|
|
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
ve-ra • 3 בספט׳ 2025
נדמה לי שאם אתה באינטרקציה נכונה, גם אם נגרמו כאב והשפלה- כאלה שהם תוצר לוואי ולא היית מעוניין בהם מלכתחילה- היא תהיה חכמה מספיק להתנהל עם זה כך שזה לא יקבל פוקוס. זאת אומרת, זו לא אחריותך הבלעדית לעשות מהקשר מה שהוא הגם שאתה מוגדר השולט בה.
|
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
קיפוד על הזקן • 3 בספט׳ 2025
מסכים איתך מאוד. זה לא מערכת חד צדדית אלא תנועה משותפת. האחריות שלי היא להחזיק מסגרת בטוחה וברורה, אבל גם לנשלטת יש אחריות לאיך היא בוחרת לפרש ולהתנהל עם מה שעולה.
ואני מאמין ששולט טוב יודע לסמוך על החוכמה שלה לא פחות ממה שהיא סומכת על הנוכחות שלו. |
|
|
| אליפסה(שולטת) |
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
אליפסה(שולטת) • 3 בספט׳ 2025
נתחיל מזה שהמושג של השפלה מבונה בתוך זה של שליטה. אם אני שמה את עצמי מעל מישהו, הרי שאני משפילה אותו. גם כאב, זו דרך ברורה, ואפילו טבעית, להפגין כוח ולבטא הבדלי מעמדות. זה לא מקרי שכאב והשפלה תופסים נפח משמעותי בעולמות השליטה. אלו לא סתם עוד פטישים.
אבל פילוסופיה לחוד ומציאות לחוד. אני מסכימה עם מה שכבר נאמר פה. במציאות לא כולם "רעבים" לכאב ולהשפלה, לא תמיד זה המנוע הרגשי. ההיבטים האלו של הקשר (שפילוסופית בהחלט קיימים) יכולים להיות מוצנעים מאוד לטובת אחרים, ומרכיבים אחרים שלו - לבלוט. למשל אמהיות, טיפוליות, לקיחת אחריות על ההובלה וקבלת האחריות. באופן אישי, להשפלה יש מקום משמעותי בחוויה שאני מחפשת. אני רוצה להרגיש למעלה, ושהוא ירגיש למטה. כאב זה נחמד, אבל זה יותר כלי או משהו שלפעמים מתחשק. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
הוא(שולט) • 3 בספט׳ 2025
זה כ"כ אינדיבידואלי ואמורפי שלהתקבע על מהויות ומבחנים נשמע קצת השחתת מילים. באנו להנות .
|
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
באנו להנות... בזה אין ספק.
אבל תודה שהדיון כאן מעניין |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
הוא(שולט) • 3 בספט׳ 2025
תאורתי ומנותק לטעמי
|
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
Re: אפס כאב, מקסימום שליטה?
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 3 בספט׳ 2025
מאוד בגדול עבורי:
אני נשלטת שמתחברת מאוד מאוד מאוד למקום המנטלי וחלק מזה זה גם השפלות יחד עם זאת, אפשר ליצור מערכת יחסים בדס"מית ללא כאב ו/או השפלה הדוגמאות שנתת בעצמך הן מעולות (בקשת רשות, פקודותף קשירה, משחקי חושים ועוד) אני אוסיף את נושא הטקסים המסויימים שאפשר לעשות ואז הם גם יכולים ליצור התניות (כמו הודעת בוקר טוב מסוגננת עם מילוי הוראה אחת בין אם זה לומר על עצמה חמישה דברים חיוביים ובין אם זה לתאר חמש נקודות שהיא רוצה שיקרו היום ובין אם זה לכתוב חמש דברים באותו היום שהיא רוצה להעניק לך) במערכת היחסים הראשית שלי יש גם נושא (לפעמים) שלוקי מחליט מה אני לובשת ואילו תכשיטים אני עונדת וזה בכלל לא מגיע ממקום של השפלה אלא ממקום של הוא השולט והוא קובע או למשל דיווחים של כמה שתיתי היום (מים כמובן), מה עשיתי במהלך היום, שיתוף לו"ז ועוד זה כרגע בגדול מה שעובר לי במוח העיסתי למדי אבל אם יעלו עוד דברים אז אכתוב תגובה נוספת מה שכן, דגש חשוב בעיניי: יכולות להיות הוראות/פעולות שיהיו משפילות עבור הנשלטת למרות שזאת בכלל לא היתה המטרה אבל זאת החובה שלי בתור נשלטת לתקשר את זה עם השולט ולא לתת לו לנסות לקרוא את המחשבות שלי ומשם אפשר למצוא דרך שבה אפשר לממש את אותה הוראה/פעולה מבלי שהיא תהווה השפלה עבורי או לחילופין להחליט שאותה הוראה/פעולה לא מבצעים בתוך הדינמיקה ביננו |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
Re: אפס כאב, מקסימום שליטה?
