נשלט וג'נטלמן(אחר) |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
מה הקפיץ. פרגון
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
נשלט וג'נטלמן(אחר) • 16 בנוב׳ 2013
על מנת לחדד ולפרגן לרותם תות
ייעוץ הכוונה ותמיכה הם פעילויות נעלות. ויישר כח לרותם תות על היוזמה המבורכת. מה שהקפיץ היה הרמיזה או הרושם שמדובר בטיפול בעזרת בדסמ או בכלל טיפול אישי כלשהו אין מערך כללי אתיים לייעוץ ולתמיכה למעט כלל הבסיס do no evil ובזה אין לי ספק בכנות ובאתיקה של רותם תות. |
|
רותם תות מטפלת |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
חברים יקרים ומתענינים אנונימים.
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
רותם תות מטפלת • 16 בנוב׳ 2013
אני מרגישה שהפוסט עורר הדים וחוסר הבנה שבעיקרה קשורה למונחים טכנים, הדבר מסית את הדיון העיקרי והחשוב שבעיקרו נפתח הפוסט מלכתחילה.
בלי להיכנס לעומק מידי, ההכשרה הרשמית שלי וכן התעודה שקיבלתי מהבי"ס שהכשיר אותי היא "טיפול בפסיכודרמה אנליטית והנחיית קבוצות". התעודה מוכרת ע"י FEPTO (הארגון האירופאי למוסדות הכשרה בפסיכודרמה) . ולכן, לא אתנצל לרגע על ההשקעה המנטאלית, כלכלית,ונפשית הקשה שהשקעתי 4 שנים . קו"ח ממוקד: 600 שעות סטאג' באוכלוסיות שונות ומגוונות הנחייה פרטנית וקבוצתית. עשר שנות ניסיון טיפול והדרכה. ובשנים האחרונות , נסיון רב בתחום הבדס"מ , במהלכו נחשפתי להמון אנשים בפגשים חברתיים ופרטניים, המון שיחות, ראיונות ומידע אשר נחשפתי אליו. אין גישה פסיכולוגית שמלמדת מטפלים\ מנחים\ יועצים על התכנים של הבדס"מ. עד היום הדבר נחשב טאבו וסטייה חברתית שמקורה פתלוגיה מהעבר. (באתר טיפולינט ישנם לא מעט מאמרים אשר אותי אישית מקוממים.) לכן, הדבר שאני מציעה הינו חדש. ההתייחסות שלי לאנשים שפונים אלי, תהייה מראש מכילה ומאפשרת, רק כי התחושה לעיתים יותר נוחה לדבר עם אחת שמתוך הקהילה ומבינה. לא מעניקה טיפול, אין מה לטפל...רק ייעוץ, תמיכה והכוונה. וכן, בעתיד הקרוב יצאו חומרים שאני כותבת ועובדת עליהם מאוד קשה. חלק יסכימו (כבר בשיחות אישיות מסכימים), וחלק יקטלו (כבר קוטלים) רק כי תוכן חדש שאין לו תקדים. אקבל את הכל באהבה, גם פרויד חטף על הראש שרק התחיל...ותראו איפה אנחנו היום לכל הסקפטים והשוללים אומר, בואו! תנסו אותי! רק לאחר מכן מה שתכתבו יקבל תוקף אותנטי אמיתי. עד אז, שבו בשקט, חכו לפרסומים ותגובות של אחרים (אם יהיו וירצו לשתף) . |
|
נוריתE |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
נוריתE • 16 בנוב׳ 2013
Nikita1 כתב/ה: נורית לפי השרשור אני מבינה שאת בתחום
ומאחר ואת בתחום, יש לך את היכולת לבדוק את עצמך ולהשיב מהי אותה מילה ״שהקפיצה״ אותך במלל של רותם , שאיכשהו זה מאיים עליך? ישוע להים ויוסף גם מה ,אתם? קופצים? אסור? להביע דעה עצמאית מחוצ לעדר ? חבל |
|
נוריתE |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
