|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 28 ביולי 2025
► masoul כתב/ה: אני לא יודע אם באמת היה רק קרם ידיים פינג'ל כשהייתי צעיר, נער צעיר,
או שכך רק היה נדמה לי, בכל אופן פנג'ל זה היה, עם הריח של הפינג'ל, ועם זה אוננו, עם זה שיפשפנו ועם זה גמרנו, יום אחרי יום, שבוע אחרי שבוע, פעם פעמיים שלוש ושש פעמים ביום, פנג'ל, ריח הפינג'ל, והפורקן המיוחל, עד הפעם הבאה, שלא איחרה לבוא. יום אחר יום. גמירה, בריח הפנג'ל. אני חושב שאז באותן השנים חשבתי שלזרע יש ריח של פינג'ל. לשלי היה לכל הפחות. הרבה שנים לאחר מכן, נזכרתי בזה, ולא ייחסתי לזה משמעות יותר מאשר קוריוז, סיפרתי לה את הקוריוז, איזה קטע, פינג'ל. וריח הפינג'ל, זרע בריח חזק של פינג'ל. רק שהיא לא חשבה שזה קרויוז, היא חשבה שזה חומר נהדר לשחק בו בהתניות. יומיים שלושה לאחר מכן הופיע הפנג'ל חזרה, היא קנתה. למעשה, היא קנתה כמה שפורפרות. הפנג'ל הישן והטוב. והריח הכל כך מוכר. הריח שגומרים איתו. חשבתי איזה קטע, קוריוז, אבל מהר מאד כל ההאנד פוסי שקבלתי היה כמו בילדות, רגרסיה גמורה, פנג'ל. שוב ושוב, הפעם ביד שלה, לזיין את היד שלה, עם אותו הריח של הפנג'ל. ואותו החיבור בין הגמירה, הזרע, וריח הפינ'ל. אחרי מספר שבועות של גמירות מפתיעות ונהדרות בריח פינג'ל, ערב אחד בעודנו חצי יושבים וחצי שוכבים על הספה מול הטלווזיה, היא מוציאה את הפנג'ל וכמה סנטימטר מהאף שלי מורחת קרם ידיים. פינג'ל. ואני מתחיל להתפתל, אני לא מבין מה קורה לי, אבל אני מתחיל להתפתל כמו מישהו שעוד שניה גומר, האגן שלי מקבל חיים משל עצמו ואני מחפש במה להתחכך. והצחוק ההיסטרי שלה, היה פרייסלס. היא היתה מאושרת. בשמים. זה חזר על עצמו הרבה פעמים, כבר הבנתי מה עושה לי ריח הפינג'ל, למה זה עובד עלי ככה, ועדיין לא יכלתי לעצור את הגוף מלהגיב לריח. עדיין כל פעם שהיא הוציאה את הפינג'ל ומרחה קרם ידיים הגוף שלי זז והייתי חייב לגמור. עדיין למרות המודעות שלי. ההתניה עבדה בצורה מושלמת. פינג'ל. לפני כמה ימים הייתי בסופר, אחד הגדולים. היה שם פינג'ל במבצע. 3 שפורפרות ב15 שח. אמיתי לגמרי. הצלחתי לא לקנות. ניצלתי. ניצלתי מהפינג'ל. התניות בריח פינג'ל. דוגמה נהדרת בעיניי אבל אז גם עולה לי השאלה (בגלל שיש לי כמה כאלה) מה אתה עושה עם התניה שנוצרת במערכת יחסים שנגמרת באופן שלילי ופוגעני? אני אתן דוגמה משלי - ריח של ערק עושה לי ממש רע בגלל התניה שיש לי במוח, בגלל משהו רע שזה מזכיר לי |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
► StreetCat כתב/ה: ► ve-ra כתב/ה: האם הם מודעים לרוב לעובדה שמופעלת עליהם התניה? קראתי סאבית שתיארה איך למדה בדיעבד על התניה שיצר בה האדון ובזמן אמת לא ידעה שההתנהלות שלו בעצם מובילה אותה לתגובה מסויימת שהוא רצה בה. לרוב לא זה מעניין אני חווה את זה הפוך דווקא אני תמיד (או כמעט תמיד) שמה לב להתניות שמנסים/מצליחים לבנות אצלי |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
► ve-ra כתב/ה: יואו שוקע, זה מעניין. האם אנחנו יכולים להפעיל התניות על עצמנו? פאק זה מיינד בלואינג. אני בהחלט מאמינה שכן אני חושבת שכל שינוי התנהגותי שחשוב לנו לעשות או הרגל חדש שחשוב לנו ליישם נעשה בצורה של התניה של חזרה על הפעולה עד שהיא נטמעת באופן שזה הופך לאינסטינקט |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
השוקע • 28 ביולי 2025
► ve-ra כתב/ה: יואו שוקע, זה מעניין. האם אנחנו יכולים להפעיל התניות על עצמנו? פאק זה מיינד בלואינג. ברור שיכולים, אנחנו עושים את זה בצורה לא מודעת כל הזמן. נניח, הקפה שאת שותה בבוקר ומעיר אותך? את עושה את זה כל כך הרבה שנים שהגוף שלך מתחיל להגיב לקפאין עוד לפני ששתית אותו. לגבי הצורה המודעת זה באמת מעניין, אולי זה כמו שאדם לא יכול לדגדג את עצמו? צריך לבדוק, אם תרימי ניסוי כזה בכלוב אני משתתף. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
