סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שבירת גבולות כחלק מדיאלוג השליטה

samara{Air}
לפני 15 שנים • 4 ביולי 2009
samara{Air} • 4 ביולי 2009
שולט צריך להכיר את הנשלטת שלו, ולדעת האם היא באמת שמה גבולות שהם גבולות שאסור לעבור, או שאלו גבולות שרצוי ואף מותר למתוח, למשל לי יש גבול עם מחטים, אם מישהו יעבור את זה אז זהו גמרנו.
אבל גבולות אחרים שמצידי אפשר למתוח והשולט שלי יודע טוב מאוד איזה גבול הוא כזה ואיזה גבול הוא כזה.
אז בעצם רוצים להעניש באמצעות פריצת גבולות אז אפשר להשתמש בגבולות הגמישים יותר.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
לפני 15 שנים • 4 ביולי 2009
samara כתב/ה:
שולט צריך להכיר את הנשלטת שלו, ולדעת האם היא באמת שמה גבולות שהם גבולות שאסור לעבור, או שאלו גבולות שרצוי ואף מותר למתוח, למשל לי יש גבול עם מחטים, אם מישהו יעבור את זה אז זהו גמרנו.
אבל גבולות אחרים שמצידי אפשר למתוח והשולט שלי יודע טוב מאוד איזה גבול הוא כזה ואיזה גבול הוא כזה.
אז בעצם רוצים להעניש באמצעות פריצת גבולות אז אפשר להשתמש בגבולות הגמישים יותר.

את מדברת על מה שנקרא "גבולות רכים" ו "גבולות קשים".

כן, זה אולי יכול להיות עונש מעניין. עדיין כמובן, יש סכנה בפגיעה פסיכולוגית אם הסאבית עדיין לא מוכנה.
פיה שעפה לה​(נשלטת){לא בעסק}
לפני 15 שנים • 5 ביולי 2009
אני חושבת שגבולות הם גבולות, ומבחינתי אין דבר כזה גבול טוב או רע
אם נשלט/ת שמה לעצמה גבול יש לו סיבה מסוימת ולפני שעוברים אותו יש צורך להבין מדוע מלכתחילה הוא הגיע, אחרת באמת ניתן לגרום לנשלט/ת נזק ולעיתים הוא גם יהיה בלתי הפיך.
השולט ללא מיצרים
השולט ללא מיצרים • 5 ביולי 2009
אכן חציית הגבולות היא הערך המוסף של הדס"מ. אי אפשר להשוות שום דבר לאותה תחושה מסחררת כשאופפת את הסאבית ואדונה ברגע שהם חוצים את גבולות התודעה, תחושת הבתולין של צעידה בארץ לא-מוכרת לא תשתווה לשום דבר אחר מוכר. זה גם המקום שבו לבדס"מ יש יתרון מוחלט על פני הוואניליות.
וכל זאת בתנאי שאותה חציית גבולות נעשית באופן ציורי בצעידה יד ביד, כלומר היא הדדית ולא באופן הטרגי לרוב שבו הדום ברוב המקרים גורר אחריו סאבית אחוזת אימה שבדיעבד מתרצת את ההיגררות שלה באליבי המפוקפק של......אהבה
בלוסום​(לא בעסק)
בלוסום​(לא בעסק) • 5 ביולי 2009
השולט ללא מיצרים כתב/ה:
אכן חציית הגבולות היא הערך המוסף של הדס"מ. אי אפשר להשוות שום דבר לאותה תחושה מסחררת כשאופפת את הסאבית ואדונה ברגע שהם חוצים את גבולות התודעה, תחושת הבתולין של צעידה בארץ לא-מוכרת לא תשתווה לשום דבר אחר מוכר. זה גם המקום שבו לבדס"מ יש יתרון מוחלט על פני הוואניליות.
וכל זאת בתנאי שאותה חציית גבולות נעשית באופן ציורי בצעידה יד ביד, כלומר היא הדדית ולא באופן הטרגי לרוב שבו הדום ברוב המקרים גורר אחריו סאבית אחוזת אימה שבדיעבד מתרצת את ההיגררות שלה באליבי המפוקפק של......אהבה

התחלתי לקרוא בחלחלה, וסיימתי לקרוא בהסכמה מלאה. בדיוק.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 15 שנים • 6 ביולי 2009
חתולונת1607 כתב/ה:
השולט ללא מיצרים כתב/ה:

