ליידי תמרה(שולטת) |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
איפה?
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
ליידי תמרה(שולטת) • 5 במאי 2009
"הוא", מובל, כל מי שעוד ראה -
איפה בדיוק ראיתם עירוב של הילדה? הרי מבחינת הילדה, כל מה שיש פה זה פיקניק בפארק עם אמא ודוד מקס. מה שפמדום מבפנים לאו דווקא נראה פמדום מבחוץ. המתח הזה הוא מה שהופך סיטואציות יום-יומיות למרגשות, כמו המון דברים שמבחוץ נראים רומנטים או ידידותיים, כשמבפנים האש גועשת. |
|
שלגי |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
שלגי • 5 במאי 2009
מעניין לראות כיצד הורים לילדים (על פי מה שנראה לי לפחות), מגיבים אחרת לפוסט.
ובקשר לעירוב - עצם זה ש"ספק אביה" של הילדה אינו מורשה להתנהג כאב - זהו עירוב של הילדה. יתרה מכך, הילדה אולי קטנה ונדמה שאינה יודעת מה היא רואה בדיוק, אולם ילדים קולטים ה-כל, כולל ניואנסים שנדמה לנו שלא. |
|
Tish Adams |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
Tish Adams • 5 במאי 2009
שלגי כתב/ה: מעניין לראות כיצד הורים לילדים (על פי מה שנראה לי לפחות), מגיבים אחרת לפוסט.
ובקשר לעירוב - עצם זה ש"ספק אביה" של הילדה אינו מורשה להתנהג כאב - זהו עירוב של הילדה. יתרה מכך, הילדה אולי קטנה ונדמה שאינה יודעת מה היא רואה בדיוק, אולם ילדים קולטים ה-כל, כולל ניואנסים שנדמה לנו שלא. שלגי, לקחת לי את המילים מהאצבעות. כסיפור בפני עצמו - מאוד נהנתי. |
|
hun |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
Re: איפה?
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
hun • 5 במאי 2009
ליידי תמרה כתב/ה: "הוא", מובל, כל מי שעוד ראה -
איפה בדיוק ראיתם עירוב של הילדה? הרי מבחינת הילדה, כל מה שיש פה זה פיקניק בפארק עם אמא ודוד מקס. מה שפמדום מבפנים לאו דווקא נראה פמדום מבחוץ. המתח הזה הוא מה שהופך סיטואציות יום-יומיות למרגשות, כמו המון דברים שמבחוץ נראים רומנטים או ידידותיים, כשמבפנים האש גועשת. מסכים בהחלט , זה מה שמושך בסיפור הסתירה בין איך שדברים תמימים למתבונן מבחוץ הם היצרים הכי כוחניים ומקוממים במערכת היחסים . בנוגע לעירוב הילדה בתוך קשר השליטה : לא טענתי כי הילדה מעורבת בצורה ישירה במערכת יחסים שס"קית ,למרות שניתן לטעון כי בשימוש שעושה האם באי הודאות של מקס בכל הקשור לאבהותו , יש אלמנט מניפולטיבי נפשי המסייע לשליטה בו. אך כך אפשר לומר על כל תחום בחיים שהרי תמיד יש שימוש וזליגה של רגשות , מחשבות ומציאות לתוך החור הנפשי אשר הינו חלק מאותם מרכיבים הנקרא חילופי כוחות (להכנע להתבטל בפני אחר \לקבל מרות) . מבחינה שטחית ניתן להסתכל על הסיפור ולחשוב שזה מה יש - זה מה שקיים , אולם שמתבוננים ברובד העמוק יותר מתחילים להיות מודעים . מודעים ליצרים ,לטיב מערכת היחסים ,לשליטה ולכניעה , להשפלה ולחוסר האונים וכן לעונג המופק משני הצדדים ולתחשות השונות המלוות אותם. אני אצבעתי על הכיוון שעלול כנראה להתפתח כתוצאה מהרמיזות בסיפור , זה מה שהפריע לי . הילדה למרות היותה ילדה ולמרות השימוש הכפול מצד האם במשפטים מחנכים ותמימים עם כפל משמעות מתגרה , מודעת למעמדו המיוחד של מקס כמשרת ועקב גילה הצעיר מוכשרת יותר לקלוט את השפה האמיתית והקובעת הלא היא שפת הגוף . לסכום , הסיפור באמת מיוחד וקסום (אך גם מקומם) ומעלה תהיות על יחסה העתידי של הילדה למקס כמשרת\עבד בהשפעתה של האם . (זה מה שהפריע לי אישית) |
|
הדורבנים(נשלט) |
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
לפני 15 שנים •
5 במאי 2009
הדורבנים(נשלט) • 5 במאי 2009
העירוב של הילדה יהיה בכך שרק האמא רשאית לחנך אותה. או יותר ספציפי: כשהיא מתחצפת למקס, האמא היא זו שמעירה לה. לא מקס. כמובן, זה מקטין את מקס בעיניי הילדה. מחליש אותו מאוד.