נוריתE • 16 בנוב׳ 2013
רק חבל מאוד
ש "פסיכודרמה" זה לא תואר אקדמאי מוכר בתחום הטיפול והייעוץ הנפשי. האחריות יקירתי לכל מייועצייך היא בידיים שלך מה אמרו לפני do no evel אני רואה, באחת שעוסקת מעשית בבידס''מ פסולה מלייעץ בתחום,תחת מסווה התמחות זאת או אחרת בתחום טיפול ויחסי אנוש זכותי הלאה |
|
דיווה(מתחלפת) |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
שאלה לי בלי להעליב - דווקא אלייך נורית
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
דיווה(מתחלפת) • 16 בנוב׳ 2013
"אני רואה, באחת שעוסקת מעשית בבידס''מ פסולה מלייעץ בתחום,תחת מסווה התמחות זאת או אחרת בתחום טיפול ויחסי אנוש"
נורית היקרה, אין לי דבר נגדך ואין לי דבר בעד רותם (אני לא חושבת שאפילו פגשתיה אי פעם ולא נמנית עם חברותיה) שאלה חשובה לי. למה מי את? מי שמך מחליטת ואבירת קהילה. אם זאת הגישה - חצי מהאנשים פה צריכים להתפטר מעבודתם (כולל אני) אני מתייחסת אלייך ולא לכל אותם פלצנים שקפצו כי הניק שלך עולה בהמון דברים על הדרך והכעס שלך משום מה נוזל דרך המקלדת למה??? למה האנרגיה שאת משקיעה בלנסות להרוס? סורי, ככה אני רואה את זה כמו שאת רשמת לפניי "זכותי" המשפט שרשמת מקומם אז אולי מי שעוסק בבדסמ גם לא יכול להיות הורה מורה שרברב (אהה בעצם זה כן כי לא יכול להציק ברמת הנפש לחפצים) ועוד.. אל תקחי את דבריי בצורה לוחמנית אלא תקחי לך דקה וחצי לחשוב שאולי את לא תמיד צודקת. לאוו דווקא בנושא של רותם אלא בנושאים ובראיה כללית המשפט הזה הצליח לעצבן אותי ולא רק~ |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
מיתוסית(שולטת) • 16 בנוב׳ 2013
אני חייבת להגיב לנאמר פה.
1)צרם לי שהגברת מצהירה על עצמה כהיחידה בארץ וכו', אני חושבת שנתקלתי בעוד אילו מטפלים שמגיעים מהבדסמ. 2)שהשרשור הזה נושא אופי פרסומי מובהק. 3)האם המכון שבו למדת (ולא שמעתי עליו) נחשב כמוכר על ידי יה"ת? האם את רשומה כחברה ביה"ת? 4)איך את מייעצת לזוגות אם לא למדת ייעוץ זוגי? 5)מה הקשר בין יעוץ בקליניקה לבין דרמה תראפיה- את לא מוסמכת לטפל/ לייעץ באמצעות שיחות, למיטב הבנתי ולפי מה שקראתי על פסיכודרמה אנליטית- מדובר בעיקר בטיפולים בקבוצות ולא פרטניים או זוגיים. אותי מטריד שהמכון הזה הוא פרטי ומקבל כל אחד בערך- תנאי הסף היחידי הוא להיות בעל תואר כלשהו ולעבור ריאיון קבלה וקבוצת קבלה ואין שום בדיקה של ציונים או כל דבר אחר. זאת בניגוד למוסדות בעלי שם כמו המכללה האקדמית "תל חי" או אוניברסיטאות המלמדות לתואר שני. לנורית- אין שום בעיה מבחינה אתית להיות בדסמי ולתת שירות לבדסמיים. כל עוד היא לא מערבת בזמן הטיפול את הזיקה האישית שלה, אלא רק ממקום שהיא מבינה והיא לא נחשפת בעצמה לגבי הדברים שלה. מאוד מקובל בעולם הטיפולי שיש גם מנטורים בתחומים שהם בעצם משם- נרקומנים בגמילה שמדריכים או מטפלים בנרקמונים, זונות שיצאו ממעגל הזנות שמסייעות לזונות וכן הלאה. אני בעצמי יש לי תואר