סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מההכרות שלכם: האם אצל השולטים (גברים/נשים) נפוצים פטישיסטים?

Mary Jane
לפני 10 שנים • 16 בפבר׳ 2014

Re: מההכרות שלכם: האם אצל השולטים (גברים/נשים) נפוצים פטישיס

Mary Jane • 16 בפבר׳ 2014
GOLESH כתב/ה:
כלומר שולטים כאלה שיש להם גם אובססיה כלפי איזשהו פטיש ספציפי שקיים בגופו (או בבגדיו וכו') של הנשלט שלהם?

גם אני חושבת שפטישיזם - כלומר, עוררות מינית מחפץ או איבר גוף לא ארוגני - נפוץ פחות אצל "שולטים". הסברים אפשריים לכך:

א. היחס של השולט לנשלט הוא במובנים רבים מאבייקט ומחפצן מעיקרו. הנשלט ממילא ממלא מקום חפצי, דבר המייתר מבחינה זו את הפניית הרגשות הללו לחפצים/איברי גוף.

ב. יש שסוברים שפטישיזם מתפתח אצל אנשים "נוחים" יותר להתניות.

ג. לדעתי יש בפטישיזם מידה של חולמנות. כלומר, היכולת והתשוקה לעצום עיניים, להתנתק, להפליג עם הדמיון לאן שהרוח נושאת אותך. כמדומני, "שולטים" לרוב מעדיפים עירנות ופעלתנות, שני אלמנטים דרכם הם מבטאים שליטה בנעשה. מעטים מהם מכילים, בנוסף לכך, את אותו מימד חולמני (מסיבה זו הם גם לרוב יעדיפו פיכחות ולבם לא יימשך לשימוש בסמים).

ואלה הן השערותיי עד כה.
(:

ממליצה לך לעיין בכתבים שונים של מלומדים שחקרו ניתחו את העניין, ככל שהנושא ממשיך לסקרן אותך. וודאי תמצא שם אי אילו תובנות בקשר לפטישיזם שישפכו אור על הנושא.
A v​(שולט)
A v​(שולט) • 16 בפבר׳ 2014
ים זה הפטיש שלי (כאילו אם זה נחשב)

לא יודע אם אפשר לקרוא לזה פטיש ,אבל אני אוהב מאוד כפות ידיים

ושיער. אוהב להתעסק בו.

ואין לי מושג למה ומדוע, אולי בגלל שבאתי מבית עם אישו ענק בנושא שיער.

ולמרות הכול לא חושב שהכללה תעשה צדק עם העניין. מי שלמשל אוהב בגדי עור או לטקס

זה בערך כמו אוהב בשר..והקשר של זה לשולט נשלט, לטעמי אין קשר

תסתכלו על נשים...אצלם זה פחות בולט וה"גבולות" פחות ברורים בכל נושא הלבוש ואביזרים

בכלל לקשר לצד כזה או אחר תכונות עושה עוול לאלה שאוהבים אבל זה נחשב למשהו של ה"צד השני"
Mary Jane
A v כתב/ה:
...........
לא חושב שהכללה תעשה צדק עם העניין. מי שלמשל אוהב בגדי עור או לטקס

תסתכלו על נשים...אצלם זה פחות בולט וה"גבולות" פחות ברורים בכל נושא הלבוש ואביזרים

בכלל לקשר לצד כזה או אחר תכונות עושה עוול לאלה שאוהבים אבל זה נחשב למשהו של ה"צד השני"

פטיש הוא לא אהבה סתם לדבר מה, אלא משיכה הכרוכה, בין השאר, בעוררות מינית. האם אתה מתעורר מינית כאשר אתה צורך בשר? כאשר אתה מביט, חושב וטובל בים? אני משערת שלא. והנה התשובה לשאלה האם זהו פטיש.

