|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
Bluecollar(שולטת) • 3 במרץ 2026
► זאלופון כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: וגם עוד מחשבה מהאוטו. ברור שנשים פי אלף טובות באמפתיה ועדיף "לפזר" את המטען הרגשי.
אבל אתם האדם שאנחנו רוצות ואליו אנחנו חוזרות הביתה ופוגש אותנו בחיוך. ולכן, אתם האדם שאנחנו מספרות שהיה לנו יום חרא במקום להתחיל לשלוח הודעות ולהתקשר. לפעמים בא לי להכנס הביתה ושמישהו ישאל אותי מה שלומי לפעמים בא לי להכנס הביתה ושלא ירקו עליי וינסו לדקור אותי. אבל מה לעשות, זוגיות היא דבר מאתגר. וברצינות, אין צורך לקחת את זה לקיצון. גם גברים, בלתי תקשורתיים ככל שאנחנו יכולים להיות, שואלים את האישה שלהם מה שלומה כשהיא חוזרת הביתה, ולא כי הם חייבים אלא כי באמת אכפת להם. אם הגבר שלך לא מתעניין בשלומך, הבעיה איננה מגדרית אלא פרסונלית. לא חושב שלזה היתה הכוונה בשאלה הפותחת של השרשור הזה. לא התלוננתי על זה מרקם היחסים. אמרתי שזה משהו שחסר לי כרווקה. אתם האדם הזה שאנחנו מגיעות הביתה ושואל אותנו מה שלומנו ונמצא מולנו ואפשר באופן פשוט לספר לו שהיה יום חרא בעבודה. מבלי לעשות את זה בצורה אקטיבית פורצת לתוך החיים אלא כחלק מזרימה מסוימת. יותר טבעי וקל לי לספר לאדם שמולי על מה שמציק באותו רגע אז רגע לפני שאתה.תופס אותי בכל מילה לכדי סרקזם וציניןת, רגע תנסה לרדת לסוף דעתי בבקשה |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
כחש(נשלטת) • 3 במרץ 2026
מרגיש לי שנכנסו פה כמה עניינים לתוך דיון אחד, הכוונה שלי הייתה לזמן רגע של הסתכלות ורפלקציה עצמית, לא לגלוש למלחמת מינים.
יכול להיות שלא הייתי מספיק מדויקת בניסוח שלי בהתחלה, פשוט לא הרגשתי צורך לכתוב מניפסט של הסתייגויות בשביל להבהיר את הנקודה. ברור שאני לא מתכוונת להכליל וברור שיש אנשים מתישים בשני המגדרים. אף אחד פה לא מאתגר את הלגיטימיות של הצורך להרגיש שרואים אותך, זה אמור להיות הכי מובן מאליו, לכן פחות מצליחה להבין את ההתגוננות שעלתה בחלק מהתגובות. בהקשר הזה, מאוד אהבתי את ההבחנה שעשית, לונה, בין קשר בריא (שברור שקיימת בו הכלה), לבין ציפיית היתר הזו להחזקה ברמות הכי קיצוניות ולקריאת מחשבות. שם *בדיוק* נמצאת הנקודה שלי. בגלל שאני אדם שמאוד מתבונן פנימה ועושה המון חשיבה על החשיבה של עצמי, כשאני מזהה דפוסים.. מעניין אותי לחקור אותם. השאלה שלי היא לא אם הצורך לגיטימי, אלא האם הציפייה הזאת באיזשהו מקום יצאה משליטה ומנהלת אותנו? האם במקום לתקשר את עצמנו פשוט ומתוך מקום שמבין ששני המגדרים מתוכנתים אחרת, הציפייה הזו מחלישה אותנו ומוסיפה מורכבות לכל קשר שהוא? מתוך זה, מעניין אותי להבין מאיפה זה מגיע, כי זו תופעה שאני רואה שרק הולכת ומתרחבת. האם זה עניין דורי? האם זה קשור לתרבות הצריכה, ההרגל הזה שהכל צריך להיות מותאם אלינו אישית מה שגורם לנו להיות אקסטרא מרוכזים בעצמנו? אגב, אם תשימו לב, רואים את התופעה הזו אפילו כאן, בכלוב. למרות שאני לא נמצאת כאן עשורים, אני כן נמצאת מספיק זמן בשביל לראות שהיום, בכל מה שקשור ליחסי שליטה, שולט ״טוב״ נחשב (לרוב, לרוב, לא מכלילה נו) למישהו שהוא סוג של רנטגן אנושי. אחד שיודע להיות שם, לקרוא, ולהחזיק את הנפש של הנשלטת שמולו. ולכן, שוב, תוהה האם הציפייה הזאת הופכת אותנו ללא רק המין החזק אלא גם לסוג של המין המחליש. |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 3 במרץ 2026
זכיתי בגבר טוב שבטובים, באמת. אבל זוגיות זה מתיש… כל הזמן להסביר, לתווך, לגשר על הפערים שיש בין כל שני אנשים ובין גברים לנשים כנראה שיותר.