זה אכן כתוב יפה, והתגובה של חתולונת משתלבת נפלא:
כי זה נשמע כל כך מתאים לחציית גבול - התחלתי בחלחלה, סיימתי בהסכמה מלאה icon_smile.gif
בלוסום​(לא בעסק)
לפני 15 שנים • 6 ביולי 2009
בלוסום​(לא בעסק) • 6 ביולי 2009
אנה דן כתב/ה:
חתולונת1607 כתב/ה:
השולט ללא מיצרים כתב/ה:

זה אכן כתוב יפה, והתגובה של חתולונת משתלבת נפלא:
כי זה נשמע כל כך מתאים לחציית גבול - התחלתי בחלחלה, סיימתי בהסכמה מלאה icon_smile.gif

10x.gif
נוריתE
לפני 15 שנים • 7 ביולי 2009
נוריתE • 7 ביולי 2009
מה זה "גבולות רכים גבולות קשים"?
גבול זה גבול
הוא נוצר כדי שלא יעברו אותו
בכדי שלא ישברו אותו
בשביל להגן עלנו ולא רק בבידסמ אלא גם בחיים
אל תחצה כביש סואן שלא במעבר חציה או ברמזור כי אתה עשוי להדרס
אל תתחוב מזלג לשקע חשמלי כי אתה עלול למות מהתחשמלות ודום לב
אל תעלה לקומה העשרים של מיגדל ותקפוץ בלי אמצאי תעופה הגנה ומיגון
אל תצליף בי בשוט עד זוב דם ואובדן הכרה כי זה יכול להיות מסוכן
אל תסתום לי את הפה לאורך זמן כיאני עלולה להיחנק
אל תתני לגבר זר לקשור אותך בסשן ראשון ולהתחרע לך על הצורה כי זה גם, מסוכן..
לא לקחת טרמפ עם זרים.

אצלנו כשמדברים ומכירים קובעים ומגדירים קווים מסויימים ,מספרים מה עברנו כבר מה לא איך הרגשנו מה רוצים ממה מפחדים או חוששים.
משתפים ...

ואם זה נחצה או "נשבר" סימן שזה לא באמת היה ה"גבול האחרון הבל ייעבר" ,אלא שרק חשבנו ככה
וזה כל הזמן היה בתכנו רק לא הינו מודעות לכך כי איש לא חשב על קודם או שזה אולי הפחיד אותנו
כי לא בדיוק ידענו מה זה עד שחווינו והיבננו ש"השד הוא בכלל לא שד".

המטרה פה היא להגשים, לחוות ,לעשות טוב, להרגיש טוב,להנות עד בלי גבול, בלי לפגוע ובלי להפגע.והדרך ,לשם היא אישית לכל אחת ואחת מאיתנו.

ולפעמים,"גבול" של אחת יכול להיות ההנאה האולטמטיבית של האחרת,

הגבול האמיתי ,הייחד האחרון שלא ייעבר ,עובר ,וכבר אמרתי זאת
בשלומנו בנפשי והפיזי. השאר זה רק פחדים חששות וחוסר ידע.
והם לא לא לא פסולים! ולא מזלזלת ובחיים לא אמתח ביקורתאבל חשוב להישאר בפרופורציות ולשמור על ראש פתוח ונכונות
כי אם לא כך
אז הרי שהמטרה, הוחטאה וחבל.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
נורית, גבולות רכים וקשים הם מושגים מוכרים מתחומנו, אני בטוחה שגם לך.

"גבול רך"- נושא שקשה לי איתו, כסאבית, אבל אשמח לבדוק אותו, בזהירות, יד ביד עם האדון.

"גבול קשה"- אל תתקרב לשם אפילו, בשלב זה. לא יכולה לשאת את העניין בכלל. בדיקת הנושא עלולה לגרום לי נזק.

כך, למשל, גבול רך שלי עשוי להיות- ביזאר קשה (חירבונים).
גבול קשה- לצפות באדון עם אישה אחרת.

ניתן להעביר גבולות קשים לתחום הגבולות הרכים, ולתחום האין גבולות בכלל, אבל כל הטרמינולוגיה הזאת מאוד ידועה ומקובלת (אולי יותר בחו"ל).

לגבי הצורך להתנסות ולחקור, תוך שמירה על ראש פתוח- את יודעת שאני הראשונה שמסכימה איתך.