המציאות מוכיחה, בניגוד לטענתך, כי יש קשר בין תפיסת האדם את עצמו על ספקטרום השליטה לבין נוכחות פטישיזם. החלפת דעות בנדון, תוך ניסיון להתחקות וללמוד את האדם, אינה בגדר "עוול", נהפוך הוא. מלאכה יפה של חקירה והרהור. ובלאו הכי אין כאן אמירות נחרצות מסוג : "כל X הוא Y", אלא מסוג "מרבית ה-Xים נוטים ל-Y".
A v​(שולט)
Mary Jane כתב/ה:
A v כתב/ה:
...........
לא חושב שהכללה תעשה צדק עם העניין. מי שלמשל אוהב בגדי עור או לטקס

פטיש הוא לא אהבה סתם לדבר מה, אלא משיכה הכרוכה, בין השאר, בעוררות מינית. האם אתה מתעורר מינית כאשר אתה צורך בשר? כאשר אתה מביט, חושב וטובל בים? אני משערת שלא. והנה התשובה לשאלה האם זהו פטיש.

המציאות מוכיחה, בניגוד לטענתך, כי יש קשר בין תפיסת האדם את עצמו על ספקטרום השליטה לבין נוכחות פטישיזם. החלפת דעות בנדון, תוך ניסיון להתחקות וללמוד את האדם, אינה בגדר "עוול", נהפוך הוא. מלאכה יפה של חקירה והרהור. ובלאו הכי אין כאן אמירות נחרצות מסוג : "כל X הוא Y", אלא מסוג "מרבית ה-Xים נוטים ל-Y".

טוב נתחיל מההתחלה בשר היה רק דוגמא כי היה שירשור אותו דבר לגביי בשר והאם הוא נראה על נטייה כזו או אחרת.

ים הוא מאוד מיני מבחינתי. ואם תרצי הסבר אתן לך בפרטי.

בקשר למציאות. יש לי שתי ידידות שולטות מבטן ומלידה הן מאוד אוהבות קולרים מעור על הצוואר מבחינתן זו אמירה אופנתית ותו לא. ללא קשר למיניות שלהן.

אם התכוונת שיש קשר ישיר בין שליטה לפטישזם גם כאן אני חולק עלייך. יש המון אנשים בעולם עם אהבות לקיעקוע או לשינו הגוף (לא מבחינה מינית) או מיליון אהבות שונות שמדליקה אותם ויש קשר מיני אך לא לבדסם.

לאנשים יש נטיה לנכס לעצמם דברים וכך נוכס פטיש לבדסם

אם למשל חנות כמו "נוקס" זה השם? היתה בונה רק על אנשי בדסם הם היו פושטים את הרגל אבל עובדה שהרבה אחרים וטובים קונים שם.

עכשיו קחי פטיש כמו "פוט פטיש" מבחינת ה"רציונאל" הוא שייך לנשלטים... תבוא גברת שולטת או גבר שולט עם פטיש שכזה וישר ילחששו מאחורי גבם "עאלק שולטים" וכאן מתחילה הבעיה מבחינתי כן יש רוב ברור לצד כזה או אחר והוא מנוכס להם כמעט טוטאלית וחבל. ובמקומות אחרים בעולם זה לא כך.

פה מתחילה בעיה עם ההגדרה ועם "ספר החוקים השלם לבדסם" עצם זה שהגדרנו מהו מעשה שולט ומהו מעשה נשלט פגמנו ביופי של הדבר.
את אומרת שאין אמירה נחרצת.אולי אין..אך יש סטיגמה מאוד חזקה.
אני מכיר שולט גבר גבר עם אהבה ענקית ללטקס ומסיכות. בחיים הוא לא יסתובב כך ליד הרוב כי ברור לו מה ירכלו. ועם כל הכבוד לטיעונייך שהם חזקים וחכמים ומשכנעים.אני מודד את הדברים בנקודט הפרט.ושם זהו עוול לאחרים.
Mary Jane
["]
A v כתב/ה:
...........

ים הוא מאוד מיני מבחינתי. ואם תרצי הסבר אתן לך בפרטי....

פה מתחילה בעיה עם ההגדרה ועם "ספר החוקים השלם לבדסם" עצם זה שהגדרנו מהו מעשה שולט ומהו מעשה נשלט פגמנו ביופי של הדבר.
אני מכיר שולט גבר גבר עם אהבה ענקית ללטקס ומסיכות. בחיים הוא לא יסתובב כך ליד הרוב כי ברור לו מה ירכלו. ועם כל הכבוד לטיעונייך שהם חזקים וחכמים ומשכנעים.אני מודד את הדברים בנקודט הפרט.ושם זהו עוול לאחרים.