הצורך הוורבלי שלי הוא בערך כפול 1000 ולכן אני אשכרה כל היום עם חברות בוואטסאפ. מה לעשות, ממנו אני לא יכולה לקבל את ההדהוד הזה. הוא עסוק. הוא מונו ואני רב ערוצית. וברור שכשיש קונפליקט הפערים האלה מאוד מאוד מתסכלים אותי. ומול חוסר הרצון שלו לפתור בעיות בדיבור רב (רב מדי לדעתו), אני חסרת אונים וזה מוביל אותי להיות ממש מתישה. חופרת, לא מרפה, נודניקית אמיתית. אבל אני לא חושבת שהרצון לדבר יותר מתיש מהקירות שהוא מקים. גם זה וואחד דבר מתיש! לנסות לתקשר עם גבר זה כמו לחפור תעלה עם כפית. |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 3 במרץ 2026
► כחש כתב/ה: בהקשר הזה, מאוד אהבתי את ההבחנה שעשית, לונה, בין קשר בריא (שברור שקיימת בו הכלה), לבין ציפיית היתר הזו להחזקה ברמות הכי קיצוניות ולקריאת מחשבות. שם *בדיוק* נמצאת הנקודה שלי. בגלל שאני אדם שמאוד מתבונן פנימה ועושה המון חשיבה על החשיבה של עצמי, כשאני מזהה דפוסים.. מעניין אותי לחקור אותם. השאלה שלי היא לא אם הצורך לגיטימי, אלא האם הציפייה הזאת באיזשהו מקום יצאה משליטה ומנהלת אותנו? האם במקום לתקשר את עצמנו פשוט ומתוך מקום שמבין ששני המגדרים מתוכנתים אחרת, הציפייה הזו מחלישה אותנו ומוסיפה מורכבות לכל קשר שהוא? מתוך זה, מעניין אותי להבין מאיפה זה מגיע, כי זו תופעה שאני רואה שרק הולכת ומתרחבת. האם זה עניין דורי? האם זה קשור לתרבות הצריכה, ההרגל הזה שהכל צריך להיות מותאם אלינו אישית מה שגורם לנו להיות אקסטרא מרוכזים בעצמנו? אגב, אם תשימו לב, רואים את התופעה הזו אפילו כאן, בכלוב. למרות שאני לא נמצאת כאן עשורים, אני כן נמצאת מספיק זמן בשביל לראות שהיום, בכל מה שקשור ליחסי שליטה, שולט ״טוב״ נחשב (לרוב, לרוב, לא מכלילה נו) למישהו שהוא סוג של רנטגן אנושי. אחד שיודע להיות שם, לקרוא, ולהחזיק את הנפש של הנשלטת שמולו. ולכן, שוב, תוהה האם הציפייה הזאת הופכת אותנו ללא רק המין החזק אלא גם לסוג של המין המחליש. לי קל לעשות את ההבחנה הזאת בחיים שלי כי זה משהו ש, סליחה על הביטוי, "קרעתי את התחת" בשביל לשנות אצלי כי אני הייתי בגישה הזאת "טוב, אם אתה לא יודע מה עובר עלי אז אני אכעס עליך עד שתבין שמשהו לא בסדר ואז אני גם אצפה ליכולת העל טבעית שתבין במדוייק מה לא בסדר" אני הייתי האישה הזאת ואני עשיתי טעויות רבות בקטע הזה בקשרי עבר שלי ואפילו בקשר שלי עם לוקי, בהתחלה (אי שם לפני עשור) מאיפה זה הגיע אצלי? אם אני אנסה לנתח את זה זה היה בגלל הסביבה שגדלתי בה לא בהכרח הסדרות שראיתי אבל כן הסביבה החינוכית שלי "צריך לשמור דברים בבטן" "אסור לדבר על מה שקשה" "צריך שיבינו ואם לא מבינים אז תתגברי על זה" זה לא באמת איך שהחיים עובדים וזה יצר את המצב הטבעי של "אז אני אאגור בבטן ואתפוצץ" אני בחרתי לשנות את זה אצלי כי כמו שכתבת: "הציפייה הזאת באיזשהו מקום יצאה משליטה ומנהלת אותנו" ככה זה היה זה ניהל אותי בקשרים, גם בקשרים חברתיים ולא בהכרח קשרים זוגיים וזאת הסיבה ללמה אני לא חושבת שזה תלוי מגדר - פשוט חוויתי את זה מול כל מגדר וגם ראיתי את זה בכל מגדר באשר לעניין דורי, אני חושבת שהיום מדברים על הדברים יותר מאשר פעם פעם היתה ציפייה של "לא מדברים" וככה היו פותרים את זה היום, לרוב, זה לא משהו שעובד (בעיניי לפחות) ואני לא רואה את זה בתור "להיות מרוכזת בעצמי" אני גם צריכה שלוקי ידבר איתי על הדברים שמציקים לו, שמפריעים לו, שיושבים לו על הלב והוא עושה את זה ולנו זה פשוט עובד בצורה טובה ובריאה האם זה בהכרח המתכון? לא. כל זוג צריך למצוא את מה שעובד לו, במינונים הנכונים לו. באשר לשליטה, בדיוק בגלל זה אני נגד (באופן דיי נחרץ) שזאת רק האחריות של השולט.