אליפסה(שולטת) |
![]()
לפני שבוע •
3 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
3 באפר׳ 2025
אליפסה(שולטת) • 3 באפר׳ 2025
אם שואלים אני מסבירה.
אני חושבת שלאנשים יש צורך להבין את הסביבה ואת הסיטואציות שהם נמצאים בהם. זה צורך בסיסי מאוד, שמתקיים גם ללא קשר ליכולת להשפיע על דברים. אם הייתי נדרסת בכביש הייתי רוצה לדעת מה בדיוק קרה. עברתי באדום? הוא עבר באדום? הוא לא ראה אותי? בדיוק חטף התקף לב? או היה עסוק בטלפון? הייתי רוצה לדעת אפילו שכבר נדרסתי ואי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור. וכן, אם הייתי מעוניינת במישהו והוא היה דוחה אותי הייתי רוצה להבין. |
7
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
3 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
3 באפר׳ 2025
TinyBoy • 3 באפר׳ 2025
אני חושב שזאת בדיוק הסיבה לשאלה, קודם כל לדעת מה דפוק בי או מה אחרים רואים שדפוק אצלי ואם זה משהו שהוא בר תיקון או לא, אני בטוח שאם הנדחה יקבל תשובה כמו בדוגמאות שלך של גיל או סטטוס משפחתי שהוא לא יכול לשנות זה יקל עליו את הדחייה כי זה כבר לא משהו אישי כלפיו וגם אין לו איך לשנות, אבל כל עוד הוא לא יודע את הסיבה הוא ימשיך להרהר האם זה משהו שהוא היה יכול לתקן וזה ישאיר אותו בתחושת פספוס והחמצה מתמדת
|
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
3 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
3 באפר׳ 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 3 באפר׳ 2025
Sunna סאנה כתב/ה: אני מודה שאני לפעמים לא אומרת כי כמו שאמרת, הם לא בעלי זכות לעולם הפנימי שלי
אבל גם מעבר לזה, אני חוששת שבעתיד יפתחו פרופילים מזויפים שמתאימים למה שחיפשתי מתוך המידע החדש שחיפשתי על למה לא התאימו אני חושבת שמענה מתחשב ל"למה" לא חייב לכלול הסבר מפורט של בדיוק-בדיוק מה לא התאים לי. כי כמו שאמרת, אין לי אינטרס ללמד אנשים איך לקלוע למה שאני רוצה לשמוע. וגם, אני לא עובדת אצלם. אפשר לענות בקצרה, אולי רק לומר בגדול מאיזה סוג הסיבה. אולי - הצעת כך וכך וזה לא מה שאני מחפשת. אופי אפילו - אתה לא מוצא חן בעיני. אפשר לנסח את זה יותר או פחות רגיש, אבל נראה לי שאפשר לענות על זה בפורמט של "אתה לא מתאים לי", מבלי לכלול שיעור על איך כן לקלוע ומבלי לתת פתח לשכנועים. (מי שאחרי זה מנסה לשכנע - זה כבר לא דורש מענה). |
3
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
4 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
4 באפר׳ 2025
הלן הדוב • 4 באפר׳ 2025
כל מקרה לגופו אבל אני לא בעניין של החלטה גורפת ואבסולוטית. תקשורת בין אישית היא דבר כל כך חשוב בקהילה.
כן. לא על אחריותנו לחנך כל איש ואישה. אבל מכיוון שיש בעיה והיא משמעותית - למה לא לנסות לשפר את המצב? כבר קרה שפנו אלי גם כגבר וגם כאישה ובדרך כלל לא היה לי שום עניין אבל לפעמים כן טרחתי לענות ולנסות להסביר. גם אם זה בכעס. תמיד אפשר לחסום אם צריך. אבל מה כבר יקרה אם נסביר? מקסימום לא יקרה כלום אבל אם לא ננסה אז תמיד ניתקל באותה הבעיה. אם ניקח את זה למקום אחר - רבים ממקרי ההטרדה לא מדווחים. בין אם הקורבן היא אישה או אם מדובר בגבר. זה לא משנה. אבל הגישה זהה. אם נדבר על זה לא יקרה כלום ובכלל זה רק יגרום נזק. נכון שעכשיו הגישה פחות מתאימה? אז כן. אני בעד הסברה כל עוד הצד השני מאפשר את זה. גם אם זו הודעה חד צדדית ואחריה חסימה. לפחות עשינו משהו. |
1
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
4 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
4 באפר׳ 2025
זוג פלוס(שולטת) • 4 באפר׳ 2025
הלן הדוב כתב/ה: כל מקרה לגופו אבל אני לא בעניין של החלטה גורפת ואבסולוטית. תקשורת בין אישית היא דבר כל כך חשוב בקהילה.