א. עם כל הכבוד לכך ש"ים הוא מאוד מיני" מבחינתך, אני בספק רב אם הוא בגדר "פטיש", ואם הוא כן, אני מוכנה לאכול את הכובע ולעשות גלגלונים בבגד-ים על החוף כשאתה משתזף (; וברצינות, מה שאני מנסה לומר הוא שאין צורך להרחיב כל אלמנט אהוב לרמת פטיש. הדבר לא מאפשר לדון ברצינות בתופעת הפטישיזם.

ב. אני מבינה שאתה מציע שלא לעסוק במלאכת הקטלוג, מאחר שיש יוצאי דופן, שולטים פטישיסטיים, אשר ציפור נפשם עלולה להיפגע מכך שאמרו משהו על הרוב הפטישיסטי, שהינו, במקרה הזה, נשלט. לטעמך אותם פרטים שבריריים מצדיקים את השתקת הדיון ואת הניסיון לרדת לפשרם של דברים. לטעמי הם יכולים לאמץ קצת מהשליטה בה הם מתהדרים, כ"שולטים", לשלוט על רגשותיהם ולהבין שהיותם במיעוט לא הופכת אותם ל"נשלטים". בייחוד נוכח העובדה שמדברים על *הרוב* הפטישיסטי, ולא על *כל* הפטישיסטים באשר הם.

(:
A v​(שולט)
Mary Jane כתב/ה:
["]
A v כתב/ה:
...........

ים הוא מאוד מיני מבחינתי. ואם תרצי הסבר אתן לך בפרטי....

א. עם כל הכבוד לכך ש"ים הוא מאוד מיני" מבחינתך, אני בספק רב אם הוא בגדר "פטיש", ואם הוא כן, אני מוכנה לאכול את הכובע ולעשות גלגלונים בבגד-ים על החוף כשאתה משתזף (; וברצינות, מה שאני מנסה לומר הוא שאין צורך להרחיב כל אלמנט אהוב לרמת פטיש. הדבר לא מאפשר לדון ברצינות בתופעת הפטישיזם.

ב. אני מבינה שאתה מציע שלא לעסוק במלאכת הקטלוג, מאחר שיש יוצאי דופן, שולטים פטישיסטיים, אשר ציפור נפשם עלולה להיפגע מכך שאמרו משהו על הרוב הפטישיסטי, שהינו, במקרה הזה, נשלט. לטעמך אותם פרטים שבריריים מצדיקים את השתקת הדיון ואת הניסיון לרדת לפשרם של דברים. לטעמי הם יכולים לאמץ קצת מהשליטה בה הם מתהדרים, כ"שולטים", לשלוט על רגשותיהם ולהבין שהיותם במיעוט לא הופכת אותם ל"נשלטים". בייחוד נוכח העובדה שמדברים על *הרוב* הפטישיסטי, ולא על *כל* הפטישיסטים באשר הם.

(:

לרגע לא חשבתי או רציתי שייעצר הדיון. אני בעד דו שיח ודו קיום.

הם מבינים טוב מאוד וגם אני לא מבין למה מפריע להם מה שאחרים אומרים. אבל רגשות אפילו שלא מובנים לי אני מכבד.
נערגומיבן39
לפני 10 שנים • 18 בפבר׳ 2014
נערגומיבן39 • 18 בפבר׳ 2014
נראה לי שיש לא מעט סטיגמות מאחורי כמעט כל פטיש, שמובילות מיד למחשבה שמאחורי כמעט כל פטיש עומד נשלט. אבל ייתכן שאם נרחיב את מבטינו ונתבונן אל מעבר לסטיגמות, נראה את אותם הפטישים גם אצל שולטים, רק שמתבטאים אצלם, לפחות חלקם, בצורה אחרת. אני חשבתי על הפטיש הזה של כפות הרגליים, ועלה בדעתי שפטיש כזה יכול להיות קיים גם אצל שולטים, רק שמתבטא אצלם בצורה אחרת, יותר מוסווית.