סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

היכולת להכיל

Morticia
לפני 15 שנים • 16 בספט׳ 2009
Morticia • 16 בספט׳ 2009
יש הכל מהכל
זה כולל גם אגואיסטים ונצלנים, כן

למרות שאגואיסטים דווקא לא תמיד ששים להודות בזה על עצמם
ואף אחד לא באמת חייב להכיל אותם
האזוקים
האזוקים • 16 בספט׳ 2009
Morticia כתב/ה:
יש הכל מהכל
זה כולל גם אגואיסטים ונצלנים, כן

למרות שאגואיסטים דווקא לא תמיד ששים להודות בזה על עצמם
ואף אחד לא באמת חייב להכיל אותם

כל כך צודקת
ושוב המון תודה
נוריתE
נוריתE • 16 בספט׳ 2009
אזוקה כתב/ה:
nurit כתב/ה:
אני אקח את זה למקום קצת אחר, כי ..להכיל, זה את כל עצמת הרגשות והצרכים גם שלי, גם שלו,
ומאוד קשה לי,לפעמים להתמודד עם אילו שלי,מרגישה לפעמים מה שקרוי באנגלית overwhelming גם לגבי הרגשות שלי כלפיו גם לגבי מה שהוא מביע אלי,בכל צורה, פיזית או מילולית בסשן או רק בשיחה
אבל כשזה בא ללקבל את שלו, אז,כל הגבולות,ניפרצים, ויש בי,את כל המקום שבעולם ומצד השולט צריך לפעמים המון המון סבלנות וסובלנות,ואדם,מתבטא,ביכולות שלו. גם לתת וגם לקבל.

הבנתי את אשר כתבת על הצד שלך אך במה זה מתבטא אצל השולט?
האם רק בסבלנות וסובלנות כלפי הנשלטת?
תודה ושנה טובה ומבורכת

למרות,אולי,שאנחנו מאוד רוצות לפעמים(ויסלחו לי פה על ההכללה ואפשר להכחיש) שהם,יהיו הכל יכולים והכל מסוגלים,הם בני אדם, ואי אפשר לדרוש מהם יותר ממה שהם מסוגלים לתת כמו שאי אפשר ל דרוש מאיתנו יותר ממה שאנחנו מסוגלות לתת,אני מעריכה בני אדם שמסוגלים ללכת מעל ומעבר ליכולותיהם ואני יודעת וזה בנימה אישית, שאדוני שלי מעריך את היכולות והמסוגלות שלי בדיוק כמו שאני מעריכה את שלו,

ואצל כולנו הנתינה הקבלה והיכולות או איך שנכנה האת זה, צריכות לשאוף לפחות ,להיות שוות,כל אחת ואחת מצד שלהם/ן של השוט
וכן סבלנות וסובלנות הן הדרך,בלעדייהן בנאדם לא יכול לכמו שאמרת להכיל...
האזוקים
לפני 15 שנים • 18 בספט׳ 2009
האזוקים • 18 בספט׳ 2009
nurit כתב/ה:
אזוקה כתב/ה:
nurit כתב/ה:
אני אקח את זה למקום קצת אחר, כי ..להכיל, זה את כל עצמת הרגשות והצרכים גם שלי, גם שלו,
ומאוד קשה לי,לפעמים להתמודד עם אילו שלי,מרגישה לפעמים מה שקרוי באנגלית overwhelming גם לגבי הרגשות שלי כלפיו גם לגבי מה שהוא מביע אלי,בכל צורה, פיזית או מילולית בסשן או רק בשיחה
אבל כשזה בא ללקבל את שלו, אז,כל הגבולות,ניפרצים, ויש בי,את כל המקום שבעולם ומצד השולט צריך לפעמים המון המון סבלנות וסובלנות,ואדם,מתבטא,ביכולות שלו. גם לתת וגם לקבל.

תודה ושנה טובה ומבורכת

למרות,אולי,שאנחנו מאוד רוצות לפעמים(ויסלחו לי פה על ההכללה ואפשר להכחיש) שהם,יהיו הכל יכולים והכל מסוגלים,הם בני אדם, ואי אפשר לדרוש מהם יותר ממה שהם מסוגלים לתת כמו שאי אפשר ל דרוש מאיתנו יותר ממה שאנחנו מסוגלות לתת,אני מעריכה בני אדם שמסוגלים ללכת מעל ומעבר ליכולותיהם ואני יודעת וזה בנימה אישית, שאדוני שלי מעריך את היכולות והמסוגלות שלי בדיוק כמו שאני מעריכה את שלו,

ואצל כולנו הנתינה הקבלה והיכולות או איך שנכנה האת זה, צריכות לשאוף לפחות ,להיות שוות,כל אחת ואחת מצד שלהם/ן של השוט

