ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אז מי אמור לשלם בדייט?

Lady cbt​(שולטת)
לפני 4 חודשים • 13 בספט׳ 2025

בלת"ק

Lady cbt​(שולטת) • 13 בספט׳ 2025
אני אוחזת בגישה שאם הגבר מזמין, הוא זה שמשלם. זה גורם לי להרגיש שמכבדים אותי ו"משלמים" על הזמן שלי והנוכחות שלי. אסור לשכוח שכסף הוא ביטוי לזמן, המאמץ והכישורים של האדם, שקיבל עליהם תמורה בשקלים, והוא בוחר להשקיע אותם איפה, מתי ועל מי שמתחשק לו. אני מאוד מעריכה את זה כשבוחרים בי ומשקיעים בי את כל זה. זה גורם לי להרגיש נערצת, במובן הכי פשוט.

ויחד עם זאת;
1. אני לא מבקשת מאף אחד לשלם עליי ותמיד יכולה לשלם על עצמי (מעולם לא ישבתי במסעדה עם מישהו ללא האשראי שלי, למשל).
2. אני תמיד מעריכה את זה ומודה על זה, זה לא מובן מאליו עבורי.
3. יצא לי לשלם חצי חצי והכל היה בסדר, לא ירד לי מהבחור.
4. אני מראש לא מזמינה אוכל במאות שקלים ולא מגזימה.
5. יצא לי כמה פעמים להזמין גבר לצאת ולשלם בעצמי את כל החשבון, ואפילו אם הוא הזמין אותי. והכל בסדר.
6. מטרת הדייט הראשון בעיקר היא לא לשבת לאכול, אלא להכיר ולראות אם יש התאמה ויש פוטנציאל להמשכיות. לא מעט פעמים סירבתי להמשך הקשר, לא מעט סירבו להמשיך איתי (בעיקר התמסמסו ולא דיברו ישירות) בעיצומה של הפגישה או לאחריה. והכל בסדר, החיים ממשיכים. מקסימום - היה ערב נחמד והבנו דברים שלא היינו מבינים רק בקשר וירטואלי.
המלקה הצוחקת

ווקשה:

המלקה הצוחקת • 13 בספט׳ 2025
Pink Princess כתב/ה:
הגבר משלם.

גבר שלא משלם בעיני לא גברי - ולי אין מה לעשות עם גבר לא גברי.

אני הכי נשית ואני צריכה גבר שיגרום לי להרגיש הכי נשית… ולהתחשבן על כסף זה מאוד לא גברי.

מ.ש.ל
בדיוק מה שדיברתי עליו בתגובה שלי בנוגע למהי גבריות רעילה:
אל מול תכתיבי החברה של "גבריות מהי" ואיך רואות אותה נשים "נשיות" (זה כמו עץ נופל ביער: האם את עדיין אשה נשית אם אין אף גבר שישלם עליך ויגרום לך להרגיש נשית?)
האם יהיו גברים אמיצים שיגידו חלאס עם זה! אני גבר ואני בטוח בגבריות שלי גם אם אינני משלם על אשה בדייט?
איפה אתםםםםם
למה משהו שכל כך ברור שכשיושבים עם החבר'ה כל אחד משלם בצורה הגיונית על מה שהזמין, והמפגש הוא העיקר, כל כך מתעוות בגלל שזה גבר מול אשה?
למה נשים כל כך לא בטוחות בנשיות שלהן, אם אין מישהו שישלם עליהן??
למה שישלמו עליך למען השם???
לא מבינה את זה, באלוהים
עננית​(נשלטת)
עננית​(נשלטת) • 13 בספט׳ 2025
Luna Oscura כתב/ה:
היה לי פוסט לפני איזה שבוע שכתבתי על הנושא:

"אתה הגבר ואני האישה אז אתה תשלם עלי"

אני סולדת מהגישה הזו
כן, קרו לי מקרים שהתעקשו לשלם עלי וכיבדתי גם את זה
אבל לרוב, אני אוהבת לשלם חצי חצי או כל אחד.ת משלם.ת על מה שהוא/היא הזמין.ה
אפילו יצא לי להזמין לארוחה בעצמי (בעיקר כשזה מצב שאותו שולט מגיע מרחוק לחיפה)
אז לא, אצלי הגישה הזאת לא קיימת
בעיניי, משלמים פשוט לפי מה שמסכמים

ולרוב (אצלי)?

