בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הפרעות אישיות ובדס״מ

sir stephen​(שולט)
לפני חודשיים • 2 בספט׳ 2024

תודה על השיתוף. את בעיני ממש אמיצה 🥰

sir stephen​(שולט) • 2 בספט׳ 2024
Purple Phoenix כתב/ה:
יולי Yuli כתב/ה:
לא חושבת שאי פעם פגשתי מישהו עם הפרעת אישיות שיודע שיש לו הפרעת אישיות או מוכן להודות בזה.
(בניגוד להפרעת נפש).

"רק על עצמי לדבר ידעתי"
בכוונה כתבתי את המשפט הזה כדי להבהיר שכל מה שאני כותבת עכשיו נכון לגבי נקודתית.
בהתחלה הייתי מאובחנת עם אישיות גבולית (בורדרליין) ואז עם השנים האבחון השתנה לפוסט טראומה מורכבת.
גם כשהייתי מאובחנת עם אישיות גבולית דיברתי על זה בלי הפסקה בגלל שנושא מתמודדי.ות נפש כל כך חשוב ויקר ללבי
בגלל שאחת המטרות ששמתי לעצמי בחיים האלה זה לשבור את כל הסטיגמ הקיימת כלפי מתמודדי.ות נפש

לא.נשים קשה יותר לדבר על זה (על סמך החוויות שלי ועל א.נשים מסביבי שהכרתי עם האבחנה) כי יש בזה הרבה בושה.
כי יש הרבה חוסר סלחנות חברתית, חוסר הבנה והמון פחד כלפי מרבית ההתמודדויות הנפשיות ואישיות גבולית זאת אחת ההתמודדויות שא.נשים יותר ממהרים.ות לשפוט.
Lucerna​(נשלטת)
Lucerna​(נשלטת) • 2 בספט׳ 2024
אכן ההקשר מעניין ולדעתי אף יכולים להיות מספר מנגנונים אפשריים לתזה הזו למרות שיהיה קשה מאוד לבסס קשר סיבתי, קרי ביצה ותרנגולת.
בכלל, אני חושבת שזה מרתק לנסות ללמוד על עצמנו מה"סטיות" שלנו וללמוד לחבק אותן, אבל נשמע שלא תצליח לפתח פה דיון מעניין ומעמיק כי פוליטקלי קורקט וזה 🤷‍♀️
bondman​(נשלט){FLR}
bondman​(נשלט){FLR} • 2 בספט׳ 2024
masoul כתב/ה:
מחקר. אוקיי.

נגיד, התוצאה הראשונה בגוגל?
מצא שאצל נשים עם הפרעת אישיות גבולית יש פי עשר יותר מזוכיזם מיני.

יש כמובן עוד מלא מחקרים ומלא תוצאות.
אביא ( למרות שהשרשור לא שלי, הסתימת פיות צורמת לי ולכן אני מביא את המחקר ) את התוצאה הראשונה בגוגל, משם כל אחד
יכול להמשיך בעצמו.

Sexual masochism disorder is considered the most prevalent paraphilia among women. However, little is known about the etiology and clinical correlates involved in this disorder. We aimed at addressing this issue through a potentially high-risk clinical cohort. This case-control study consisted of 60 women who met DSM-IV criteria for borderline personality disorder (BPD) and 60 women with other personality disorders. For both groups, sexual masochism disorder comorbidity was assessed through the Structured Clinical Interview, Sexual Disorders Module. Several etiological, psychosexual, and personality features were measured. Sexual masochism disorder was 10 times higher in BPD women than in women with other personality disorders (10 vs. 0 %)

וזה לקוח מכאן.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27600835/

אף אחד לא מאבחן כאן אף אחד אחר.
אפשר לדבר, מותר לדבר, רצוי לדבר, ולשתף בתחושות ובידע. רצוי, כדאי. מותר.
לדבר. בלי שיסתמו לאנשים את הפה.

ולא ערכתי מחקר, אבל בתחושה, ענייני שליטה וסאדו מאזו הרבה יותר נפוצים אצל בורדר ליינס ונרקסיסטים. ואגב, גם אצל אנשים עם ADHD,
שוב, לא ערכתי מחקר, זו תחושתי.

