|
|
לפני חודשיים •
25 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
25 באוק׳ 2025
תחת אש • 25 באוק׳ 2025
בטכניון
|
|
|
|
|
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
miss Ann LaSwan(מתחלפת) • 26 באוק׳ 2025
לדמיין. לדמיין. לדמיין
מפתח לאט, בכיף, ובטוח... תודה שפתחת את השרשור ולאנשים שחלקו מקורות ידע. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
Nilus • 26 באוק׳ 2025
MyLexicon כתב/ה: למה אתה חושב שבדסמ זה מקצוע שצריך "ללמוד" אותו?
שמעת מישהו מחפש קורס "אומנות להיות בן זוג טוב?" או קורס "איך להיות הומוסקסואל?" לא, כי זה פאקינג אותו דבר. זאת נטייה, זה אופי, והכי חשוב - אי אפשר ללמוד "לשלוט" כי זה תוצר של דינמיקה בין שני אנשים בוגרים שבוחרים לנהל מערכת יחסים מסויימת. אתה יכול לקרוא על בטיחות בפרקטיקות מסויימות, אתה יכול לקרוא בלוגים וחוייות של אנשים במערכות יחסים בדסמיות אבל להתייחס לזה כאל "אומנות"? זה כל כך... דבילי. אני לא מסכים עם חלק מהתגובה שליטה זה סקיל, אף אחד לא נולד שולט מושלם מהבטן. השולטים והשולטות הכי טובים ניסו המון דברים שונים לפני שהבינו מה עובד הכי טוב כן אישיות משפיעה, ויש אנשים שלא יתחברו לזה, אבל גם אלה שכן סביר שיתרגלו |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
דוב הקוטב(שולט) • 26 באוק׳ 2025
ממליץ לך פודקאסט מאוד מעניין "אני הדום"
של ינטי פרזי. |
|
|
| Hashanoon |
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
Hashanoon • 26 באוק׳ 2025
מעניין השילוב פה בתגובות, בין ציניות לבין תשובות אמיתיות ועמוקות.
ברור לי גם הבעייתיות בניסוח השאלה שלי, כן זו הפעם הראשונה שאני מפרסם ומעולם לא באמת הייתי פעיל פה. אז תודה למי שענה ברצינות, ולצורך ההבהרה אוסיף שאני שאלתי ממקום אמיתי ועמוק. יש בי צד שולט ומוביל שלא בא לידי ביטוי מספיק בחיים שלי, כנראה שילוב של טראומות והרגלים שפיתחתי, ואני רוצה לחקור ולצרוך תכנים שיעזרו לי לממש את הפוטנציאל שלי. ולאו דווקא במיטה. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 26 באוק׳ 2025
Hashanoon כתב/ה: מעניין השילוב פה בתגובות, בין ציניות לבין תשובות אמיתיות ועמוקות.
ברור לי גם הבעייתיות בניסוח השאלה שלי, כן זו הפעם הראשונה שאני מפרסם ומעולם לא באמת הייתי פעיל פה. אז תודה למי שענה ברצינות, ולצורך ההבהרה אוסיף שאני שאלתי ממקום אמיתי ועמוק. יש בי צד שולט ומוביל שלא בא לידי ביטוי מספיק בחיים שלי, כנראה שילוב של טראומות והרגלים שפיתחתי, ואני רוצה לחקור ולצרוך תכנים שיעזרו לי לממש את הפוטנציאל שלי. ולאו דווקא במיטה. תודה רבה על ההבהרה וכל הכבוד על היוזמה של לשאול ועל הפתיחות וההבנה שיש צורך ללמוד. מקווה שהמענה כן נתן לך כיוון. כן חשוב לי להדגיש - בדס"מ הוא לא טיפול וגם תוך כדי מימוש הפוטנציאל שלך חשוב מאוד ללמוד על הצד השני במשוואה בשביל לא לעשות נזקים. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
היוצר המגלה(שולט) • 26 באוק׳ 2025
Hashanoon כתב/ה: מעניין השילוב פה בתגובות, בין ציניות לבין תשובות אמיתיות ועמוקות.
