סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

דומים "לא מומלצים"

חיית מחמד
לפני 19 שנים • 13 באוג׳ 2005
חיית מחמד • 13 באוג׳ 2005
צודקים המבקרים: יש פגמים רבים ברעיון הנ"ל. אנשים ששמם עלול להסתנן על לא עוול בכפם, מעשי נקמנות, רוע או סתם חוסר אחריות. אין ספק, רעיון בכלל לא מושלם.
אבל מול הלמה לא, עומדת זכותה של קבוצת נשים לדאוג ולהגן על עצמן. נימוק כבד משקל. אם אני שוקל את הפגיעה בדום ששמו הסתנן בטעות לרשימה (ובואו נשמור על פרופורציות, הרשימה לא מתפרסמת בידיעות אחרונות) אל מול הפגיעה בנשמתה של בחורה שנמנעה ממנה אינפורמציה חיונית, אני בוחר חד משמעית באפשרות הראשונה.
Here And There​(נשלטת)

תגובה

Here And There​(נשלטת) • 13 באוג׳ 2005
טוב, אני יודעת שהגעתי ומגיבה קצת מאוחר ותסלחו לי על זה, פשוט יש כמה דברים שאני מרגישה שאני ממש חייבת להגיב עליהם.
ברור שלא ניתן אף פעם בוודאות לדעת אם מה שהנשלטת אומרת הוא נכון, אלה אם יש ממש הוכחות משפטיות, וגם אז זה לא תמיד נכון, אבל אני בטוחה, ומן הסתם מניחה שזה גם מה שמי שמפרסם את השרשור עושה, שלוקחים בחשבון את רמת האמינות של האדם שמוסר את השם (אני מניחה הרי שאנשים פה מכירים אנשים ויודעים פחות או יותר אם ניתן לסמוך עליהם או לא), וכמובן, מנסים קצת לברר ולגשש.
מעבר לזה, אני יוצאת מתוך הנחה שבגלל שזו קהילה מאוד קטנה, אפשר מהר מאוד לברר את היסטוריית שני האנשים (הבחורה שמסרה את השם והדום) ולראות האם קיים איזשהו סכסוך בניהם שיכול היה להוביל לרצון שלה סתם להגיד דברי.
אקיצר, אני בטוחה שמי שמפרסם אתההרשימה לוקח בחשבון את כל מה שצריך ולא סתם מפרסם.
לגבי זה שזה לא נותן 100% אחריות שלא ניפול על האדם שוב- נכון- זה לא. אין מה לעשות- העולם הוירטואלי מאוד "פרוץ" מהבחינה הזו שתמיד אבל תמיד יהיה ניתן לחזור לאתרים בתור מישהו אחר, (אלה אם אתה מבין במחשבים ויכול להתחקות אחרי האיי פי שלו- אבל ברור שזה לא מציאותי במקרה הזה) זה יתרון וחיסרון של עולם האינטרנט.
אז מה האלטרנטיבה? לתת להם לפגוע מבלי שיהיו לזה איזשהם השלכות?
חוץ מזה, רק בגלל שהוא לא 100% אחריות, לא כדאי להשתמש בו?
אני ממש לא מסכימה.
אני חושבת שצריך לתת לסאביות כמה שיותר כלים להתמודד עם עניין הדומים המסוכנים. חוץ מזה, שברור שלדעת לפחות פרטים על האדם יכול לעזור לנו לזהות אותו, גם אם חלקית, בעתיד.....
ולסיכום, אפשר למצוא ה-מ-ו-ן סיבות נגד פירסום, או קיום של רשימת דומים מסוכנים. החל מזה שזה יוצר מצב שבו אפשר בקלות להתנקם במישהו, עד לסיבה שזה לא מועיל, או שבסופו של דבר-זה לא נותן 100% אחריות שלא ניפול על האדם.
הכל נכון. אין מה לעשות, אין 100% בעולם. אבל אני חושבת שצריך לנסות להשתמש בכל הכלים הנתונים בידינו לנסות ולהילחם בזה.....
Aragorn​(שולט)
Aragorn​(שולט) • 13 באוג׳ 2005
זו אכן קהילה קטנה
אבל חלק גדול ממנה הוא וירטואלי ולכן לא כל האנשים מוכרים היטב על ידי כולם
נראה לי שהדרך הטובה ביותר היא להיות ביקורתי ולבקש הסברים על למה דום מסוים נחשב מסוכן, שמות של סאביות שלו לשעבר שאפשר לדבר איתם, ולינקים לשרשורים שדנים ב"טעויות" שהוא עשה
ואם הוא דום מסוכן אז בדך כלל יש שירשורים כאלו.

