סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

EMID

white dark knight
לפני 5 חודשים • 19 באוג׳ 2025
white dark knight • 19 באוג׳ 2025
זה מדהים אותי כל פעם מחדש באיזה זילות משתמשים במילה מסוכן…

זה ממש מסוכן לא להבין סכנה מהותה ומשמעותה.

ואת זה כותב אדם בעסק בניהול סיכונים ובחשיפה לסיכון מוות ברמה יומיומית.

השתדלתי לא לשפוך מים רותחים כי זה פוגעני וכואב אשמור את הצוננין לנס הקפה שלי
הוא​(שולט)
הוא​(שולט) • 19 באוג׳ 2025
ראשית לגבי EMDR יש גרוי אונתי של עצב הואגוס (הארוך בגוף)

הקשר בין EMDR לעצב הואגוס:

הפעלת מערכת העצבים הפאראסימפתטית:
EMDR, באמצעות תנועות העיניים הדו-צדדיות והגירויים האחרים, עשויה לעודד את הפעלת מערכת העצבים הפאראסימפתטית. זה יכול לעזור לאנשים שחווים טראומה להרגיש רגועים יותר ולהפחית את תחושת הלחץ.
וויסות רגשי:
עצב הואגוס ממלא תפקיד בוויסות רגשי. כאשר הוא מופעל, הוא יכול לעזור לאנשים להפחית תגובות רגשיות עוצמתיות הקשורות לטראומה.
השפעה על תפקודים גופניים:
EMDR עשוי להשפיע גם על תפקודים גופניים באמצעות עצב הואגוס, כמו ויסות דופק ונשימה, מה שיכול להקל על תסמינים פיזיים הקשורים לטראומה.

השפעת EMDR על תגובת "הילחם או ברח":

במצבי טראומה, מערכת העצבים הסימפתטית (האחראית על תגובת "הילחם או ברח") עלולה להיות מופעלת יתר על המידה. EMDR יכולה לעזור להפעיל מחדש את מערכת העצבים הפאראסימפתטית, מה שיכול להפחית את ההשפעה של תגובת "הילחם או ברח" ולאפשר לאדם להרגיש בטוח יותר.

דוגמאות:

אדם הסובל מפוסט טראומה עשוי לחוות תסמינים כמו קצב לב מואץ, נשימה מהירה ומתח שרירים. EMDR, באמצעות תנועות העיניים, עשויה להפעיל את עצב הואגוס, מה שיכול להרגיע את מערכת העצבים ולהפחית את התסמינים האלה.
במהלך טיפול EMDR, מטופלים עשויים לחוש רגיעה פיזית ורגשית כאשר עצב הואגוס מופעל, מה שמאפשר להם לעבד את הזיכרונות הטראומטיים בצורה יעילה יותר.

לסיכום, EMDR יכולה להשפיע על עצב הואגוס ולהפעיל את מערכת העצבים הפאראסימפתטית, מה שיכול לסייע לאנשים להתמודד עם השפעות הטראומה, הן ברמה הרגשית והן ברמה הפיזית.

שנית לא ברור מה החפירה והטלת הספק שכל אחד יברר ויבחר אם זה מתאים לו או לה
לסיכום מציע מומחית מספר אחת לשיטה פרטי התקשרות בפרטי
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
הוא כתב/ה:
ראשית לגבי EMDR יש גרוי אונתי של עצב הואגוס (הארוך בגוף)

הקשר בין EMDR לעצב הואגוס:

הפעלת מערכת העצבים הפאראסימפתטית:
EMDR, באמצעות תנועות העיניים הדו-צדדיות והגירויים האחרים, עשויה לעודד את הפעלת מערכת העצבים הפאראסימפתטית. זה יכול לעזור לאנשים שחווים טראומה להרגיש רגועים יותר ולהפחית את תחושת הלחץ.
וויסות רגשי:
עצב הואגוס ממלא תפקיד בוויסות רגשי. כאשר הוא מופעל, הוא יכול לעזור לאנשים להפחית תגובות רגשיות עוצמתיות הקשורות לטראומה.
השפעה על תפקודים גופניים:
EMDR עשוי להשפיע גם על תפקודים גופניים באמצעות עצב הואגוס, כמו ויסות דופק ונשימה, מה שיכול להקל על תסמינים פיזיים הקשורים לטראומה.

השפעת EMDR על תגובת "הילחם או ברח":

במצבי טראומה, מערכת העצבים הסימפתטית (האחראית על תגובת "הילחם או ברח") עלולה להיות מופעלת יתר על המידה. EMDR יכולה לעזור להפעיל מחדש את מערכת העצבים הפאראסימפתטית, מה שיכול להפחית את ההשפעה של תגובת "הילחם או ברח" ולאפשר לאדם להרגיש בטוח יותר.

