סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הציות לחוק

זאלופון​(שולט)
לפני 18 שנים • 13 בינו׳ 2006
זאלופון​(שולט) • 13 בינו׳ 2006
בנוסף למה ש Tame אמר, עד כמה שאני זוכר התיאוריה לפיה יש מסלול לינארי מסמים קלים לסמים קשים נחקרה ולא נמצא לה אישוש. לצערי אין לי כרגע הפניות למחקרים הרלוונטיים. אולי כשיהיה לי זמן אחפש.

אגב, את המשפט החכם ההוא דווקא יצא לי לשמוע מספר פעמים בעבר, מה שלא סותר את העובדה שהמצאת אותו בעצמך. גם לי קורה הרבה שאני חושב בעצמי על דברים חכמים ומאוחר יותר מגלה שאנשים חכמים אחרים חשבו על זה לפניי icon_smile.gif
מה שחשוב הוא שכמה שיותר אנשים ישמעו אותו ויפנימו אותו. הפץ את הבשורה!

ובנימה אחרת, אני מצטרף ל Tame בהבעת הצער על אובדנך. הייה חזק.
aka BODYGUARD
aka BODYGUARD • 13 בינו׳ 2006
תודה.
real-one​(נשלט)
real-one​(נשלט) • 13 בינו׳ 2006
ציטוט: אפילו אכילה של מזונות מסויימים פוגעת פיזית (באמריקה השמנת יתר הולכת בקרוב להיות גורם התמותה מספר 1. אנחנו לא רחוק מאחוריהם, גם הבריטים לא).
כאן שוב אנחנו מגיעים לנושא המקורי של חוק שנועד "להציל אותך מעצמך" חוק שמתערב לך בחופש ובעצם מוציא את הגוף שלך מחוץ לידיים שלך ולהחלטות שלך.

חוק שנועד להציל אותך מעצמך ?
מתערב לך בחופש ?
אכן כן.
ביחוד כשהחופש שלך מנוצל בצורה שפוגעת באחרים.

איך ?

השמנת היתר במקרההזה פוגעת בכל החברה מבחינה כספית לכל הפחות.
עלויות הטיפול בסופו שך דבר מגיעות לאזרח הקטון = אתה ואני.

גם במדינה כמו בארה"ב שבה הביטוח הרפואי הינו פרטי, תעריפי הביוח נגזרים מההוצאות של חברות הביטוח.
בארץ - בוודאי שיש השפעה אם לא על מחיר הביטוח הרפואי אז על סל התרופות שיקבע אם מישה יחיה או ימות.

אז בהחלט יש מקום להתערבות מסויימת.

לא בכל מקרה, לא בכל מקום, לא בכל מצב.

אבל לא יכולים לבוא ולטעון עופו לי מהעיניים, זה הגוף שלי ואני עושה מה שבא לי מתי שבא איך שבא לי, ואני לא פוגע כרגע באף אחד.
כי יש גם פגיעה עתידית שצריך לחשוב עליה.
Aragorn​(שולט)

Re: אראגורן - קצת על ההבדלל בין בדסמ לשליטה בבי"ס

Aragorn​(שולט) • 13 בינו׳ 2006
Dan_Kap כתב/ה:
העברה מודעת של שליטה בהקשר אירוטי, המתרחשת באופן בטוח, שפוי ובהסכמה הדדית

ממה שזכור לי על שפוטים בבית ספר, לא זכורים לי לא הסכמה הדדית, לא שפיות, לא בטיחות ובטח לא הקשר אירוטי.

זה לא מדויק
כנראה שבאמת עבר הרבה זמן במקרה שלך icon_cool.gif

השפוטים/"שומרי ראש" הרבה פעמים בחרו להיות כאלו בשביל לקבל תשומת לב וחברה.
אני לא מדבר על פה על מקרים (שגם הם קיימים) שבהם מתעללים באחד הילדים, כופים על ילדה מסוימת לתת טובות הנאה מיניות (למשל באמצעות לחץ חברתי.)
אני מדבר רק על המקרים שבו ילד אחד מוכן מרצונו החופשי לקבל הוראות ולפעמים גם לספוג השפלות ואלימות קלה תמורת מקובלות חברתית.
זה קורה ולפעמים גם בהקשר ארוטי (הדוגמא הכי ברורה היא כשבחור בוחר להיות שפוט של בחורה.)

בדיוק כמו בבדסמ, גם כאן, הוא למעשה קובע את גבולות הציות שלו
(אם כי ברור שאשפר ללחוץ עליו שירחיב אותם.)

מה שכנון הוא שבגילאים האילו נטינו להיות יותר אכזריים ופחות מודעים להשלכות מעשנו מאשר היום.

Dan_Kap כתב/ה:
[b]
או שאתה מאלו שגם אצל פקיד השומה חשים דחפים אירוטיים עזים?

גרררררררררררר
פקיד השומה. icon_cool.gif

Tame כתב/ה:
או קיי, דבר ראשון בעניין הלובסטר וההתעללות בו.
מה זה פאקינג משנה אם הוא חרק או לא חרק??
האם בחרקים מותר להתעלל?
להגיד שבחיות אסור אבל בחרקים מותר זה לא הרבה יותר טוב מלהגיד שבבני אדם אסור אבל בחיות מותר. איך אפשר להיות רגיש לסבל של יצור אחד אבל להתיר בכזו קלות סבל של אחר??
ודי, אל תתארו לי מה קורה ללובסטר כי זה ממש עושה לי רע.

