפי עמיתיהם למקצוע ואנשי מקצוע אחרים, תוך הימנעות מלשון הרע, ולשיתוף פעולה כנדרש, לטובת המטופל . כלל ד.3.א לכללי האתיקה של הר"י - 1. הרופא ישמור בכל עניין מקצועי על יחס של כבוד וחברות כלפי עמית למקצוע 3. הרופא יימנע מלהעביר ביקורת על עמית למקצוע בלשון בוטה או מזלזלת. 5. הרופא לא יתבטא בתקשורת באופן המעליב או המנגח רופא אחר אבל את כמובן לא חייבת לקבל את עמדתי בנושא. תיארת עצמך כמטפלת מוסמכת. אם כך, מדוע שלא תפני לועדת האתיקה של הגוף שאת וחברייך למקצוע מאוגדים בתוכו, ושאלי אותם האם אמירתך הבאה על פסיכיאטרים היא בגדר עבירה אתית אם לאו ? "( זה אגב דבר די ידוע. פסיכיאטרים נוטים להיות יותר אטומים)" זה מתייחס לעמית ספציפי. לא באופן כללי. אני לא יכולה לדבר על פסיכיאטר ספציפי שאני מכירה. כן יכולה לתאר אותם בכלליות כמובן. אין לי שום צורך לפנות לועדת האתיקה. נבחנתי על הנושא כאשר הוכרתי כפסיכולוגית מומחית. |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 27 בינו׳ 2025
Purple Phoenix כתב/ה: יולי Yuli כתב/ה: כשפסיכולוג חושב שיש מקום לטיפול תרופתי הוא לא מספק אותו בעצמו אלא מציע למטופל לפנות לרופא.
פסיכולוג טוב - את צודקת אבל כבר היתה לי מטפלת מוסמכת והכל שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש כדורים (ספיציפית קלונקס) כן, היא המליצה לך ללכת לרופא ולבקש כדורים. לא פשוט נתנה לך כדורים בעצמה. זו הייתה הנקודה שלי. |
2
|
barnacle(שולט) |
![]()
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
barnacle(שולט) • 27 בינו׳ 2025
שוסי כתב/ה: זה מתייחס לעמית ספציפי. לא באופן כללי. אני לא יכולה לדבר על פסיכיאטר ספציפי שאני מכירה. כן יכולה לתאר אותם בכלליות כמובן. אין לי שום צורך לפנות לועדת האתיקה. נבחנתי על הנושא כאשר הוכרתי כפסיכולוגית מומחית. ובתור פסיכולוגית מומחית שנבחנה על נושא האתיקה, את משוכנעת שמבחינה אתית, דבר מזלזל ומכפיש שקוד האתיקה של המקצוע שלך אוסר עלייך לומר על פסיכיאטר ספציפי, מותר לך להגיד בהכללה על כל הפסיכיאטרים ? את זוכרת משהו מעקרונות הקוד האתי של המקצוע שלך? במקומך הייתי חוזר וקורא אותו ביסודיות. הנה קישור, למקרה שאת מתקשה - https://www.psychology.org.il/sites/psycho/UserContent/files/%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%93%20%D7%94%D7%90%D7%AA%D7%99.pdf הרי המשפט הזה שכתבת הוא דוגמא מובהקת לפגיעה בכבוד המקצוע, כבוד הקהילה המקצועית, ופגיעה בזולת. שלא לדבר על 'המתנה' שנתת לאדם שיזדקק לעזרה נפשית של פסיכיאטר, ואיתרע מזלו להיתקל בהערה הלא-מבוססת, המזלזלת והמכלילה הזו שלך ולקחת אותך ברצינות. |
2
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
לפני חודש •
27 בינו׳ 2025
שוסי • 27 בינו׳ 2025
barnacle כתב/ה: שוסי כתב/ה: זה מתייחס לעמית ספציפי. לא באופן כללי. אני לא יכולה לדבר על פסיכיאטר ספציפי שאני מכירה. כן יכולה לתאר אותם בכלליות כמובן. אין לי שום צורך לפנות לועדת האתיקה. נבחנתי על הנושא כאשר הוכרתי כפסיכולוגית מומחית. ובתור פסיכולוגית מומחית שנבחנה על נושא האתיקה, את משוכנעת שמבחינה אתית, דבר מזלזל ומכפיש שקוד האתיקה של המקצוע שלך אוסר עלייך לומר על פסיכיאטר ספציפי, מותר לך להגיד בהכללה על כל הפסיכיאטרים ? את זוכרת משהו מעקרונות הקוד האתי של המקצוע שלך? במקומך הייתי חוזר וקורא אותו ביסודיות. הנה קישור, למקרה שאת מתקשה - https://www.psychology.org.il/sites/psycho/UserContent/files/%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%93%20%D7%94%D7%90%D7%AA%D7%99.pdf הרי המשפט הזה שכתבת הוא דוגמא מובהקת לפגיעה בכבוד המקצוע, כבוד הקהילה המקצועית, ופגיעה בזולת. שלא לדבר על 'המתנה' שנתת לאדם שיזדקק לעזרה נפשית של פסיכיאטר, ואיתרע מזלו להיתקל בהערה הלא-מבוססת, המזלזלת והמכלילה הזו שלך ולקחת אותך ברצינות. האמת, שאני מודה שקצת ערערת אותי. אז פניתי אל הסופרן וויזן שלי, שהיא פרופסור לפסיכולוגיה ומכשירה עשרות פסיכולוגיות חינוכיות כל שנה ושאלתי אותה אם עברתי על הקוד האתי במקרה הנידון. בהתחלה היא חשבה שאני מתבדחת, ואז בעיקר התרגזה שבמקום למלא דוחות זה מה שאני עושה. בקיצור, עדיף לך לחזור להגן על שרלטניות מסוכנות. כי בנושאים של גדולים, אתה בעיקר מביך. ואגב-כתבתי "נוטים להיות יותר אטומים". זה שונה מהותית מ"כלל הפסיכיאטרים הם אטומים". כן, בהשוואה לפסיכולוגיות, הן בהחלט נוטים להיות יותר אטומים. |
6
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
loliboy(מתחלף) • 28 בינו׳ 2025
נראת לי בחורה מקסימה סה״כ
|
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} • 28 בינו׳ 2025
יולי Yuli כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: יולי Yuli כתב/ה: כשפסיכולוג חושב שיש מקום לטיפול תרופתי הוא לא מספק אותו בעצמו אלא מציע למטופל לפנות לרופא.