דוגמאות:

אדם הסובל מפוסט טראומה עשוי לחוות תסמינים כמו קצב לב מואץ, נשימה מהירה ומתח שרירים. EMDR, באמצעות תנועות העיניים, עשויה להפעיל את עצב הואגוס, מה שיכול להרגיע את מערכת העצבים ולהפחית את התסמינים האלה.
במהלך טיפול EMDR, מטופלים עשויים לחוש רגיעה פיזית ורגשית כאשר עצב הואגוס מופעל, מה שמאפשר להם לעבד את הזיכרונות הטראומטיים בצורה יעילה יותר.

לסיכום, EMDR יכולה להשפיע על עצב הואגוס ולהפעיל את מערכת העצבים הפאראסימפתטית, מה שיכול לסייע לאנשים להתמודד עם השפעות הטראומה, הן ברמה הרגשית והן ברמה הפיזית.

שנית לא ברור מה החפירה והטלת הספק שכל אחד יברר ויבחר אם זה מתאים לו או לה
לסיכום מציע מומחית מספר אחת לשיטה פרטי התקשרות בפרטי

כי כותב הפוסט לא מדבר כאן על EMDR
אלא על שיטה אחרת שפותחה בישראל שמחקה חלק מאוד קטן משיטת EMDR
white dark knight כתב/ה:
Luna שנינו לא יודעים אם יש יותר אכזבות מהצלחות … עם כל הכבוד לכתבה (ויש כבוד).

הבחירה בשיטה הנ״ל התקבלה בעקבות המלצה של דמות טיפולית ידועה ומוכרת בציבור (לא בעולם האקדמי).

היא שינתה את עולמי ואני מודה לה על כך מקרב לב.

נכון
אנחנו לא
בדיוק בשביל זה קיימים מחקרים
אז אני אשמח לראות מחקר שמוכיח שזאת שיטה שברובה כן עובדת icon_smile.gif

מעולה
מי אותה דמות טיפולית ידועה ומוכרת בציבור?
אשמח לשם על מנת שאוכל לבדוק עליו.ה פרטים, המלצות ומאמרים ובמידה הצורך, לפנות אליו.ה ולבדוק את הנושא.
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת

Re: EMID

teacher​(שולט)חשבון מאומת • 19 באוג׳ 2025
white dark knight כתב/ה:
המרחב הבדס״מי מזמן לו רבים שחוו טראומה או פוגשים פורקן רגשי מלווה בייסורים כחלק מריטואל שבו הנפש זקוקה לפגוש שוב ושוב צורך מוכחש.

EMID היא שיטת טיפול אפקטיבית ביותר לטיפול בטראומה ועיבוד רגשי.

גילוי נאות לא חוויתי את הטיפול אלא ליוויתי אדם קרוב… ועדיין מדובר ממש בסוג של נס.

ממליץ ביותר וכמובן שיש חשיבות לבחירת מטפל / מטפלת מומלצים (לא לוותר על שלב הסינון והניסיון המוכח).

בהצלחה.

מה נשאר לנו בימים חמים אלה מאשר לצקצק בלשוננו ולהיאנח.
אתה אומר "תעשו את המחקר שלכם", כשאתה יודע בוודאות שאדם רגיל מן הישוב לא יכול לנהל מחקר שכזה.
הגם שהוא חווה בעיה נפשית באותו הזמן, אחרת לא היה מבקש עזרה, וגם - אתה לא מציע לו כלים מלבד לכתוב את המכבסה "שלב הסינון והניסיון המוכח".
אתה מפרט לאחר מכן - "אדם ראוי שיחקור את עולמו הפנימי וימצא מזור בכל דרך שתשרת את המטרה" שזה אפילו גרוע יותר.
ואז גם מרחיב "חשדנות פותרים בצלילה לעומק עובדתי… תעשי את המחקר שלך ולא הייתי ממליץ לאף אחד לשפוט באופן שטחי"
שזה, איך לומר בעדינות, בולשיט שבעצם אומר - אל תאמינו לשום דבר, עד שתמצאו פרט מידע שמסתדר עם מה שאתם רוצים לחשוב ואז - תאמינו.

אתה כותב שלא חוית את זה באופן אישי (שזה לא מאוד חשוב, אבל). עמוד אחר כך זה הופך להיות "התרשמות בלתי אמצעית מתוצאות חד משמעיות בחוויה האישית שלי."
אז גם אנקדוטלי, גם יד שניה (אולי שלישית, "המלצה של דמות טיפולית ידועה"), וגם - על הדרך אתה ממשיך בזלזול מוחלט בגופי הרגולציה, מבטל ומחשיד את פעולותיהם.
(עם דוגמה אנקדוטלית נוספת ועלומה משהו)

לקינוח אתה מספר לנו שאתה עוסק באופן יומיומי בניהול סיכונים (מסכני חיים) אך מדהים אותך "הזילות של המילה מסוכן".
אולי אתה מעדיף שאנשים ישתמשו פחות במילה? אולי להתעלם ממנה לגמרי כל עוד אנחנו 'מרגישים' טוב עם זה?
אני אישית אוהב את המילה הזו. אני אוהב שמשתמשים בה גם כשלא צריך. זה מעיד לפעמים על פחד מסויים, אבל גם על בגרות ועירנות.
הכי כיף זה לדבר על הסיכונים ולהתייחס אליהם. היי, לפעמים אנחנו עושים דברים מסוכנים, "לוקחים סיכון", אבל מודעים לזה.