StreetCat(שולטת) • 28 ביולי 2025
► Luna Oscura כתב/ה: ► StreetCat כתב/ה: ► ve-ra כתב/ה: האם הם מודעים לרוב לעובדה שמופעלת עליהם התניה? קראתי סאבית שתיארה איך למדה בדיעבד על התניה שיצר בה האדון ובזמן אמת לא ידעה שההתנהלות שלו בעצם מובילה אותה לתגובה מסויימת שהוא רצה בה. לרוב לא זה מעניין אני חווה את זה הפוך דווקא אני תמיד (או כמעט תמיד) שמה לב להתניות שמנסים/מצליחים לבנות אצלי אני פועלת בצורה עקיפה, כמו שכתבתי - יש שלב של זיהוי ותשומת לב להתנייה, תמיד יהיה את השלב הזה. אבל הוא מגיע אחרי שההתנייה כבר קיימת ברמה כזו או אחרת. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
ve-ra • 28 ביולי 2025
כן זה נכון אבל זה יצירת הרגלים מודעת שאינה בהכרח קשורה להתניה מסויימת. וודאי שאנחנו יוצרים לעצמנו הרגלים. לא בטוחה שמדובר בתחום משיק- אבל אולי אחד המומחים כאן יכול להסביר טוב יותר.
|
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
StreetCat(שולטת) • 28 ביולי 2025
► ve-ra כתב/ה: יואו שוקע, זה מעניין. האם אנחנו יכולים להפעיל התניות על עצמנו? פאק זה מיינד בלואינג. בטח, יש המון טיפולים שסובבים סביב הרגלים וחזרה על אמירות כדי לייצר אצלנו התניות שונות בנפש ובראש. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
► השוקע כתב/ה: ► ve-ra כתב/ה: יואו שוקע, זה מעניין. האם אנחנו יכולים להפעיל התניות על עצמנו? פאק זה מיינד בלואינג. ברור שיכולים, אנחנו עושים את זה בצורה לא מודעת כל הזמן. נניח, הקפה שאת שותה בבוקר ומעיר אותך? את עושה את זה כל כך הרבה שנים שהגוף שלך מתחיל להגיב לקפאין עוד לפני ששתית אותו. לגבי הצורה המודעת זה באמת מעניין, אולי זה כמו שאדם לא יכול לדגדג את עצמו? צריך לבדוק, אם תרימי ניסוי כזה בכלוב אני משתתף. אני חושבת שאפשר לעשות את זה בצורה מודעת למשל - גמילה מעישון השימוש במסטיקים אני באופן מכוון יוצרת התניה של "אני רוצה לעשן, אני אליס מסטיק" (אני לא מעשנת בעצמי אבל ממה שהבנתי יש א.נשים שפועלים.ות ככה בשביל להיגמל) |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
ve-ra • 28 ביולי 2025
אבל למה זה התניות? אלה פשוט הרגלים, לא? ממה שהבנתי- הרעיון בהתניה הוא הקשר שנוצר במותנה בין חוויה מסויימת לטריגר מסויים. כאשר מרוב שההקשר נעשה חזק, הטריגר כשלעצמו מספק את החוויה בלי שהחוויה באמת קורית (אני מקווה שזה הסבר נכון). כשאנחנו מקנים לעצמנו הרגלים טובים (או רעים), זה פשוט אימון בסיסי של הגוף, לא?
|
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
28 ביולי 2025
השוקע • 28 ביולי 2025
► Luna Oscura כתב/ה: ► השוקע כתב/ה: ► ve-ra כתב/ה: יואו שוקע, זה מעניין. האם אנחנו יכולים להפעיל התניות על עצמנו? פאק זה מיינד בלואינג. ברור שיכולים, אנחנו עושים את זה בצורה לא מודעת כל הזמן. נניח, הקפה שאת שותה בבוקר ומעיר אותך? את עושה את זה כל כך הרבה שנים שהגוף שלך מתחיל להגיב לקפאין עוד לפני ששתית אותו. לגבי הצורה המודעת זה באמת מעניין, אולי זה כמו שאדם לא יכול לדגדג את עצמו? צריך לבדוק, אם תרימי ניסוי כזה בכלוב אני משתתף. אני חושבת שאפשר לעשות את זה בצורה מודעת למשל - גמילה מעישון השימוש במסטיקים אני באופן מכוון יוצרת התניה של "אני רוצה לעשן, אני אליס מסטיק" (אני לא מעשנת בעצמי אבל ממה שהבנתי יש א.נשים שפועלים.ות ככה בשביל להיגמל) כן במחשבה שניה זה בהחלט משהו שאפשר לעשות בצורה מודעת |
|
|