סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

על דרך ארץ

Lanya Colson
לפני 15 שנים • 9 באוק׳ 2009
Lanya Colson • 9 באוק׳ 2009
יולי,
את צודקת. ההתנהגות של הקהל היתה מכוערת.
את צודקת, זה לא הכרחי, ואין שום צורך לקבל את זה.
ואני חושבת שבהחלט בכוחנו להנהיג נורמות טובות יותר, זה עניין של מודעות ומוטיבציה, וקצת התארגנות.

(והקדשתי לך הייקו בפורום יצירה מקורית)
electro-z
electro-z • 9 באוק׳ 2009
Lanya Colson כתב/ה:
יולי,
ואני חושבת שבהחלט בכוחנו להנהיג נורמות טובות יותר, זה עניין של מודעות ומוטיבציה, וקצת התארגנות.

אני בעד
הבעיה היא שקוד ההתנהגות הרצוי הוא בעיקר בפאסיביותו
ומכאן שהוא רק יכול לשמש דוגמה שקטה.
אני חושש שהבהמות ימשיכו להתבהם גם לנוכח דוגמה להתנהגות נאותה בסביבתם.
צריך להיות אקטיבי ולהעיר באלגנטיות בתיקווה שלא תסתכן בדקירה...
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
Black Lotus כתב/ה:
אני מאד מתחברת לדברים שיולי כתבה. כשאני בסשן פומבי שדה הראייה והקשב שלי ממוקדים בשולט ובאינטרקציה בינינו. אני מודעת לכך שיש אנשים מסביב, שהם הולכים ובאים או יושבים, אבל אין לי מושג מי היה שם עד לרגע שבו הסשן מסתיים ואני "נוחתת". כתוצאה מכך, אחד הדברים שיכולים מבחינתי לפגוע בסשן הוא התערבות מבחוץ, בין אם היא מילולית או פיזית. התערבות בוטה במיוחד יכולה "לזרוק" אותי לגמרי החוצה מהחוויה של הסשן.

מבחינתי סשן פומבי הוא לא משחק כדורגל ועל כן מותר לאנשים לצפות, אבל לא להיות המאמנים מהיציע ולא להתערב, לשפוט או להעיר הערות.

קודם כל, תודה.

תיארת פה היטב את התחושה: יש הבדל בין לצפות במשהו שקורה, לבין לרצות לקחת בו חלק. וזה שאני עושה משהו במקום ציבורי עוד לא מהווה הזמנה לאנשים להצטרף ובטח שלא מהווה הזמנה להרוס לי את ההנאה. וזה שאנשים עושים משהו אינטימי ברשות הרבים, ועוד במקום שבו זה מבורך, זו לא סיבה לא לכבד אותם ואת המרחב שלהם.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
Lanya Colson כתב/ה:
יולי,

תודה על מה שאמרת.
ותודה על השיר (עוד לא ראיתי, תכף הולכת) icon_smile.gif

אבל חשבתי שיש נורמות!
זו הפעם הראשונה שקורה לי קטע כזה, וזה ממש לא הדבר הכי בוטה שעשיתי. הייתי בטוחה שזה מקרה חריג ושהאנשים שהתנהגו איך שהתנהגו היו "תיירים". אני עדיין מתקשה להאמין שבמסיבה הבאה זה יקרה שוב.

הרי לא צריך "קודים של קהילה" בשביל להבין שכשאנשים עושים משהו ביניהם, הצופים מן הצד לא אמורים להיכנס לטווח הנגיעה שלהם! זה עניין של נימוס בסיסי! אנשים אמורים ללמוד את זה בילדותם מההורים שלהם ומהגננת!

IT'S NOT POLITE TO POINT!
Rings a bell?!
הזייה​(נשלטת){Tיפוס}

בושה

הזייה​(נשלטת){Tיפוס} • 9 באוק׳ 2009
לכל מי שכתב שמה שקרה הוא "מחיר צפוי", shame on you.

החלטנו להשתעשע בכוך צדדי, זו הזמנה לגעת??
החלטנו לעשות מעשים פומביים אחד לשני בהסכמה, זו רשות למישהו זר לעשות משהו בלי הסכמה??

זה שיש חולירות כאלה, לא מעניין אותי, זה לא אומר שזה מקובל, או צפוי, או טרייד אוף או כלום.
כל אחד שאפילו מציק לי בדיבורים, מקבל ממני את הדרישה הכי בוטה לעוף משם, ואם אני מנטאלית בתוך סשן ותלויה באחרים אז על אחת כמה וכמה שלא תעזו!!!

