daniel222 |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
daniel222 • 3 בינו׳ 2007
ברור שזה רק משחק !!!
זה כל הכיף שבזה. |
|
melaila(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
melaila(לא בעסק) • 3 בינו׳ 2007
קודם כל- נעים לראות שדיון מתורבת אכן יכול להתקיים בפורומים של הכלוב.
ולגופו של העניין: אני אישית לחלוטין לא מסכימה עם הטענה שלמתחלפים אין זהות בידיאסמית אמיתית, לדעתי זה בהחלט כמו לומר שלביסקסואלים אין זהות מינית אמיתית( וכן,החפיפה בין השניים היא כן במקום, לדעתי לפחות) ישנם אנשים אשר מוצאים את עצמם מתחברים בקלות להגדרות קבועות וחד משמעיות. ישנם אנשים , כמוני לדוגמא, שהדחפים שלהם והצרכים שלהם הם קצת אחרים. אני מקולרת ונמצאת במערכת יחסים עם גבר שמוגדר כשולט, גבר שמולו אני מאוד מתחברת לצד הנשלט שלי, אבל, יחד עם זות יש בי גם צד דומיננטי, בנוסף אני נמשכת גם לנשים ולא רק לגברים. אז מה כל זה אומר? לפי התאוריה המדוברת אין לי לא זהות בידיאסמית ולא זהות מינית. צר לי, אבל, אני אישית לא מקבלת את הטענה הזו. כשאני פועלת לפי הדחפים שלי אני מאה אחוז שם, שם בתוך החוויה, שם בתוך הרגש ושם בתוך התשוקה. בשבילי זה לא משחק, בשבילי זו דרך מדהימה לתת ביטויי לכול הצדדים באישיותי, לחוות את כל מגוון הרגשות והתחושות וללמוד עוד אודות עצמי. ואגב, הייתי כזו מאז שאני זוכרת את עצמי, הרבא לפניי שידעתי מה זה בי די אס אם בכלל, שלא לדבר על "בי די אס אם אמיתי". הנקודה שלי היא שמין, מיניות וזהות הם דבר סובייקטיבי לחלוטין, כל אחד מאיתנו מורכב מכל כך הרבא דברים שונים , לכול אחד מיליון טריגרים שונים ומשונים, כל אחד הוא בעצם קצת "שונה" . לכן, לדעתי אף אחד לא יכול להחליט על זהותו המינית או הבי די אס אמית של אדם אחר, לא על סמך דיעה קדומה ולא על סמך נסיון אישי. לכול אדם שמורה הזכות הבלעדית להגדיר את עצמו וזהותו, ואני אישית חושבת לזלזל באלו שמגדירים את עצמם בצורה מעט שונה מה" מקובל " זה יומרני לכול הפחות. |
|
פסיכו לוג(שולט) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
פסיכו לוג(שולט) • 3 בינו׳ 2007
גם לי היתה בעיה עם הגדרת "שולטים" "נשלטים" ו"מתחלפים". אני חושש שההגדרות הללו צרות מידי ולא יכולות לתאר את רוב האנשים. בנסיון להתמודד עם הבעיה ניסיתי לחשוב על דרך להגדרת טווח. ולא תפקיד צר. זהו נסיון שהעליתי בעבודה הסמינריונית שלי.
