Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 25 ביולי 2011
SubFlower כתב/ה: התגובה מיועדת ללוטוס ומקוצר זמן לא אצטט ולא אאריך.
אם קיים רק אדון האור אחד, אז ממי את חוששת? ואם קיים יותר מאחד שממתין לפתיחתו של הקו החם כדי להצטרף אליו, כדבריך, אז היכן הם היו כולם כאשר הקו החם היה קיים? חוכמת ההמון אינה עובדת על כולם. אני למשל לא מכירה מכאן אף אחד, לפחות לא בניקים החדשים בהם הם משתמשים, אם הם משתמשים, כיום, ולא באופן שיאפשר לי להמליץ לנפגעת לפנות אל אחד מהם או לפנות אליהם בעצמי. אך גם לו הכרתי אדם או שניים אישית ובאופן מספק כדי להעיד על יושרו, אין זה אומר שאכיר את הרשומים באותה רשימה פומבית שתודבק באלפוני. כרגע אצלי בתיבה נמצא אדון שבהמשך לשרשור זה החליט לנדב לא מעט מחכמת חיו ולחלוק אותה איתי. הוא נשמע נחמד, קשוב ואכפתי, אך מבלי לפגוע בכבודו אעיר שבאותה מידה הוא עלול להיות אדון האור. "למה שפשוט לא יפרסמו את הטלפונים של חברי מרכז הסיוע שהם בדס"מ פרנדלי? כל התהליך הזה והפאסון הנלווה אליו נוצר כדי לומר לפונה - תתקשר ל-X? אם מדובר בליווי והפניה טכניים, אפשר לסגור את העניין במפגש שניים לכל מי שמעוניין לספק עזרה". אני חושבת שזאת הפעם הראשונה שהגיעה הצעה לשיפור של הקו החם ולא כזאת המבטלת אותו לחלוטין, אך נדמה לי שעל השאלה עצמה יכולה להשיב רק השליטה. גם בעיניי ההצעה שלך מוצאת חן. זה יאפשר ליצור מעין "מרכז סיוע לייט" ויעניק לכל האנשים הקשובים והאמפתיים להיות גם טיפטיפה מקצועיים. אם נעמיד דברים על דיוקם, את הראשונה בשרשור שהזכירה את אדון האור ודומיו ונסתה ליצור קמפיין הפחדה. או שלא הבנת את דבריי, או שאת מנסה להכניס לי מילים לפה. בכל מקרה, אני לא טענתי שממשיכו דרכו יושבים בבית ומחכים לפתיחת הקו החם, אלא הצגתי תרחיש אפשרי. גם אם את אישית לא מכירה אף אחד, אנשים אחרים מכירים. כאשר כל אחד תומך או מתנגד לאנשים שהוא מכיר מצטברת תמונת אופי של האדם שגדולה מסכום חלקיה. את המשתתפים בקו החם את מכירה? אם לא, למה לטרוח ולהפנות דווקא אליהם? אם היה שרשור כזה, ואותו נדבן-חוכמת-חיים היה משתתף בו ההמון היה עוזר לך להכריע האם מדובר בדמוי אדון האור, או באדם שהוא באמת אכפתי וקשוב. למעשה זו הפעם השניה שהגיעה הצעה לשיפור. בעמוד הראשון הצעתי להפוך את הקו לגוף מקצועי יותר, כמו נט"ל. אבל שמחה שאהבת. |
|
Bent |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Bent • 25 ביולי 2011
רבותיי, לא צריך להיות מאסטר אור כדי שהקו החם ייצור מצבים בעייתים.