זה פשוט חצי חצי

אני אגיד משהו מעצבן?
בעולם שבו אנחנו מדברים על מערכת יחסים בין גבר לאישה, רק על זה שיש פינק טאקס אני חושבת שגבר צריך לשלם.

בעולם כללי?

מי שהזמין משלם.
מי שמוזמן מוסיף טיפ אם הוא אוצה ודי.

וכדי לחסוך ווגאראס?

פשוט אל תזמינו למקומות שהם היי קוסט.
אני וחבר שלי היינו יושבים בפארקים, עם בקבוק קולה (כשלא עלה עשרתלאפים שקל), מים, ביסלי ובמבה.
לא שילמנו טיפים ולא הוצאות.
לואו קוסט והתחלקנו חצי חצי יציאה שלתה לנן כל פעם משהו כמו עשרה שקלים גג לאדם.

אז גם יש תאלמנט של התקשורת סביב זה.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שבת ספט' 13, 2025 3:15 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
זאלופון​(שולט)

Re: ווקשה:

זאלופון​(שולט) • 13 בספט׳ 2025
המלקה הצוחקת כתב/ה:
Pink Princess כתב/ה:
הגבר משלם.

אני הכי נשית ואני צריכה גבר שיגרום לי להרגיש הכי נשית… ולהתחשבן על כסף זה מאוד לא גברי.

מ.ש.ל
אל מול תכתיבי החברה של "גבריות מהי" ואיך רואות אותה נשים "נשיות" (זה כמו עץ נופל ביער: האם את עדיין אשה נשית אם אין אף גבר שישלם עליך ויגרום לך להרגיש נשית?)
האם יהיו גברים אמיצים שיגידו חלאס עם זה! אני גבר ואני בטוח בגבריות שלי גם אם אינני משלם על אשה בדייט?
איפה אתםםםםם
למה משהו שכל כך ברור שכשיושבים עם החבר'ה כל אחד משלם בצורה הגיונית על מה שהזמין, והמפגש הוא העיקר, כל כך מתעוות בגלל שזה גבר מול אשה?
לא מבינה את זה, באלוהים

ברור שאני בטוח בגבריות שלי גם אם אינני משלם על אישה בדייט, ואני גם לא חושב שזה תפקידי בעולם כגבר.
פשוט לא אכפת לי לשלם עליה, יש בי צד שנהנה להיות לארג' (מה שיכול לקרות גם עם סתם חבר) ובעיקר: לעשות עניין משאלת התשלום זה נורא מבאס בעיניי.
מודה שאני לא מבין את תלי הפרשנויות שאנשים מייחסים לכמה עשרות שקלים שהגבר כן או לא שילם בדייט. מבחינתי הנכונות לשלם או ההצעה להתחלק בתשלום אינן מלמדות דבר על הגבר או האישה ואין טעם להתעסק בזה יותר מדי אלא אם מצבך הכלכלי מחייב זאת.
המלקה הצוחקת

המלקה הצוחקת • 13 בספט׳ 2025
זאלופון כתב/ה:
המלקה הצוחקת כתב/ה:
Pink Princess כתב/ה:
הגבר משלם.