ת לקרוא את המצב במידה וכן יש מילת ביטחון אז זאת האחריות שלי, בתור נשלטת, לומר אותה כשמשהו לא בסדר ולא להסתמך על קריאה עיוורת של השולט שלי אף אחד.ת כאן הוא/היא לא (עדיין לפחות) קורא.ת מחשבות. ומה שכתבת לגבי הציפייה הזאת... היא קיימת, בעיניי גם כלפי שולטות ולא רק כלפי שולטים. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי מרץ 03, 2026 3:27 pm, סך-הכל נערך 2 פעמים |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
Curious B • 3 במרץ 2026
► זאלופון כתב/ה: קודם כל, זה אחד הטקסטים ההגונים ביותר שנכתבו באתר הזה לדורותיו 😄
התשובה שלי היא: "ברור! אבל...". ברור שנשים הן "המין המתיש", אבל בעיקר כי גברים ונשים, בהכללה, מחווטים אחרת באופן שבו מנתחים את המציאות ומתקשרים אותה. גברים הם יצורים תמציתיים. כולנו יודעים זאת בכל מה שנוגע לתקשורת: גברים לא אוהבים לדבר יותר מדי או שמדברים איתם יותר מדי. אבל זה נכון גם בנוגע לתפיסת המציאות. גברים הם מטבעם פותרי בעיות. ככה המוח שלהם מחווט, אולי בגלל שנים ארוכות מדי כציידים: לזקק מהר את המידע הרלווטי להשגת המטרה, ולפעול. עם מה שלא רלוונטי או לא מסייע לפתור בעיה, לא מתעסקים יותר מדי. נשים - שוב, בהכללה גסה - הן חיה אחרת. אנחנו יודעים שזו חיה שאוהבת לדבר ועוד יותר אוהבת שמקשיבים לה. אבל גם תפיסת המציאות שונה, מתעמקת במקום ממצה, אולי בגלל שנים ארוכות מדי כמי שמחזיקות את המבנה החברתי הבסיסי בכללותו. נשים מייחסות משמעויות להמון דברים שגברים פשוט מחליקים הצדה, ועל המשמעויות הללו נבנים תלי תלים של פרשנויות. הפרשנויות יוצרות רגשות, הרבה רגשות, וגם הרגשות הללו הם משהו שנשים מייחסות לו הרבה יותר משמעות בפני עצמו, בניגוד לגברים שלא פעם רואים ברגש רק גורם הנעה לפעולה כלשהי - דפוס שמתסכל נשים מזה דורות. יש יתרונות לשתי הגישות, כתלות בסיטואציה. אבל ברור שכשהן פוגשות זו בזו, הצרכים והנטיות של האחת לאו דווקא תואמים את אלו של האחרת. גברים "מותשים" מהצורך הנשי בדיבור ובהקשבה ומהתמקדות בדברים שעבורם הם חסרי משמעות. נשים מתוסכלות מהצורך הגברי בתמציתיות ובשקט ובחתירה למטרה, שמוביל להקשבה בלתי מספקת, לחוסר שיתוף ולגישת פתרון בעיות במקום הכלה. בעבר, גברים היו "גברים" ופחות ציפו מהם להיות קצת יותר "נשיים" באוריינטציה. אל תהיה הספוג המכיל שלי, בשביל זה יש לי חברות, אתה תלך לפרנס ולהגן כמו גבר טוב. זה עבד בשביל חלק, פחות בשביל אחרים ואחרות. היום מצופה גם מנשים להיות יותר "גבריות" וגם מגברים להיות יותר "נשיים", ובגדול זה מעולה. רק צריך לזכור שאלפי שנים של זכרון אבולוציוני לא נעלמות ברגע ולא פלא שלפעמים אנחנו מותשים או מתוסכלות. איףףףף אני חושבת שבין תמציתיות להתעמקות יש רצף, וכולנו נמצאים עליו בין אם זכרים ובין אם נקבות. אני לא חושבת שיש לזה בהכרח בסיס ביולוגי חזק כמו שיש לזה בסיס חברתי חזק, ומניפסט כזה רק מחזק אותו יותר. אני מוצאת שגבר לא וורבלי עשוי להיות הרבה יותר מתיש מאישה וורבלית מאוד, ולהיפך. זה בעיקר תלוי מי הגבר ומי האישה, ומה רמת התקשורת הכללית ותיאום הציפיות ביניהם. גם חוסר מודעות עצמית זה מתיש |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