זה יתן לך תמונה יותר שלמה על אותו בן אדם ואז את תוכלי להחליט בעצמך האם הכל נובע מקינאה וצרות עין או שיש דברים בגו.

אף פעם גם לא מזיק להפעיל אינטואציה בדיוק כפי שעושים בקשר ונילי
ולנסות לקלוט מבין השורות
מי האדם שנמצא מולך.

ולסיום, תהני icon_cool.gif
Here And There​(נשלטת)
לפני 19 שנים • 14 באוג׳ 2005

תגובה

Here And There​(נשלטת) • 14 באוג׳ 2005
james-
מסכימה עם זה שצריך לבקש הסברים לגבי היות הדום ברשימת המסוכנים.
לגבי שרשורים הדנים ב"טעיות" שהוא עשה- קצת בעייתי כי זה פותח פתח מאוד גדול לכל מיני שמועות.....
ולגבי הפעלת אינטואיציה- זה תמיד ומובן מאילו........אני לא יודעת איך זה אצל אחרות, אבל, הדבר הראשון שמופעל אצלי כשאני מכירה מישהו זה תחושת בטן ואינטואיציה....מבלי שום קשר לאם שמעתי משהו על האדם.....
pseudonym

ואני אשאל שאלת הדיוט

pseudonym • 14 באוג׳ 2005
האם אין כאן בעייה עם עצם החוקים עצמם?

האם אין חוקים אלו מקנים תחושת ביטחון שאינה אמיתית?

האם לא כדאי פשוט להגיד שאין חוקים ואין כללים ושכל אחד יעשה את כל מה שצריך על מנת לשמור על עצמו? הרי רמת העירנות אם לא יהיו חוקים תגבר.

הרי החוקים הם דרך להגדיר קוד התנהגות. הרי אדם נורמטיבי לא יעשה משהו שיפגע במי שנמצא מולו. ואדם לא נורמטיבי לא יכבד את החוקים ממילא.
Darkness of Human​(שולט)
Darkness of Human​(שולט) • 14 באוג׳ 2005
מטרתו של פורום הסאביות ובכללו רשימת הדומים המסוכנים היא מעין קו הגנה ראשון ,
לא פעם ולא פעמיים ראינו ושמענו כאן על אירועים שבכל הגדרה אחרת התוקף או ה"דום"
היו מוצאים את עצמם מאחורי סורג ובריח ,
לצערי מערכת השיפוט בארץ עדיין לא למדה מה היא המהות של הבדסמ
" מה את באה להתלונן שתקפו אותך / אנסו אותך / "קרעו" אותך במכות ? רצית בדסמ אז קיבלת "

מהיכרות עם פורום סאביות האתר מסויים ( ולא מבפנים כי אין גישה לאף אחד אלא אם את סאבית מוכחת ), משיחות עם מנהלות הפורום אין דבר כזה שסתם יוכנס מישהו לרשימת הדומים המסוכנים שם, הכנסה של דום מסויים מלווה בהוכחות ( לוגים, עדויות חוזרות ונשנות, בדיקה שהתלונה מגיעה ממקום אמין ולא סתם נקמנות וכו' ...)

אני מקווה להאמין שבשאר המקומות הרשימה הזו עובדת באותה מתכונת
והיות ולמרות ואחרי הכל נשים נמצאות בסכנה יותר גדולה הרשימה הזו הכרחית
ואגב גם דומיות מסוכנות נכנסות לאותה רשימה בדיוק

האמור כאן משקף את דעתי האישית בכל מקרה
nerissa​(אחרת)
nerissa​(אחרת) • 14 באוג׳ 2005
master james כתב/ה:
זו אכן קהילה קטנה
אבל חלק גדול ממנה הוא וירטואלי ולכן לא כל האנשים מוכרים היטב על ידי כולם
נראה לי שהדרך הטובה ביותר היא להיות ביקורתי ולבקש הסברים על למה דום מסוים נחשב מסוכן, שמות של סאביות שלו לשעבר שאפשר לדבר איתם, ולינקים לשרשורים שדנים ב"טעויות" שהוא עשה

זה יתן לך תמונה יותר שלמה על אותו בן אדם ואז את תוכלי להחליט בעצמך האם הכל נובע מקינאה וצרות עין או שיש דברים בגו.

אף פעם גם לא מזיק להפעיל אינטואציה בדיוק כפי שעושים בקשר ונילי
ולנסות לקלוט מבין השורות
מי האדם שנמצא מולך.

ולסיום, תהני icon_cool.gif

וזה בדיוק מה שנעשה, ג'יימס
pseudonym

הפעם זהמזכיר לי קיבוץ

pseudonym • 14 באוג׳ 2005
יש מקרים שבהם נחשף מעשה אינוס מסוג זה או אחר שהתרחש בקיבוץ. יש בדרך כלל רוטינה קבועה שבה מזכיר הקיבוץ מסביר שהם ניסו לפתור את הבעייה בתוך הקהילה.
אני תמיד חושב שבמקרים כאלו לא צריך לפתור דברים בתוך הקהילה. צריך להוציא אותם החוצה.