כתבת כי הנתינה והקבלה צריכים לשאוף שיהיה שווה
אך ממה שאני הבנתי מתשובותייך היא כי הנתינה והקבלה הגדולים היא של הנשלט/ת ופחות של הצד השולט/ת.
אם לא הבנתי נכון אשמח לפירוט של הנתינה של הצד השולט (כי הצד המקבל שלו מובן)
תודה על תשובתך
אניסיה פוטפוב
אניסיה פוטפוב • 18 בספט׳ 2009
אזוקה כתב/ה:
nurit כתב/ה:
אזוקה כתב/ה:
nurit כתב/ה:

תודה ושנה טובה ומבורכת

אך ממה שאני הבנתי מתשובותייך היא כי הנתינה והקבלה הגדולים היא של הנשלט/ת ופחות של הצד השולט/ת.
אם לא הבנתי נכון אשמח לפירוט של הנתינה של הצד השולט (כי הצד המקבל שלו מובן)
תודה על תשובתך

[B]

לא לא לא, תודה על התשובה שלך אזוקה
האזוקים
האזוקים • 18 בספט׳ 2009
"אניסיה פוטפוב" כתבה:

לא לא לא, תודה על התשובה שלך אזוקה[/quote]

אין מה להודות על תשובתי icon_smile.gif
שואלת כדי להבין איך נורית רואה את הדברים ותמיד יתכן כי לא הבנתי נכון
אך תודה לך ושנה טובה ומבורכת
donkishot​(שולט)
לפני 15 שנים • 23 באוק׳ 2009

Re: היכולת להכיל

donkishot​(שולט) • 23 באוק׳ 2009
Morticia כתב/ה:
אזוקה כתב/ה:
יצא לי להיתקל הרבה בקריאה במשפט:
"... היכולת להכיל... "

התעוררו בי השאלות הבאות :
האם קיימת אפשרות כזו שאדם אחד יכיל אדם אחר?
איך זה מתבטא בפועל?
האם נתקלתם בתופעת ההכלה?

אשמח לקרוא את דעתכם

כשקשה לך, או כשיש לך איזה סוד, או פנטזיה שלא גילית לאף אחד, או סתם עצוב לך ואת בוכה, או טוב לך ולא אכפת לך מהעולם, או בעצם בכלל לא משנה מה

כשאת מה שאת
על כל מי שאת
בדיוק כמו שאת

ויש מי שנמצא שם, נכון להקשיב לך, מבין אותך, תומך בך, ממשיך לאהוב אותך ולהיות חבר שלך

זה

זה להכיל אותך

שתהיה שנה טובה

icon_smile.gif

מסכים עם כל מילה icon_smile.gif
האזוקים
לפני 15 שנים • 23 באוק׳ 2009

Re: היכולת להכיל

האזוקים • 23 באוק׳ 2009
donkishot כתב/ה:
Morticia כתב/ה:
אזוקה כתב/ה:
יצא לי להיתקל הרבה בקריאה במשפט:
"... היכולת להכיל... "

התעוררו בי השאלות הבאות :
האם קיימת אפשרות כזו שאדם אחד יכיל אדם אחר?
איך זה מתבטא בפועל?
האם נתקלתם בתופעת ההכלה?

אשמח לקרוא את דעתכם

כשקשה לך, או כשיש לך איזה סוד, או פנטזיה שלא גילית לאף אחד, או סתם עצוב לך ואת בוכה, או טוב לך ולא אכפת לך מהעולם, או בעצם בכלל לא משנה מה

כשאת מה שאת
על כל מי שאת
בדיוק כמו שאת

ויש מי שנמצא שם, נכון להקשיב לך, מבין אותך, תומך בך, ממשיך לאהוב אותך ולהיות חבר שלך

זה

זה להכיל אותך

שתהיה שנה טובה

icon_smile.gif

מסכים עם כל מילה icon_smile.gif

המון תודה icon_wink.gif
venus in our blood​(שולטת)
לפני 15 שנים • 24 באוק׳ 2009

הכלה, קבלה ובשלות...

venus in our blood​(שולטת) • 24 באוק׳ 2009
אם לא הבנתי נכון אשמח לפירוט של הנתינה של הצד השולט (כי הצד המקבל שלו מובן)תודה על תשובתך[/quote]

אזוקה,

ראשית כל, תודה לך על דיון מעניין וחשוב.
דבר מסויים צרם לי מעט (ההדגשה הינה שלי ) : ''כי הצד המקבל שלו מובן''

לעניות דעתי, היכולת להכיל מורכבת, בין השאר, בראיית האחר, לא כמובן מאליו. מדוע,אם כן, הצד המקבל של השולט הנו כה ברור ומובן ,לדעתך?

נאמר כאן קודם ,ואני מסכימה מאוד, שאדם בעל יכולת הכלה ניחן באישיות נקייה ועוצמתית. אדם השלם מאוד עם עצמו ויודע,לפיכך, לקבל את זולתו.