זאלופון(שולט) • 3 במרץ 2026
► Curious B כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: קודם כל, זה אחד הטקסטים ההגונים ביותר שנכתבו באתר הזה לדורותיו 😄
התשובה שלי היא: "ברור! אבל...". ברור שנשים הן "המין המתיש", אבל בעיקר כי גברים ונשים, בהכללה, מחווטים אחרת באופן שבו מנתחים את המציאות ומתקשרים אותה. גברים הם יצורים תמציתיים. כולנו יודעים זאת בכל מה שנוגע לתקשורת: גברים לא אוהבים לדבר יותר מדי או שמדברים איתם יותר מדי. אבל זה נכון גם בנוגע לתפיסת המציאות. גברים הם מטבעם פותרי בעיות. ככה המוח שלהם מחווט, אולי בגלל שנים ארוכות מדי כציידים: לזקק מהר את המידע הרלווטי להשגת המטרה, ולפעול. עם מה שלא רלוונטי או לא מסייע לפתור בעיה, לא מתעסקים יותר מדי. נשים - שוב, בהכללה גסה - הן חיה אחרת. אנחנו יודעים שזו חיה שאוהבת לדבר ועוד יותר אוהבת שמקשיבים לה. אבל גם תפיסת המציאות שונה, מתעמקת במקום ממצה, אולי בגלל שנים ארוכות מדי כמי שמחזיקות את המבנה החברתי הבסיסי בכללותו. נשים מייחסות משמעויות להמון דברים שגברים פשוט מחליקים הצדה, ועל המשמעויות הללו נבנים תלי תלים של פרשנויות. הפרשנויות יוצרות רגשות, הרבה רגשות, וגם הרגשות הללו הם משהו שנשים מייחסות לו הרבה יותר משמעות בפני עצמו, בניגוד לגברים שלא פעם רואים ברגש רק גורם הנעה לפעולה כלשהי - דפוס שמתסכל נשים מזה דורות. יש יתרונות לשתי הגישות, כתלות בסיטואציה. אבל ברור שכשהן פוגשות זו בזו, הצרכים והנטיות של האחת לאו דווקא תואמים את אלו של האחרת. גברים "מותשים" מהצורך הנשי בדיבור ובהקשבה ומהתמקדות בדברים שעבורם הם חסרי משמעות. נשים מתוסכלות מהצורך הגברי בתמציתיות ובשקט ובחתירה למטרה, שמוביל להקשבה בלתי מספקת, לחוסר שיתוף ולגישת פתרון בעיות במקום הכלה. בעבר, גברים היו "גברים" ופחות ציפו מהם להיות קצת יותר "נשיים" באוריינטציה. אל תהיה הספוג המכיל שלי, בשביל זה יש לי חברות, אתה תלך לפרנס ולהגן כמו גבר טוב. זה עבד בשביל חלק, פחות בשביל אחרים ואחרות. היום מצופה גם מנשים להיות יותר "גבריות" וגם מגברים להיות יותר "נשיים", ובגדול זה מעולה. רק צריך לזכור שאלפי שנים של זכרון אבולוציוני לא נעלמות ברגע ולא פלא שלפעמים אנחנו מותשים או מתוסכלות. איףףףף אני חושבת שבין תמציתיות להתעמקות יש רצף, וכולנו נמצאים עליו בין אם זכרים ובין אם נקבות. אני לא חושבת שיש לזה בהכרח בסיס ביולוגי חזק כמו שיש לזה בסיס חברתי חזק, ומניפסט כזה רק מחזק אותו יותר. אני מוצאת שגבר לא וורבלי עשוי להיות הרבה יותר מתיש מאישה וורבלית מאוד, ולהיפך. זה בעיקר תלוי מי הגבר ומי האישה, ומה רמת התקשורת הכללית ותיאום הציפיות ביניהם. גם חוסר מודעות עצמית זה מתיש לא אמרתי שאין רצף. ברור שיש. לכל דבר