שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

היא אומרת: זה לא הגיוני שלבנות בלתי אפשרי למצוא זוגיות...

Bluecollar​(שולטת)
לפני 5 חודשים • 2 באוג׳ 2025
Bluecollar​(שולטת) • 2 באוג׳ 2025
פישוטו כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:

אני לא חושבת שזה "הפמיניזם" (כן, על זה אתה מדבר) שמרחיק , אלא הפחד שלנו, כולנו, מהתמסרות בתוך עולם שכבר לא ברור איך עושים את זה נכון.
אם קשה להתחייב או למצוא זוגיות זה לא כי הנשים דורשות יותר מדי, אלא כי כולנו צריכים ללמוד לבנות חוזה חדש בין שווים, *ביחד*
אני לא חושבת שנשים רוצות היום "גבר של פעם". הן עדיין צריכות את הגנה בעולם שעדיין מאיים לנשים, עולם שעדיין אין בו שוויון מוחלט והן רוצות גבר שמוכן להרגיש, להשתנות, לשתף, לקחת חלק. וכן, זה דורש אומץ. כמו שזה דורש מנשים כל בוקר לצאת לעולם שלפעמים שופט אותן גם על רוך וגם על עצמה. אם נדמה לך שהגברים לא מקבלים יותר את הפריווילגיות שהיו פעם , אתה צודק. אבל אולי זו הזדמנות לשאול: אולי אלה לא היו פריווילגיות, אלא כלוב של תפקידים ישנים?

המסגור שלך לא רלוונטי לטענה שלי פה כרגע.
פמיניזם לא רלוונטי, גם לא שוביניזם.
אני מדבר על תהליכים חברתיים ואיך העולם נראה היום.

זאת עובדה שגבר לא צריך לצוד יותר, זאת עובדה שאשה יכולה להרוויח ולפרנס את עצמה.
יש עוד עובדות שהשתנו בעקבות הטכנולוגיה, הגלובליזציה, הפמיניזם והנסיגה של מרקורי.
המסגור זו סתם הגדרה.

הפריוולגיות שדיברתי עליהן הן כמו שהן - פריוולגיות.
פעם לגברים היה סיי יותר גדול, כח יותר גדול, חופש יותר גדול.
איתן הגיעה גם אחריות גדולה - מה עשינו איתה זה כבר דיון אחר.

היום המצב שונה, לגברים יש פחות כח, פחות חופש.
יש עדיין תחושה וציפיה לאותה אחריות.

אולי פה זה אחר, אולי בקשרים שלך זה אחר, זה אינדיבידואלי.
זה לא רלוונטי לדיון כללי על תופעות נרחבות.

הגברים אולי איבדו פריווילגיות מסוימות והחלק מהכוח שלהם, אבל נשים עדיין לא השיגו שוויון מלא. והדרישות החדשות מהגברים (אמפתיה, אחריות רגשית, שותפות הורית) לא נולדו מרצון "לשלול מהם דברים", אלא מתוך רצון להדדיות.
נשים היום תורמות לכלכלה, מנהלות קריירות, מגדלות ילדים וממשיכות להיתקל בציפייה להיות "מושלמות". אז הדרישות לא עלו רק לגברים הן עלו ל*כולנו*. וכמו שאמרתי, כיום העולם עדיין מאיים לנשים שצריכות בטחון והגנה בעולם שעדיין מוטה לטובת הגברים, ולכן מחפשות גבר שיוכל לספק להם חלק מהבטחון הזה בעולם שעדיין רוב הכוח אצל הגברים
ואם התחייבות הפכה למסוכנת, זה לא כי נשים שולטות או דורשות יותר , אלא כי הגברים נדרשים לשוויון אמיתי. זה עולם מבלבל לכולנו עם מסרים רעילים ומבלבלים לשני הצדדים.
יש פה כאב וקושי של שני הצדדים ואין מנצחים או מפסידים רק בני אדם שמבקשים שיבינו אותם כשהם מנסים לנווט בעולם המשתנה.

וכשאתה מדבר על אחריות, איזה אחריות אתה מדבר?

