|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
ve-ra • 2 בדצמ׳ 2025
לא
|
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
StreetCat(שולטת) • 2 בדצמ׳ 2025
האם אני יכולה להגיב עם יותר חמלה? כן
האם אני רוצה להגיב עם יותר חמלה כל הזמן? ממש לא. למה? לא כי אני שומרת על הכלוב, אלא כי לא באמת איכפת לי. בנוסף, אני לא אמנע את כמויות הזבל האנושי שיש פה, לא בתגובה עוקצנית ולא בתגובה חומלת - ולכן, אבחר להגיב איך שזורם ומתאים לי באותו הרגע. לפעמים תגובה ארוכה, מסבירה וחופרת, ולפעמים לא. מה אפשר לעשות כנגד אנשים כמוני? לדווח לכלובי, או לצאת עלינו בחזרה. אבל כדאי לקחת בחשבון שאנחנו לא נפגעים מזה כמו שהצד השני נפגע, כי כאמור - לא באמת איכפת לנו מהצד השני. אפשר לבקש יותר חמלה, אבל לא לצפות שזה יקרה רק כי ביקשת. וכמו שהגיבו פה בשרשור - "חסר גלגל? אני גלגל" - אם יש בך את הצורך לחמול ולהגיב בצורה אחרת בשרשור מסוים הרם את הכפפה ועשה זאת. בסוף, "כל שנעשה רחמן על האכזרים, לסוף נעשה אכזר על רחמנים" - קלישאה אבל נכונה. ולא, אני לא מחשיבה עצמי בקהל של רחמנים ולא צריכה יחס מכיל, אלא אומרת בפשטות - לחמלה מוגזמת יש מחיר. |
|
|
| אליפסה(שולטת) |
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
אליפסה(שולטת) • 2 בדצמ׳ 2025
יש מלחמות צודקות. נכון.
אבל יש הרבה אנשים שרעבים למלחמות, ומחפשים "מטרות צודקות" רק כדי להשביע את הרעב היומי שלהם (ע"ע הארי המזוהם או דקסטר). איפשהו גם הם סוג של טרולים, כי גם הם משתמשים במרחב של הכלוב באופן לא חברתי, והופכים אותו למקום פחות מזמין לשיתוף. כן, הייתי שמחה אם היתה פה יותר חמלה. הבנה שאנשים מביאים לפה את המשקעים שלהם. ככה זה. זה לא תמיד נחמד, אבל זה גם לא תמיד רשעות לשמה או סוף העולם. לא תמיד צריך להכריז מלחמה, לחנך אנשים מחדש, או להשיב להם בסרקזם. לפעמים אפשר להכיל את השיט של אנשים או לפחות לא להדהד אותו. כשמדובר בשיט שלנו, כולנו היינו רוצים לפגוש לב גדול יותר. |
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
ve-ra • 2 בדצמ׳ 2025
Word!
|
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 2 בדצמ׳ 2025
ve-ra כתב/ה: Word!
רק חבל שאת לא נוהגת כך בעצמך. |
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
Master Bruce{©} • 2 בדצמ׳ 2025
כל השרשור הזה גורם לי לחשוב על זה שכשנאנסת עושה כל מה שהיא יכולה כדי לעצור את האונס, כולל לנשוך ולשרוט את האנס שלה, ואז מאשימים אותה בחוסר חמלה.