אפשר מותר ורצוי לדבר על זה.

ברוך הבא לפורומים בכלוב.
🙂
Ofan
Ofan • 2 בספט׳ 2024
המחקר משווה בין נשים עם הפרעת אישיות גבולית לבין נשים עם הפרעות אחרות.

כלומר - אין כלל קשר לנושא הדיון (השוואה בין בריאים לחולים) ...

(אגב, המחקר עקב אחרי 120 נשים הוא התחיל עם מספר גבוה יותר אבל כמה נפסלו, פרקטיקה מקובלת אך בעייתית כשלעצמה).

אז מה בכל זאת הוא מצא? בקרב ה-60 עם הפרעת אישיות גבולית מאובחנת, ישנן 6 עם הפרעה מזוכיסטית. ובקבוצת הביקורת (מחלות נפש אחרות) - 0.

א. מה אפשר להסיק על זה לחיי היומיום? כמעט כלום, קודם כל כי מראש יש השוואה בין קבוצות עם נפש פגועה, אבל מעבר לכך. זה מחקר שנעשה בספרד - יכול להיות שזה נכון רק שם. כדי להסיק מסקנות, אנחנו קוראים הרבה מאוד מאמרים (עשרות) ורק אם רובם נוטים באותו הכיוון אנחנו נגיע למסקנה כלשהי.

ב. אז למה בכלל לקרוא?
1. מסקירת הספרות למדתי שמזוכיזם היא הנטייה הכי שכיחה אצל נשים.
2. שיטת המחקר. מאחר ומזוכיזם נחשב מחלה רק אם היא מפריעה לבן אדם, איך מגדירים מה מפריע? בעייתי במיוחד אם את כבר מוגדרת כבעלת אישיות גבולית. את זה הן דווקא מפרטות: את נחשבת עם הפרעה מזוכיטית, אם יש לך מעשים או פנטזיות שיכולות לגרום לך לנזק, הגבלות, או לאגו דיסטוניה (תחושת זרות).
דוגמאות: הליכה לבד בלילה במקומות מסוכנים, אספיקסיופיליה (פטיש למניעת חמצן למוח), פציעות חמורות, או כאשר זו הדרך היחידה להגיע לאורגזמה.

4. החוקרות נראות די חמודות.
https://youtu.be/PbL2ykOfbaY?si=wEX6Vr6ZuAKagMQX&t=1675
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 2 בספט׳ 2024
Ofan כתב/ה:
המחקר משווה בין נשים עם הפרעת אישיות גבולית לבין נשים עם הפרעות אחרות.

כלומר - אין כלל קשר לנושא הדיון (השוואה בין בריאים לחולים) ...

(אגב, המחקר עקב אחרי 120 נשים הוא התחיל עם מספר גבוה יותר אבל כמה נפסלו, פרקטיקה מקובלת אך בעייתית כשלעצמה).

אז מה בכל זאת הוא מצא? בקרב ה-60 עם הפרעת אישיות גבולית מאובחנת, ישנן 6 עם הפרעה מזוכיסטית. ובקבוצת הביקורת (מחלות נפש אחרות) - 0.

א. מה אפשר להסיק על זה לחיי היומיום? כמעט כלום, קודם כל כי מראש יש השוואה בין קבוצות עם נפש פגועה, אבל מעבר לכך. זה מחקר שנעשה בספרד - יכול להיות שזה נכון רק שם. כדי להסיק מסקנות, אנחנו קוראים הרבה מאוד מאמרים (עשרות) ורק אם רובם נוטים באותו הכיוון אנחנו נגיע למסקנה כלשהי.

ב. אז למה בכלל לקרוא?
1. מסקירת הספרות למדתי שמזוכיזם היא הנטייה הכי שכיחה אצל נשים.
2. שיטת המחקר. מאחר ומזוכיזם נחשב מחלה רק אם היא מפריעה לבן אדם, איך מגדירים מה מפריע? בעייתי במיוחד אם את כבר מוגדרת כבעלת אישיות גבולית. את זה הן דווקא מפרטות: את נחשבת עם הפרעה מזוכיטית, אם יש לך מעשים או פנטזיות שיכולות לגרום לך לנזק, הגבלות, או לאגו דיסטוניה (תחושת זרות).
דוגמאות: הליכה לבד בלילה במקומות מסוכנים, אספיקסיופיליה (פטיש למניעת חמצן למוח), פציעות חמורות, או כאשר זו הדרך היחידה להגיע לאורגזמה.

