נוריתE |
לפני 14 שנים •
17 באפר׳ 2010
לפני 14 שנים •
17 באפר׳ 2010
נוריתE • 17 באפר׳ 2010
קלאסיקה מקסימה (וזה הטעם האישי שלי):
ליידי נץ הנסיכה הקסומה אגדה וממעבר לזה.. הטרילוגיה של שר הטבעות ההוביט(מצוייר אמנם מהאוזן השלישית,אבל מעולה) מה עוד? 10,000 300 2112 סיפורו של אביר (הית' ליג'ר הניצחי) : מ-דהים. אבק כוכבים(מישל פייפר ורוברט דינירו) : מומלץ ברמות המממממממ אני בקרוב הולכת לראות את האליס החדש עם ג'וני דפ- חייבת לי. זה לבנתיים מה שעלולי בראש. (ויש לי בדיוידי ) |
|
קייסי |
לפני 14 שנים •
6 במאי 2010
לפני 14 שנים •
6 במאי 2010
קייסי • 6 במאי 2010
קייסי כתב/ה: בראש ובראשונה הגדול מכולם פיטר גרינוויי, עם 'כתוב בעור' המהפנט, 'טובעים במספרים' השרוט ו'חוזה השרטט' המרהיב. ב'טבח, הגנב, אשתו וגו' כמעט הקאתי, ועדיין.
קרוננברג שכבר הוזכר כאן, כמובן, עם תאומי המריבה המעולה, ארוחה עירומה ויתר סרטיו שהוזכרו פה. טוד סולונדז המבריק עם 'ברוכים הבאים לבית הבובות' שהציג דמות ראויה לשמה של מתבגרת אמריקאית, 'אושר' ו'פלינדרום'. יאן שווינקמאייר, האנימטור הצ'כי הביזארי המחונן שעשה את הגירסה הפסיכוטית המשובבת ביותר לאליס (בניגוד לגירסת הוולט דיסני המאכזבת ונטולת השנינות והטירוף של ברטון), ואת הסרט המטורלל ההוא ששמו נשמט מזכרוני, על בית החולים לחולי נפש, שאנשי צוותו מתגלים כחולי הנפש שלכדו את אנשי הצוות המקוריים, הרופאים והאחיות, גילגלו אותם בזפת ונוצות וכלאו אותם במרתף בית החולים. חולני ומעיק, אבל מומלץ. טקסידרמיה שהזכירה קודם מרי ג'יין אכן זכור לי כסרט קליל ומהנה. בין המוטיבים המרכזיים שלו ענייני פיחלוץ, האבסה עצמית ופנטזיות פרוורטיות. בסצינת הכמעט סיום של הסרט נחקקה לי תמונה חיננית של אדם שבנה לעצמו וריתק את עצמו למכונה שרוקנה את איבריו הפנימיים, החליפה את דמו בחומר משמר ולקינוח כרתה את ראשו והותירה אותו כמעין פסל מפוחלץ ומשומר. מקסים (מצטערת על הספוילר, אבל יש שם לא מעט רגעים יפים נוספים גם בלעדיו). הסרט 'בובות' האיטי והיפהפה של טאקשי קיטאנו. שווה להלחם ולהשאיר עפעפיים פתוחים בשביל הקלוז'רים הנפלאים של שלושת הסיפורים שם. הקלאסיקות שתמיד כיף לחזור אליהן: בלייד ראנר בגירסת הבמאי, התפוז המכאני, אפוקליפסה, שמונה וחצי ולילות כביריה של פליני וכמובן חסמבה עם שלמה ארצי. ולסיכום, סרט איטלקי שראיתי בסינמטק בנעוריי ולא נתקלתי בו מאז מעולם, 'יופי-דו'. לא זוכרת ממנו כלום למעט תמונות בודדות, אבל זוכרת היטב את המצברוח המרומם והמתרונן שיצאתי איתו מהסרט. שיר הנושא שלו מתנגן לי עד היום. http://www.youtube.com/watch?v=82unZmDL2BU סשן מושקע ותודה מקרב לב למי שמשיג לי עותק די.