שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מי מכיר את-המשפט "את הזכות לשלוט לוקחים..."

מקבי​(מתחלף)
לפני 17 שנים • 15 ביולי 2007
מקבי​(מתחלף) • 15 ביולי 2007
ציטוט: השליטה מאפשרת לעשות הכל לנשלטת? אתה מאמין במה שכתבת?

בהחלט. אנשים עושים דברים מטורפים לחלוטין. אנשים מתאבדים בפקודה, רוצחים בפקודה.. ואם היית שואלת אותם לפני שהם עברו להיות תחת שליטה, האם הם לעולם יוכלו לעשות כאלו דברים, היית מתפלאת. עמים שלמים יכולים להיכנע לשליטה מתוך רצון והבנה שלמים. זה דבר נפוץ, לרוע המזל. שליט\שולט טוב-לב יעשה עם שליטה מהסוג הזה טוב, יפתח את הנשלט ואת היחסים... ושולט רע יזרע הרס וכאב. זה קורה במערכות-יחסים בינאישיות, כמו גם ברמה הלאומית.

ציטוט: אמרת שלנשלט יש אפשרות להשאר או ללכת אבל גם לשולט יש אותה ברירה כאשר הנשלטת אומרת מילת ביטחון או לא מסכימה.

נכון, אבל זה לא תלוי בנשלט. אם השולט מכבד מילת-ביטחון או לא זה כבר עסק שלו. בכלל, אני לא מאמין ש'מילת ביטחון' היא סוג של מעצור, אלא נורת-אזהרה. אני עשוי בהחלט להתחשב בה (אני לא לגמרי סאדיסט), אבל אני עשוי גם שלא - ואם הצד הנשלט לא מכבד את שיקול הדעת שלי, אז שיילך לחפש לו שולט אחר.

ציטוט: המנהיגים של היום יכולים לפעול רק על פי מה שהעם רוצה (חוץ מהמקרים שהם לוקחים שוחד או אונסים כמה פקידות) .

אנחנו עדיין בני-אדם, ועדיין רגישים לאותן טכניקות. גם דמוקרטיה היא שלטון ההמון, ולא תמיד שלטון ההיגיון.

ציטוט: בעידן החדש אחרי הרצח הראשון הנסיך של מקיאבלי יכנס לבית הסוהר.

אחוז מכריע מהעולם עדיין נמצא תחת משטרים בלתי-דמוקרטיים. רוב אוכלוסית העולם נמצאת תחת שלטון טוטאליטרי מסוג כזה או אחר, ורוב בני-האדם אינם חופשיים. לא השתננו יותר מדי מהבחינה הזאת, רק למדנו טריקים חדשים.
נוריתE
לפני 17 שנים • 16 ביולי 2007
נוריתE • 16 ביולי 2007
תקנו את המישפט,בנים
תפנימו.. ומי שטיפס על העץ של המשפט ההוא שירד כבר,
מסוכן להיות כל כל גבוה...

השליטה היא זכות נירכשת לא נילקחת
מקבי​(מתחלף)
לפני 17 שנים • 17 ביולי 2007
מקבי​(מתחלף) • 17 ביולי 2007
ציטוט: השליטה היא זכות נירכשת לא נילקחת

לעיתים, אבל ברוב המקרים לא.
פמינה
לפני 17 שנים • 23 ביולי 2007
פמינה • 23 ביולי 2007
מקבי כתב/ה:
ציטוט: השליטה מאפשרת לעשות הכל לנשלטת? אתה מאמין במה שכתבת?

1.בהחלט. אנשים עושים דברים מטורפים לחלוטין. אנשים מתאבדים בפקודה, רוצחים בפקודה.. ואם היית שואלת אותם לפני שהם עברו להיות תחת שליטה, האם הם לעולם יוכלו לעשות כאלו דברים, היית מתפלאת. עמים שלמים יכולים להיכנע לשליטה מתוך רצון והבנה שלמים. זה דבר נפוץ, לרוע המזל. שליט\שולט טוב-לב יעשה עם שליטה מהסוג הזה טוב, יפתח את הנשלט ואת היחסים... ושולט רע יזרע הרס וכאב. זה קורה במערכות-יחסים בינאישיות, כמו גם ברמה הלאומית.

2.
ציטוט: אמרת שלנשלט יש אפשרות להשאר או ללכת אבל גם לשולט יש אותה ברירה כאשר הנשלטת אומרת מילת ביטחון או לא מסכימה.

נכון, אבל זה לא תלוי בנשלט. אם השולט מכבד מילת-ביטחון או לא זה כבר עסק שלו. בכלל, אני לא מאמין ש'מילת ביטחון' היא סוג של מעצור, אלא נורת-אזהרה. אני עשוי בהחלט להתחשב בה (אני לא לגמרי סאדיסט), אבל אני עשוי גם שלא - ואם הצד הנשלט לא מכבד את שיקול הדעת שלי, אז שיילך לחפש לו שולט אחר.

3.
ציטוט: המנהיגים של היום יכולים לפעול רק על פי מה שהעם רוצה (חוץ מהמקרים שהם לוקחים שוחד או אונסים כמה פקידות) .

אנחנו עדיין בני-אדם, ועדיין רגישים לאותן טכניקות. גם דמוקרטיה היא שלטון ההמון, ולא תמיד שלטון ההיגיון.

4.
ציטוט: בעידן החדש אחרי הרצח הראשון הנסיך של מקיאבלי יכנס לבית הסוהר.

אחוז מכריע מהעולם עדיין נמצא תחת משטרים בלתי-דמוקרטיים. רוב אוכלוסית העולם נמצאת תחת שלטון טוטאליטרי מסוג כזה או אחר, ורוב בני-האדם אינם חופשיים. לא השתננו יותר מדי מהבחינה הזאת, רק למדנו טריקים חדשים.

מקבי,
במסגרות המקובלות בחברה האנושית השליטה לא מאפשרת לעשות הכל לאף אחד.
אנשים יכולים לרצוח אנשים אחרים כשישלמו להם.
בארגוני פשע הרצח שכיח.
אנשים יכולים להרוג בקרב כשהם נלחמים.
אין קשר לשליטה שאנחנו מדברים עליה.
יכולים לנצל ילדים, צעירים, אנשים במשבר נפשי אבל לדעתי זו אינה שליטה אלא ניצול.

2. אני לא מסכימה שהנשלט לא יכול ללכת ביוזמתו. בהרבה מקרים הנשלטת עוזבת את השולט ומחזקת את טענתי שהכל היה אשלית שליטה, מציאות מדומה חזקה אבל אשליה.
גם הנשלט הגבר יכול לעזוב אבל בגלל סיבות רבות יהיה לו יותר קשה.
שולט/שולטת שלא שומעים כשאומרים להם "לא" באמצעות מילת הבטחון שנקבעה מראש הם לדעתי זהים לגברים שאונסים כשהאישה אומרת להם "לא".
אני מקווה שאתה לא חושב שאונס כזה מותר כי האישה תאהב אותו את הגבר אחרי האונס.

3. העם מכיר את הטכניקות וגם המנהיגים אבל המנהיגים אינם "שולטים" בעם אלא במשטרים טוטליטאריים.

4. יש משטרים טוטליטאריים:
המונים נרצחים, מגורשים מבתיהם, עוברים אונס, ביזה ושוד.
אני חושבת שאנחנו לא רוצים לקבל מהם השראה.

השליטה שאנחנו מדברים עליה היא מציאות חזקה אבל מדומה.
לדעתי אין שליטה אמיתית.
הנשלט והנשלטת קובעים לפחות כמו השולט והשולטת, אם לא יותר.