בחיים, כמעט. לא אמרתי שיש לזה בסיס ביולוגי חזק. הצעתי הסבר אבולוציוני - שהוא בכלל חברתי במקורו. אבל מהות התגובה שלי היא תיאור מצב, לא הצעת הסברים לו. גבר לא ורבלי יכול להיות מאד מתיש עבור אישה, כשם שאישה סופר ורבלית יכולה להיות מתישה עבור גבר. זה בדיוק הפער עליו דיברתי. יש לך גם ביקורת עניינית על מה שכתבתי או רק על מה שלא כתבתי? לא הבנתי את העקיצה אודות חוסר המודעות העצמית. אם כבר בחרת משום מה לרדת לפסים אישיים, לפחות תהיי ברורה בנוגע לזה. |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 3 במרץ 2026
► זאלופון כתב/ה: ► Curious B כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: קודם כל, זה אחד הטקסטים ההגונים ביותר שנכתבו באתר הזה לדורותיו 😄
התשובה שלי היא: "ברור! אבל...". ברור שנשים הן "המין המתיש", אבל בעיקר כי גברים ונשים, בהכללה, מחווטים אחרת באופן שבו מנתחים את המציאות ומתקשרים אותה. גברים הם יצורים תמציתיים. כולנו יודעים זאת בכל מה שנוגע לתקשורת: גברים לא אוהבים לדבר יותר מדי או שמדברים איתם יותר מדי. אבל זה נכון גם בנוגע לתפיסת המציאות. גברים הם מטבעם פותרי בעיות. ככה המוח שלהם מחווט, אולי בגלל שנים ארוכות מדי כציידים: לזקק מהר את המידע הרלווטי להשגת המטרה, ולפעול. עם מה שלא רלוונטי או לא מסייע לפתור בעיה, לא מתעסקים יותר מדי. נשים - שוב, בהכללה גסה - הן חיה אחרת. אנחנו יודעים שזו חיה שאוהבת לדבר ועוד יותר אוהבת שמקשיבים לה. אבל גם תפיסת המציאות שונה, מתעמקת במקום ממצה, אולי בגלל שנים ארוכות מדי כמי שמחזיקות את המבנה החברתי הבסיסי בכללותו. נשים מייחסות משמעויות להמון דברים שגברים פשוט מחליקים הצדה, ועל המשמעויות הללו נבנים תלי תלים של פרשנויות. הפרשנויות יוצרות רגשות, הרבה רגשות, וגם הרגשות הללו הם משהו שנשים מייחסות לו הרבה יותר משמעות בפני עצמו, בניגוד לגברים שלא פעם רואים ברגש רק גורם הנעה לפעולה כלשהי - דפוס שמתסכל נשים מזה דורות. יש יתרונות לשתי הגישות, כתלות בסיטואציה. אבל ברור שכשהן פוגשות זו בזו, הצרכים והנטיות של האחת לאו דווקא תואמים את אלו של האחרת. גברים "מותשים" מהצורך הנשי בדיבור ובהקשבה ומהתמקדות בדברים שעבורם הם חסרי משמעות. נשים מתוסכלות מהצורך הגברי בתמציתיות ובשקט ובחתירה למטרה, שמוביל להקשבה בלתי מספקת, לחוסר שיתוף ולגישת פתרון בעיות במקום הכלה. בעבר, גברים היו "גברים" ופחות ציפו מהם להיות קצת יותר "נשיים" באוריינטציה. אל תהיה הספוג המכיל שלי, בשביל זה יש לי חברות, אתה תלך לפרנס ולהגן כמו גבר טוב. זה עבד בשביל חלק, פחות בשביל אחרים ואחרות. היום מצופה גם מנשים להיות יותר "גבריות" וגם מגברים להיות יותר "נשיים", ובגדול זה מעולה. רק צריך לזכור שאלפי שנים של זכרון אבולוציוני לא נעלמות ברגע ולא פלא שלפעמים אנחנו מותשים או מתוסכלות. איףףףף אני חושבת שבין תמציתיות להתעמקות יש רצף, וכולנו נמצאים עליו בין אם זכרים ובין אם נקבות. אני לא חושבת שיש לזה בהכרח בסיס ביולוגי חזק כמו שיש לזה בסיס חברתי חזק, ומניפסט כזה רק מחזק אותו יותר. אני מוצאת שגבר לא וורבלי עשוי להיות הרבה יותר מתיש מאישה וורבלית מאוד, ולהיפך. זה בעיקר תלוי מי הגבר ומי האישה, ומה רמת