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
Luna Oscura כתב/ה: מאוד בגדול עבורי:
אני נשלטת שמתחברת מאוד מאוד מאוד למקום המנטלי וחלק מזה זה גם השפלות יחד עם זאת, אפשר ליצור מערכת יחסים בדס"מית ללא כאב ו/או השפלה הדוגמאות שנתת בעצמך הן מעולות (בקשת רשות, פקודותף קשירה, משחקי חושים ועוד) אני אוסיף את נושא הטקסים המסויימים שאפשר לעשות ואז הם גם יכולים ליצור התניות (כמו הודעת בוקר טוב מסוגננת עם מילוי הוראה אחת בין אם זה לומר על עצמה חמישה דברים חיוביים ובין אם זה לתאר חמש נקודות שהיא רוצה שיקרו היום ובין אם זה לכתוב חמש דברים באותו היום שהיא רוצה להעניק לך) במערכת היחסים הראשית שלי יש גם נושא (לפעמים) שלוקי מחליט מה אני לובשת ואילו תכשיטים אני עונדת וזה בכלל לא מגיע ממקום של השפלה אלא ממקום של הוא השולט והוא קובע או למשל דיווחים של כמה שתיתי היום (מים כמובן), מה עשיתי במהלך היום, שיתוף לו"ז ועוד זה כרגע בגדול מה שעובר לי במוח העיסתי למדי אבל אם יעלו עוד דברים אז אכתוב תגובה נוספת מה שכן, דגש חשוב בעיניי: יכולות להיות הוראות/פעולות שיהיו משפילות עבור הנשלטת למרות שזאת בכלל לא היתה המטרה אבל זאת החובה שלי בתור נשלטת לתקשר את זה עם השולט ולא לתת לו לנסות לקרוא את המחשבות שלי ומשם אפשר למצוא דרך שבה אפשר לממש את אותה הוראה/פעולה מבלי שהיא תהווה השפלה עבורי או לחילופין להחליט שאותה הוראה/פעולה לא מבצעים בתוך הדינמיקה ביננו תודה על השיתוף המפורט... זה בדיוק סוג הדוגמאות שחיפשתי. מסכים מאוד עם מה שכתבת על האחריות של הנשלטת לתקשר. מבחינתי זה אפילו חלק מהחוזה, אני מחזיק את המסגרת, אבל היא מחזיקה את השקיפות והדיאלוג. ככה גם אם עולה תחושת בושה או השפלה שלא הייתה מכוונת, זה לא הופך לכלי אלא לחומר לעיבוד ולחיזוק הדינמיקה. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
3 בספט׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 3 בספט׳ 2025
עוד דוגמה דווקא מעולם השירות:
היו לי שולטים שאהבתי מאוד לשבת על הרצפה לידם, לא מתוך מקום של השפלה אלא מתוך מקום של הדגשת הבדל המעמדות וההיררכיה הברורה שצריכה להיות קיימת כחלק מזה אז גם לפעמים הייתי מגישה לאותו שולט משהו (כוס קפה, מקטרת...) לפני שהייתי מתיישבת על הרצפה ולפעמים פשוט היו משתלבים להם אקטים כאלו ואחרים של שירות שוב, לא ממקום של השפלה אלא ממקום של "כבוד", של שירותיות כי זה התפקיד שלי בנוסף, יש את הנושא של שימוש חופשי יש כאלו שרואים בכך השפלה, אני אישית תופסת את זה בצורה אחרת "אני זמינה כמעט בכל דרך לשולט שלי" - זאת המשמעות של זה עבורי, כשזה קורה כמובן יש הרבה פעמים שזה משתלב עם השפלה (כי כאמור, אני אוהבת השפלות) אבל היו הרבה אקטים ודינמיקות מסויימות בתוך ההיררכיה של הקשר שלא היו קשורים להשפלה אלא נטו להבדל בין המעמדות |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
18 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
18 בספט׳ 2025
im for you • 18 בספט׳ 2025
פישוטו כתב/ה: כאב והשפלה הם כלים שאפשר להשתמש בהם במסגרת בדסמית, והם לעיתים תומכים בביסוס היררכיה ושליטה.
