אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

נושא חשוב שראוי להתייחסות

Adonasuy​(שולט)
לפני 19 שנים • 7 ביולי 2005

פלורליזם- בכל מחיר?

Adonasuy​(שולט) • 7 ביולי 2005
אין עוררין על כך שכל עוד זה לא מפריע או מזיק לאחר- זכותו של כל אדם לעשות כרצונו. בטח בחייו הפרטיים, או במסגרת קהילה שאליה הוא משייך את עצמו.
לעצם הפומביות ותופעות בהמיות שראיתי במצעד בתל אביב לא אדרש פה, למרות שאני נגד, אבל-
להגיע למקום רגיש כמו ירושלים עם נושא שנוי במחלוקת, תוך ליבוי יצרים והיתממות שלאחר מעשה- "זכותי ומה פתאום חושבים אחרת" זה במקרה הטוב טיפשות ובמקרה הרע- פרובוקציה לשמה.
עכשיו יקפצו כל הנפשות הטהורות וצדיקי הדור בזעקות חמס- שניה לפני, קחו שתי דוגמאות:
האם בשם חופש הביטוי תזרקו פרחים וקונפטי על חבורה של אנשי כהנא -חי שיכנסו עצרת שנתית דווקא בכיכר רבין ודווקא ביום השנה לרצח? אישית אני חושב שהרבה מרכיבי משקפיים עגולים ישמחו לשבור להם את העצמות ולא יהרהרו פילוסופית בזכותם להגדרה ולביטוי.
אם נתקרב קצת יותר - איך תתייחסו לחבורת אברכים שיעמדו בפתח הדאנג'ן וישכנעו את כל הבא בשערי המועדון, (בנועם, בוודאי שבנועם), שכדאי שיחזור בתשובה? האם לא ימצא אף חמום מוח שישלח בעיטה לדוס הקרוב ויגיד לו "לך לבני ברק"?
תמשיכו להיות גאים- בתל אביב. תשאירו את ירושלים וחברון לאלה שהקינק שלהם הוא אלוהים.
Tame
Tame • 7 ביולי 2005
אז תחשוב שוב..
אך אחד מאיתנו לא קורא לכהניסטים לוותר על חופש הביטוי. כמובן שלא ביום השנה לרצח רבין כמו שלא יעשו מצעד ביום כיפור.. יש גבול.
בקשר של חופש ביטוי דתי...
למה אני לא דוקר או משליך אבנים על התהלוכות של בית הכנסת כל פעם שיש ספר תורה (וכנראה שיש הרבה בזמן האחרון ובאמת מזל טוב להם) על זה שהם מרימים את השכונה מרוב רעש ומפריעים לי מאוד ואפילו אני חושב שהדת היא תועבה.. אבל עדיין לא מוצא במחשבה הזו זכות לדקור מישהו או לפגוע בו..

להגיד שלעשות מצעד בירושליים זו פרובוקציה או חוסר רגישות מעיד על חוסר הבנה בסיסי במשמעויות החירויות הבסיסיות של האדם במדינה דמוקרטית. אנשים לא יכולים למנוע מאחרים זכויות רק משום שהם לא מסכימים איתן. ירושלים היא עיר הבירה שלנו, עיר גדולה מאוד ועיר שחשוב מאוד לצעוד בה. המצעד כמובן לא היה פרובוקטיבי אבל יש אנשים שמוצאים בעצם הקיום של אנשים שונים מהם פרובוקציה.
אנחנו עדיין לא חיים באירן (למרות שאנחנו מתקדמים לזה בצעדי ענק) ועדיין מכונן פה שלטון חוק (למרות שהחוק מושחת ולא תקף לגבי מגזרים רבים מהאוכלוסיה) ולאדם עדיין יש זכויות בסיסיות.

ומסתבר שבית המשפט גם מסכים עם ההנחה הזו כי מארגני המצעד זכו במשפט. אני מניח שהשופטים בקיאים היטב בעקרונות הדמוקרטיים, אפילו יותר ממני וממך..
Tame
Tame • 7 ביולי 2005
תיקון קל...
לאדם יש עדיין זכויות בסיסיות - כל עוד הוא לא מפחד שידקרו אותו בגללן.
Train-Man​(שולט)

Re: כמה מקורי ומעניין

Train-Man​(שולט) • 7 ביולי 2005
defluo.immortalis כתב/ה:
ממש קנית אותי כעת.