במקרה של פגיעה לכאורה או שלא, יחשף איש הקהילה לפרטים אינטימיים על מקרה שבו יש נפגע ופוגע שאחד מהם או שניהם יהיה ממכריו. מצב זה הוא כזה שכמעט בלתי ניתן לצפות ממי מאיתנו להיות באמת ללא נשוא פנים. ללא שמות, ישנם מספר אנשים כאן בשרשור שאילו פנתה אלי אחת/ד וטענ/ה כי הם פגעו בה, הייתי מרים גבה בחוסר אמון ואחרים שהייתי מצקצק בלשוני, ואחרים שכבר יצרתי עליהם דיעה שלילת יותר או פחות. הסיכוי שאוכל לתת עזרה ללא משוא פנים הוא בעייתי, ואני לא אוהב את ההודאה הנ"ל, אבל היא אמיתית. רפאל, סליחה, טעיתי, בשלב זה ובו אין הסכמה על גבולות המענה אותו צריך לתת הקו החם, לא ניתן להפריד את הצורך מהאיך. במידה והקו החם אמור להתמודד עם פגיעה מינית / תקיפה מינית כמו שמציעה ההכשרה המוצעת על ידי השליטה, הקו החם יהפוך אחדים מאיתנו למוקד של ידע שלא צריך להיות בתוך הקהילה בצורה מסויימת. ובכלל תקיפה היא תקיפה היא תקיפה ואין שוני מתקיפה כאן מאשר בעולם הונילי. עוד בהמשך |
|
SubFlower(נשלטת){Mr. SL} |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
SubFlower(נשלטת){Mr. SL} • 25 ביולי 2011
Black Lotus כתב/ה: אם נעמיד דברים על דיוקם, את הראשונה בשרשור שהזכירה את אדון האור ודומיו ונסתה ליצור קמפיין הפחדה. או שלא הבנת את דבריי, או שאת מנסה להכניס לי מילים לפה. בכל מקרה, אני לא טענתי שממשיכו דרכו יושבים בבית ומחכים לפתיחת הקו החם, אלא הצגתי תרחיש אפשרי. גם אם את אישית לא מכירה אף אחד, אנשים אחרים מכירים. כאשר כל אחד תומך או מתנגד לאנשים שהוא מכיר מצטברת תמונת אופי של האדם שגדולה מסכום חלקיה. את המשתתפים בקו החם את מכירה? אם לא, למה לטרוח ולהפנות דווקא אליהם? אם היה שרשור כזה, ואותו נדבן-חוכמת-חיים היה משתתף בו ההמון היה עוזר לך להכריע האם מדובר בדמוי אדון האור, או באדם שהוא באמת אכפתי וקשוב. למעשה זו הפעם השניה שהגיעה הצעה לשיפור. בעמוד הראשון הצעתי להפוך את הקו לגוף מקצועי יותר, כמו נט"ל. אבל שמחה שאהבת. רפאל כתב/ה: אני רוצה גם להזכיר לאנשים את מאסטר אור, שהוא בדיוק סוג של קו חם. הפילוסופיה שלו היא יפה מאוד. היא כזו: "ישנן בנות צעירות מאוד, שהן אבודות ושהן סובלות מהרס עצמי.העולם דוחה את הבנות האלו, אבל אם נרצה או לא נרצה הן תמצאנה את דרכן לבדס"מ. לכן מוטב להושיט להן יד ולעזור להן." כאמור, זו פילוסופיה יפה מאוד, אבל הלכה למעשה היא לא עלתה יפה והתברר שהעזרה של מאסטר אור היא לא משהו. - קו חם שפתוח לכל הוא גם קו חם שפתוח למאסטר אור ולמוטציות אחרות. וזה לא משהו שהייתי רוצה.
אלא אם אני הניק כפול של רפאל, הטענה שלך שקרית ומכיוון שאת עויינת ואינך בנויה (או רוצה או מסוגלת) לנהל דיון מפרה, איני מעוניינת להמשיך אותו איתך באותה מידה בה סירבתי להמשיך אותו בשרשור אחר עם טעימה אוהבת ופחות או יותר גם מאותה סיבה. שאי ברכה. |
|
teacher(שולט) |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
teacher(שולט) • 25 ביולי 2011
נילי, לא הבנתי לגמרי את הקשר לפורום הסאביות הסגור.
מבחינתי זה אחלה דבר (להוציא העניין הקטן של שולטים ששלחו את הנשלטות שלהן ''לרגל'' או משהו כזה שהשתבש בזמנו...) ואין לי בעיה עם קו חם או שלא יהיה קו חם, זה לא משפיע עלי. מה שכן, כל הדיון הזה גורם לי לחשוב על לפתוח מחדש את אתר המידע שהקמתי מזמן, הקינקיפדיה. גם הוא חלק ממה שאני חושב שצריך להיות זמין למי שמעוניין. ויש איזה משהו קטן שחשוב לי להבהיר כי הוא אולי משתמע לא נכון בין השורות: אני לא מחלק דגים, אלא מנסה ללמד לדוג. מה שאומר שבשיחות איתי, לא מעניין אותי ואני לא רוצה לדעת מידע אישי על אנשים. אני לא מדבר על אדם אלא על סיטואציה. גם מי שמדבר איתי יכול להיות אנונימי (מה שלרוב גם קורה) וייענה באותה הרצינות על ידי. אלה היו שישים שניות על ביצתיות ועל אקליפטוסים. |
|
teacher(שולט) |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
teacher(שולט) • 25 ביולי 2011
אגב, נדמה לי שאני הוא זה שהזכיר לראשונה את מאסטר אור פה, אבל בהקשר
ההפוך ממה שנכתב, הוא מהווה סיבה טובה שכן יהיה ''קו'' כל שהוא, אולי רק פושר, לא חם כל כך. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 25 ביולי 2011
teacher כתב/ה: ואין לי בעיה עם קו חם או שלא יהיה קו חם, זה לא משפיע עלי. מה שכן, כל הדיון הזה גורם לי לחשוב על לפתוח מחדש את אתר המידע שהקמתי מזמן, הקינקיפדיה. גם הוא חלק ממה שאני חושב שצריך להיות זמין למי שמעוניין.