לפעמים הם גם המטרות של הנשלט או השולט, קינקים שהצדדים רוצים להגשים. אבל אם מדברים על ביסוס היררכיה ושליטה בלבד, אז הם רק כלים שעוזרים לייצב אותה. האם אפשר לבסס שליטה בלי להשתמש בהם? כמובן. אם אשאיל דוגמאות מעולם האילוף הרי שיש שיטות אילוף לכלבים שמשתמשות בקולר חשמלי, או במכות על האף וטון תקיף. ויש גישה חיובית שמתבססת בעיקר על חיזוקים וליטופים בסיטואציות טובות. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. לרוב, השיטה העתיקה שמשלבת כוחניות תוביל לתוצאות מהירות יותר וכלב כנוע וצייתן יותר. השיטה החיובית תוביל לכלב יותר אוהב ונינוח, הוא עדיין יקשיב לרוב אבל יכול להיות שלא יהיה בו את הפחד הזה מהבעלים, ותמיד יהיה צריך לשוב ולחזק אותו על התנהגות טובה. אני קצת רואה את זה אותו דבר מהדוגמה שלך. אפשר לייצר לנשלט מסגרת טובה, מכילה, רכה ותומכת. אפשר לבסס ככה שליטה והתמסרות ולעטוף בן אדם רק בדברים חיוביים עד שנמס לו המוח והוא לא רוצה לחשוב על לצאת מהשליטה בכלל. אבל אם משהו יתפספס שם הנשלט לא יהיה מחויב באותה צורה. בעוד אם הצד השולט יצליח לייצר גם כניעה ופחד, יבסס עליונת גם בכלים "רעים" ולא רק הקשבה מתוך משא ומתן ונתינה... הוא יצליח לנווט ולהחזיק גם זמנים בהם הנשלט לא מאמין בו ובדרכו הנעימה. או בקיצור, כשנכנסים לשליטה ולא רק לקינק, קשה לי להאמין שאפשר לבסס אותה בצורה עקבית ושיטתית אם משתמשים רק בכלי אחד. תמיד צריכה להיות דינמיות בין הרכות לבין הרוע. לפעמים הנשלט מכיל בשביל הסאדיזם של השולט, לפעמים השולט "רע" דווקא כי זה מה שהנשלט צריך. אין דרך אחת נכונה ואין נוסחה של מילים, מניעת אורגזמות או טון דיבור שישפיעו באופן כללי על נשלטים. אם רוצים להימנע לגמרי מכאב השפלה ורגשות שליליים זה לגמרי בסדר. מאמין שאפשר מאוד לצמצם פגיעות עם תקשורת נכונה. בעיניי, זה לרוב לא יתפתח לשליטה בנפש ויותר משא ומתן קינקי (שיכול להיות לא פחות נכון ומסעיר). אגיד את האמת שלא קראתי את כול תגובות בפוסט אבל ראיתי את התגובה שלך ומה שכותב הפוסט דיבר עליו חשוב לי להביא עוד משהו על כאב. בעיניי אין כללים והגדרות בבדסמ לכול אחד יש את הבדסמ שלו והדברים שהוא מתחבר אליהם/ מניעים/ מגרים/מרתיעים/מתחברים אליהם וזה עולם ענק של פרקטיקות/פטישים/קינקי וזה מה שהמהמם בו שכול אחד/זוג וכו בעיניי יכול לבחור ולקחת מהקשת זאת את הדברים שמתאימים לשולט/ת ונשלט/ת וליצור לעצמם את מכלול הבדסמ שלהם. בדיוק בגלל זה אף פעם לא הבנתי את הקטע הדבילי של פוסטים על איך בדסמ "אמיתי" נראה... לכול אחד יש את הבדסמ שלו. בעיניי חינוך זה רק סקשן אחד בתוך הקשת הרחבה של פטישים/קינקים/מאפיינים וכו שיש בבדסמ... ובעיניי גם כאב הוא סקשן בפני עצמו .. כן הוא יכול להיות חלק ממה וכלי למטרות חינוך, או למטרות הכלה בשביל ולמען השולט/ת, כמו שאמרתם לגמרי כלי. אבל הוא גם בהחלט קינק שעומד בפני עצמו ויכול גם להיות מטרה מרכזית או יחסים רק סאדו מאזו ללא מאפייני שליטה אלא טופ ובוטם שנהנים להעניק/לקבל כאב שזה גם בתוך הקשת ויש אין סוף פרקטיקות בדסמיות שכוללות או יוצרות כאב ומיליון כלים שונים לזה וכאב הוא בשביל לא מעט אנשים הוא הנאה .. ולפעמים עד צורך ממשי כולל אני. זה כותבת לכותב הפוסט אבל כאב כמו כול דבר בבדסמ הוא לא חובה ופשוט אתה יכול להרכיב לעצמך את הבדסמ שלך לפי מה שאתה ןהשותף/ה מתאים להם... ויכולה להגיד שיודעת על לא מעט נשלטות/ים שלא מתחברים לכאב... משהו שאני תמיד אומרת חשוב לזכור ששני הצדדים באים להנות ושיהיה לנו טוב ומדהים ומעיף, לא משנה באיזה דרך ומה גורם לזה! |
|
|