מ.ש.ל
איפה אתםםםםם
לא מבינה את זה, באלוהים

ברור שאני בטוח בגבריות שלי גם אם אינני משלם על אישה בדייט, ואני גם לא חושב שזה תפקידי בעולם כגבר.
פשוט לא אכפת לי לשלם עליה, יש בי צד שנהנה להיות לארג' (מה שיכול לקרות גם עם סתם חבר) ובעיקר: לעשות עניין משאלת התשלום זה נורא מבאס בעיניי.
מודה שאני לא מבין את תלי הפרשנויות שאנשים מייחסים לכמה עשרות שקלים שהגבר כן או לא שילם בדייט. מבחינתי הנכונות לשלם או ההצעה להתחלק בתשלום אינן מלמדות דבר על הגבר או האישה ואין טעם להתעסק בזה יותר מדי אלא אם מצבך הכלכלי מחייב זאת.

נו, אדון זאלופון, תמיד אמרתי שאתה יוצא דופן... 😄

והתהייה שלי לא מופנית לכל אותם גברים ונשים שזה לא עניין מבחינתםן. אשריהם! אשרייך, באמת.

אלא למי שזה כן עניין בשבילם: יש המוני גברים שזה כן מפריע להם שמצופה מהם לשלם, והם לא יגידו כלום כדי לא להיות מצורעים חברתית או בעיני המין השני. יחרקו שיניים וישלפו את הארנק בדייט.
ואז נוצרים כל מיני בני כלאיים גועליים כמו האלה שמבקשים למחרת בביט חצי מהסכום אם לא הלך, או מעלים פוסטים כועסים לרשתות החברתיות...
וא.נשים מנסים לחשב חישובים מתישים מי משלם מה, ומי שם טיפ, וסכום מקסימום להזמנה, ואיפה כן נשב לדייט ראשון, ואיפה לא, ואל תזמיני יקר, ואני אזמין מה שבא לי כי באתי רעבה, לא, תשבו רק על בירה ואדממה, לא, רק קפה ועוגה, לא,הכי עדיף שוקו ולחמניה בפארק, אבל אני אשה נשית וחייבת שתרשים אותי אז קח אותי למסעדת יוקרה, אז אני אשלם את הטיפ ואתה את החשבון, אבל אם היא מוצאת חן בעיני אני כן אשלם, אין לי בעיה, אבל אם אני לא מעוניינת אז אני כן אשלם חצי, לפחות תושיטי יד לארנק, לפחות תעשי בכאילו, אני עדיין אזמין, אבל ארגיש טוב יותר....
באמת לא נמאס מכל החישובים המפגרים, לנסח חוקי התנהגות והתנהלות בדייט, במקום לבחור בדרך הכי פשוטה קלה, נכונה וראויה:
שכולם ישלמו רק על מה שהזמינו וחלאס עם זה
ולא זה מה שמגדיר אם אני גבר גברי או אשה נשית?
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
עננים כתב/ה:
Luna Oscura כתב/ה:
היה לי פוסט לפני איזה שבוע שכתבתי על הנושא:

"אתה הגבר ואני האישה אז אתה תשלם עלי"

אני סולדת מהגישה הזו
כן, קרו לי מקרים שהתעקשו לשלם עלי וכיבדתי גם את זה
אבל לרוב, אני אוהבת לשלם חצי חצי או כל אחד.ת משלם.ת על מה שהוא/היא הזמין.ה
אפילו יצא לי להזמין לארוחה בעצמי (בעיקר כשזה מצב שאותו שולט מגיע מרחוק לחיפה)
אז לא, אצלי הגישה הזאת לא קיימת
בעיניי, משלמים פשוט לפי מה שמסכמים

ולרוב (אצלי)?

זה פשוט חצי חצי

אני אגיד משהו מעצבן?
בעולם שבו אנחנו מדברים על מערכת יחסים בין גבר לאישה, רק על זה שיש פינק טאקס אני חושבת שגבר צריך לשלם.

בעולם כללי?

מי שהזמין משלם.
מי שמוזמן מוסיף טיפ אם הוא אוצה ודי.

וכדי לחסוך ווגאראס?