טיפולי ויש לא מעט אנשים שסיימו איתי את התואר והגיעו לתואר הזה ממקום זה או אחר. למשל, מישהי שהיתה בעברה הפרעת אכילה והיא מאוד רוצה לטפל בנערות עם הפרעות אכילה, מישהי שדוד שלה כמעט מת מסמים והיא רוצה לטפל במכורים, בחור שאיבד את אח שלו בפיגוע והוא רוצה לעבוד עם שכול וטראומה, אני מכירה שני אנשים עם מחלה והפרעה נפשית שהם מטפלים- אחד עם הפרעת אישיות שעובד בהוסטל לנפגעי נפש והשני דווקא לא רוצה בכלל לעבוד בתחום (יש כאלה שכן רוצים ויש כאלה שזה מרתיע אותם והם מתרחקים), מישהי שגדלה במשפחה שבה הוריה היו משפחת אומנה לילדים אחרים והיא רוצה לעבוד בתחום וכן הלאה. יש לא מעט מטפלים שמגיעים ממקום של כאב ומזווית אישית ורוצים לעבוד עם תחומים שנוגעים במקום האישי שלהם. מקובל, רווח ונפוץ. תסתכלי באתר של יה"ת ותראי שאין מילה שמדברת על זה מבחינה אתית: http://www.yahat.org/pages/ethics.php ואני מבטיחה לך שאין מילה על זה גם בקוד האתי של הפסיכולוגים ושל העו"סים. דבר נוסף- מטפל באומנויות/ הבעה ויצירה הוא מטפל לכל דבר, אבל מורשה לטפל *אך ורק* בתחום שלמד. הוא לא חייב להיות פסיכולוג או עו"ס, אבל הרוב המכריע של האנשים שמטפלים באומנויות מגיעים עם תואר ראשון בע"ס/פסיכולוגיה/קרמינולוגיה/ריפוי בעיסוק וכן הלאה. זה גם לא דרישת הסף של המכללות שמלמדות את זה, אבל זה עוזר. מי שאין לו תואר בתחום טיפולי, פשוט משלים קורסים בסיסיים. רוב המטפלים באומנויות לומדים זאת כלימודי תעודה בני 3 שנים (הרציניים לפחות) ויש רק שתי אוניברסטאות (כידוע לי, אולי בינתיים נוספו עוד, נדמה לי שגם בן גוריון)- שלוחה של דרבי ואוניברסיטת חיפה שמלמדות תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה. לצורך העניין, לא רלבנטי אם מטפל באומנות או פסיכודרמה או תנועה וכו, הוא עם לימודי תעודה או תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה. גילי נאות- אני עצמי כבר שנים חולמת להיות מטפלת ולהתקדם בתחום (ללמוד טיפול משפחתי וזוגי או פסיכותרפיה), ובין השאר לתת טיפולים לאנשים בדסמיים מתוך הבנת המציאות שבה באמת מטפלים רבים לא מבינים את השפה של הבדסמ והמקום שלו, גם בלי להיות שיפוטיים. כשאני הלכתי בזמנו למטפלת כדי להבין דברים בתחום, נתקלתי בקושי רב לבזבז כמה פגישות רק על להסביר מה זה בדסמ ומה הגישה שלי ואז כל מונח שאני משתמשת בו וזה די מתסכל. אגב, בדסמ לא הוגדר מעולם כמחלה נפשית או הפרעה נפשית וכו'- אלא רק כפאראפיליה ואכן כבר לא מוכר ככזה. זה נוח שיש מטפל שמדבר בשפה שלך והוא יכול לטפל ישירות בבדסמ- אם הוא מפריע לך בחיים או בדברים אחרים שהבדסמ נוגע בו ישירות (למשל בעיות ביחסים מסויימים או בכלל למצוא זוגיות). בדומה להומוסקסואלים שיכולים ללכת לטיפול לא כדי להתרפא, אלא כדי להתמודד עם הנטייה שלהם או עם החברה. |
|
פור גוד |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
פור גוד • 16 בנוב׳ 2013
כחולית כתב/ה: אני חייבת להגיב לנאמר פה.