ברור לי גם הבעייתיות בניסוח השאלה שלי, כן זו הפעם הראשונה שאני מפרסם ומעולם לא באמת הייתי פעיל פה. אז תודה למי שענה ברצינות, ולצורך ההבהרה אוסיף שאני שאלתי ממקום אמיתי ועמוק. יש בי צד שולט ומוביל שלא בא לידי ביטוי מספיק בחיים שלי, כנראה שילוב של טראומות והרגלים שפיתחתי, ואני רוצה לחקור ולצרוך תכנים שיעזרו לי לממש את הפוטנציאל שלי. ולאו דווקא במיטה. כמו שכבר כתבו אחרים יש דווקא דבר יפה בלשאול ולנסות לברר דברים, אבל כן הייתי מנסה אולי ללכת יותר לעומק, כשאתה רוצה ללמוד לשלוט מה הכוונה בזה? מה הפוטנציאל הלא ממומש? בהקשר בדסמי (גם לא במיטה) לשליטה יש הקשר ארוטי מאוד חזק, ואלמנט של power exchange וכניעה של הצד הנשלט. בהקשר הזה לימוד אמנות השליטה, באמת יכול להשמע כרצון ללמוד איך לשלוט על מישהו בצורה מלאכותית וכוחנית, ולא בהכרח איזה מימוש פוטנציאל. לעומת זאת אם אתה מדבר על רצון לאסרטיביות, למקום מנהיגותי יותר, פחות מרצה ועם יותר עמוד שדרה, זה משהו אחר, ומן הסתם כולל תהליך נפשי אישי עמוק, שיתכן שהתוצאה שלו (אם כי לא בהכרח) תהיה גם שיפור בהקשרים האלו, אבל זה משהו שגם אם יש לו קשר לשליטה, הוא הרבה יותר רחב, וגם לא בהכרח אמור בסוף להגיע לרצון או ליכולת לשלוט במובן הבדסמי של המילה. |
|
|
| Hashanoon |
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
26 באוק׳ 2025
Hashanoon • 26 באוק׳ 2025
היוצר המגלה כתב/ה: Hashanoon כתב/ה: מעניין השילוב פה בתגובות, בין ציניות לבין תשובות אמיתיות ועמוקות.
ברור לי גם הבעייתיות בניסוח השאלה שלי, כן זו הפעם הראשונה שאני מפרסם ומעולם לא באמת הייתי פעיל פה. אז תודה למי שענה ברצינות, ולצורך ההבהרה אוסיף שאני שאלתי ממקום אמיתי ועמוק. יש בי צד שולט ומוביל שלא בא לידי ביטוי מספיק בחיים שלי, כנראה שילוב של טראומות והרגלים שפיתחתי, ואני רוצה לחקור ולצרוך תכנים שיעזרו לי לממש את הפוטנציאל שלי. ולאו דווקא במיטה. כמו שכבר כתבו אחרים יש דווקא דבר יפה בלשאול ולנסות לברר דברים, אבל כן הייתי מנסה אולי ללכת יותר לעומק, כשאתה רוצה ללמוד לשלוט מה הכוונה בזה? מה הפוטנציאל הלא ממומש? בהקשר בדסמי (גם לא במיטה) לשליטה יש הקשר ארוטי מאוד חזק, ואלמנט של power exchange וכניעה של הצד הנשלט. בהקשר הזה לימוד אמנות השליטה, באמת יכול להשמע כרצון ללמוד איך לשלוט על מישהו בצורה מלאכותית וכוחנית, ולא בהכרח איזה מימוש פוטנציאל. לעומת זאת אם אתה מדבר על רצון לאסרטיביות, למקום מנהיגותי יותר, פחות מרצה ועם יותר עמוד שדרה, זה משהו אחר, ומן הסתם כולל תהליך נפשי אישי עמוק, שיתכן שהתוצאה שלו (אם כי לא בהכרח) תהיה גם שיפור בהקשרים האלו, אבל זה משהו שגם אם יש לו קשר לשליטה, הוא הרבה יותר רחב, וגם לא בהכרח אמור בסוף להגיע לרצון או ליכולת לשלוט במובן הבדסמי של המילה. אני מתעניין בכל הרבדים של שליטה - מהיכולת להוביל, להציב גבולות ולקבל החלטות, ועד ההיבטים הארוטיים יותר. כשדיברתי על 'פוטנציאל', התכוונתי בעיקר לשליטה בעצמי, בהרגלים, ברגשות, בבחירות שלי. ומשם גם ביכולת להחזיק מרחב ולנווט אחרים. בגלל זה חיפשתי מקורות ומילים שיכולים לעזור לי להבין את זה לעומק, לאו דווקא משהו נקודתי או טכני. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
27 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
27 באוק׳ 2025
StreetCat(שולטת) • 27 באוק׳ 2025
Hashanoon כתב/ה: אני מתעניין בכל הרבדים של שליטה - מהיכולת להוביל, להציב גבולות ולקבל החלטות, ועד ההיבטים הארוטיים יותר. כשדיברתי על 'פוטנציאל', התכוונתי בעיקר לשליטה בעצמי, בהרגלים, ברגשות, בבחירות שלי. ומשם גם ביכולת להחזיק מרחב ולנווט אחרים. בגלל זה חיפשתי מקורות ומילים שיכולים לעזור לי להבין את זה לעומק, לאו דווקא משהו נקודתי או טכני. בעיני, אין קשר בין תפקיד "שולט" לבין שליטה עצמית - ובהרחבה כל אדם צריך ללמוד לשלוט בעצמו, בבחירות, ברגשות, לזהות את הדברים והמקומות בהם הוא פועל בצורה אימפולסיבית ולא תקינה ולעבוד על עצמו כך שיהפוך אדם טוב יותר. (במאמר מוסגר אגיד שזה נחמד להאשים את ההורים, אבל יש שלב בחיים שאם האדם לא בוחר לנסות לפעול ולשנות למרות ההורים והסביבה - זה כבר אחריות ובחירה של האדם) גם נשלט, מתחלף, אחר, ובעצם כל בנאדם - צריך ללמוד לשלוט בעצמו ובבחירות שלו כאדם זה חלק מההליך שנקרא "התבגרות" שנמשך בעצם כל החיים. לגבי הצבת גבולות - כל אדם מציב לעצמו גבולות ועליו לכבד את הגבולות של הצד השני. בד"כ בקשר בדסמי לצד הנשלט יש יותר גבולות שמגדירים את" מתחם" הסשן והקשר, והם העיקר. גם לצד המוביל יש גבולות, ויש לכבד אותם. האחריות על שמירת הגבולות היא על שני הצדדים, אך במהלך סשן היא בעיקר על הצד המוביל, לשים לב לנשלט/ת ולוודא שלא נחצים גבולות או נמתחים ללא הסכמה ורצון הדדי. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
27 באוק׳ 2025
לפני חודשיים •
27 באוק׳ 2025
היוצר המגלה(שולט) • 27 באוק׳ 2025
Hashanoon כתב/ה: היוצר המגלה כתב/ה: Hashanoon כתב/ה: מעניין השילוב פה בתגובות, בין ציניות לבין תשובות אמיתיות ועמוקות.