באתי להנות, לחקור, להתנסות, להתעלות.
נוריתE
נוריתE • 7 ביולי 2009
amy כתב/ה:
נורית, גבולות רכים וקשים הם מושגים מוכרים מתחומנו, אני בטוחה שגם לך.

"גבול רך"- נושא שקשה לי איתו, כסאבית, אבל אשמח לבדוק אותו, בזהירות, יד ביד עם האדון.
"גבול קשה"- אל תתקרב לשם אפילו, בשלב זה. לא יכולה לשאת את העניין בכלל. בדיקת הנושא עלולה לגרום לי נזק.
כך, למשל, גבול רך שלי עשוי להיות- ביזאר קשה (חירבונים).
גבול קשה- לצפות באדון עם אישה אחרת.
ניתן להעביר גבולות קשים לתחום הגבולות הרכים, ולתחום האין גבולות בכלל, אבל כל הטרמינולוגיה הזאת מאוד ידועה ומקובלת (אולי יותר בחו"ל).
לגבי הצורך להתנסות ולחקור, תוך שמירה על ראש פתוח- את יודעת שאני הראשונה שמסכימה איתך.
באתי להנות, לחקור, להתנסות, להתעלות.

על זה בדיוק אני מנסה להסביר
שוב
עיניין הרך קשה

שוב,אנסה :
גבול אל מול מעצור או חסם כל שהוא נפשי ריגשי פיזי

ברגע שזה מהשהו שאפשרי לעבור אותו בלי נזק קשה נפשי או פיזי
זה לא "גבול"
אלא מעצור או מחסום נפשי ריגשי או פיזי
הדוגמה הראשונה שנתת למה שאת מגדירה "גבול רך" היא נכונה
ביזאר למיניו..
זה משהו שקשה לעבור אותו אבל ניתן
אותו דבר לגבי צפיה באדון עם אחרת
זה ממש לא מוגדר אצלי כגבול שבלתי יעבר ,כי אף אחד מהם לא ייסכן אותי.
שינהם עשויים להיות מאוד קשים,ברמות רבות, אבל בהחלט ניתנים לביצוע.אבל הם מחסומים לא גבולות.למה? כי יש כאלו שבכלל לא יראו או יגדירו את זה הכגבול..

וצריך להכנס לפרופורציות כאן
ולהתחיל
להבדיל בין מעצור או מחסום אישי שאם הוא ייעבר וברור שבצורה ראויה ונכונה,ומרצון ובהסכמה
אז בסך הכל לא יקרה שום דבר רע או בלתי הפיך
לבין גבול אמיתי רציני שאסור לעבור אותו כי הדבר יביא נזק.

כדוגמה לגבול אמיתי הייתי מביאה לשים שק על הראש כשהוא קשור על הצוואר בעניבת חנק
לזמן ארוך מידי מבחינה קלינית או,בכלל
כי זאת כבר סכנת חיים, היפוקסיה עלפון והסיכוי לנזק פיזי בלתי הפיך.(חוסר חמצן במוח ונזק מוחי)

ברגע שמערבים למשל מין אנאלי כגבול וחנק רציני כגבול(וגם אם ברמות רך קשה מינורי מאז'ורי או מה שלא ייה)אז מתי שהו כל ההגדרה מתפזרת לכיוונים שונים
וההגדרה של גבול כגבול רציני ,אמיתי ,כבר הופכת להיות פרוצה לכל רוח ופה עלולה להיות סכנה.

צריך להיות פה גמישים(לפחות) בעיניין ההגדרות ולהגדיר אותן מחדש זה הכל, ולא קשה לקבל ולהבין את הלוגיקה שפה,בנוסף לטרמינולוגיה
כי זה חשוב
להבדיל בין מעצור/חסם נפשי ריגשי או פיזי שמונע זמנית מלעשות משהו שבדיעבד לא יגרום נזק
(ופה בהחלט ניתן לדרג את המעצורים האלו לקשים רכים וכו''ד)

לבין גבול אמיתי,שחצייתו עלולה להוות סכנת חיים ו שבו צריך לעצור ולא לעבור בשום אופן.

וישנם מספיק מאלו ואלו.בכדי שייה אפשר להגדיר אותם בצורה כזאת וכזאת.

(ושוב, אין בדברים משום שום זלזלול בשום עיניין אישי)