אז בוא נסכם, שהטיפול של החבר שלך זה סוג של "חתוליה" בתחנה מרכזית וזה אולי ממש ממש טעים, ומי שרוצה שיעשה שם סיבוב,
אבל שלא יתפלא שאין סטנדרטים ושאפשר שזה ייגמר בשלשול. לי אין בעיה עם זה, אני גם אוכל נקניקיות תעשייתיות אחרי שצפיתי ביוטיוב של "איך עושים אותן".
הולך על הקצה icon_smile.gif

האשטג: ידע_זה_כח
האשטג: חשיבה_ביקורתית
האשטג: הומיאופטיה_זה_לא_רפואה
האשתג: אם_זה_תעודה_תוך_יום_אז_איפה_נרשמים
וכן, ללכת לטיפול נפשי שהוא "נלמד ביום אחד" לטעמי מסוכן ביותר
בדיוק כמו מישהו שהיה אומר לי: "למדתי שיטת חיתוך בניתוח בריאטרי ביום אחד, בואי אלי"
הפיזי והנפשי הם אותו הדבר מהבחינה הזאת
טיפול בהם מצריך למידה בלתי פוסקת.
white dark knight
על למידה בלתי פוסקת אין בכלל ויכוח ולדעתי קל לזהות אדם חסר ניסיון ויכולת ובטח שלא ללכת למטפל או מנתח ללא המלצות.

https://www.emid.co.il/courses

טוב אז נאכיל בכפית..

זו איננה הכשרה ביום אחד (אפילו אם זה כתוב בכתבה).

זה כלי טיפולי בארגז כלים של אנשי מקצוע עבורם תחום הטיפול הוא התמחות מקצועית.

לדעתי יש לא מעט נאיביות לחשוב שכל מי שסיים בית ספר לרפואה וקיבלת תעודת רופא עובר את סף הסינון לחוש בנוח ובטוח במהלך טיפול רפואי.

לא יודע אם את מכירה איך רופאים מנתחים מתמחים בפרוצדורה שהיא חדשה עבורם ולרוב מתגלחים על המטופלים הראשונים.
מניח שאם תשאלי אולי תגלי שאת השיטה החדשנית הם למדו בכנס האחרון (כמה זמן זה לקח? יום יומיים שלושה חודש?) יש לזה משמעות ? אולי סוג של נחמה?

חשיפה לסיכון היא דבר שקורה כל הזמן ובאין ספור דרכים ומשמעויות. לא כל סיכון מהווה את אותה דרגת חומרה ויש משמעות לדייק את רמת הסיכון וחומרת הפגיעה (גם נפשית וגם גופנית).

כמי שעוסקים בבדס״מ ללא הכשרה של שניה כולנו יודעים שסשן חייב להוות מרחב מוסכם ובטוח עבור מי שמשתתף בו.

ושעצם ההתנסות בבדס״מ כרוחה בחשיפה לסיכון מבוקר.
white dark knight
Teacher אז צקצקת ואפשר להדליק מזגן ביום חם.

אדם רגיל מהישוב לא עושה מחקר? להפעיל ChatGPT הוא יודע?? מקווה שהוא מסתדר עם הכפתור של המזגן…

בוא נסכם שלא נסכים על שום דבר שכתבת ועל האופן שבו הצגת את טיעונך.

כשכבר משקיעים אנרגיה בלהגיב לחוויה שמישהו משתף זה בסדר לגלות חשדנות ולבקש עוד מידע.
ואפילו לציין שלי זה לא מתחבר..אבל לזלזל ולבטל זו סתם תצוגת תכלית של חולשה שאותי לא הרשימה במיוחד.

ניפגש בחתוליה.
מדען גרעין
מדען גרעין • 19 באוג׳ 2025
white dark knight כתב/ה:
Luna שנינו לא יודעים אם יש יותר אכזבות מהצלחות … עם כל הכבוד לכתבה (ויש כבוד).

הבחירה בשיטה הנ״ל התקבלה בעקבות המלצה של דמות טיפולית ידועה ומוכרת בציבור (לא בעולם האקדמי).

היא שינתה את עולמי ואני מודה לה על כך מקרב לב.

לא הבנתי, אתה פותח את השירשור בזה שמכר טוב שלך עבר את הטיפול המוזר שהצעת פה ועכשיו כותב שהבחירה בטיפול שינתה את עולמך?
הוא טופל וחייך השתנו?

אולי תסביר במקום להטיף לנו קשקושים של איש שיווק כושל?
white dark knight
אני חי עם האדם הזה והייתה לכך השפעה על שנינו.

איש שיווק כושל … פחחח מזל שלא מדען גרעין!!