אני עדיין לא חושב שזו הדרך המקיפה ביותר והיא לא משלימה את כל המידע שיש על אדם, אבל טבעי שבני אדם הם מורכבים. מה שכן, זה נותן הרבה יותר מידע על אדם ספציפי מאשר ההגדרה "מתחלף". אשמח לביקורות הערות או הארות. *** "על מנת להקל על ההתייחסות והסיווג בעתיד אני מציע את ה SadoMasochistic Spectrum או SMS (M) -5____-4____-3____-2____-1____-0____1____2____3____4____5 (S) כל מספר מתייחס לדרגה, אם לכיוון השלילי (מזוכיזם) אם לכיוון החיובי (סאדיזם). הטווח בנוי על ההנחה שכל דרגה כוללת את אלו הנמוכות ממנה במספרים מוחלטים. 0) חוסר עניין בפנטזיות אלו 1) התעניינות לעיתים רחוקות מאוד, לעיתים כסתם שעשוע בין בני זוג 2) התעניינות רבה, בעיקר בפנטזיות, יותר מאשר התנסויות 3) התעניינות רבה, התנסויות, ובדרך-כלל גם הצטרפות לקהילה 4) התעניינות רבה וסאדו-מזוכיזם כדרך חיים, כולל מציאת בן זוג מתאים לחיים משותפים 5) קיצוניות הכוללת מעשים לא חוקיים, לא מוסכמים או בלתי שפויים (כגון הטלת מום קבוע) היתרון טמון ביכולת לדרג טווח התנהגות. לדוגמא: אדם א' (0)-(3-): אוהב להיות נשלט בלבד, והוא אכן מתנסה בכך פעמים רבות אדם ב' (4)-(2-): הינו שולט העוסק בכך באופן קבוע ומעוניין בבת זוג נשלטת, אך לעיתים יש לו גם פנטזיות של כניעה, ולעיתים נדירות אולי יממש אותן. הדירוג של (5-) לכאורה נראה בעייתי. איך נשלט יכול להגיע למצב בו הוא עובר על החוק כשהוא בכלל בתפקיד הכנוע? על כך עניתי כבר בנושא השליטה מלמטה, ודוגמא לכך היא כתבה שפורסמה בעבר בעיתונות על אדם שנעצר בגלל שהכריח את אשתו להתעלל בו לעיתים אף עד אובדן הכרה..." *** אני חושב שהייתי מעניק לעצמי (2.5)-(2.5-)... הטווח לא עונה על השאלה האם לאותו אדם זה משחק, צורך, או צורך נואש, אבל לדעתי אם זה יבדק הגיוני שתהיה קורלציה גבוהה בין זה לבין הטווח. |
|
המקל והגזר |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
המקל והגזר • 3 בינו׳ 2007
אריך פרום, בספרו "אמנות האהבה" דן בכך ברפרוף בקטע העוסק ביחסים סדו-מזוכיסטיים.
אני מצטט: (עמ' 25): "מבחינה רגשית עמוקה יותר,ההבדל אינו גדול מן המשותף להם (לסדיסט ולמזוכיסט-ה.ש.)... אם נבין זאת, לא נתפלא לגלות שבדרך כלל אדם מגיב גם בדרך הסדיסטית וגם בדרך המזוכיסטית, בדרך כלל כלפי אובייקטים שונים." לי, באופן אישי, ההתחלפות אינה מדברת כלל. יתכן שאינני לא זה ולא זה... סתם שולט. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
איימי_(נשלטת) • 3 בינו׳ 2007
השקט שלפני... כתב/ה: אני מצטט: (עמ' 25): "מבחינה רגשית עמוקה יותר,ההבדל אינו גדול מן המשותף להם (לסדיסט ולמזוכיסט-ה.ש.)... אם נבין זאת, לא נתפלא לגלות שבדרך כלל אדם מגיב גם בדרך הסדיסטית וגם בדרך המזוכיסטית, בדרך כלל כלפי אובייקטים שונים." חכם מאוד. תודה |
|
nerissa(אחרת) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
nerissa(אחרת) • 3 בינו׳ 2007
השקט שלפני... כתב/ה: אריך פרום, בספרו "אמנות האהבה" דן בכך ברפרוף בקטע העוסק ביחסים סדו-מזוכיסטיים.
אני מצטט: (עמ' 25): "מבחינה רגשית עמוקה יותר,ההבדל אינו גדול מן המשותף להם (לסדיסט ולמזוכיסט-ה.ש.)... אם נבין זאת, לא נתפלא לגלות שבדרך כלל אדם מגיב גם בדרך הסדיסטית וגם בדרך המזוכיסטית, בדרך כלל כלפי אובייקטים שונים." לי, באופן אישי, ההתחלפות אינה מדברת כלל. יתכן שאינני לא זה ולא זה... סתם שולט. גדול מסכימה. גלתיאההה.. מצטערת שלא הגבתי עד עכשיו. אני מנסה לעבוד תוך כדי הקטע של השקט-שלפני הזכיר לי משהו ששמעתי. אין לי מושג מי אמר:"מאזוכיסט האו בעצם סדיסט.. כלפי עצמו.." וזה בדיוק עונה ומחזק את מה שאמרת, לורן. שאנחנו משביעים את הצד השולט "דרך" הדומיננט שמולנו. היזון חוזר. תהרגו אותי..