סקיפר |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
Re: סקיפר
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
סקיפר • 14 באוק׳ 2006
דוקטרינה כתב/ה: מסכים עם המשפט שאמרת על זה שקיימת אפשרות שנשים שתוך כדי אמרו בסדר ומייד לאחר סיום הקשר, מייד לשם נקמה - התלוננו במשטרה על אונס או על ברוטאליות. חודשים ולעיתים אפילו שנים לאחר המקרה - מגיעה התלונה.
אומר כאן את דעתי - אם משהו נתן לי אגרוף בפרצוף או בעיטה לבטן - התלונה למשטרה תגיע ממני מייד. בתוך דקות. האם המשטרה תתייחס באותה צורה לתלונה שלי על תקיפה שהותקפתי לפני חמש שנים על ידי ביריון שכונתי כמו לתלונה שהוגשה חמש דקות לאחר התקיפה? דוק. דוקטרינה, ההחלטות האלה של המשטרה הן מדיניות שנקבעת מלמעלה. במקרי אלימות שאינם של אלימות מינית לא יתיחסו לתלונה אבל כשיש לאלימות קשר למין נשים יכולות להתלונן שנים אחרי המקרים. אני יכול לומר לך מה סיפרה לי ידידה שלי שמצויה בנושא הזה. לפי דבריה ההחלטות תלויות במחקרים פסיכולוגיים שנערכו בעולם. לפי המחקרים האלה חלק גדול מהנשים לא יכלו להתלונן אחרי הארוע ולכן פסיכולוגים בעולם טענו שהן לא משקרות וצריך לקבל את עדותן שנים אחרי הארועים. כל עוד בארה"ב יקבלו תלונות של נשים שנים אחרי הארועים לדעת אותה ידידה יהיה מצב דומה בישראל. כשאני מתכנן סשן או פועל בדרך אינסטינקטיבית אני זוכר שבראיה לאחור הסיטואציה יכולה להראות אלימה ויש דברים שאני קובע כגבול לעצמי גם אם הסאבית רוצה. |
|
דוקטרינה(שולט) |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
סקיפר
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
דוקטרינה(שולט) • 14 באוק׳ 2006
מסכים איתך מאוד.
דוק. |
|
בל{SK} |
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
בל{SK} • 16 באוק׳ 2006
....
|
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
על ההבדל בין בדסמ לאלימות
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 16 באוק׳ 2006
פסיכולוג בספת עור כתב/ה: רשימת ההגדרות שלך נשמעת סובייקטיבית, אך מעניינת.
מי קובע מה היא אלימות ומה לא? ומה לגבי ספורט אלים? אני מניח שאיגרוף זה לא ממש הבעת יחסי אהבה הומוסקסואליים... קשה לומר שהמטרה שם אינה לפגוע כשכוונת כל יריב היא לגרום לזעזוע מוח שיוביל לאיבוד הכרה, מכה בסרעפת שתשתק זמנית את מערכת העצבים המרכזית, או לגרום לדימום מספיק חמור. בדסמ מיועד להנאה של השותפים בו. אלימות היא פריקת הצרכים של אדם אחד על אדם אחר, ללא התחשבות בו/ה. |
|
המלט |
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
Re: על ההבדל בין בדסמ לאלימות
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
המלט • 16 באוק׳ 2006
Dan_Kap כתב/ה: פסיכולוג בספת עור כתב/ה: רשימת ההגדרות שלך נשמעת סובייקטיבית, אך מעניינת.