התקשורת הכללית ותיאום הציפיות ביניהם. גם חוסר מודעות עצמית זה מתיש לא אמרתי שאין רצף. ברור שיש. לכל דבר בחיים, כמעט. לא אמרתי שיש לזה בסיס ביולוגי חזק. הצעתי הסבר אבולוציוני - שהוא בכלל חברתי במקורו. אבל מהות התגובה שלי היא תיאור מצב, לא הצעת הסברים לו. גבר לא ורבלי יכול להיות מאד מתיש עבור אישה, כשם שאישה סופר ורבלית יכולה להיות מתישה עבור גבר. זה בדיוק הפער עליו דיברתי. יש לך גם ביקורת עניינית על מה שכתבתי או רק על מה שלא כתבתי? לא הבנתי את העקיצה אודות חוסר המודעות העצמית. אם כבר בחרת משום מה לרדת לפסים אישיים, לפחות תהיי ברורה בנוגע לזה. מודה שגם אני תפסתי בהתחלה את התגובה הראשונית שלך כתגובה שמדברת בהכרח רק על הפער הביולוגי (נו, קריאה סלקטיבית במקרה שלי) תודה על ההבהרה |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
זאלופון(שולט) • 3 במרץ 2026
► Luna Oscura כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: ► Curious B כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: קודם כל, זה אחד הטקסטים ההגונים ביותר שנכתבו באתר הזה לדורותיו 😄
התשובה שלי היא: "ברור! אבל...". ברור שנשים הן "המין המתיש", אבל בעיקר כי גברים ונשים, בהכללה, מחווטים אחרת באופן שבו מנתחים את המציאות ומתקשרים אותה. גברים הם יצורים תמציתיים. כולנו יודעים זאת בכל מה שנוגע לתקשורת: גברים לא אוהבים לדבר יותר מדי או שמדברים איתם יותר מדי. אבל זה נכון גם בנוגע לתפיסת המציאות. גברים הם מטבעם פותרי בעיות. ככה המוח שלהם מחווט, אולי בגלל שנים ארוכות מדי כציידים: לזקק מהר את המידע הרלווטי להשגת המטרה, ולפעול. עם מה שלא רלוונטי או לא מסייע לפתור בעיה, לא מתעסקים יותר מדי. נשים - שוב, בהכללה גסה - הן חיה אחרת. אנחנו יודעים שזו חיה שאוהבת לדבר ועוד יותר אוהבת שמקשיבים לה. אבל גם תפיסת המציאות שונה, מתעמקת במקום ממצה, אולי בגלל שנים ארוכות מדי כמי שמחזיקות את המבנה החברתי הבסיסי בכללותו. נשים מייחסות משמעויות להמון דברים שגברים פשוט מחליקים הצדה, ועל המשמעויות הללו נבנים תלי תלים של פרשנויות. הפרשנויות יוצרות רגשות, הרבה רגשות, וגם הרגשות הללו הם משהו שנשים מייחסות לו הרבה יותר משמעות בפני עצמו, בניגוד לגברים שלא פעם רואים ברגש רק גורם הנעה לפעולה כלשהי - דפוס שמתסכל נשים מזה דורות. יש יתרונות לשתי הגישות, כתלות בסיטואציה. אבל ברור שכשהן פוגשות זו בזו, הצרכים והנטיות של האחת לאו דווקא תואמים את אלו של האחרת. גברים "מותשים" מהצורך הנשי בדיבור ובהקשבה ומהתמקדות בדברים שעבורם הם חסרי משמעות. נשים מתוסכלות מהצורך הגברי בתמציתיות ובשקט ובחתירה למטרה, שמוביל להקשבה בלתי מספקת, לחוסר שיתוף ולגישת פתרון בעיות במקום הכלה. בעבר, גברים היו "גברים" ופחות ציפו מהם להיות קצת יותר "נשיים" באוריינטציה. אל תהיה הספוג המכיל שלי, בשביל זה יש לי חברות, אתה תלך לפרנס ולהגן כמו גבר טוב. זה עבד בשביל חלק, פחות בשביל אחרים ואחרות. היום מצופה גם מנשים להיות יותר "גבריות" וגם מגברים להיות יותר "נשיים", ובגדול זה מעולה. רק צריך לזכור שאלפי שנים של זכרון אבולוציוני לא נעלמות ברגע ולא פלא שלפעמים אנחנו מותשים או מתוסכלות. איףףףף