אני יודעת.. אבל (נושמת עמוק) נורא משעמם החלק הזה של הדומיננטים (מלבד פעם אחת שממש התחברתי. אולי זה תלוי במי שמולי וביכולת שלי להשתחרר..) עבורי הרבה יותר מאתגר וקשה להיות כנועה.. וגם התמורה של אחרי הרבה יותר עמוקה ומשביעה. אז כן. יש בי את שני הצדדים. אני יכולה להיות דומיננטית מדהימה. אבל.. אבל.. כוס אמאק! זה לא מרעיד לי את הדגדגן בנשמה! אותו מרעיד המצב בו אני נכנעת. רק שם אני מרגישה "בבית". רק שם יש שלווה ועוצמה כפי שאני לחלוטין לא מרגישה בצד השני. רק שם ה"אחרי" מחזיר אותי לחיים הרבה יותר הרמוניים, חדים, ברורים.. טעימים. ופתאום מרגיש לי שכל התגובות הארוכות של גלתיאה באות ממקום של.. מגננה. על כך שפעם היתה כזו ועכשיו היא אחרת. כדי "להצדיק" את ההתחלפות שלה. להאדיר את תכונות המתחלף כדי לחזק את עמדתה. בדיוק כמו התגובות שלי.. הבאות להצדיק את זה שאני מתעצבנת כשאומרים לי במילים כאלה ואחרות שאני "בורחת" . נו די.. אני חושבת שהגיע הזמן לכייף קצת ולהפסיק לדבר כל כך הרבה. ולחשוב כל כך הרבה.. }{ |
|
פסיכו לוג(שולט) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
פסיכו לוג(שולט) • 3 בינו׳ 2007
הרבה טוענים שאין הבדל משמעותי בין שולט לנשלט. מלאני קליין בכלל טוענת שבכל אחד יש סאדיזם שמתפתח איתו מינקות. פרום אולי לא הדוגמא הטובה ביותר, בהתחשב בכך שהוא רואה בכל מי שנמצא באתר הזה חולה עם סטייה חמורה
|
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
nerissa כתב/ה: תהרגו אותי..אני יודעת.. אבל (נושמת עמוק) נורא משעמם החלק הזה של הדומיננטים (מלבד פעם אחת שממש התחברתי. אולי זה תלוי במי שמולי וביכולת שלי להשתחרר..) עבורי הרבה יותר מאתגר וקשה להיות כנועה.. וגם התמורה של אחרי הרבה יותר עמוקה ומשביעה. אז כן. יש בי את שני הצדדים. אני יכולה להיות דומיננטית מדהימה. אבל.. אבל.. כוס אמאק! זה לא מרעיד לי את הדגדגן בנשמה! אותו מרעיד המצב בו אני נכנעת. רק שם אני מרגישה "בבית". רק שם יש שלווה ועוצמה כפי שאני לחלוטין לא מרגישה בצד השני. רק שם ה"אחרי" מחזיר אותי לחיים הרבה יותר הרמוניים, חדים, ברורים.. טעימים. נכון. ככה בדיוק! גם בי יש את שני הצדדים, אבל יש רק חלק אחד שמרגיש בבית. הוא עמוק יותר, משמעותי יותר, והוא מה שליבי כמה לו, או אם לומר את זה כמוך, נריסה- "להיות נשלטת מרעיד לי את הדגדגן שבנשמה" |
|
עינבר |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
עינבר • 3 בינו׳ 2007
אני לא רואה BDSM כמשחק או כאמיתי , זה בכלל לא בסקלה הזאת.
נטיות לשלוט ולהשלט הן חלק מהזהות האישית הכוללת של האדם. הן מרטיטות לאנשים את הנשמה וגם את הדגדגן, פשוטו כמשמעו. אנשים יכולים להיות יצורים מורכבים ויכולות להיות להן תכונות סותרות, כביוכול. יש לא מעט אנשים שיכולים להתקיים בהם ניגודים שמושפעים מכל מיני גורמים. אדם יכול להיות פחדן ואמיץ, קטנוני וגדל רוע, טוב ורע, חכם וטיפש, רהוט ועילג. אני אדם כזה ונורא עצוב לי שאנשים רואים בי רק צד אחד. אני מכלול. השליטה והכניעה הן התשוקות השלי, הן ביטוי לאישיות שלי, הן הדרך שלי לאהוב. והעובדה שאפשר להביט בי לאורך זמן ארוך ולראות כיצד כל ישותי צועקת נשלטת, אינה סותרת את העובדה שאפשר לבלות איתי זמן רב ולראות רק אישה דומיננטית. ואותם התכונות, שהן חלק ממני בחיי היום. הם גם חלק ממני כזהותי ה BDSMית. מה מוציא ממני את הנשלטת ? מצבים, בן זוגי, תשוקה, אהבה והעונג מהכניעות. מה מוציא ממני את השולטת? מצבי רוח, בן זוגי, אהבה, הורמנים והטוב שבמלכות. וכל אחד מהתפיקידים האלה אני מתחברת לזהות מאוד מאוד אינטימית שלי עצמי. אז ברור לי שיש לי זהות, ואני מקווה שהצחלתי להבהיר אותה ולהיות אמינה. ואם לא, לפחות לי זה ברור. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
פסיכולוג בספת עור כתב/ה: גם לי היתה בעיה עם הגדרת "שולטים" "נשלטים" ו"מתחלפים". אני חושש שההגדרות הללו צרות מידי ולא יכולות לתאר את רוב האנשים. בנסיון להתמודד עם הבעיה ניסיתי לחשוב על דרך להגדרת טווח. ולא תפקיד צר. זהו נסיון שהעליתי בעבודה הסמינריונית שלי.