וי.די או צרוב שלו (בתרגום לעברית!). טוב, אני חבה תודה לפותחת השרשור. בזכותו מישהו נענה כאן לאתגר שהצבתי, השיג לי את הסרט ואירגן לו תרגום מהמקור האיטלקי לעברית (אדפטציות מתרגומים להולנדית ורומנית והרבה רצון טוב). צפיתי בו אמש על מסך גדול (חובה במקרה הזה) בקולנוע הביתי שלי, אחרי עשרות שנים שעימעמו כל זכר ממנו. זו היתה חויה מדהימה למדי. למרות שמדובר בסרט מראשית שנות השבעים, הוא מצולם מעולה, באיכות כמעט קליפית. הזכיר לי קצת את 'נקודת זבריצקי', סרט בן דורו בערך, אם אינני טועה. זה סוג של מחזמר קומי פסיכודלי מקסים וצבעוני, קלוש עלילה אבל משובב נפש. אשמח לצפיה חוזרת עם דובר/ת איטלקית שיכולים לסגור לי פערי תרגום, במידה וישנם כאלה. מומלץ! |
|
נוריתE |
לפני 14 שנים •
6 במאי 2010
לפני 14 שנים •
6 במאי 2010
נוריתE • 6 במאי 2010
בתור התחלה?
מי שלא ראו,עדיין, את אליס של דיסני/בארטון- ג'וני דפ האגדי שילכו! ועוד סרטים מהוט וויאודי.. עיר הגחלת, ממש יפה ועכשיוו ולתמיד, עם דרו ברימור ואנג'ליקה יוסטון אגדת סינדרלה,מסופרת מחדש,בצורה,מ-דהימה,לטעמי שלא לדבר על מרגשת. מחוז 9,מה קורה כשחייזרים,"ניתקעים"על הכדור שלנו ועוד ,בדרום אפריקה... דרמה ריאליסטית,ממש לא בסיגנון מד''ב רגיל. המפקח,עם ניקולס קייג' וגם שר המילחמה,שלו. |
|
קייסי |
לפני 14 שנים •
6 במאי 2010
לפני 14 שנים •
6 במאי 2010
קייסי • 6 במאי 2010
נורית, אני דוקא התאכזבתי מאליס של ברטון, והאמיני לי שהיו לי ציפיות גבוהות מאוד. אחרי הכל מדובר בלואיס קרול ובטים ברטון! איך אפשר לפספס?
אבל זה פשוט היה דיסני מדי, ואליס המקורית היא הכל חוץ מוולט דיסני. לאן נעלמו משחקי המילים הנפלאים? הקסם האפל? החריפות? השנינות? הברק? המטאמורפוזות טורדות המנוחה? האוירה המלחיצה? אפקטים ויזואלים (שאותם אי אפשר לקחת מהסרט הזה, הוא באמת מרהיב) לא יכולים להיות הכל בכזה סרט, עם כזה בילד-אפ. עם כל הכבוד, אליס זו לא סינדרלה. סינדרלה זה יופי-טופי, אבל אליס היא תוצר של מוח מבריק ופרברטי. |
|
Mary Jane |
לפני 14 שנים •
6 במאי 2010
לפני 14 שנים •
6 במאי 2010
Mary Jane • 6 במאי 2010
אליס אליבא דברטון הייתה חוויה מזעזעת.
|
|
קייסי |
לפני 14 שנים •
7 במאי 2010
לפני 14 שנים •
7 במאי 2010
קייסי • 7 במאי 2010
Mary Jane כתב/ה: אליס אליבא דברטון הייתה חוויה מזעזעת.
אני מצאתי את זה גם מעט חצוף, היומרה לעשות גירסת המשך לאליס. זה כמו להפיק את 'ליידי מקבת 2' באולפני דיסני. כשראיתי שטים ברטון עושה את אליס קניתי כרטיסים שבוע מראש בלי לפשפש בכלל בציציותיו של הסרט ובלי לקרוא עליו כלום. העובדה שלא מדובר בעיבוד של המקור, תפסה אותי שם בהפתעה גמורה. |
|