IvoryDom |
לפני 16 שנים •
6 בדצמ׳ 2007
Re: על שליטה ושתלטנות
לפני 16 שנים •
6 בדצמ׳ 2007
IvoryDom • 6 בדצמ׳ 2007
SIVAN כתב/ה: IvoryDom כתב/ה: לעיתים נראה לי כי יש התבלבלות בין שליטה לשתלטנות
אנשים נוטים ליחס לתכונה שתלטנית דורסנית מגמדת תכונה שליטה. בעיני שליטה ושתלטנות הן תכונות מנוגדות, שליטה בנטיית השתלטנות שלך היא הכרח בסיסי לשליטה בקשר ובמצב, שתלטנות היא מחלה ממהרת של אי שליטה בעצמך. שתלטנות מגמדת ולא נותנת לסאבית מקום לצמוח (בעיני זה שווה ל- אגרסיביות) שליטה נותנת לה מרווח מחייה לגדול ולפרוח.(בעיני זאת אסרטיביות) האם אתם מפרידים בין שליטה לשתלטנות ? האם אתה שתלטנית באופי ? האם את רוצה שהאדון יהיה שתלטן בכל תחומי החיים ? איפה הגבול ? מהי אסרטיביות: היכולת של אדם להביע את דעתו ולהשיג את מטרותיו,בלי לפגוע באחרים. אדם אסרטיבי מרגיש מרוצה מעצמו, יודע לבטא את עצמו מבחינה רגשית חברתית ואינו פוחד להביע רגשות ודיעות. אדם אסרטיבי בוחר ומנהל את חייו. לעומתו, אדם אגרסיבי, מדכא ומנצל את האחרים. משיג את מטרותיו על חשבון הזולת ואינו מתחשב באחרים. אדם כזה לרוב תוקפני, משפיל מתפרץ ואינו מתחשב בגבולות של האחרים. השאלה עם מי את/ה רוצה להיות? (לקוח ממאמר על ההבדל בין אסרטיביות לאגרסיביות) אני מקבל את האנאלוגיה כי שתלטנות היא שקולה לאגרסיביות ואילו שליטה שקולה לאסרטיביות אנאלוגיה יפה. |
|
IvoryDom |
לפני 16 שנים •
6 בדצמ׳ 2007
Re: WAKI WAKI
לפני 16 שנים •
6 בדצמ׳ 2007
IvoryDom • 6 בדצמ׳ 2007
הוא כתב/ה: אני תוהה אם אנו באתר בדסמ או AAA או שמא סדנת נמוסים והליכות של חנה בבלי.
אני יודע שאני נהנה להשתלט לקחת בכח להשתמש לקחת להשפיל להכאיב (זה לא סותר גם להיטיב). אני גם הכרתי איזה שתיים שלש פרטנריות שנהנות להעניק לי את ההנאה הזו סוטים אנשים כאן אייב חבר יקר איך הדברים עובדים בפועל, אם אתה מבקש ממנה לבצע משהו שאינו לרוחה זו שטלתנות ואם זה כן לרוחה זו שליטה? התעוררתי התעוררתי אם אתה מבקש היא מצייתת אין קשר לעניין שתלטנות ושליטה שתלטנות היא תכונה שמונעת מחוסר שליטה שלך בעצמך שליטה היא התענוג שלך. דר"א נימוסים והליכות זאת לא מילה גסה. |
|
צ'יטה(שולט) |
לפני 16 שנים •
6 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
6 בדצמ׳ 2007
צ'יטה(שולט) • 6 בדצמ׳ 2007
הריני מצהיר בזאת שאני לגמרי לא מסכים איתך אייבורי ידידי, כמו גם, שאני מצהיר בתוקף שאני שתלטן ואפילו כפייתי משהו. אין בכך ולא מאום כדי לומר שאני לא שולט בשתלטנות שלי, או אפילו חלילה, אין בזה כדי להעיד שאני לא משתלט על השתלטנות של עצמי , כל זה, למרות העובדה המוזרה שאני מתחלף בכלל.
|
|
חסר לב(שולט) |
לפני 16 שנים •
6 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
6 בדצמ׳ 2007
חסר לב(שולט) • 6 בדצמ׳ 2007
צ'יטה כתב/ה: הריני מצהיר בזאת שאני לגמרי לא מסכים איתך אייבורי ידידי, כמו גם, שאני מצהיר בתוקף שאני שתלטן ואפילו כפייתי משהו. אין בכך ולא מאום כדי לומר שאני לא שולט בשתלטנות שלי, או אפילו חלילה, אין בזה כדי להעיד שאני לא משתלט על השתלטנות של עצמי , כל זה, למרות העובדה המוזרה שאני מתחלף בכלל.