ולי אישית יצא כבר כמה פעמים בחיים לגשת למישהו מהמארגנים ולהגיד אם מישהו נראה לי יותר מדי מתקרב, נוגע בלי רשות - לא בהכרח בסשן- וכולי. באתי ליהנות ולהיות מוגנת! ראבק!
Madame T​(שולטת)

יש רצוי ויש מצוי

Madame T​(שולטת) • 9 באוק׳ 2009
אכן, היינו רוצים ומצפים, שיהיו 'כללי נימוס' לגבי התנהגות במסיבות, שזה אומר לא להפריע לפרטיות של אנשים שבוחרים להסתשן בפומבי, אם זה בצד, בפינה 'נסתרת' או על הבמה או בכל מקום אחר במועדון. יחד עם זאת, יש גם את המצוי, ולא שאני חושבת שזה מוצדק או ראוי. הבעיה היא שיש אנשים מסוגים שונים המגיעים למועדונים, לא תמיד כל אחד ואחת מהם עובר את הסינון ולא תמיד ניתן לצפות מראש איך כל אחד שמגיע למסיבה יגיב למראה הדברים המתנהלים לנגד עיניו (הדבר אמור לבני שני המינים) בפומבי. לכן, יש לקחת זאת בחשבון, שברגע שפועלים ברשות הרבים, גם אם זה בצד, לכאורה, יש סיכון בכך שמישהו יעיר, יגיב, ירצה לגעת או אפילו ישלח ידים.

נכון לעשות כך? מקובל לעשות כך? לא, אבל יש תמיד כאלה ש"ירשו לעצמם". לכן, מי שבאמת שואף לפרטיות מוחלטת כנראה יצטרך להסתפק בד' אמותיו הפרטיים לגמרי, או לקחת בחשבון שעלולות להיות תגובות לא רצויות כשעושים את מה שעושים בפרהסיה. גם אם מאד נרצה ונשאף לחנך את כל העולם, ספק רב אם נצליח...
huan
huan • 9 באוק׳ 2009
קצת מוזרה לי הכשרת השרץ שחלק מהמגיבים עשו פה.
נורמות התנהגות נוצרות, משתנות ונעלמות ואינם מהווים "חוק טבע" כלשהו שאין טעם להילחם בו ונותר רק ללמוד איך לחיות איתו.

זה זמן מה שלא ביקרתי במסיבת קהילה, ועבר עוד יותר זמן מאז הפעם האחרונה שהשתתפתי בסשן פומבי (על הבמה או באחד ה"כוחים"). אך לא זכור לי כי התופעה שיולי מאתרת פה היתה כל כך דומיננטית ופולשנית באותם ימים. וודאי שהיתה קיימת במידה כזאת או אחרת אך היא התרחשה בשוליים ותמיד זכתה למידת הגינוי וההוקעה שהם מנת חלקה.

חלק מהטיעונים כאן מזכירים מעט את הטיעונים בדבר "אם היא לובשת חשוף, שלא תתפלא שאונסים אותה". לדעתי הדבר מעיד רק על הכותבים ורמתם, ואם זה אכן הלך המחשבה הרי שהמצב חמור מאוד. ונראה שבאמת אין לנו אלה להטיל את יהבנו על עירנותם וכישרונם של הDMים, בעוד שבעבר הגינותם של האנשים היתה מספיקה.
Homelander​(שולט)
Homelander​(שולט) • 9 באוק׳ 2009
huan כתב/ה:
נורמות התנהגות נוצרות, משתנות ונעלמות ואינם מהווים "חוק טבע" כלשהו שאין טעם להילחם בו ונותר רק ללמוד איך לחיות איתו.

זה זמן מה שלא ביקרתי במסיבת קהילה, ועבר עוד יותר זמן מאז הפעם האחרונה שהשתתפתי בסשן פומבי (על הבמה או באחד ה"כוחים"). אך לא זכור לי כי התופעה שיולי מאתרת פה היתה כל כך דומיננטית ופולשנית באותם ימים. וודאי שהיתה קיימת במידה כזאת או אחרת אך היא התרחשה בשוליים ותמיד זכתה למידת הגינוי וההוקעה שהם מנת חלקה.