פשוט אל תזמינו למקומות שהם היי קוסט.
אני וחבר שלי היינו יושבים בפארקים, עם בקבוק קולה (כשלא עלה עשרתלאפים שקל), מים, ביסלי ובמבה.
לא שילמנו טיפים ולא הוצאות.
לואו קוסט והתחלקנו חצי חצי יציאה שלתה לנן כל פעם משהו כמו עשרה שקלים גג לאדם.

אז גם יש תאלמנט של התקשורת סביב זה.

אוקיי
אני מודה שאני לא מבינה איך זה קשור לתגובה שלי נקודתית ולא פשוט תגובה השרשור עצמו.
אני זוכרת דייטים שהיו לי בפארק עם משקה תות בננה בשבילי וקולה או משהו אחר לבחור
אני זוכרת דייטים סתם בבית קפה או פאב
אני זוכרת דייטים שהם בכלל בבית ולא בחוץ
ואני זוכרת דייטים שהיו גם במסעדות.
ומה זה אומר מי שהזמין לדייט?
אם זה דייט שני?
אם זה בכלל אחרי התכתבות של כמה שבועות ואז נפגשים?
אני אישית (לרוב) לא נפגשת אחרי הודעה וחצי.
ve-ra
ve-ra • 13 בספט׳ 2025
השיטה שלי שאיכשהו תמיד עובדת, וכולם יוצאים מרוצים (ומרוששים במידה שווה),
כל אינטרקציה שבה צריך לשלוף ארנק ולשלם במקום כמו מסעדה, מונית, שופינג, לחלוטין הוא. היא לעומת זאת, עליה מוטלת חובת האנטרטיימנט בקשר, ולכן היא שמאחורי הקלעים מזמינה ומשלמת על בתי מלון וטיסות, מופעים, קונצרטים וכיוב.

נסו ולא תתאכזבו
Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 13 בספט׳ 2025
אני רק אגיד שאם יש אנשים שהשאלה מי שילמו בדייט וכמה, משפיע על איך והאם מערכת היחסים שלהם מתפתחת, מגיע להם.
כחש​(נשלטת)

כחש​(נשלטת) • 13 בספט׳ 2025
המלקה הצוחקת כתב/ה:

נו, אדון זאלופון, תמיד אמרתי שאתה יוצא דופן... 😄

והתהייה שלי לא מופנית לכל אותם גברים ונשים שזה לא עניין מבחינתםן. אשריהם! אשרייך, באמת.

אלא למי שזה כן עניין בשבילם: יש המוני גברים שזה כן מפריע להם שמצופה מהם לשלם, והם לא יגידו כלום כדי לא להיות מצורעים חברתית או בעיני המין השני. יחרקו שיניים וישלפו את הארנק בדייט.
ואז נוצרים כל מיני בני כלאיים גועליים כמו האלה שמבקשים למחרת בביט חצי מהסכום אם לא הלך, או מעלים פוסטים כועסים לרשתות החברתיות...
וא.נשים מנסים לחשב חישובים מתישים מי משלם מה, ומי שם טיפ, וסכום מקסימום להזמנה, ואיפה כן נשב לדייט ראשון, ואיפה לא, ואל תזמיני יקר, ואני אזמין מה שבא לי כי באתי רעבה, לא, תשבו רק על בירה ואדממה, לא, רק קפה ועוגה, לא,הכי עדיף שוקו ולחמניה בפארק, אבל אני אשה נשית וחייבת שתרשים אותי אז קח אותי למסעדת יוקרה, אז אני אשלם את הטיפ ואתה את החשבון, אבל אם היא מוצאת חן בעיני אני כן אשלם, אין לי בעיה, אבל אם אני לא מעוניינת אז אני כן אשלם חצי, לפחות תושיטי יד לארנק, לפחות תעשי בכאילו, אני עדיין אזמין, אבל ארגיש טוב יותר....
באמת לא נמאס מכל החישובים המפגרים, לנסח חוקי התנהגות והתנהלות בדייט, במקום לבחור בדרך הכי פשוטה קלה, נכונה וראויה:
שכולם ישלמו רק על מה שהזמינו וחלאס עם זה
ולא זה מה שמגדיר אם אני גבר גברי או אשה נשית?