1)צרם לי שהגברת מצהירה על עצמה כהיחידה בארץ וכו', אני חושבת שנתקלתי בעוד אילו מטפלים שמגיעים מהבדסמ. 2)שהשרשור הזה נושא אופי פרסומי מובהק. 3)האם המכון שבו למדת (ולא שמעתי עליו) נחשב כמוכר על ידי יה"ת? האם את רשומה כחברה ביה"ת? 4)איך את מייעצת לזוגות אם לא למדת ייעוץ זוגי? 5)מה הקשר בין יעוץ בקליניקה לבין דרמה תראפיה- את לא מוסמכת לטפל/ לייעץ באמצעות שיחות, למיטב הבנתי ולפי מה שקראתי על פסיכודרמה אנליטית- מדובר בעיקר בטיפולים בקבוצות ולא פרטניים או זוגיים. אותי מטריד שהמכון הזה הוא פרטי ומקבל כל אחד בערך- תנאי הסף היחידי הוא להיות בעל תואר כלשהו ולעבור ריאיון קבלה וקבוצת קבלה ואין שום בדיקה של ציונים או כל דבר אחר. זאת בניגוד למוסדות בעלי שם כמו המכללה האקדמית "תל חי" או אוניברסיטאות המלמדות לתואר שני. לנורית- אין שום בעיה מבחינה אתית להיות בדסמי ולתת שירות לבדסמיים. כל עוד היא לא מערבת בזמן הטיפול את הזיקה האישית שלה, אלא רק ממקום שהיא מבינה והיא לא נחשפת בעצמה לגבי הדברים שלה. מאוד מקובל בעולם הטיפולי שיש גם מנטורים בתחומים שהם בעצם משם- נרקומנים בגמילה שמדריכים או מטפלים בנרקמונים, זונות שיצאו ממעגל הזנות שמסייעות לזונות וכן הלאה. אני בעצמי יש לי תואר טיפולי ויש לא מעט אנשים שסיימו איתי את התואר והגיעו לתואר הזה ממקום זה או אחר. למשל, מישהי שהיתה בעברה הפרעת אכילה והיא מאוד רוצה לטפל בנערות עם הפרעות אכילה, מישהי שדוד שלה כמעט מת מסמים והיא רוצה לטפל במכורים, בחור שאיבד את אח שלו בפיגוע והוא רוצה לעבוד עם שכול וטראומה, אני מכירה שני אנשים עם מחלה והפרעה נפשית שהם מטפלים- אחד עם הפרעת אישיות שעובד בהוסטל לנפגעי נפש והשני דווקא לא רוצה בכלל לעבוד בתחום (יש כאלה שכן רוצים ויש כאלה שזה מרתיע אותם והם מתרחקים), מישהי שגדלה במשפחה שבה הוריה היו משפחת אומנה לילדים אחרים והיא רוצה לעבוד בתחום וכן הלאה. יש לא מעט מטפלים שמגיעים ממקום של כאב ומזווית אישית ורוצים לעבוד עם תחומים שנוגעים במקום האישי שלהם. מקובל, רווח ונפוץ. תסתכלי באתר של יה"ת ותראי שאין מילה שמדברת על זה מבחינה אתית: http://www.yahat.org/pages/ethics.php ואני מבטיחה לך שאין מילה על זה גם בקוד האתי של הפסיכולוגים ושל העו"סים. דבר נוסף- מטפל באומנויות/ הבעה ויצירה הוא מטפל לכל דבר, אבל מורשה לטפל *אך ורק* בתחום שלמד. הוא לא חייב להיות פסיכולוג או עו"ס, אבל הרוב המכריע של האנשים שמטפלים באומנויות מגיעים עם