4. החוקרות נראות די חמודות.
https://youtu.be/PbL2ykOfbaY?si=wEX6Vr6ZuAKagMQX&t=1675

להביא ילדים מזוכיזם מוסרי

ותודה לך על התגובה המפורטת. אני אמרתי יותר בקצרה, כי לכתוב זה סיוט.
תודה
peep
peep • 2 בספט׳ 2024
אין לי מושג..
אני בתור נשלט אוהב פוט פטיש בתור סגידה והשפלה, כשהפוט פטיש מתבטא בתור משהו משפיל ופחות אהבה לצורה של הרגל (דריכות עם הרגל, להיות מתחת לרגל, להשתחוות מול הרגל וכו).
מה זה אומר עלי? בחיים האמיתיים, כמו רוב הישראלים, יש את הקטע של חוצפה. אני יכול לענות לכל אחד כשצריך במקום לנשק לו את הרגל.. אין לי מושג אם זה ענה לך על השאלה.
האם זה הפרעה אצלי? מי יודע. לא אכפת לי.
Cuntroller​(שולט)
Cuntroller​(שולט) • 2 בספט׳ 2024
קראתי את השרשור בעיון רב והמסקנה שלי היא: כן, בהחלט כן!
FootJunky
FootJunky • 2 בספט׳ 2024
פשוט לא ייאמן איך פוסט, שביקש לשוחח על הקשר האפשרי בין בדס"מ להפרעות אישיות - נושא מעניין בהחלט
הואשם בכך שהוא מנסה לאבחן מישהו (?)
מתי ואיך הוא ניסה לאבחן, לא הבנתי.
נוא ניסה לשוחח על החוויה שלנו.
ומכאן כמובן, הזעם הקדוש, הפתאטי ומלא החשיבות העצמית הומטר עליו במלוא עוזו.
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 2 בספט׳ 2024
FootJunky כתב/ה:
פשוט לא ייאמן איך פוסט, שביקש לשוחח על הקשר האפשרי בין בדס"מ להפרעות אישיות - נושא מעניין בהחלט
הואשם בכך שהוא מנסה לאבחן מישהו (?)
מתי ואיך הוא ניסה לאבחן, לא הבנתי.
נוא ניסה לשוחח על החוויה שלנו.
ומכאן כמובן, הזעם הקדוש, הפתאטי ומלא החשיבות העצמית הומטר עליו במלוא עוזו.

הוא לא הואשם בכך שהוא מנסה לאבחן מישהו.
מה שנאמר זה שאף אחד לא "מכירים את זה על עצמכם או אולי על אחרים"
כי אין לנו את ההכשרה לאבחן אנשים אחרים. ומעטים יפתחו את התיק הרפואי שלהם בפני אחרים.

היה מי שהאשים בסתימת פיות. והיו שהגיבו לאומי הזו ונוצר דיון בנושא. אבל השאלה לא הייתה על דיון במחקרים ועובדות אלא ב"האם אתם מכירים את זה על עצמכם או אולי על אחרים ?"

מלבד זאת היה דיון על המחקרים השונים שהועלו ועל תקפותם.
והיו ששיתפו את הניסיון שלהם כמתמודדי נפש וכו'.
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 2 בספט׳ 2024
זה יפה לבחור מחקר עם n=60 נשים עם BPD ומולן 60 נשים עם אבחנות אחרות.

פחות יפה להתעלם מהמחקר האוסטרלי שבחן רמות סטרס של אנשים בדסמיים והשווה אותן לאנשים שאינם בדסמיים וזיהה רמות נמוכות יותר של סטרס אצל מי שבדסמיים.

בין המוצאים מהו מספר הנדגמים במחקר האוסטרלי יוגרלו בובה בצורת קנגורו וסנדביץ' עם ריבת דובדבנים.