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שבת אוג' 02, 2025 2:06 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
פישוטו
פישוטו • 2 באוג׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:

הגברים אולי איבדו פריווילגיות מסוימות והחלק מהכוח שלהם, אבל נשים עדיין לא השיגו שוויון מלא. והדרישות החדשות מהגברים (אמפתיה, אחריות רגשית, שותפות הורית) לא נולדו מרצון "לשלול מהם דברים", אלא מתוך רצון להדדיות.
נשים היום תורמות לכלכלה, מנהלות קריירות, מגדלות ילדים וממשיכות להיתקל בציפייה להיות "מושלמות". אז הדרישות לא עלו רק לגברים הן עלו ל*כולנו*. וכמו שאמרתי, כיום העולם עדיין מאיים לנשים שצריכות בטחון והגנה בעולם שעדיין מוטה לטובת הגברים, ולכן מחפשות גבר שיוכל לספק להם חלק מהבטחון הזה מבלי להדרש לחזור למטבח.
ואם התחייבות הפכה למסוכנת, זה לא כי נשים שולטות או דורשות יותר , אלא כי הגברים נדרשים לשוויון אמיתי. זה עולם מבלבל לכולנו עם מסרים רעילים ומבלבלים לשני הצדדים.
יש פה כאב וקושי של שני הצדדים ואין מנצחים או מפסידים רק בני אדם שמבקשים שיבינו אותם כשהם מנסים לנווט בעולם המשתנה

לא הבנת מילה ממה שאמרתי אם את מחזירה אותנו למלחמת המינים ומדברת על למי יותר קשה.
שימי לב לתגובה שלך, מלאה במה גברים צריכים לעשות ומה נשים רוצות וצריכות.

אני מנסה לחתור לשוויון, אני מדבר על מה קשה לגברים במצב החדש ומשם מנסה לצאת לפתרון של זה.

הטיעונים שלך משאירים אותנו באותו מצב.
נשים מסכנות - גברים אשמים.

אני רוצה שוויון, גברים ונשים נושאים באחריות שווה.
אם זה לא הובן אז אפשר להתחיל מחדש את הדיון מפה
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
אולי הבעיה היא לדבר על "גברים" ו"נשים" כאילו הם מקשה אחת. כאשר המציאות היא שיש כל מיני תופעות והן חיות זו לצד זו.
הדרישות הכלליות מצד החברה עלו, גם מגברים וגם מנשים. יש גם דרישות שהתפוגגו.
יש גם דרישות שעלו שהן בכלל לא מגדריות - כגון אוריינות, זמינות, ניהול זמן. וגם זה מוסיף ללחץ.

יש אנשים שמחפשים "כמו של פעם" ויש כאלה שלא.
יש אנשים שרוצים קצת מזה וקצת מזה.
אלה לא אותם האנשים.
כל התופעות שתיארתם קיימות אבל אתם לא מדברים על אותם האנשים.
Bluecollar​(שולטת)
פישוטו כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:

נשים היום תורמות לכלכלה, מנהלות קריירות, מגדלות ילדים וממשיכות להיתקל בציפייה להיות "מושלמות". אז הדרישות לא עלו רק לגברים הן עלו ל*כולנו*. וכמו שאמרתי, כיום העולם עדיין מאיים לנשים שצריכות בטחון והגנה בעולם שעדיין מוטה לטובת הגברים, ולכן מחפשות גבר שיוכל לספק להם חלק מהבטחון הזה מבלי להדרש לחזור למטבח.
יש פה כאב וקושי של שני הצדדים ואין מנצחים או מפסידים רק בני אדם שמבקשים שיבינו אותם כשהם מנסים לנווט בעולם המשתנה

לא הבנת מילה ממה שאמרתי אם את מחזירה אותנו למלחמת המינים ומדברת על למי יותר קשה.

אני מנסה לחתור לשוויון, אני מדבר על מה קשה לגברים במצב החדש ומשם מנסה לצאת לפתרון של זה.