כן. לא על אחריותנו לחנך כל איש ואישה. אבל מכיוון שיש בעיה והיא משמעותית - למה לא לנסות לשפר את המצב? כבר קרה שפנו אלי גם כגבר וגם כאישה ובדרך כלל לא היה לי שום עניין אבל לפעמים כן טרחתי לענות ולנסות להסביר. גם אם זה בכעס. תמיד אפשר לחסום אם צריך. אבל מה כבר יקרה אם נסביר? מקסימום לא יקרה כלום אבל אם לא ננסה אז תמיד ניתקל באותה הבעיה. אם ניקח את זה למקום אחר - רבים ממקרי ההטרדה לא מדווחים. בין אם הקורבן היא אישה או אם מדובר בגבר. זה לא משנה. אבל הגישה זהה. אם נדבר על זה לא יקרה כלום ובכלל זה רק יגרום נזק. נכון שעכשיו הגישה פחות מתאימה? אז כן. אני בעד הסברה כל עוד הצד השני מאפשר את זה. גם אם זו הודעה חד צדדית ואחריה חסימה. לפחות עשינו משהו. אני אחזיר את זה מהמקום שלקחת אליו הוא באמת אחר ולא, אני לא מסכימה עם ההקבלה שעשית. אין בעיה עם לעשות משהו ולהסביר אם יש צורך. הבעיה היא שההסברים חוזרים על עצמם שוב ושוב ושוב, במקרים שאין בכלל צורך ולא נדרש הסבר שזה פשוט נמאס. אתה קורא את זה גם בתגובות בדיון. המון פניות שלא היה טעם בהן מלכתחילה, כי לא קראו פרופיל או שפונים למרות שקראו ויודעים שאין התאמה, או רצון. ואלו, מה לעשות...הן רוב הפניות שנדחות. אנשים נבונים מספיק (אני מקווה) כדי לדעת שיש מקרים שאין טעם לפנות ואם בכ''ז הם מתעקשים, הם ייתקלו בסירוב. אז עכשיו מיתממים ומשתוממים שלא מבינים מה הסיבה? רוב האנשים שרוצים לדעת למה...הם בדיוק מהסוג הזה. צודק, אנחנו לא בתפקיד מחנכים אבל לא גם בתפקיד המסבירים הלאומיים לדברים שלא דורשים הסבר. זה נחמד לחשוב שאם רק נסביר להם הם יבינו אבל אתה יודע הרי שבמציאות זה לא קורה. יש מקרים שזה כנראה תלוי באופי, בבטחון העצמי או חוסר בו, ברצון לאישור וכו' (רואה את זה מתבטא גם בין השורות בתגובות). גם אותי דחו למשל ..אני לא ביקשתי הסבר או סיבה. עניין של אופי. |
1
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
4 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
4 באפר׳ 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 4 באפר׳ 2025
זה נכון, פשוט שאלת "למה כל כך חשוב לאנשים" אז התשובות הולכות לכיוון הזה.
אנשים שלא קראו פרופיל מלכתחילה ופונים בסיטונות - הטיפוס המסויים הזה - כשהם שואלים למה זה, לא כי חשוב להם לדעת אלא כי הם קרציות וחושבים שאפשר לשכנע או להאריך את האינטראקציה או סתם להטריד. ועליהם אין מה להגיד כי ברור שלא מגיע להם יחס. אבל אם הפתיחה הייתה נורמלית ומכבדת אז אפשר לשער שהבנאדם שואל כי הוא רוצה לדעת. ואלה דברים שונים ממש בעיני. |
2
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
4 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
4 באפר׳ 2025
הלן הדוב • 4 באפר׳ 2025
כמו שאמרתי - כל מקרה לגופו. אני לא מטומטמם. מאוד ברור לי שרבות מהפניות מדברות על אלה שלא קוראים והם לרוב גברים שפונים לנשים.
ואני עדיין חושב שהסברה ותיקשורת היא הדבר הכי חשוב בקהילה שלנו. שום דבר ואף אחד לא ישנה את דעתי. צר לי. |
0
|
![]() |
![]()
לפני 4 ימים •
8 באפר׳ 2025
לפני 4 ימים •
8 באפר׳ 2025
צירוס • 8 באפר׳ 2025
רוצים לקבל אישור לחוסר בטחון העצמי שלהם (הם מכוערים ויודעים את זה)
|
1
|