חחחח וואללה אתה גדול |
|
בת עולם(לא בעסק) |
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
האם זה אפשרי?
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
בת עולם(לא בעסק) • 7 בדצמ׳ 2007
אני רוצה להאמין שכן. שטלתנות בעיני זה למחוק את בת הזוג, שליטה זה בדיוק הפך, זה לכוון, לחזק, לתת מקום
ככה זה מרגיש לי בפנים (חסרץ ניסיון אני ) |
|
IvoryDom |
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
IvoryDom • 7 בדצמ׳ 2007
צ'יטה כתב/ה: הריני מצהיר בזאת שאני לגמרי לא מסכים איתך אייבורי ידידי, כמו גם, שאני מצהיר בתוקף שאני שתלטן ואפילו כפייתי משהו. אין בכך ולא מאום כדי לומר שאני לא שולט בשתלטנות שלי, או אפילו חלילה, אין בזה כדי להעיד שאני לא משתלט על השתלטנות של עצמי , כל זה, למרות העובדה המוזרה שאני מתחלף בכלל.
אני בטוח שיש ביננו הסכמה שאתה דום מתחלף מסוכן מאד. אתה צריך עזרה בהשתלטות עויינת על אריזת הבית ? |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 7 בדצמ׳ 2007
חסר לב כתב/ה: צ'יטה כתב/ה: הריני מצהיר בזאת שאני לגמרי לא מסכים איתך אייבורי ידידי, כמו גם, שאני מצהיר בתוקף שאני שתלטן ואפילו כפייתי משהו. אין בכך ולא מאום כדי לומר שאני לא שולט בשתלטנות שלי, או אפילו חלילה, אין בזה כדי להעיד שאני לא משתלט על השתלטנות של עצמי , כל זה, למרות העובדה המוזרה שאני מתחלף בכלל.
חחחח וואללה אתה גדול וכבר אמרו סאביות חכמות: "דום שקורא לעצמו מתחלף", וכך הפך הצ'יטה לדומתחלף מסוכן, והביטוי המוצלח תפס, לתהילת עולם! |
|
IvoryDom |
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
Re: האם זה אפשרי?
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
IvoryDom • 7 בדצמ׳ 2007
בת עולם כתב/ה: אני רוצה להאמין שכן. שטלתנות בעיני זה למחוק את בת הזוג, שליטה זה בדיוק הפך, זה לכוון, לחזק, לתת מקום
ככה זה מרגיש לי בפנים (חסרץ ניסיון אני ) ברוכה הבאה חסרת הניסיון לא יודע אם שתלטנות מגיעה עד מחיקה אבל ללא ספק היא לקיחת שליטה ולא קבלת שליטה. |
|
בת עולם(לא בעסק) |
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
איך מגיבים פה לתגובה?
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
בת עולם(לא בעסק) • 7 בדצמ׳ 2007
הגבול בין לקיחת אחריות ומחיקה לפעמים מאוד דק
|
|
צ'יטה(שולט) |
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
7 בדצמ׳ 2007
צ'יטה(שולט) • 7 בדצמ׳ 2007
IvoryDom כתב/ה: צ'יטה כתב/ה: הריני מצהיר בזאת שאני לגמרי לא מסכים איתך אייבורי ידידי, כמו גם, שאני מצהיר בתוקף שאני שתלטן ואפילו כפייתי משהו. אין בכך ולא מאום כדי לומר שאני לא שולט בשתלטנות שלי, או אפילו חלילה, אין בזה כדי להעיד שאני לא משתלט על השתלטנות של עצמי , כל זה, למרות העובדה המוזרה שאני מתחלף בכלל.
אני בטוח שיש ביננו הסכמה שאתה דום מתחלף מסוכן מאד. אתה צריך עזרה בהשתלטות עויינת על אריזת הבית ? לדעתך ההשתלטות העויינת הזו תהייה בגדר שליטה הוא שתלטנות ? רגע שנייה, איך משתלבת פה השתלטות ברצף הזה ? לגבי עזרה, וואללה, נשמח שתארח לנו חברה, כי עבודה אין יותר מדי. וכמובן, תעזור לנו גם לחגוג ולמשמש בחנוכת הבית הממשמשת ובאה לה בקרוב מאד. |
|