ואני עניתי לך שהדרישות עלו באותה מידה גם לגברים וגם לנשים.
.
ואולי הפער הוא בזה שאני חושבת שזה שנדרש מגברים לקחת יותר אחריות על גידול הילדים ועל התחום הרגשי לא סותר את האחריות שנוספה לנשים לפרסנת הבית לצד גידול הילדים והחזקת התחום הרגשי
Bluecollar​(שולטת)
פישוטו כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:

אני לא טוענת שהגברים אשמים. אני טוענת שהשיווין עדיין לא הושג ולכן נשים צריכות להתנהל בצורה הזו תבטיח להן בטחון.
פישוטו
פישוטו • 2 באוג׳ 2025
אין צורך לצטט את כל השרשור כל פעם, זה ברור שזה המשך לדיון כבר.

את שוב מכניסה אותי ל"גם נשים". לא על זה דיברתי.

דיברתי "רק על גברים" כי פותח השרשור הציג רק נשים ואת הקשיים ומגרעות בחיפוש שלהם.

הטענה שלי לא מובעות כלפייך, בלו קולר.
אני לא מחפש לשים קושי של גברים לפני או אחרי קושי של נשים.

אני מסביר את הבעייתיות הגברית במציאת זוגיות והתחייבות.

סבבה שאתן רוצות גבר רגיש מכיל מפנק קשוח עדין חזק מוביל מקשיב קשוב מפנק דורש מגן אבל פגיע.

האחריות שאני מדבר עליה היא להחזיק מרחב זוגי, רגשי ובכל פאן אחר שמשאיר אופציה לגבר להתנהל ככה.

אלה דרישות מנוגדות, מבלבלות ולא ראליות לפעמים.
המון נשים לומדות לדרוש אותן ביחד בבת אחת כאילו זו זכות מלידה.

האחריות היא ללמוד מה צריך לתת בתמורה לדבר כזה ואיך מניעים גברים לרצות להיות כאלה.

איך מתנהלים ברגעים שהוא פגיע ורגיש ואשה היא מובילה - זה עניין לא פתור מבחינתי בכל הסיפור של השוויון.
זו עבודה של כולם כחברה, לא של גברים ונשים בנפרד.

כי בנתיים, עובדתית- הדור הזה כושל במציאת אהבה וזוגיות לעומת קודמיו.
Bluecollar​(שולטת)
פישוטו כתב/ה:
אין צורך לצטט את כל השרשור כל פעם, זה ברור שזה המשך לדיון כבר.

את שוב מכניסה אותי ל"גם נשים". לא על זה דיברתי.

דיברתי "רק על גברים" כי פותח השרשור הציג רק נשים ואת הקשיים ומגרעות בחיפוש שלהם.

הטענה שלי לא מובעות כלפייך, בלו קולר.
אני לא מחפש לשים קושי של גברים לפני או אחרי קושי של נשים.

אני מסביר את הבעייתיות הגברית במציאת זוגיות והתחייבות.

סבבה שאתן רוצות גבר רגיש מכיל מפנק קשוח עדין חזק מוביל מקשיב קשוב מפנק דורש מגן אבל פגיע.

האחריות שאני מדבר עליה היא להחזיק מרחב זוגי, רגשי ובכל פאן אחר שמשאיר אופציה לגבר להתנהל ככה.

אלה דרישות מנוגדות, מבלבלות ולא ראליות לפעמים.
המון נשים לומדות לדרוש אותן ביחד בבת אחת כאילו זו זכות מלידה.

האחריות היא ללמוד מה צריך לתת בתמורה לדבר כזה ואיך מניעים גברים לרצות להיות כאלה.

איך מתנהלים ברגעים שהוא פגיע ורגיש ואשה היא מובילה - זה עניין לא פתור מבחינתי בכל הסיפור של השוויון.
זו עבודה של כולם כחברה, לא של גברים ונשים בנפרד.

כי בנתיים, עובדתית- הדור הזה כושל במציאת אהבה וזוגיות לעומת קודמיו.

מחזקת ומסכימה.
העניין הוא שמעלה הדיון טוען שאנחנו בלתי אפשריות.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שבת אוג' 02, 2025 2:49 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
שוסי
שוסי • 2 באוג׳ 2025
נשים לא קרובות להרוויח כמו גברים בממוצע.
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
פישוטו,
אבל למה "אתן"? זה אחד הדברים שלוקחים את כל הדיון למקומות לעומתיים במקום פרודוקטיביים.

אני מסכימה עם חלק מהדברים שכתבת אבל ברגע שזה נהיה "אתן" ישר עולה לי כל האנטגוניזם.