תואר ראשון בע"ס/פסיכולוגיה/קרמינולוגיה/ריפוי בעיסוק וכן הלאה. זה גם לא דרישת הסף של המכללות שמלמדות את זה, אבל זה עוזר. מי שאין לו תואר בתחום טיפולי, פשוט משלים קורסים בסיסיים. רוב המטפלים באומנויות לומדים זאת כלימודי תעודה בני 3 שנים (הרציניים לפחות) ויש רק שתי אוניברסטאות (כידוע לי, אולי בינתיים נוספו עוד, נדמה לי שגם בן גוריון)- שלוחה של דרבי ואוניברסיטת חיפה שמלמדות תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה. לצורך העניין, לא רלבנטי אם מטפל באומנות או פסיכודרמה או תנועה וכו, הוא עם לימודי תעודה או תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה. גילי נאות- אני עצמי כבר שנים חולמת להיות מטפלת ולהתקדם בתחום (ללמוד טיפול משפחתי וזוגי או פסיכותרפיה), ובין השאר לתת טיפולים לאנשים בדסמיים מתוך הבנת המציאות שבה באמת מטפלים רבים לא מבינים את השפה של הבדסמ והמקום שלו, גם בלי להיות שיפוטיים. כשאני הלכתי בזמנו למטפלת כדי להבין דברים בתחום, נתקלתי בקושי רב לבזבז כמה פגישות רק על להסביר מה זה בדסמ ומה הגישה שלי ואז כל מונח שאני משתמשת בו וזה די מתסכל. אגב, בדסמ לא הוגדר מעולם כמחלה נפשית או הפרעה נפשית וכו'- אלא רק כפאראפיליה ואכן כבר לא מוכר ככזה. זה נוח שיש מטפל שמדבר בשפה שלך והוא יכול לטפל ישירות בבדסמ- אם הוא מפריע לך בחיים או בדברים אחרים שהבדסמ נוגע בו ישירות (למשל בעיות ביחסים מסויימים או בכלל למצוא זוגיות). בדומה להומוסקסואלים שיכולים ללכת לטיפול לא כדי להתרפא, אלא כדי להתמודד עם הנטייה שלהם או עם החברה. הכל טוב ויפה, כחולית. אבל ממתי מכללת תל-חי היא מוסד אקדמי "בעל שם" ? בכל מקרה, לאור הביקוש הרב המתגלה פה למקצועות הטיפוליים, אני הולך לפתוח בעתיד הקרוב מכון יעודי שייתמחה אך-ורק בהכשרת מטפלים ויועצים לבדס"מ. פרטים בקרוב. אכן, יש יותר מדי סודות מקצועיים בענף, והמטפלים שומרים עליהם בערמומיות מגוכחת. הגיע העת לאפשר לכל מי שרוצה בכך, להפוך בתוך זמן קצר ביותר למטפלת-מומחית בבדס"מ ובבעיות החיים המיוחדות הנלוות אליו. למכון יתקבלו בעיקר נשים נאות וטובות-מזג. הלימודים יכללו הדגמות מעשיות. שכר הלימוד יהיה כמובן גבוה (: |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
מיתוסית(שולטת) • 16 בנוב׳ 2013
פור גוד, מכללת תל חי נחשבת כבעלת שם בתחום לימודי תעודה בתראפיה בהבעה ויצירה. יש להם כבר שנים מסלולים במגוון תראפיות באומנות, והם מוכרים באגודת יה"ט.
