Dark halo(אחרת) |
לפני 12 שנים •
5 בדצמ׳ 2011
למישהו יש
לפני 12 שנים •
5 בדצמ׳ 2011
Dark halo(אחרת) • 5 בדצמ׳ 2011
למישהו יש מתכון נחמד למרק עם חלב קוקוס?
משהו קצת הודי כזה אולי עם קארי וכו'? |
|
flashback{ג"ו} |
לפני 12 שנים •
7 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
7 בדצמ׳ 2011
flashback{ג"ו} • 7 בדצמ׳ 2011
מרק עגבניות שרופות עם אופציות.
שימו לב, זה מתכון מהמם במיוחד (ולצערי, בימינו זהו מתכון המיועד לעשירון העליון מפאת מחירי העגבניות הבלתי אפשריים). מה צריך? בצל אחד גדול חתוך גס שתי שיני שום חצויות 7-10 עגבניות (תלוי בגודל) - חצויות כף רסק עגבניות שמן זית כף דבש כפית אורגנו מיובש או טימין מיובש או כמה עלים של בזיל טרי מים (אבל הכי שווה זה ציר עוף) מלח (גם) פלפל שחור מעט אגוז מוסקט (אם רוצים) מעט זרעי כוסברה חבוטים קלות מיכל שמנת מתוקה 10% או 15% אופציות: חצי כוס אורז/ קינואה/ גריסי פנינה פרוסות בגט, גבינה צהובה כלשהי מגוררת (הכי טעימה כאן גאודה), טימין טרי לחם טוב מאד מה עושים? מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות בערך. אולי טיפה פחות) חוצים את העגבניות (לא זורקים את העוקצים ואת הענפים בשום אופן! אלה נותנים טעם עמוק ואדמתי לכל תבשיל עגבניות. שוטפים היטב ומכניסים גם אותם לסיר ומוציאים ברגע האחרון.) ומסדרים בתבנית מכוסה נייר אפיה. מזלפים מעל העגבניות שמן זית וזורים מעט מלח גס. אופים עד שהגבניות רכות, רותחות ושחומות. (אגב, אפשר לא לצלות אותן ופשוט לקלף: חורצים X בתחתית כל עגבניה ומוזגים מעל מים רותחים. הקליפה תרד מאליה) קוצצים גס בצל ומאדים אותו במעט שמנז: תחילה על אש גבוהה, בשלב זה מתבלים במלח ופלפל ואז מנמיכים ללהבה קטנה מאד ומכסים. כל זה אמור לקחת כעשר דקות. אם תתנו לבצל מספיק זמן כדי להשחים מעט תרוויחו. אל הבצל מוסיפים שתי שיני שום קצוצות (נזהרים מאד שלא ישרפו כי אז כל המרק יקבל טעם מריר וגיהנומי). מוסיפים גם את העגבניות ונותנים להן להגיר מעט מיצים. בשלב זה הקליפות אמורות להפרד מבשר העגבניה ואפשר לדלות אותן החוצה. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים אותו מעט. מתבלים בזרעי כוסברה כתושים (אין להם שום קשר לטעם עלי הכוסברה) וגם טימין (מיובש או טרי בלי הענפים) או בזיל או אורגנו, לפי מה שאוהבים ולפי מה שיש בבית. מוסיפים מים או ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. אם רוצים מרק חלק, זה הזמן לטחון אותו בבלנדר (ממלאים את הבלנדר רק עד החצי! זהירות!) או בבלנדר מוט. אם לא רוצים מרק חלק מועכים מעט את העגבניות בכף עץ. טועמים ומתקנים תיבול. אם מורגשת חמיצות גדולה של העגבניות מוסיפים מעט דבש (או סוכר, אבל הדבש יותר עדין ומתמזג היטב בעגבניות) מוסיפים את הפחמימה הרצויה וממשיכים לבשל עד שמתרככת. כעת, אם רוצים מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים באגוז מוסקט. להגשה: פרוסות בגט שקולים עם שבבי גאודה עליהן או קעריות של לחם שום וגבינה: קונים ככרות קטנות של לחם טוב, מנסרים את כיפתן ומוציאים את תכולתן (ה"לבן"). משפשפים בחצי שן שום ומפזרים שבבי גבינה. אופים עד להיווצרות קרום על הלחם כדי שיוכל "להחזיק" את המרק. אפשר כמובן להיות מהממים באמת ולאפות לחם, אבל זה אני אביא בהזדמנות חגיגית אחרת. *** כאמור, ניתן להשתמש במתכון זה לא רק למרק אלא גם לרוטב עגבניות או כרוטב לקציצות: מדדו את כמות המים/ציר שאתם מוסיפים בהתאם. dark halo, יש לי מרק כתומים עם ג'ינג'ר וחלב קוקוס - מתאים לך? |
|
גולוסקלפרה(נשלט) |
לפני 12 שנים •
7 בדצמ׳ 2011
מרק קארי קרם קוקוס
לפני 12 שנים •
7 בדצמ׳ 2011
גולוסקלפרה(נשלט) • 7 בדצמ׳ 2011
חומרים:
3 בצלים - קצוצים גס 3 שיני שום - פרוסות דק ½ פלפל ירוק חריף (אפשר גם לא חריף) - פרוס דק 2 גזר - פרוס או רצועות ג'ינג'ר מגורד - 3 כפות בערך גראם מסללה אבקת קארי כרכום פפריקה מתוקה צ'ילי יבש גרוס זרעי כמון זרעי כוסברה מלח ופלפל שחור 4 כוסות ציר עוף או מים 1 מיכל קרם קוקוס (או שמנת מתוקה) חמאה + שמן קנולה אופציונלי: כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ דק הכנה: - מטגנים את הבצל בחמאה ושמן עד שהוא מקורמל, מוסיפים את זרעי הכוסברה והכמון תוך כדי - כשהבצל מקורמל מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף ומערבבים הכל כדקה - אם השמן חם מדי ניתן להוסיף טיפה מים לפני הוספת יתר התבלינים - מתבלים בכרכום, גראם מסללה, קארי, פלפל שחור, צ'ילי יבש ופפריקה מתוקה לפי הטעם - מוסיפים את ציר העוף וכוס אחת של קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה - מוסיפים מלח לפי הצורך ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה - מוסיפים לסיר את הגזר, הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים כשלושת רבעי השעה - מוסיפים את יתר קרם הקוקוס לקראת סוף הבישול - בהגשה מפזרים בצל ירוק קצוץ מעל המרק ** כיף לאכול עם שמנת חמוצה או יוגורט עיזים ליד |
|