במופרעותי כי רבה.. אני לא שולל יחסים כאלו על הסף. אבל שלילת האבהות זה בל יעבור. |
|
אנדרפוט |
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
אנדרפוט • 6 במאי 2009
ייתכן והגבירה מעולם לא הייתה מעזה להשתמש בשלילת אבהות כאקט של שליטה במקס הכנוע הנאמן והאהוב שלה. אך היא יודעת שלא הוא האב, היא הזמינה מבנק הזרע דגימה איכותית והזריעה את עצמה, וממילא מקס מעולם לא שכב איתה לא כל שכן גמר בתוכה, אבל משתמשת ברעיון שלילת האבהות כמכשיר.
הסיבה לחרדה לדעתי נעוצה משום שזה מפחיד לחשוב אילו דברים בזויים אנו מבקשים לעצמנו בשמה של הנטייה שלנו, ולמי שיש ילדים זה די מעורר בחילה לחשוב שיצור כל כך תמים וטהור יכול להיות חלק מעולם השליטה, עולם די קסום ואפל ובטח לא מקום לילדים. אני מפציר בך, ליידי תמרה, אל תירתעי מהסערה שחוללת כאן (קורה לפחות משהו מעניין - דיון תרבותי) ותני לנו עוד הצצה לחייהן של הדמויות המעניינות האלו. |
|
דוכיפת(נשלט) |
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
Re: איפה?
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
דוכיפת(נשלט) • 6 במאי 2009
[quote="מובל"]
ליידי תמרה כתב/ה: "הוא", מובל, כל מי שעוד ראה -
איפה בדיוק ראיתם עירוב של הילדה? הרי מבחינת הילדה, כל מה שיש פה זה פיקניק בפארק עם אמא ודוד מקס. מה שפמדום מבפנים לאו דווקא נראה פמדום מבחוץ. המתח הזה הוא מה שהופך סיטואציות יום-יומיות למרגשות, כמו המון דברים שמבחוץ נראים רומנטים או ידידותיים, כשמבפנים האש גועשת. מסכים בהחלט , זה מה שמושך בסיפור הסתירה בין איך שדברים תמימים למתבונן מבחוץ הם היצרים הכי כוחניים ומקוממים במערכת היחסים . בנוגע לעירוב הילדה בתוך קשר השליטה : לא טענתי כי הילדה מעורבת בצורה ישירה במערכת יחסים שס"קית ,למרות שניתן לטעון כי בשימוש שעושה האם באי הודאות של מקס בכל הקשור לאבהותו , יש אלמנט מניפולטיבי נפשי המסייע לשליטה בו. אך כך אפשר לומר על כל תחום בחיים שהרי תמיד יש שימוש וזליגה של רגשות , מחשבות ומציאות לתוך החור הנפשי אשר הינו חלק מאותם מרכיבים הנקרא חילופי כוחות (להכנע להתבטל בפני אחר \לקבל מרות) . מבחינה שטחית ניתן להסתכל על הסיפור ולחשוב שזה מה יש - זה מה שקיים , אולם שמתבוננים ברובד העמוק יותר מתחילים להיות מודעים . מודעים ליצרים ,לטיב מערכת היחסים ,לשליטה ולכניעה , להשפלה ולחוסר האונים וכן לעונג המופק משני הצדדים ולתחשות השונות המלוות אותם. אני אצבעתי על הכיוון שעלול כנראה להתפתח כתוצאה מהרמיזות בסיפור , זה מה שהפריע לי . הילדה למרות היותה ילדה ולמרות השימוש הכפול מצד האם במשפטים מחנכים ותמימים עם כפל משמעות מתגרה , מודעת למעמדו המיוחד של מקס כמשרת ועקב גילה הצעיר מוכשרת יותר לקלוט את השפה האמיתית והקובעת הלא היא שפת הגוף . לסכום , הסיפור באמת מיוחד וקסום (אך גם מקומם) ומעלה תהיות על יחסה העתידי של הילדה למקס כמשרת\עבד בהשפעתה של האם . (זה מה שהפריע לי אישית)[/quote] הילדה תגדל בידיעה שמקס,אביה או לא,הוא עבד של אימה. ותהיה מודעת ליחסי השליטה ביניהם,ואולי גם תאמץ דרכי אימה.(ובסוף גם תצטרף ל"כלוב" ) מה לא בסדר עם זה?? |
|
suprerskave |
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
דווקא מושך
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
suprerskave • 6 במאי 2009
אותי דווקא מושכת הקונספירציה בה נשים מלכות מחנכות את בנותיהן לשלוט בגברים וכך מעצימות את המין הנשי עד לשליטה המוחלטת בגברים כולם
|
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
Re: דווקא מושך
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
Morticia • 6 במאי 2009
suprerskave כתב/ה: אותי דווקא מושכת הקונספירציה בה נשים מלכות מחנכות את בנותיהן לשלוט בגברים וכך מעצימות את המין הנשי עד לשליטה המוחלטת בגברים כולם
כל אחת בדרכה ולא כל הגברים נשלטים... {גם לא כל השולטות מזלזלות ומשפילות, מה לעשות?} נ.ב. מי מכתיב את החוקים? |
|
suprerskave |
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
סליחה
לפני 15 שנים •
6 במאי 2009
suprerskave • 6 במאי 2009
סליחה מורטישיה
החוקים לא נקבעים על ידי כמובן |
|