כמו כן, נאמר גם ,(וגם עם זה אני מסכימה)שהפנטזייה האולטימטיבית הסימביוטית משהו היא שיקבלו אותנו בדיוק כפי שאנו. אני סבורה כי יש הבדל בין לקבל אדם,בבסיסו, במהותו כפי שהוא ויחד עם זאת לדעת לתת ביקורת בונה, לחזק, לתחזק , לטפח את הצדדים החזקים באדם לבין לקבל את האדם מבלי לעשות דבר.

היכולת להכיל היא תכונה נפלאה ואכן באה לדעתי ממקום של ניקיון ושלווה פנימיים, עוצמה פנימית. אך כשהיא קיימת כנתון בודד היא כמעט חסרת ערך, לדעתי.

כשם שוודאי היית רוצה שחברותייך , משפחתך והאנשים הקרובים לך יעירו לך (בצורה כזו או אחרת) כאשר לדעתם את טועה, כך, מן הסתם, לא היית רוצה לבטח שהשולט שלך יקבל כל מעשה שלך , גם אם הוא פסול בעיניו ובסופו של דבר עלול לפגוע בך, רק בשם ''היכולת להכיל ''.

אותה יכולת להכיל מורכבת, בין השאר, מראייה עמוקה של האחר- אותך.
האם באמת היינו רוצים לחיות בעולם נטול ביקורת ?
או שמא דווקא הביקורת הבונה היא זו אשר לעיתים מעניקה לנו מראה מהותית לגבי עצמנו ולגבי הדרך בה אנו פוסעים?

ביחסי בדס'מ כל פרט מקבל מימדים ענקיים. דווקא מתוך היחסים הכה מורכבים, אינטימיים והרגישים הללו ,כל ביקורת עלולה להיתפס באופן חמור מהרגיל ( האם היית ''עושה עניין '' מכך שחברה טובה מעירה לך על סגנון לבוש, למשל?)
סף הרגישות מאוד גבוה מעצם מהות היחסים.
אך יחד עם זאת, יש לזכור שדווקא מהמקום הכה אינטימי וכה רגיש הזה, יש ביכולתנו לצמוח.

ועדיין לא נאמרה כמעט אף מילה על יכולת ההכלה של הצד הנשלט. (מה שמחזיר אותי לתחילת דבריי, - טענתך כי קבלתו של הצד השולט מובנת וברורה..)
האזוקים
לפני 15 שנים • 24 באוק׳ 2009

נוגה

האזוקים • 24 באוק׳ 2009
הצד המקבל של השולט מובן כי מי שמכתיב את הדברים שהוא רוצה זה השולט,והצד המקבל שלו זה בהכתבה של הדברים והעשיה של הנשלטת את רצונותיו,כשמשהו לא נראה לו הוא מפסיק אותו.
זה נכון שהוא לא אמור לראות את הנשלטת כמובן מאליו אבל מה שקורה בפועל לרוב זה הפוך מכך.

לקבל אותנו זה לא אומר שלא צריך לתת ביקורת בונה,לטפח ועוד.
לקבל בעיניי זה לתת ביקורת בונה,לטפח ועוד אך גם לא להתנתק בגלל אי הסכמה על דברים,לדעת לקבל את החלקים הפחות טובים שבנו.

בהחלט הייתי רוצה שחברותיי, משפחתי והאנשים הקרובים אלי יעירו לי בצורה מכובדת כאשר לדעתם אני טועה, כך, מן הסתם, לא הייתי רוצה לבטח שהשולט שלי יקבל כל מעשה שלי , גם אם הוא פסול בעיניו ובסופו של דבר עלול לפגוע בי, רק בשם ''היכולת להכיל '',אך מה עם אותם דברים שלא יפגעו בי או בו?על הדברים האלה דיברתי שאם יש שוני אך הדברים לא פוגעים בו או בי שיידע לקבל זאת.

כמו שהייתי מצפה שהחברה תעיר לי אך בצורה מכובדת כך מצפה גם מהשולט. כל עוד שזה בא מתוך כבוד אין לי בעיה שיגידו כל דבר גם אם הוא הכי קשה לי. בהחלט מהערות אנו צומחים.

יכולת ההכלה של הנשלט היא גם כן לקבל את הצד השולט לצדדיו ולבצע את רצונותיו גם אם לא היה רוצה בכך בעצמו,לדעתי שולט נבון יידע להביא את הנשלט לעשות את רצונותיו מתוך שמחה ורצון שלו ולא רק כדי לרצות אותו.

יהיו שישאלו אם כל אחד מהצדדים יקבל את האחר יחד עם השוני זה יכול להתנגש, ונכון זה יכול אך אם יש רצון להכיל את השני מוצאים דרך ביניים כמו בכל קשר.