ביג-אן |
לפני 15 שנים •
3 בפבר׳ 2009
Re: שאלה| ספר בדסמ''י
לפני 15 שנים •
3 בפבר׳ 2009
ביג-אן • 3 בפבר׳ 2009
Morticia כתב/ה: the_drow כתב/ה: Lanya Colson כתב/ה: ohadyemini כתב/ה: שלום רציתי לשאול האם יש ספר, ספר יחסית ארוך שמוערבים בו גם יחסי שליטה, בעיקר שליטה נשית, אתם יודעים, ספר רציני, רק במקום יחסי סקס ונילי, יחסי שליטה נשית?
האם יש? תעלוליה של ילדה רעה של מריו ורגס יוסה הממ משעשע בדיוק קניתי אותו. אימי קוראת אותו כרגע. גנבה לי את הספר עם או בלי קשר לפאמדום, זה אחד הסופרים האהובים עלי ביותר וכל הספרים שלו מומלצים בחום רב {בכלל הספרות המרכז-דרום אמריקאית נוטה להיות משובחת לרוב} מסכימה גם עם הדברים על חנוך לוין - חסידה גדולה שלו בעצמי חוצמזה.... "מיזרי" של סטיבן קינג? {עוד סופר שאני נורא נורא אוהבת} הוי בייבי, מיזרי היה מזעזע. אם אני לא טועה, לא היה שם אלמנטים של גירוי מיני. רק פסיכוזה של משוגעת שהתאהבה בו ושברה את רגליו ועינתה אותו שלא יברח ממנה. מזעזע |
|
רפאל |
לפני 15 שנים •
3 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
3 בפבר׳ 2009
רפאל • 3 בפבר׳ 2009
חנוך לוין - באמת שהוא יוצא מן הכלל. הוא מדוייק להפליא. אבל הדמויות שלו הרבה יותר נוירוטיות מאשר פרוורטיות. לכן קשה לי לשייך את הפרוזה שלו ל"דסציפלינה" הבדס"מית.
מזוך הרבה פחות מלהיב לטעמי, אבל הוא הרבה יותר רלוונטי למה שנקרא בדס"מ. הוא בעצם הראשון שהכפיף את השליטה למסגרת של חוזה. ומהבחינה הזו הפסיכולוגיה המזוכיסטית שהוא מאפיין רלוונטית להרבה מאוד אנשים שנמצאים כאן. הוא בעצם מראה עד כמה ה"שליטה מלמטה" מהותית למה שאנחנו עושים, ועד כמה מושגים כמו SSC אינם מבדילים את מה שאנחנו עושים מ"סטייה", אלא מאפיינים את ה"סטייה" הבדס"מית. |
|
Geshem Black |
לפני 15 שנים •
3 בפבר׳ 2009
פיליפ ק. דיק
לפני 15 שנים •
3 בפבר׳ 2009
Geshem Black • 3 בפבר׳ 2009
אני לא יודע עד כמה הספרים של דיק יענו על הצרכים הבדס"מים של רבים מכם\ן,
משום אולי, שאף אחת מן המילים מז'ארגון הבדס"מ לא מוזכרת, ואני חושב שדיק עצמו אפילו לא היה מודע לכך שזה מה שהוא כותב, אבל בעיניי, ההקשרים והרפרנסים הבדס"מים בלתי נמנעים. הדמויות הנשיות שלו - החל מ'פריס פראונזימר' מהספר - 'We Can Build You', סכיזופרנית צעירה שגיבור הספר מתאהב בה בעל כורחו. היא שואבת אותו לעולמה הפסיכוטי ומענה אותו במשחקים סאדיסטים משלה, עד אשר הוא כבר אינו מסוגל להפריד בינה לבינו, ונאלץ לקראת הסוף לעבור טיפול פסיכואנליטי של מחיקת זכרה מתודעתו. סיפור מאוד חזק ומאוד קשה לעיכול. ואגב, הוא גם - כמו מרבית ספריו של דיק, בעל מאפיינים מדע-בדיוניים. יש לו ספר נוסף שנקרא 'Ubik' - אשר תורגם לעברית בזמנו (באותו השם - 'יוביק') המספר על משלחת של פסיונים שנשלחו לסתור את גלי הפסי (Psi - יכולות על טבעיות, כגון פירוקינזיס, טלקינזיס, פרה-קוגניציה, קריאת מחשבות, וכן הלאה) של הפסיונים הרעים. במהלך המסע מתרחשת תאונה שכביכול הורגת את מעבידם והם נמלטים חזרה לכדור-הארץ. שם, מתגלה להם בחזיונות תעתועים המעביד וטוען כי לא הוא זה שמת אלא הם. נותר להם לנסות לפענח את התעלומה של מי חי ומי מת כאשר המציאות מתערערת סביבם. המאפיין הבדס"מי בסיפור הוא קשור לדמות נשית אחת, בשם פאט קונלי, בחורה חזקה ופסיכוטית שהיא דומית לכל דבר. היא מתעללת בדמויות וגורמת להם להבין שהיא אחראית לכל התערערות המציאות שלהם. אם תקראו תדעו אם היא אכן אחראית או לא, למה המציאות חוזרת לאחור ללא הרף ומי בעצם מת באותה תאונה טראגית קטלנית. יש לדיק עוד הרבה סיפורים עם מאפיינים בדס"מים שאני יכול להעלות בדעתי, אבל לעת עתה, שני אלה יכולים להספיק, אני מקווה. |
|
רפאל |
לפני 15 שנים •
4 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
4 בפבר׳ 2009
רפאל • 4 בפבר׳ 2009
ריין,
קראתי את יוביק. פאט קונלי אמנם אישה עם נוכחות ועוצמה, שאינך יכול לרדת לסוף דעת ולצפות את פעולתה. אבל אני חייב להודות שלא עשיתי את הקישור בינה לבין דומיננטיות נשית. ובכל זאת, אשמח לשמוע היכן עוד מצאת אצל פיליפ ק. דיק אלמנטים בדס"מים. |
|
אנדרפוט |
לפני 15 שנים •
4 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
4 בפבר׳ 2009
אנדרפוט • 4 בפבר׳ 2009
רפאל, קשה לי להסכים איתך לגבי חנוך לווין. לטעמי הפנטזיה הפאמדומית היא סוג של נוירוזה ולכן הדמויות של לווין מאוד רלוונטיות לעניין. המזוכיזם הוא אמנם פחות מיני אצל לווין אבל מי כמונו יודע שלפעמים צריך סיפור מסגרת אמין בכדי להפיך רוח חיים בפנטזיה מינית.