חלאס עם הבולשיט הזה. השרשור הזה נוצר כדי לתקוף באמצעות פאסיב אגרסיב את מי שהעמיד קווים אדומים למי שהתחיל את השרשור שלו לא בהודעה תמימה שמבקשת ללמוד, אלא בנסיון לתקוף את כל משתמשי האתר. וזו לא פעם ראשונה או שניה שהוא עושה את זה. ולא, הבעיה היא לא שהוא השתמש בגפט, אלא בזה שהוא *שיקר* לגבי זה. ואתם מודעים לזה היטב. אבל בואו, האמת היא שאתם לא באמת כותבים את כל זה כי אתם באמת חושבים שצריך לתת לו חמלה. למעשה, הוא בכלל לא הפואנטה, נכון? ולמה אני כותב את זה? כי בשרשור המקורי *אתם בעצמכם* לא התעסקתם בלכתוב לו איזו תגובה חומלת ומסבירה פנים. לא. כל מה שאתם התעסקתם בו זה כמה אחרים לא בסדר ובנסיון לסתום פיות. אז הפאסיב אגרסיב הזה לא יעבוד לכם. אנחנו לא נסתום את הפה שלנו כשצריך להעמיד מול מישהו קווים אדומים. |
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 2 בדצמ׳ 2025
למה זה כל כך חשוב לכם להצטייר כמוסריים יותר ממה שאתם באמת, עד כדי שימוש בדמגוגיה זולה להצדיק בה את העובדה שבא לכם להשתלח?
גם ככה בסיפור של חלק מהאנשים פה אתם ה-villian. פשוט תגידו שזה מה שבא לכם. |
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
Master Bruce{©} • 2 בדצמ׳ 2025
Black Lotus כתב/ה: למה זה כל כך חשוב לכם להצטייר כמוסריים יותר ממה שאתם באמת, עד כדי שימוש בדמגוגיה זולה להצדיק בה את העובדה שבא לכם להשתלח?
גם ככה בסיפור של חלק מהאנשים פה אתם ה-villian. פשוט תגידו שזה מה שבא לכם. כשאת כותבת "לכם" ו"אתם" אני חושב שאת צריכה להיות קצת יותר ספציפית. |
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
itchyqouteg(שולט) • 2 בדצמ׳ 2025
רק מציין, כל האתר הזה בנוי על אנשים שמתחרמנים ממערכות היררכיות מוגדרות, איש לא דוגל פה בשיוון.
|
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
כחש(נשלטת) • 2 בדצמ׳ 2025
כשהגבתי, לא ידעתי שזה רפרנס לשרשור אחר, ניסיתי להיכנס ולקרוא אבל תסלחו לי, איבדתי את הקשב תוך תגובה וחצי.
אני חושבת שיש פה שני נושאים נפרדים שמתערבבים: איך מתייחסים לטרולים, ומה תרבות הדיון הכללית באתר שמקדש (כביכול) מרחב מכיל ולא שיפוטי. לגבי טרולים ברורים - אני מסכימה לגמרי. אם כבר מאכילים, עדיף להאכיל ברעל. אותי יותר מעניין לשאול מה קורה במרחב האפור? אני יכולה לשתף שראיתי הרבה שרשורים שבהם נכנסו באנשים בבריונות מגעילה כשהאשמה היחידה של המפרסם (בעיניי) הייתה בחירת מילים לא מוצלחת או הבעת דעה פחות מקובלת. אני לא חושבת שצריך להתנהל מתוך מקום שחושש לפגוע, בעיניי זה מסרס את יכולת החשיבה ואת איכות הדיון אבל יש הבדל בין להיות חד ולהתעסק בתוכן, לבין לקטול את הלגיטימיות של הנושא עצמו (או הבן אדם עצמו) רק כי לך זה לא נראה לעניין. ואני רואה את זה כאן: אנשים שבנושאים שקרובים ללב שלהם הם הכי מכילים ואוי ואבוי אם יהיו תגובות שיפוטיות. אבל אותם אנשים עצמם, בנושאים שרחוקים מהם, מרשים לעצמם לרדת על הכותב, להכליל, לחפש מה לא בסדר בניסוח של התגובה ועוד ועוד ועוד. אז אני לא חושבת שהתופעה היחידה שמחייבת תגובת נגד נחרצת היא טרולים, אלא גם שימוש בחופש הביטוי ככסות לבטל, להקטין ולזלזל (בנחמדות ובהכלה מזויפת או בבדיוק ההפך) |
|
|