אני חושבת שבין תמציתיות להתעמקות יש רצף, וכולנו נמצאים עליו בין אם זכרים ובין אם נקבות. אני לא חושבת שיש לזה בהכרח בסיס ביולוגי חזק כמו שיש לזה בסיס חברתי חזק, ומניפסט כזה רק מחזק אותו יותר. אני מוצאת שגבר לא וורבלי עשוי להיות הרבה יותר מתיש מאישה וורבלית מאוד, ולהיפך. זה בעיקר תלוי מי הגבר ומי האישה, ומה רמת התקשורת הכללית ותיאום הציפיות ביניהם. גם חוסר מודעות עצמית זה מתיש לא אמרתי שאין רצף. ברור שיש. לכל דבר בחיים, כמעט. לא אמרתי שיש לזה בסיס ביולוגי חזק. הצעתי הסבר אבולוציוני - שהוא בכלל חברתי במקורו. אבל מהות התגובה שלי היא תיאור מצב, לא הצעת הסברים לו. גבר לא ורבלי יכול להיות מאד מתיש עבור אישה, כשם שאישה סופר ורבלית יכולה להיות מתישה עבור גבר. זה בדיוק הפער עליו דיברתי. יש לך גם ביקורת עניינית על מה שכתבתי או רק על מה שלא כתבתי? לא הבנתי את העקיצה אודות חוסר המודעות העצמית. אם כבר בחרת משום מה לרדת לפסים אישיים, לפחות תהיי ברורה בנוגע לזה. מודה שגם אני תפסתי בהתחלה את התגובה הראשונית שלך כתגובה שמדברת בהכרח רק על הפער הביולוגי (נו, קריאה סלקטיבית במקרה שלי) תודה על ההבהרה אם אנשים שונים תפסו זאת כך, כנראה שהבעיה היא באופן הניסוח שלי. נראה לי שהשימוש במונח "מחווטים" מכוון לשם, למרות שלא התכוונתי בהכרח לחיווטים ביולוגיים, בוודאי לא לכאלה שהם מולדים. לקחתי לתשומת לבי |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
כחש(נשלטת) • 3 במרץ 2026
► פרלין כתב/ה: זכיתי בגבר טוב שבטובים, באמת. אבל זוגיות זה מתיש… כל הזמן להסביר, לתווך, לגשר על הפערים שיש בין כל שני אנשים ובין גברים לנשים כנראה שיותר.
הצורך הוורבלי שלי הוא בערך כפול 1000 ולכן אני אשכרה כל היום עם חברות בוואטסאפ. מה לעשות, ממנו אני לא יכולה לקבל את ההדהוד הזה. הוא עסוק. הוא מונו ואני רב ערוצית. וברור שכשיש קונפליקט הפערים האלה מאוד מאוד מתסכלים אותי. ומול חוסר הרצון שלו לפתור בעיות בדיבור רב (רב מדי לדעתו), אני חסרת אונים וזה מוביל אותי להיות ממש מתישה. חופרת, לא מרפה, נודניקית אמיתית. אבל אני לא חושבת שהרצון לדבר יותר מתיש מהקירות שהוא מקים. גם זה וואחד דבר מתיש! לנסות לתקשר עם גבר זה כמו לחפור תעלה עם כפית. נגעת בנקודה שאני מנסה להבין. מצד אחד , ברור שהכלה ותקשורת זה בייסיק. לש׳ שלך אכפת ממך, אז הוא שם בשבילך, נקודה. זה לא משהו שצריך להתחנן אליו, זה כן משהו לעבוד עליו כי זה סקיל שרוכשים . ומצד שני, מתי זה הופך מעבודה לגיטימית על הזוגיות למצב שבו חופרים תעלה במקום הלא נכון? מה נחשב לעבודה לגיטימית ומה נחשב למשימה בלתי אפשרית שמראש נועדה להתיש? אם ש׳ מדהים, אבל הוא מונו, אולי הציפייה שהוא יהפוך לרב ערוצי היא המקום שצריך לעבוד עליו יותר, ולא חוסר היכולת שלו? |
|
|
|
|
לפני יום •
3 במרץ 2026
לפני יום •
3 במרץ 2026
כחש(נשלטת) • 3 במרץ 2026
