סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

דתיים/ות וחרדיים/ות לכתבה בעיתון?

ve-ra ve-ra
לפני יומיים • 13 במאי 2026
ve-ra • 13 במאי 2026
זה טקסט יפה וזה בדיוק המקום לטקסטים כאלה
ve-ra ve-ra
ve-ra • 13 במאי 2026
נמצא בהסתורה כתב/ה:
היי
אני אישית ממש אשמח ואתעניין לקרוא כזאת כתבה וללמוד עוד על כל העולם הזה,
עם זאת אני חושב שזה צריך להיות משהו שפחות נגיש לציבור הרחב כי בסופו של דבר זה משהו שאני עצמי וגם אחרים יפחדו להיכנס אליו,
אם היה כזה דבר באתר שנותן אפשרות להבין יותר וללמוד יותר ולהשכיל יותר זה היה יכול להיות מדהים,
בכל מקרה תודה רבה על היוזמה גם אם היא לא יהודה על כולם...

פה, בכלוב, זה המקום הטוב ביותר למי שרוצה ללמוד, לשמוע ולהשמיע בנוגע ל BDSM
נמצא בהסתורה​(מתחלף)
שומר הכלוב כתב/ה:
חסידי ביום ונשלט מאזוכיסט עד העצם בלילה אבל אין לי את האומץ להיחשף.

טקטס שכתבתי שאולי יעניין:

אני גדלתי כחרדי וחסידי, וזו הזהות הכי עמוקה שלי. מגיל קטן חונכתי לבטל את ה"אני" שלי מול אלוהים, להיות כלי שמתואם רק לרצון שלו. עוצבתי סביב ציר מרכזי אחד: עבודת השם. חונכתי לבנות בתוכי משכן לאלוהים, להתקשר אליו ב"ביטול" מוחלט ולקיים את מצוותיו כצורך קיומי ותכלית הבריאה. המושגים של שכר ועונש, יראה ואהבה, היו התוכנה הבסיסית של הנפש שלי.

אבל בחיים הליברליים שלי היום נוצר קונפליקט קיומי – לא אשמה, אלא כאב וגעגוע לקשר חי איתו שנחלש. בתוך הוואקום הזה, אני זקוק לשייכות המוחלטת ולסמכות העליונה.

כאן נכנסת השולטת. היא מקבלת ממני את היכולת שלי להתמסר באופן טוטאלי, צורך שנשאר בי גם כשהקשר עם אלוהים השתנה. הקשר הזה מגיע לשיאו ברגע של עונש; זה לא סתם כאב פיזי, אלא שחזור מטלטל של המערכת שעליה גדלתי – דרך מוחשית להרגיש שוב את הדיוק והגבול. כשהיא מענישה, זה רגע מטלטל שנוגע במקום הכי עמוק בתוכי. העונש שלה הופך למשהו "אלוהי", דרך מוחשית להרגיש שוב את הדיוק, את הגבול ואת הקשר הישיר עם סמכות עליונה.

אבל יש כאן רובד עמוק יותר: היא מבינה בדיוק את המקום שלה כאלוהים שלי. היא מבינה שהיא נכנסה לתוך הוואקום הזה, והיא לא עוצרת שם. לאט לאט, בצעדים בטוחים, היא דוחקת אותו הצידה. היא מצמצמת את הנוכחות שלו בתוכי כדי להפוך לאלילה היחידה, כדי שאהיה שייך רק לה.

כשהיא דורכת על מה שקדוש לי, היא למעשה בונה לעצמה כס מלכות חדש בתוך הנשמה שלי. היד שלי, שיוצאת מתוך הטלית הקרועה ומתרפקת על המגף שלה, מבטאת את ה"ביטול" המוחלט שלי מולה. היא מעניקה לי את הקבלה והאהבה הנוכחת שאני כל כך צריך, ובדיוק בנקודה הזו היא מחליפה את השמיים. היא הופכת להיות הכתובת היחידה לרעב שלי, האלוהים המוחשי שסוף סוף מקבל אותי בלי תנאים מעבר להיות פשוט רק משכן עבורה.