אני חושבת שהעלת פה את שורש הבעיה: שגברים במקום להתנהג בטבעיות שלהם, מנסים להבין מה מצופה מהם ומתנהגים לפי תכתיב חיצוני. וזה מסרס, זה הורס, וכל הצדדים יוצאים מתוסכלים ועסוקים במשחק במקום פשוט להיות עצמם.

אני מאוד לארג׳ית באופי שלי, אוהבת לפנק, משפחה, חברים וכו׳. את האופי הזה אני מביאה לכל מקום. כשלקחתי את המנהלות שלי לשיחת משוב אישית בבית קפה, זה היה ברור לי שאני מזמינה כי בעיניי זה המקום שלי בדינמיקה הזאת. זה משתלב עם מי שאני. זו מי שאני, מבינה?
ובאותה מידה - בדייט אני בחיים לא חושבת וישר מציעה לשלם על הכל כי זה האופי שלי. אבל התגובה שתבוא תעיד לי על האדם שמולי ועל פוטנציאל ההתאמה, בדיוק כמו איך הוא מתייחס למלצר או לדברים שאני אומרת. יש לזה משקל מבחינת תחושת ההתאמה.

ועוד משהו.. יש דינמיקה מסוימת בדייט בין גבר לאישה. אני כאישה שמציעה לשלם ומקבלת סירוב עדין.. זה מרגיש לי טוב, זה מרגיש נכון. גבר שאומר ״בואי נחלק״ פשוט לא מחבר אותי לאותה דינמיקה שמושכת אותי.

הנקודה שלי היא שגבר שבטבעיות שלו רוצה להזמין - נפלא. גבר שבטבעיות שלו חושב ״בואי נחלק״- גם בסדר, אבל פשוט לא כזה שבהכרח יהיה תואם לי. אבל, מה שבאמת וללא עוררים נורא זה כשגבר חושב ומחשב ׳מה אני אמור לעשות פה כדי לא להיחשב לזבל ולצאת גבר?׳ ואז מתנהג נגד הטבע שלו מתוך פחד או לחץ.​​​​​​​​​​​​​​​​
Pink Princess​(נשלטת)

Pink Princess​(נשלטת) • 13 בספט׳ 2025
המלקה הצוחקת כתב/ה:
Pink Princess כתב/ה:
הגבר משלם.

מ.ש.ל
איפה אתםםםםם
לא מבינה את זה, באלוהים

בטוחה בנשיות שלי עם או בלי גברים בחיים שלי.
אבל, אם גבר מעוניין להראות לי עניין בי, לשלם על מנה וקפה זה המינימום שהוא יכול לעשות כדי להראות לי שהוא מוכן להשקיע בקשר מולי.
להיות אישה נשית בעיני זה להיות באנרגיה של לדעת לקבל מחווה רומנטית. אגב, זה מתחיל בלשלם, וממשיך לפתוח דלת ולהחמיא… הסטנדרט שלי בגבר זה במינימום שיגרום לי להרגיש נחשקת, ואם הגבר שלי לא יודע לגרום לי להרגיש נחשקת אין לי מה לעשות אותו.
הערך העצמי שלי והביטחון שלי גבוהים ואני יודעת לדרוש וגם מקבלת בדיוק מה שאני דורשת.

מה גם, שגבר בא ועושה בשביל אישה, הוא מרגיש הרבה יותר גברי.
כי מה לעשות, גברים הם גברים ובאנרגיה הגברית הקדומה שלהם הם דאגו לצוד ולשמור על הנשים שלהם מצ׳יטות בג׳ונגל, ואישה הייתה צריכה את ההגנה של הגבר.
אז לא ביקשתי פאקינג שיהרוג צ׳יטה אלא רק ארוחת ערב רומנטית והתנהגות ג׳נטלמנית. גאד למה להסתפק בפחות מזה?