ברור לי גם הבעייתיות בניסוח השאלה שלי, כן זו הפעם הראשונה שאני מפרסם ומעולם לא באמת הייתי פעיל פה. אז תודה למי שענה ברצינות, ולצורך ההבהרה אוסיף שאני שאלתי ממקום אמיתי ועמוק. יש בי צד שולט ומוביל שלא בא לידי ביטוי מספיק בחיים שלי, כנראה שילוב של טראומות והרגלים שפיתחתי, ואני רוצה לחקור ולצרוך תכנים שיעזרו לי לממש את הפוטנציאל שלי. ולאו דווקא במיטה. כמו שכבר כתבו אחרים יש דווקא דבר יפה בלשאול ולנסות לברר דברים, אבל כן הייתי מנסה אולי ללכת יותר לעומק, כשאתה רוצה ללמוד לשלוט מה הכוונה בזה? מה הפוטנציאל הלא ממומש? בהקשר בדסמי (גם לא במיטה) לשליטה יש הקשר ארוטי מאוד חזק, ואלמנט של power exchange וכניעה של הצד הנשלט. בהקשר הזה לימוד אמנות השליטה, באמת יכול להשמע כרצון ללמוד איך לשלוט על מישהו בצורה מלאכותית וכוחנית, ולא בהכרח איזה מימוש פוטנציאל. לעומת זאת אם אתה מדבר על רצון לאסרטיביות, למקום מנהיגותי יותר, פחות מרצה ועם יותר עמוד שדרה, זה משהו אחר, ומן הסתם כולל תהליך נפשי אישי עמוק, שיתכן שהתוצאה שלו (אם כי לא בהכרח) תהיה גם שיפור בהקשרים האלו, אבל זה משהו שגם אם יש לו קשר לשליטה, הוא הרבה יותר רחב, וגם לא בהכרח אמור בסוף להגיע לרצון או ליכולת לשלוט במובן הבדסמי של המילה. אני מתעניין בכל הרבדים של שליטה - מהיכולת להוביל, להציב גבולות ולקבל החלטות, ועד ההיבטים הארוטיים יותר. כשדיברתי על 'פוטנציאל', התכוונתי בעיקר לשליטה בעצמי, בהרגלים, ברגשות, בבחירות שלי. ומשם גם ביכולת להחזיק מרחב ולנווט אחרים. בגלל זה חיפשתי מקורות ומילים שיכולים לעזור לי להבין את זה לעומק, לאו דווקא משהו נקודתי או טכני. זה נשמע מעולה בגדול, אבל אני חושב שבהקשר של שליטה עצמית, לא בטוח שהפריימינג של שליטה הוא הפריימינג המועיל ביותר. בתחושה שלי, ברמת העמוקה מן הסתם מדובר ביכולת פחות להמנע, להיות במוכנות להתמודד גם מול רגשות פחות נעימים (למשל הצבת גבולות קשה בעיקר בגלל תחושת חוסר הנעימות שבזה) וכד', יש אנשים שפחות רגישים באופן טבעי (טייפקאסט מסויים של שולטים), יש בזה טוב אבל יש בזה גם רע, וכמו שכתבו זה גם הרבה עניין של אופי. בתחושה שלי אנשים עם אופי רגיש יותר, צריכים פחות לנסות למשטר ולשלוט ברגשות שלהם, אלא ללמוד להיות במגע איתם באופן מועיל, ואז מן הסתם גם לתכונות אופי שולטות ומנהיגותיות יותר, תהיה אפשרות להתבטא באופן טבעי ומותאם לבן אדם. |
|
|