אני עדיין לא חושב שזו הדרך המקיפה ביותר והיא לא משלימה את כל המידע שיש על אדם, אבל טבעי שבני אדם הם מורכבים. מה שכן, זה נותן הרבה יותר מידע על אדם ספציפי מאשר ההגדרה "מתחלף". אשמח לביקורות הערות או הארות. *** "על מנת להקל על ההתייחסות והסיווג בעתיד אני מציע את ה SadoMasochistic Spectrum או SMS (M) -5____-4____-3____-2____-1____-0____1____2____3____4____5 (S) כל מספר מתייחס לדרגה, אם לכיוון השלילי (מזוכיזם) אם לכיוון החיובי (סאדיזם). הטווח בנוי על ההנחה שכל דרגה כוללת את אלו הנמוכות ממנה במספרים מוחלטים. 0) חוסר עניין בפנטזיות אלו 1) התעניינות לעיתים רחוקות מאוד, לעיתים כסתם שעשוע בין בני זוג 2) התעניינות רבה, בעיקר בפנטזיות, יותר מאשר התנסויות 3) התעניינות רבה, התנסויות, ובדרך-כלל גם הצטרפות לקהילה 4) התעניינות רבה וסאדו-מזוכיזם כדרך חיים, כולל מציאת בן זוג מתאים לחיים משותפים 5) קיצוניות הכוללת מעשים לא חוקיים, לא מוסכמים או בלתי שפויים (כגון הטלת מום קבוע) היתרון טמון ביכולת לדרג טווח התנהגות. לדוגמא: אדם א' (0)-(3-): אוהב להיות נשלט בלבד, והוא אכן מתנסה בכך פעמים רבות אדם ב' (4)-(2-): הינו שולט העוסק בכך באופן קבוע ומעוניין בבת זוג נשלטת, אך לעיתים יש לו גם פנטזיות של כניעה, ולעיתים נדירות אולי יממש אותן. הדירוג של (5-) לכאורה נראה בעייתי. איך נשלט יכול להגיע למצב בו הוא עובר על החוק כשהוא בכלל בתפקיד הכנוע? על כך עניתי כבר בנושא השליטה מלמטה, ודוגמא לכך היא כתבה שפורסמה בעבר בעיתונות על אדם שנעצר בגלל שהכריח את אשתו להתעלל בו לעיתים אף עד אובדן הכרה..." *** אני חושב שהייתי מעניק לעצמי (2.5)-(2.5-)... הטווח לא עונה על השאלה האם לאותו אדם זה משחק, צורך, או צורך נואש, אבל לדעתי אם זה יבדק הגיוני שתהיה קורלציה גבוהה בין זה לבין הטווח. יופי של מודל, וכל הכבוד על בנייתו. רציתי לשאול למה הכוונה בסאדיזם ומזוכיזם. כלומר- לאן נעלמו פה ה-D וה-B. בעיקר ה-D. מי שלמשל פחות מתחבר לכאב, ויותר לצד המנטלי, האם הוא יכול למצוא את עצמו במודל הזה? ואגב- מה זה "מום קבוע"? האם ברנדינג נחשב למום קבוע? לגבי "לא חוקיים", עבירה של "גרימת חבלה" אינה חוקית, גם אם יש הסכמה. "לא שפוי"... נו, טוב קיימת בעייתיות בשימוש בהגדרות כל כך רחבות וניתנות לפרשנות, על סקאלה מסוג זה, שניתן לכמת. אשמח לקרוא את העבודה! אני, אגב -2(-4) מינוס ארבע עד שתיים. הסקאלה שלך היא מצויינת, כי היא מאפשרת לאנשים המרגישים יותר מחוברים לצד אחד בהם, להגדיר את עצמם ביתר דיוק. |
|