או, בבדיקה חוזרת, אני רואה שהם אפילו מציעים תואר שני בדרמה תראפיה ואפשר לראות הבדלים גדולים בין תנאי הקבלה שלהם למכללה שבה רותם למדה: http://website.telhai.ac.il/?cmd=programs.1443 לא ברור לי על איזה סודות של מטפלים אתה מדבר. |
|
נוריתE |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
Re: שאלה לי בלי להעליב - דווקא אלייך נורית
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
נוריתE • 16 בנוב׳ 2013
דיווה כתב/ה: "אני רואה, באחת שעוסקת מעשית בבידס''מ פסולה מלייעץ בתחום,תחת מסווה התמחות זאת או אחרת בתחום טיפול ויחסי אנוש"
נורית היקרה, אין לי דבר נגדך ואין לי דבר בעד רותם (אני לא חושבת שאפילו פגשתיה אי פעם ולא נמנית עם חברותיה) שאלה חשובה לי. למה מי את? מי שמך מחליטת ואבירת קהילה. אם זאת הגישה - חצי מהאנשים פה צריכים להתפטר מעבודתם (כולל אני) אני מתייחסת אלייך ולא לכל אותם פלצנים שקפצו כי הניק שלך עולה בהמון דברים על הדרך והכעס שלך משום מה נוזל דרך המקלדת למה??? למה האנרגיה שאת משקיעה בלנסות להרוס? סורי, ככה אני רואה את זה כמו שאת רשמת לפניי "זכותי" המשפט שרשמת מקומם אז אולי מי שעוסק בבדסמ גם לא יכול להיות הורה מורה שרברב (אהה בעצם זה כן כי לא יכול להציק ברמת הנפש לחפצים) ועוד.. אל תקחי את דבריי בצורה לוחמנית אלא תקחי לך דקה וחצי לחשוב שאולי את לא תמיד צודקת. לאוו דווקא בנושא של רותם אלא בנושאים ובראיה כללית המשפט הזה הצליח לעצבן אותי ולא רק~ תחליפו נושא ותתחרעו על נורית זה תמיד הפיתרון נגד השעות שלי של אמוצאות חן לכם אני לא אבירה ולא מגינה והקהילה פה הי א משהו ערטילאי ווירטואלי אז אל תצעקו לי קהילה קהילה זה שהדעה שלי שונה זה לא הופף אותי אוטומטי לא לא צודקת שונאת "קהילה" קיי הראיה הכללית שלי של החים בגיל 49 ושל החיים קרוב ל 30 שנה בבידסמ התעצבה ונותרת ואם אל מתאים לכם תמשיכו הלאה ותתעצבני בכייף מבחינתי כל הדיו ן הזה כולל את וירטואלים אבל לסתום לי את הפה לא מצליחו ולא משנה לי אז שם תאר צמוד לכם לכינוי הוירטואלי שלכם בסוגריים וירטאליים גם בעיני משנות נסיון זה פסול |
|
נוריתE |
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
16 בנוב׳ 2013
נוריתE • 16 בנוב׳ 2013
כחולה
ומי שלא זוכרים הי ה פה פעם דיון ארוך ואין לי כוח לחפש על פסיכולוג מהקהילה ש"מטפל" בשפחות בקליניקה הפרטת שלו ולא טיפול בידסמי אלא ייעוצי וכולם היו נגד זה כולל ניגוד אתי וכל הדעות שהבעתי ביחד עם עוד שניים וחצי אחרים אבל אםאין לה לזאתי תעודות לגיטימיות אחרי שנות לימוד רבות והתמחות כמו שלך יש אז בעצם זה דיון חסר שחר מי שאין לו מיגבלות אתיות חוקיות לא מוגבל בהן מלכתחילה אז למה ההוא לא והיא כן? כי הי א חברה פה של כל אילו שצועקות עלי? כניראה ואת מי שעניתי לה קודם זאת שכועסת עלי אנחנו כשרים להיות הורים תעיד הבת שלי שגידלתי לבד כל השנים שעברה תאונת דרכים קשה ושכל חייה התעכבו והיום היא סטודנטית שנה שלישית לפסיכולוגיה כי יש לה אמא אוהבת ותומכת וחברה טובה למרות ואף על פי שהיא מאזוכיסטית וכולנו כשרים לעבוד בכל עבוד ה שאנחנו רוצים ושטוב לנו בה ויעיד הרקורד שלי כ ל השנים ש פירנסתי ילדה לבד ולא לא ראיתי שום צורך לספר למעסיקים ולקולגות שאני אוהבת לחטוף מכות ולקבל בתחת רק כדי להוכיח להם שגם מאזוכיסטים הם בני אדם ברי זכות קיום וכן אני יודעת לאיזה דיון כלוב וציבורי רמזת לא תשחקי איתי לא מגיבה וכל התהיות האחרות שלך לגבי כשרות ואם יש לך עוד שאלות לכי לרבנות או אולי לאיזה טיפול פסיכודרמי אצל בעלת השירשור והשאר אמרתי פה למעלה לכחולה שאיתה, לשם שינוי,מכמה מיכן,אני מסכימה הסכמה מלאה פרט לאתיקה שבעניין |
|