כנ"ל כאן. כל השרשור הזה עוסק בטכניקה ומתעלם מהמהות.

חוקים, באשר הם חוקים, תפקידם לעגן קודים התנהגותיים ומוסריים מקובלים תחת מסגרת ברורה של עשה ואל תעשה ומה יהיה עונשך במקרה ולא. זוהי התפישה שלנו לגבי כל סט של חוקים וכללים.

כמו בכל סיטואציה אחרת רוב בני האדם ילכו על פי החוקים והכללים. חלקם בגלל היותם אנשים מוסריים וחלקם בגלל הפחד מענישה.

חלק מבני האדם לא יצייתו לחוקים. הם יפרו כל חוק וכלל בגלל היותם יצורים לא חברתיים.

בחיים הרגילים ישנם אנשים שלא מצייתים לחוק, הם נענשים אך אין בענישה להרתיע אותם מלחצות את קווי המותר והאסור ללא הרף.

כאן, כאן אין לנו מנגנוני ענישה. יש לנו סדרת חוקים וכללים וזהו.

החוקים והכללים שלנו אומרים שכל מה שיעשה כאן יעשה בצורה בטוחה, שפויה ובהסכמה. אני לא חושב שיש הבדל גדול, ברמה העקרונית, בהגדרות בין הכללים שלנו לכללי הדייט הונילי הראשון.

בואו ונחשוב לרגע איזו תחושה נותנים כללים אלו למצטרפת חדשה?
האם אין אנו מקנים לה תחושת ביטחון מזוייפת? האם אין אנו, בכך שאנו מציגים את כללי העשה ואל תעשה שלנו, פותחים פתח לתחושת ביטחון לא אמיתית?

אולי במקום סדרת החוקים והכללים ורשימות המומלצים והלא מומלצים צריך פשוט לכתוב:

"ברוכה הבאה אל ג'ונגל הסוטים. יש כאן שיסטו איתך בהסכמה ויש שלא יכבדו אותך. בג'ונגל כמו בג'ונגל צריך תמיד להזהר. מקווים שתהני"
גלתיאה
גלתיאה • 14 באוג׳ 2005
master james כתב/ה:
זו אכן קהילה קטנה

icon_cool.gif

המצב האמיתי, רחוק מלהיות כזה. רוב המיקרים בכלל לא מגיעים לפורומים.
Adonasuy​(שולט)

חשוב והכרחי-

Adonasuy​(שולט) • 14 באוג׳ 2005
שלסאביות וסאבים יהיה מאגר מידע כזה שבו יוכלו לקבל מידע ראשוני על הדום או הדומית שהם הולכים לפגוש. אני משוכנע שאינני היחיד שזוכר מעללים של "שולטים" אשר פגעו נפשית ופיזית בקורבנות שצדו כאן.
אישית, אינני מאמין שחבורת סאביות תחבורנה להשמיץ דום קודם שלהן ולהזהיר מפניו אם לא עשה משהו שמזכה אותו בכך..
ולשאלה המיתממת "מה עם רשימת סאביות מסוכנות?" - עוד לא שמעתי על סאבית שתקפה דום וגרמה לו לחבלות. גם לא על סאבית שאנסה דום. (כן, יודע שיש אובססיביות שרדפו אחרי דומים- יחי ההבדל הקטן...)
וכמה עצות, על קצה המזלג:
- לא לחשוש לבקש המלצות - לא חייבים מנשלטים קודמים- אבל ממישהו- רצוי מהקהילה.
- לא למהר ולתת תמונות, מספרי טלפון, כתובת ואת שם הגן של הילד- גם אם זה נורא מפתה והצד השני לוחץ.
- אם אין לו "היסטוריה" (קרי ממליצים או מכירים)- לקבוע פגישה ראשונה במקום ניטראלי, הומה אדם. עצות כאלו ניתנו למכביר... ועדיין. להסתכל בעיניים. לנסות להבין אם מי יש עסק.
- אם יש רשימה של מסוכנים- לאפשר לסאביות לראות אותה. על מנת למנוע זיופים, ניתן לאפשר הוספת שמות לרשימה רק לסאביות מוכרות- לא לניקים אלמוניים כאלה ואחרים...

למרות כל הרשום לעיל - עלולים ליפול. במקרה הזה צריך לבדוק אם זו מעידה, חוסר התאמה או התנהגות סיסטמטית של הנדון- ואז לפעול בהתאם.