מחפש אחר שלמות.

מאתגר את עצמך ואת הסובבים אותך.

נו באמת.

איזה מזל שעוררת את הדיון, כי אחרת איפה היינו???

וואו. אני כל כך התרשמתי.

אוי כמה שאתה או את מטומטם\מטומטמת icon_rolleyes.gif
והכי מסקרן אותי לדעת אם יקום מישהוא ויכתוב תגובה טיפה יותר מטומטמת ואידיוטית משלך icon_rolleyes.gif
שווה לחכות ולראות .................

Train -Man
זיקית

אני חושבת

זיקית • 7 ביולי 2005
שכרגע רשמת אחת כזאת.
זיקית

ואגב

זיקית • 7 ביולי 2005
חמודה, אפילו החברים הקרובים שלי לא קוראים לי. לא כל שכן אדם שאני רחוקה מלכבד או להעריך.

ותחסוך ממני את ההתחכמות הבאה, במטותא. אני סיימתי להגיב לפרובוקציות הזולות האלה באיצטלא של פטרונות מלומדת ונאורה.
Train-Man​(שולט)

Re: ואגב

זיקית כתב/ה:
חמודה, אפילו החברים הקרובים שלי לא קוראים לי. לא כל שכן אדם שאני רחוקה מלכבד או להעריך.

ותחסוך ממני את ההתחכמות הבאה, במטותא. אני סיימתי להגיב לפרובוקציות הזולות האלה באיצטלא של פטרונות מלומדת ונאורה.

icon_rolleyes.gif אכן רגש הנחיתות הוא אדון עקשן ואכזר , ומסמא עיניים, ובינה גם.
======================================================
אך לענייננו , את הערכתך וכבודך את יכולה להשאיר באותו חריץ שבו שאת נוהגת לאפסנם בימי חול, אין לי כל צורך בהם,
בעניין ה "חמודה" אין זה בשליטתך , חמודה !
(וכן הצלחת לכתוב תגובה מטומטמת יותר מקודמתה)
Train-Man
defluo{BDOC}

defluo{BDOC} • 7 ביולי 2005
Train-Man כתב/ה:
זיקית כתב/ה:

אך לענייננו , את הערכתך וכבודך את יכולה להשאיר באותו חריץ שבו שאת נוהגת לאפסנם בימי חול, אין לי כל צורך בהם,
Train-Man

יש לי תגובה מטומטמת עבורך
מיסטר you are one mother fucking assss hole
ושיהיה לך יום כתום. חולד.
Train-Man​(שולט)

defluo.immortalis כתב/ה:
Train-Man כתב/ה:
זיקית כתב/ה:

Train-Man

יש לי תגובה מטומטמת עבורך
מיסטר you are one mother fucking assss hole
ושיהיה לך יום כתום. חולד.

ווואאווווו חמודה , יש מישהו שאפילו עבר אותך די בריצה עם הטימטום הפרטי שלו icon_lol.gif

והמירוץ לכתר נמשך ............

Train-Man
Adonasuy​(שולט)

tame...

Adonasuy​(שולט) • 7 ביולי 2005
קבל עוד דוגמה:

זכותי לשתות בירה ושאר משקאות אלכוהולים.
אני לא אעלה על דעתי לממש זכות זו באמצע מסגד אל אקצה, גם לא בתוככי מסגדים אחרים.
זכותי ללכת עם כובע על הראש,אבל כשאני נכנס לכנסיה אני מוריד אותו.
זכותי לאכול כריך שינקן עסיסי- אבל לא בבית כנסת.

כשאתה בא לעיר שמזוהה עם דתות. שוב- דתות- שמתנגדות לקיום יחסים חד מיניים- כבד את האנשים שם. הם היו שם קודם, עם האמונות הפרטיות שלהם.

זכותך להיות צודק בכל מחיר, אבל אל תתפלא אם המחיר נתבע.
והססמה הכל כך יפה לכבישים תקפה גם פה- אל תהיה צודק, היה חכם.