אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

Master Neil Gaiman זכאי או אשם?

RoyalWolf​(שולט)חשבון מאומת
RoyalWolf​(שולט)חשבון מאומת
לפני שנה • 21 בינו׳ 2025
RoyalWolf​(שולט)חשבון מאומת • 21 בינו׳ 2025
לא מכיר את האדם או את הסיפור. יחד עם זאת, לפני כמה שנים נחשפתי לסיפור של צעירה ששפכה את ליבה בפניי ותיארה מסכת אונס והתעללות שספגה במשך שנים מצד סופר ילדים ואישה חינוך שהערצתי מילדות. היה לי קשה מאוד להתעלם מהדיבור המיוחד שלו והיחס החם והעצות המועילות שנתן לכל דורש, שנים מאוחר יותר "זכיתי" גם לקיים פרויקטים משותפים עם מושא הערצתי מילדות, ועדיין, הצלחנו להגיע לחקר האמת - כך חשבתי בזמנו.
כאשר הגיעו לפתע תלונות נוספות, הסרנו את הכפפות, ולפני כארבע שנים, הוא בסופו של דבר בחר שלא להשלים את התהליך כאדם עם איזה שהוא ערך עצמי, לא התנצל או ביקש סליחה, אלא פשוט נטל את חייו בידיו.
אני לא שופט ולא נציג של אלוהים, ועדיין, שככה יהיה לי טוב - לא מסוגל לקרוא מאז אפילו לא אחד מכתביו. האם זה אומר שהכל פסול? לא בהכרח. גם באדם רע במהות, יכול להיות גם טוב באופן יחסי. בחוויה הסובייקטיבית שלי, לא מצליח לצרוך תוכן, חיובי ככל שיהיה, מאדם שהיה מסוגל לבצע רוע קיצוני.
אליפסה​(שולטת)
לפני שנה • 23 בינו׳ 2025
אליפסה​(שולטת) • 23 בינו׳ 2025
לא התחברתי לספרים של ניל גיימן. למרות שקל לבלוע אותם, הרגשתי שהוא סופר שטחי וחסר עומק פסיכולוגי. הוא אוהב "לפלרטט" עם האופל והרוע, מבלי להעמיק בהם. הוא עושה להם בנאליזציה והשטחה, ולפעמים גם מיפה אותם. כמובן שהוא עושה זאת באמצעות הרבה הומור ושנינות.

לא התעמקתי בדברים שנכתבו עליו, אבל מה שקראתי עורר בי גועל וכעס. ההרגשה שקיבלתי היא שמדובר באדם אפל שמתוך עמדת כוח חזר ופגע בנשים. ולאחר מכן, כמו הרבה מסוגו, משטיח את מעשיו ומציג אותם כיחסים בהסכמה שלא צלחו.

אני לא ארצה לקרוא אותו שוב, דווקא בגלל הפלירטוט שלו עם הרוע. אני תמיד אמצא את האפלה המוכחשת, ואראה שם את ההשתקפות של גבר פוגעני, שנון וחסר מודעות.
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
לפני שנה • 27 בינו׳ 2025
טוב, קראתי את הכתבות המפורטות עם הציטוטים והשתכנעתי שאין עשן בלי אש.
You can't make this shit up. ויש הצלבת גרסאות עם פאלמר :-/

מעניין מה שאתם אומרים, על נגיעות ברוע. למה זה בעצם קשור? יש המון דוגמאות סותרות. גם בדס"מ זה קצת אפל לפעמים, וחלקנו אנשים סבבה. יש המון מוסיקה ואומנות שמתעסקים ברוע או בצד האפל של היוצר או באלימות וכו' וזה בדרך כלל לא מעיד הרבה על האישיות של האמן. אפשר לקחת את הביוגרפיה ולמצוא קישורים אבל אי אפשר להסיק על סמך האומנות לבדה.