ברור שזה לא משנה.
הצרפתים סתם רצו תרוץ
וזה התרוץ הכי טוב שהם הצליחו לגרד.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שישי ינו' 13, 2006 5:46 pm, סך-הכל נערך 2 פעמים
Tame
Tame • 13 בינו׳ 2006
אז אתה טוען בעצם שעיקרון של "מדינת רווחה" בעצם מצדיק התערבות בחופש הפרט כדי למנוע פגיעה בקופה הציבורית?
על אותו עיקרון אתה יכול לאסור על אנשים לצאת החוצה בחורף עם פחות מ3 שכבות בגדים כי אם הם יהיו חולים זה יעיק על הקופה
גם ספורט צריך לאסור כי פציעות ממש נפוצות בספורט והרי למה שאני כאזרח אשלם על כל ספורטאי שנפצע, הוא לא חייב לעשות את זה!
גם שימוש סללולארי כמובן זה לא בסדר כי סרטן עולה המון כסף לטיפולים כימותרפיים...

בכל מקרה אני מניח שהצלחתי להעביר לך את האבסורד icon_smile.gif
Aragorn​(שולט)

Re: לובסטר.

Aragorn​(שולט) • 13 בינו׳ 2006
ela כתב/ה:

אל תסטו מנושא החוק, נראה לי יותר חשוב באתר הזה.
לפי דעתי עולם הבדס"מ נותן פתח להוצאת תיסכול של אנשים מסוימים על חשבון חולשתם/תמימותם של האחרים (במקרים הפחות סימפטיים).
אם התופעה לא היתה כ"כ מחתרתית (עדיין עניין פחות מקובל בחברה למרות העליה במודעות בימים אלה), אולי היו מנסחים חוקים שמתיחסים לגיל הנשלט, מצבו וכשירותו של השולט. אבל זה כנראה לעולם לא יקרה.

אני מקווה שאת לא כל כך תמימה בשביל לחשוב שיצא מהדיון הזה משהו יותר מאשר זיוני שכל
(טוב נו, לפחות את מספיק ראלית בשביל להבין שאף אחד בכנסת לא יתיחס אלינו ברצינות.)
Tame
Tame • 13 בינו׳ 2006
רק להבהרה - ההודעה הקודמת שלי הייתה מיועדת ל-Real one icon_smile.gif
ela
ela
ela • 13 בינו׳ 2006
אראגורן כתב:

ציטוט: השפוטים/"שומרי ראש" הרבה פעמים בחרו להיות כאלו בשביל לקבל תשומת לב וחברה.
אני לא מדבר על פה על מקרים (שגם הם קיימים) שבהם מתעללים באחד הילדים, כופים על ילדה מסוימת לתת טובות הנאה מיניות (למשל באמצעות לחץ חברתי.)
אני מדבר רק על המקרים שבו ילד אחד מוכן מרצונו החופשי לקבל הוראות ולפעמים גם לספוג השפלות ואלימות קלה תמורת מקובלות חברתית.

וזה נראה לך מקביל לבדסמ? האם אתה טוען שהנשלטים פה נכנסו לעניין כדי לקבל תשומת לב וחום שאינם יכולים לקבל בדרך אחרת? כלומר בלית ברירה? נראה לך באמת???
ואני חשבתי שהנשלטים מפיקים מכך הנאה...
כבר סוכם ונאמר שהמקרים האלה של כניסה לעולם הבדס"מ רק על מנת לקבל קצת חום וקירבה שלא מושגים בדרך אחרת אלה המקרים הפחות רצויים ולפי דעתי שולט שמשתף עם זה פעולה ומנצל נואשות כזאת של נשלט הוא בזוי ואותו צריך להוקיע.

ציטוט: בדיוק כמו בבדסמ, גם כאן, הוא למעשה קובע את גבולות הציות שלו
(אם כי ברור שאשפר ללחוץ עליו שירחיב אותם.)

בוא נודה שהוא היה מעדיף לא לספוג שום השפלה ואלימות בכלל והוא אינו מפיק מהדבר עצמו הנאה, אלא שזה מחיר שהוא משלם כדי להשיג משהו אחר.
מה לזה ובדס"מ?
real-one​(נשלט)

TAME

real-one​(נשלט) • 13 בינו׳ 2006
מה שאני אומר זה לא התערבות מוחלטת למען הקופה הציבורית, אבל גם לא הקיצוניות השניה של פריקת עול מוחלטת של הפרט ללא התערבות המדינה.

תמיד יש למצוא את האיזון, את המקום של שביל הזהב.

ברור ששביל הזהב שלך שונה משלי, ולכן במדינה דמוקרטית, שהיא גם מדינת רווחה, האיזון מתבצע ע"י החוק, בפרשנות של בתי המשפט.

אם היית קורא כמה פסקי דין של העליון, ביחוד שמקרים בעייתים, היית רואה שאחד הדברים החשובים ששמים עליהם דגש הוא חרויות הפרט תוך איזון מול דרישות החוק היבש וטובת הכלל.

אני לא מצדיק התעברות מוחלטת , אבל גם לא מצדיק חירות מוחלטת.
Tame
Tame • 13 בינו׳ 2006
על מה אתה מדבר?
איזה שביל זהב ואייזה איזון?
ממתי המדינה נכנסת לך לצלחת?
ממתי המדינה נכנסת לך לקופסאת הסיגריות?
ממתי המדינה נכנסת לך לשיחה הסלולארית?
אפילו לבקבוק הוויסקי שלך המדינה לא נכנסת..

הדבר היחיד שהמדינה נכנסת אליו זה שימוש שלך בחומרים שמסיבה כלשהי החליטה שזה אסור...
רוצה להסביר לי היכן מתקיים האיזון שאתה מדבר עליו בין פעילויות שמסכנות את בריאותנו לבין הקופה הציבורית?