פסיכולוג טוב - את צודקת אבל כבר היתה לי מטפלת מוסמכת והכל שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש כדורים (ספיציפית קלונקס) כן, היא המליצה לך ללכת לרופא ולבקש כדורים. לא פשוט נתנה לך כדורים בעצמה. זו הייתה הנקודה שלי. לא, היא המליצה על כדור מסויים ואמרה ללכת לרופא משפחה בשביל לקבל אותו. אין לה ידע מקצועי מספיק בנושא, הדבר הנכון זה להמליץ ללכת לפסיכיאטר.ית ולדבר איתו.ה על כדורים ועל אם ומה כדאי לקחת |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
שוסי • 28 בינו׳ 2025
זה נכון, זה בהחלט היה לא מקצועי מצידה להגיד לך איזה כדור לבקש.
|
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 28 בינו׳ 2025
נכון. אז טוב שהייתה עוד שכבה של בקרה.
|
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
לפני חודש •
28 בינו׳ 2025
מיתוסית(שולטת) • 28 בינו׳ 2025
teacher כתב/ה: כל בעל מקצוע שעוסק בבעיות של אנשים, בוודאי שבעיות אקוטיות,
מפתח הגנות מתאימות על מנת לשמור גם על עצמו בעת עיסוקו המרוכז בקושי אנושי. (זה קורה גם לטכנאי מחשבים, מנקים וגנני נוף, אבל בגלל שאין בצד השני אדם, זה לא נראה) לעיתים קרובות ההגנות הללו נתפסות מהצד המטופל כאדישות/אנטיפתיות. חשוב לזכור שחלק גדול מהאנשים שעוסקים במקצועות האלה הגיעו אליהם מתוך תחושת שליחות וזו לא נעלמה לה. היא פשוט פגשה בשחיקה רגשית והעמסה. מטפלים אגב, מודעים לזה, ומתמודדים בדרכם. תשאלו כל יצרן מצבות, או מוכר בפיצוציה של בית הקברות (דוגמה קצת קיצונית, אבל מעבירה את הנקודה היטב) יש הרבה מקצועות שוחקים מסיבות שונות. אבל אנשי מקצוע מוסמכים בבריאות הנפש מוטלת עליהם החובה והציפייה להגן על עצמם מפני שחיקה שמגיעה למצב שבו הם עלולים להיות לא מקצועיים או לפגוע במטופלים שלהם. כשפסיכיאטר הוא אנטיפת ולא אמפתי למטופל, מדבר ביובש, לא מתעניין בתלונות של המטופל, מקטין אותן וכו- הוא יגרום לכך שהמטופל עלול להרגיש לא בנוח ולא למסור את כל המידע הנחוץ לאבחנה או לטיפול המתאים, לא ישאל שאלות וכו. שוב, נכון שזה רלבנטי גם לפרוקטולוג, גניקולוג ואורטופד, אבל אצל אדם שסובל מבעיה נפשית וחושש לספר על פגיעה מינית שעבר או מחשבות אובדניות בגלל פסיכיאטר קר, מנוכר ויבש- זה בעיה רצינית שעלולה להגיע במקרים מסוימים לפגיעה של ממש ואף סיכון חיים. הגנות זה דבר חשוב ולגיטימי, אבל הן לא שוות ערך למסר/אנרגיה של אדישות או אנטיפתיות או התנשאות. ואל תעשה גזלייטינג לאנשים שלא יודעים להבחין מתי רופא אנטיפת כלפיהם ולא נעים. זה לא עניינם שהוא שחוק או רב הבוקר עם אשתו. |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
29 בינו׳ 2025
לפני חודש •
29 בינו׳ 2025
teacher(שולט) • 29 בינו׳ 2025
לצערי או לצערך קראתי יותר מדי בשרשור הזה מכדי להתייחס אליך בתהומיות הנדרשת,
ליבי כבר נתון לשוסי. האם זה שווה ערך למסר/אנרגיה של אדישות או אנטיפתיות או התנשאות מצידי? האם נגיע לעמוד 32? |
1
|