וואו חייב לומר שזה די מדהים לקרוא,
לא יודע אם אני מסוגל להסתכל על דברים בצורה כזאת,
אבל עצם זה שהצלחת למצוא מקום בין העולמות זה כבר מעודד.
נמצא בהסתורה​(מתחלף)
ve-ra כתב/ה:
נמצא בהסתורה כתב/ה:
היי
אני אישית ממש אשמח ואתעניין לקרוא כזאת כתבה וללמוד עוד על כל העולם הזה,
עם זאת אני חושב שזה צריך להיות משהו שפחות נגיש לציבור הרחב כי בסופו של דבר זה משהו שאני עצמי וגם אחרים יפחדו להיכנס אליו,
אם היה כזה דבר באתר שנותן אפשרות להבין יותר וללמוד יותר ולהשכיל יותר זה היה יכול להיות מדהים,
בכל מקרה תודה רבה על היוזמה גם אם היא לא יהודה על כולם...

פה, בכלוב, זה המקום הטוב ביותר למי שרוצה ללמוד, לשמוע ולהשמיע בנוגע ל BDSM

בפועל? בסופו של דבר, אני לא מרגיש שאני יודע איפה למצוא פה את הידע ואת התוכן בשבילי כחרדי,
לפחות לא מספיק כדי באמת להצליח להיכנס לתוך העולם המטורף וגם מדהים הזה,
וכתבה כזאת לעניות דעתי, (שתתפרסם פה אדרבה) תתן לי אולי פוש להגיע למקומות שלא חשבתי עד היום שאוכל להגיע אליהם.
תחת כנפיך תחת כנפיך
תחת כנפיך • 13 במאי 2026
העיקר שיש לנו מרכז למניות אלטרנטיבית.
אז אם מישהו במצוקה.
תפנו אל הראש.

זה ממש מצוין שיש אדם אחראי. מסור מיומן משכיל ועוד ועוד
ve-ra ve-ra
ve-ra • 13 במאי 2026
אתר הכלוב קיים מעל לעשרים שנה. יש כאן כמות חומרים שלא מביישת תואר ראשון שני ותזה. אני בספק אם עיתונאי סוג ג׳ ושני נשלטים באיזה קשקוש של חמש דקות יצליחו לתת לך מה שהאתר לא נותן לך לדעתך

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי מאי 13, 2026 3:46 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
תחת כנפיך תחת כנפיך
תחת כנפיך • 13 במאי 2026
לדעתי כשיש תחרות הדברים עובדים יותר יעיל.

ולכן צריך להקים את 'המרכז למיניות אלטרנטיבית המקורי'

הבעיה שזה דורש איזה מיליארד שקל.
אבל בוזי ידאג לזה.

אבל לא בטוח שלרב דוב לנדאו יש אמון בו.
נראה לי היא ממש מאוכזב מהשולט האחרון שלו

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי מאי 13, 2026 3:49 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
נמצא בהסתורה​(מתחלף)
ve-ra כתב/ה:
אתר הכלוב קיים מעל לעשרים שנה. יש כאן כמות חומרים שלא מביישת תואר ראשון שני ותזה. אני בספק אם עיתונאי סוג ג׳ ושני נשלטים באיזה קשקוש של חמש דקות יצליחו לתת לך מה שהאתר לא נותן לך לדעתך

בפועל אין באמת הסבר של איך לגשת לחומרים הנכונים ואיך ללמוד ולהבין יותר,
יכול להיום שזה קיים פה לי אישית אין שום הדרכה של איך להגיע,
לא נתקלתי עדיין בבלוג/כתבה שמסביר איך להצליח למצוא את האיזון בין הדת לעולם הבדסמ ולכן אשמח לראות דבר כזה זה הכל.
ve-ra ve-ra
ve-ra • 13 במאי 2026
תפרסם באחד הפורומים את השאלות שלך ותקבל עשרות תגובות. לדעתי רק לאחרונה היו כמה פרסומים בנושא.
נמצא בהסתורה​(מתחלף)
אבדוק מה היה בעבר,
אישית אני לא באמת יודע מה לשאול כי לא יודע מאיפה מתחילים אז אולי בעוד קצת זמן,
תודה בכל מקרה