► Luna Oscura כתב/ה: ► כחש כתב/ה: בהקשר הזה, מאוד אהבתי את ההבחנה שעשית, לונה, בין קשר בריא (שברור שקיימת בו הכלה), לבין ציפיית היתר הזו להחזקה ברמות הכי קיצוניות ולקריאת מחשבות. שם *בדיוק* נמצאת הנקודה שלי. בגלל שאני אדם שמאוד מתבונן פנימה ועושה המון חשיבה על החשיבה של עצמי, כשאני מזהה דפוסים.. מעניין אותי לחקור אותם. השאלה שלי היא לא אם הצורך לגיטימי, אלא האם הציפייה הזאת באיזשהו מקום יצאה משליטה ומנהלת אותנו? האם במקום לתקשר את עצמנו פשוט ומתוך מקום שמבין ששני המגדרים מתוכנתים אחרת, הציפייה הזו מחלישה אותנו ומוסיפה מורכבות לכל קשר שהוא? מתוך זה, מעניין אותי להבין מאיפה זה מגיע, כי זו תופעה שאני רואה שרק הולכת ומתרחבת. האם זה עניין דורי? האם זה קשור לתרבות הצריכה, ההרגל הזה שהכל צריך להיות מותאם אלינו אישית מה שגורם לנו להיות אקסטרא מרוכזים בעצמנו? אגב, אם תשימו לב, רואים את התופעה הזו אפילו כאן, בכלוב. למרות שאני לא נמצאת כאן עשורים, אני כן נמצאת מספיק זמן בשביל לראות שהיום, בכל מה שקשור ליחסי שליטה, שולט ״טוב״ נחשב (לרוב, לרוב, לא מכלילה נו) למישהו שהוא סוג של רנטגן אנושי. אחד שיודע להיות שם, לקרוא, ולהחזיק את הנפש של הנשלטת שמולו. ולכן, שוב, תוהה האם הציפייה הזאת הופכת אותנו ללא רק המין החזק אלא גם לסוג של המין המחליש. לי קל לעשות את ההבחנה הזאת בחיים שלי כי זה משהו ש, סליחה על הביטוי, "קרעתי את התחת" בשביל לשנות אצלי כי אני הייתי בגישה הזאת "טוב, אם אתה לא יודע מה עובר עלי אז אני אכעס עליך עד שתבין שמשהו לא בסדר ואז אני גם אצפה ליכולת העל טבעית שתבין במדוייק מה לא בסדר" אני הייתי האישה הזאת ואני עשיתי טעויות רבות בקטע הזה בקשרי עבר שלי ואפילו בקשר שלי עם לוקי, בהתחלה (אי שם לפני עשור) מאיפה זה הגיע אצלי? אם אני אנסה לנתח את זה זה היה בגלל הסביבה שגדלתי בה לא בהכרח הסדרות שראיתי אבל כן הסביבה החינוכית שלי "צריך לשמור דברים בבטן" "אסור לדבר על מה שקשה" "צריך שיבינו ואם לא מבינים אז תתגברי על זה" זה לא באמת איך שהחיים עובדים וזה יצר את המצב הטבעי של "אז אני אאגור בבטן ואתפוצץ" אני בחרתי לשנות את זה אצלי כי כמו שכתבת: "הציפייה הזאת באיזשהו מקום יצאה משליטה ומנהלת אותנו" ככה זה היה זה ניהל אותי בקשרים, גם בקשרים חברתיים ולא בהכרח קשרים זוגיים וזאת הסיבה ללמה אני לא חושבת שזה תלוי מגדר - פשוט חוויתי את זה מול כל מגדר וגם ראיתי את זה בכל מגדר באשר לעניין דורי, אני חושבת שהיום מדברים על הדברים יותר מאשר פעם פעם היתה ציפייה של "לא מדברים" וככה היו פותרים את זה היום, לרוב, זה לא משהו שעובד (בעיניי לפחות) ואני לא רואה את זה בתור "להיות מרוכזת בעצמי" אני גם צריכה שלוקי ידבר איתי על הדברים שמציקים לו, שמפריעים לו, שיושבים לו על הלב והוא עושה את זה ולנו זה פשוט עובד בצורה טובה ובריאה האם זה בהכרח המתכון? לא. כל זוג צריך למצוא את מה שעובד לו, במינונים הנכונים לו. באשר לשליטה, בדיוק בגלל זה אני נגד (באופן דיי נחרץ) שזאת רק האחריות של השולט.ת לקרוא את המצב במידה וכן יש מילת ביטחון אז זאת האחריות שלי, בתור נשלטת, לומר אותה כשמשהו לא בסדר ולא להסתמך על קריאה עיוורת של השולט שלי אף אחד.ת כאן הוא/היא לא (עדיין לפחות) קורא.ת מחשבות. ומה שכתבת לגבי הציפייה הזאת... היא קיימת, בעיניי גם כלפי שולטות ולא רק כלפי שולטים. בחיי, אבל בחיי שאני הולכת לקרוא את התגובה הזאת כמה פעמים, איזה התבוננות ותובנות יפות. אני אחשוב על זה עוד לפני שאעבד לתובנות משלי (: |
|
|