מי קובע מה היא אלימות ומה לא? ומה לגבי ספורט אלים? אני מניח שאיגרוף זה לא ממש הבעת יחסי אהבה הומוסקסואליים... קשה לומר שהמטרה שם אינה לפגוע כשכוונת כל יריב היא לגרום לזעזוע מוח שיוביל לאיבוד הכרה, מכה בסרעפת שתשתק זמנית את מערכת העצבים המרכזית, או לגרום לדימום מספיק חמור. בדסמ מיועד להנאה של השותפים בו. אלימות היא פריקת הצרכים של אדם אחד על אדם אחר, ללא התחשבות בו/ה. דן-קאפ -- ההגדרה הזו שלך לאלימות היא צרה מאד. הנה הגדרה ממילון Webster: violent ;acting with, or characterized by, physical force or strength (forcible, esp unlawfully so, produced by force (eg a deat, end ;moved by strong feeling (passionate, intense (eg of pain, a contrast 'פריקת צרכים' אינו מופיע בהגדרה כאן. זהו אולי חלק מגוף הידע האנושי, מהנסיון הנרכש, שאתה מסוגל להגיד היום כי יש באלימות משום 'פריקת צרכים'. אבל בהגדרה המילונית אין שום דבר על כך. אין ספק כי המרכיב העיקרי באלימות הינו כח. ההגדרה מציינת הן כח פיזי, שלפעמים* הינו בלתי חוקי, והן פעולה הנובעת מ'כח רגשי', ז"א, רגשות עזים. ההגדרה גם מציינת תשוקה ועוצמה של תשוקה ורגשות. אין ספק כי גם בדסמ, מאופיין על ידי כח פיזי, רגשות עזים, ותשוקות בעוצמה רבה, שאם משווים אותם אחד לאחד מול המושגים בהגדרה, מקבלים התאמה מסוימת. נכון שיש גם לבדסמ אפיונים אחרים, ואין המהות מרוכזת במושגים הקשורים לאלימות בלבד -- אבל עדיין, יש חפיפה לא מעטה. מסקנה הגיונית היא, כי קיימת חפיפה מסוימת בין אלימות לבדסמ. אז למה כל כך קשה לקבל את זה? התשובה לכך מצויה בפרשנות החברתית לאלימות. לכתחילה, אלימות הינה ביטוי של יצרים טבעיים של האדם. עוד הרבה לפני שנוצרו חוקים ומערכות אכיפה לחוקים אלה, היתה קיימת אלימות טבעית באדם, ופרויד כבר עמד על כך. בכל אדם מצויה אלימות. אלא שהאנושות השתכללה, והבינה שכדי לחיות ביחד צריך לרסן את הדחפים האלימים הטבעיים שיש באדם, וכך הפכה האלימות למושג שלילי, מוקצה מחמת מיאוס על ידי החברה, במטרה להגן על השלמות הגופנית והנפשית של הקהילה והיחיד. כדי לנתח בכנות את מידת האלימות שקיימת בבדסמ, צריכים להשתחרר לצורך הדיון מהעול החברתי רב השנים הזה, שגורם לנו להתייחס לאלימות בשלילה, ולהסתכל על הדברים על פניהם. ולדעתי, אם עושים את זה, אז מגלים שיש מידה של אלימות בבדסמ מצד אחד, אבל אין בכך שום רע מצד שני. *באשר לענין החוקי - אלימות יכולה להיות חוקית לחלוטין -- למשל - פיזור הפגנה על ידי המשטרה. |
|
פסיכו לוג(שולט) |
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
פסיכו לוג(שולט) • 16 באוק׳ 2006
וואו נעדרתי יומיים שלושה והשתוללתם כאן. קראתי את כל הדיון והוא היה מרתק. נדמה לי שהמסקנה היא שזה אכן ענין של תפיסה או הגדרה? אני אקח מכאן כמה משפטי יסוד ששמחתי ללמוד ואכתוב אותם.
|
|
עינבר |
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
הגדרות
לפני 18 שנים •
16 באוק׳ 2006
עינבר • 16 באוק׳ 2006
מיוחדת. כתב/ה: אלימות מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית אלימות היא שימוש בכוח, בין אם פיזי או אחר, כנגד הזולת במטרה לפגוע בגופו, בכבודו, ברכושו, בנפשו או בתרבותו. {בלי קשר להסכמה או לא} הלגיטימיות החברתית של אלימות תלויה בהקשר בה מתבצעת האלימות. בעוד שברוב המקרים, השימוש באלימות נתפס כשלילי וכעבירה על הנורמות החברתיות ולרוב גם על החוק, הרי שבמקרים מסוימים נתפסת האלימות כלגיטימית, בעיקר כאשר מדובר בהגנה עצמית או במי שהוסמך לכך על ידי המדינה {וכן- גם בבדס"מ}. אם אני אקבל את ההגדרה שלך , אז BDSM נבדל מאלימות. 1. אלימות היא כנגד מישהו וBDSM הוא למען 2 אנשים. 2. באלימות יש מטרה לפגוע בגוף, בכבוד, ברכוש, בנפש או תרבות של הזולת ו BDSM הוא במטרה לענג את הגוף והנפש, ונעשה מתוך כבוד לזולת. ההגדרה של ההבדל , היא חשובה בעניניי. עיקר הבלבול מתחיל כאשר מישהו פוגע ברכוש, בכבוד ו/או בנפש של הזולת, כאשר המטרות היו הנאה משותפת. כאן לדעתי מתחיל הצורך בחידוד ההגדרה. |
|