בהחלט! למה סגרת אותו? וטוב לראות אותך כאן שוב |
|
Bent |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Bent • 25 ביולי 2011
teacher כתב/ה: מה שכן, כל הדיון הזה גורם לי לחשוב על לפתוח מחדש את אתר המידע שהקמתי מזמן, הקינקיפדיה. גם הוא חלק ממה שאני חושב שצריך להיות זמין למי שמעוניין.
עד כמה שזה שווה אני מאוד בעד |
|
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 25 ביולי 2011
SubFlower כתב/ה: רפאל כתב/ה: אני רוצה גם להזכיר לאנשים את מאסטר אור, שהוא בדיוק סוג של קו חם. הפילוסופיה שלו היא יפה מאוד. היא כזו: "ישנן בנות צעירות מאוד, שהן אבודות ושהן סובלות מהרס עצמי.העולם דוחה את הבנות האלו, אבל אם נרצה או לא נרצה הן תמצאנה את דרכן לבדס"מ. לכן מוטב להושיט להן יד ולעזור להן." כאמור, זו פילוסופיה יפה מאוד, אבל הלכה למעשה היא לא עלתה יפה והתברר שהעזרה של מאסטר אור היא לא משהו. - קו חם שפתוח לכל הוא גם קו חם שפתוח למאסטר אור ולמוטציות אחרות. וזה לא משהו שהייתי רוצה.
אלא אם אני הניק כפול של רפאל, הטענה שלך שקרית ומכיוון שאת עויינת ואינך בנויה (או רוצה או מסוגלת) לנהל דיון מפרה, איני מעוניינת להמשיך אותו איתך באותה מידה בה סירבתי להמשיך אותו בשרשור אחר עם טעימה אוהבת ופחות או יותר גם מאותה סיבה. שאי ברכה. קבלי את סליחתי. פספסתי את ההתייחסות של רפאל לנושא וחמק מעיני שזו של טיצ'ר היתה בשרשור הזה ולא המקביל. אני מאמינה שניהלתי עד כה דיון מפרה, הכולל הצעות לאלטרנטיבות, הסברים מפורטים ומענה לשאלות שהופנו אליי. אבל זכותך להפסיק את הדיון אם הוא אינו לטעמך, מסיבותיך את. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 13 שנים •
27 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
27 ביולי 2011
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 27 ביולי 2011
מצטרפת לדברי בנט בעניין ההכרויות.
הדבר הכי בעייתי בקו חם כזה, הוא שבסופו של יום אנחנו ניקים. אנחנו יודעים די מעט זה על זה. אני לא רוצה להגיע למצב שאני פונה למישהו לעזרה או התייעצות ומגלה שהוא חבר טוב של זה שפגע בי. ובגלל זה אני אומרת שוב: בואו לא נפריד את האופן בו אנשים פונים לעזרה "בעולם" מהאופן בו יש לאפשר להם את זה כאן. כל אחד שהולך לחפש עצמה חייב להפעיל שיפוט. מובן שבמצב של חולשה ובלבול זה קשה, *אבל זאת הדרך היחידה* לבחור מישהו לסמוך עליו. איך דרך זמינה אחרת, כי כל דרך אחרת היא מעגלית: אם יש מי שמסמיך, איך תסמוך על זה שמסמיך? בכל מקרה חייב להיות סינון אישי ושיקול דעת, אין שום דרך (שאני רואה) לעקוף את זה, מלבד פניה לגוף ציבורי מוכר. ואני חושבת גם שטיצ'ר צודק - בכל מקרה עדיף לספר על מצב ולא על שמות. זה מקל על המאזין, וזה מפשט את הסיפור גם עבור הפונה. הרי זה מה שאתם עושים כשאתם מתייעצים עם חברים - משמיטים את השמות. אותו העקרון. הרי יש פה הכרויות. וגם עם בדס"מ, אם יקרה משהו, אני עשויה לפנות למישהו פה לעצה, אבל לא אסתפק בעצה של אדם אחד, ולא אוותר על תמיכה של חברה ותיקה ואמיתית (להבדיל מוירטואלית). |
|