מדע בדיוני הוא מבחינתי מזוכיזם טהור, פשוט סבל איום ונורא לקרוא את הדבר הזה. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
5 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
5 בפבר׳ 2009
Morticia • 5 בפבר׳ 2009
fog כתב/ה: מורטישיה - יש לך איזשהו ספר של שליטה נשית שבה יש התמסרות גברית לאשה, כנגד רצונו ההתחלתית? משהו כמו "אילוף הסוררת" רק הפוך וטיפלה יותר רך (ועם סוף שמח, מבחינתינו)? קשה למצוא.. וואו פוגי! זה סינופסיס בהזמנה מיוחדת? רגע, מתיישבת.... {אני בעד סוף שמח, אפשר להיות גם שמח על הדרך, אבל לפעמים הוא לא בא, מה לעשות? לפעמים כן ובכל מקרה יש עוד ז'אנרים מלבד הטרגדיה, נשבעת!} |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
5 בפבר׳ 2009
Re: שאלה| ספר בדסמ''י
לפני 15 שנים •
5 בפבר׳ 2009
Morticia • 5 בפבר׳ 2009
ביג-אן כתב/ה: Morticia כתב/ה: the_drow כתב/ה: Lanya Colson כתב/ה: ohadyemini כתב/ה: שלום רציתי לשאול האם יש ספר, ספר יחסית ארוך שמוערבים בו גם יחסי שליטה, בעיקר שליטה נשית, אתם יודעים, ספר רציני, רק במקום יחסי סקס ונילי, יחסי שליטה נשית?
האם יש? תעלוליה של ילדה רעה של מריו ורגס יוסה הממ משעשע בדיוק קניתי אותו. אימי קוראת אותו כרגע. גנבה לי את הספר עם או בלי קשר לפאמדום, זה אחד הסופרים האהובים עלי ביותר וכל הספרים שלו מומלצים בחום רב {בכלל הספרות המרכז-דרום אמריקאית נוטה להיות משובחת לרוב} מסכימה גם עם הדברים על חנוך לוין - חסידה גדולה שלו בעצמי חוצמזה.... "מיזרי" של סטיבן קינג? {עוד סופר שאני נורא נורא אוהבת} הוי בייבי, מיזרי היה מזעזע. אם אני לא טועה, לא היה שם אלמנטים של גירוי מיני. רק פסיכוזה של משוגעת שהתאהבה בו ושברה את רגליו ועינתה אותו שלא יברח ממנה. מזעזע אכן ספר מתחום האימה על השתלטות פסיכוטית של אישה מעריצה מספר אחת שלך הכל דבש ממש אני מנחשת שהיא היתה בלילה במיטה.... וגם קצת צחקתי, את יודעת... {אני קצת פחות כבדה ממה שלפעמים אולי נראה...} ספר פסיכי ומפחיד כן סטיבן קינג טוב בזה אחלה תרפיה ולגמרי פיקציה, את יודעת {ילדים - לא לנסות בבית ובכל מקרה לא להזיז פינגווינים אף פעם ממקומם, תודה...} |
|
רפאל |
לפני 15 שנים •
5 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
5 בפבר׳ 2009
רפאל • 5 בפבר׳ 2009
אנדרפוט כתב/ה: רפאל, קשה לי להסכים איתך לגבי חנוך לווין. לטעמי הפנטזיה הפאמדומית היא סוג של נוירוזה ולכן הדמויות של לווין מאוד רלוונטיות לעניין. המזוכיזם הוא אמנם פחות מיני אצל לווין אבל מי כמונו יודע שלפעמים צריך סיפור מסגרת אמין בכדי להפיך רוח חיים בפנטזיה מינית.
מדע בדיוני הוא מבחינתי מזוכיזם טהור, פשוט סבל איום ונורא לקרוא את הדבר הזה. אני מקבל את ההערה הזו. בעצם לא חסרים בינינו נוירוטים. והבדס"מ שלהם אפילו חביב עלי יותר. גם ביחס למדע בדיוני אני מסכים. לפחות בד"כ. ישנם כמה יוצאים מן הכלל. |
|
מאסטר כלב(נשלט) |
לפני 15 שנים •
9 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
9 בפבר׳ 2009
מאסטר כלב(נשלט) • 9 בפבר׳ 2009
המהמר של דוסטוייבסקי
|
|
אנדרפוט |
לפני 15 שנים •
9 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
9 בפבר׳ 2009
אנדרפוט • 9 בפבר׳ 2009
אהבתי שאתה מסכים איתי. גם אהבתי מאוד את התמונות שפירסמת. זה אתה עושה אותן?
|
|