חלק מהטיעונים כאן מזכירים מעט את הטיעונים בדבר "אם היא לובשת חשוף, שלא תתפלא שאונסים אותה". לדעתי הדבר מעיד רק על הכותבים ורמתם, ואם זה אכן הלך המחשבה הרי שהמצב חמור מאוד. ונראה שבאמת אין לנו אלה להטיל את יהבנו על עירנותם וכישרונם של הDMים, בעוד שבעבר הגינותם של האנשים היתה מספיקה.

לא יודע מה איתך חביבי- אני רק יודע שהטיעון שלך לא מעיד על רמתך, כי אתה מסוגל למעבר מזה.

מה שאני כן בטוח שאני יודע, זה שאנחנו לא חיים באופוריה, זה לא עולם מוגן...
הנורמות הולכות ומשתנות ומיום ליום הן רק מתדרדרות ויהי-מה.
אז אני זוכר שאתה מאלה שמאמינים בתיקון-העולם, אבל מה לעשות? כמה שאני דואג לשלומו של עולמנו, זה לא ריאלי לנסות לתקן אותו, בטח לא מכאן וככה.

אתה רוצה שיחזרו לדרך-ארץ, תכשיר דור איכותי וחדש של מורים בתור התחלה ותדאג לבחור אותם בקפידה כבר מראש...
אז אולי, יהיה מספיק כוח והשפעה לשנות התנהגויות מאוסות למיניהן.
הזייה​(נשלטת){Tיפוס}

טיעון מעניין

הזייה​(נשלטת){Tיפוס} • 9 באוק׳ 2009
princeOFdream כתב/ה:
huan כתב/ה:

לא יודע מה איתך חביבי- אני רק יודע שהטיעון שלך לא מעיד על רמתך, כי אתה מסוגל למעבר מזה.

מה שאני כן בטוח שאני יודע, זה שאנחנו לא חיים באופוריה, זה לא עולם מוגן...
הנורמות הולכות ומשתנות ומיום ליום הן רק מתדרדרות ויהי-מה.
אז אני זוכר שאתה מאלה שמאמינים בתיקון-העולם, אבל מה לעשות? כמה שאני דואג לשלומו של עולמנו, זה לא ריאלי לנסות לתקן אותו, בטח לא מכאן וככה.

אתה רוצה שיחזרו לדרך-ארץ, תכשיר דור איכותי וחדש של מורים בתור התחלה ותדאג לבחור אותם בקפידה כבר מראש...
אז אולי, יהיה מספיק כוח והשפעה לשנות התנהגויות מאוסות למיניהן.

אוקיי, אז מה שאתה אומר זה "הדור מתדרדר, אין מה לעשות עם זה" ומציע לנו אישית ללכת ולהכשיר מורים.

לא נראה לך, אולי קצת יותר יעיל, פשוט להוקיע את ההתנהגות?
אם רואים מישהו במסיבה שעובר קו מוסרי, לא רק ה-DM מגיב, אלא כל מי שעומד לידו מעיר לו, וגורם לו להבין שההתנהגות שלו לא מקובלת?
תאמין לי שזה עובד. אנשים עושים מה בזין שלהם, אבל עד גבול מה שמקובל סביבם באותה סיטואציה. אם אף אחד לא אומר, לא מעיר, אז למה לעצור את עצמי? שיטת מצליח הקלאסית.

לפי מה שאני אומרת, אגב, האשם האמיתי הוא בין השאר כל מי שעומד סביב ונותן לכל מיני חוצפנים להתערב בסשן או כל פעילות, ולגעת ללא רשות למען השם, בלי להגיב.
שוסי

אין פה מרחב,

שוסי • 9 באוק׳ 2009
לא בפורום,לא בעיר ובטח שלא במועדונים.
אין מרחב נשימה,אין מרחב להתקיים.
קצת מזכיר לי את שפרה מ"האח הגדול" שאומרת לשחר:"צא לי מהספייס",
כולם התלהמו על הפסאדו אלטיסטיות שנושבת מהמשפט הזה.
לא באמת דיברו על תחושת החנק המתסכלת,על החדירה הברוטאלית הזו למרחב האישי.
לצערי יש מעין "התרגלות" למצב,מאשימים את ההתנהגות שלך במקום לדבר על מנטליות חונקת.
תוך כדי כתיבה, המנטליות הזו שאני מתארת מעלה לי אסוציאציה של בחורה שנאנסת במועדון(להבדיל בסדר? )ומאשימים אותה על ריקוד מפתה מדי ובגדים קצרים מדי.

ובנימה אישית יותר יולינקה,חבל שלא הייתי שם איתך,הייתי משחקת את שומר הראש ממש טוב. icon_cool.gif