אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אוטיזם ובדסם: הכלה או ניצול?

שוסי שוסי
לפני חודשיים • 6 בינו׳ 2026
שוסי • 6 בינו׳ 2026
זוג פלוס כתב/ה:
שוסי כתב/ה:
לא כל אוטיסט לא מסוגל להבחין בין טוב לרע.
למעשה, כמעט חצי מהם משולבים כיום במערכת החינוך הרגילה.( שזו בברור מסוכנת הרבה יותר מהאדוןבשחור47 המצוי במחוזתנו)
לשלול מהם אוטומטית את הזכות למיניות ( גם אם היא לא בתו התקן הסאחי), מעצם היותם מוגדרים כלא נוירוטיפיקלים זה אייבליזם.
באותה מידה אפשר לכתוב שלקיים מיניות עם כל אדם שמוגדר עם שונות/ מוגבלות מנטלית/ קוגניטיבית/ נפשית זה פסול מוסרית.
אני בטוחה שיש נשים כאן שסובלות מדיכאון וחרדות שעבורן בדסמ הרבה יותר מסוכן מאשר לאוטיסטים.
בפועל,זה בעצם שולל מיניות מאחוזים גדולים מהאוכלוסיה, וזה, לא סביר.
אנחנו צריכות לבחון יכולות שיפוט באופן אינדודואלי ולא לפי תוי תקן של משרד הבריאות.

אוטיזם לא מתבטא בחוסר היכולת להבחין בין טוב לרע.
גם לא ראיתי שמדובר בפוסט על שלילת מיניות.
אוטיזם יכול להתבטא בהרבה צורות החל מקשיי שפה ותקשורת, הפרעות OCD, הפרעות אכילה ועוד.
אצל כולם קיים הקושי בהבנת סיטואציות, ניואנסים, היכולת לנתח אותן וכיצד לפעול ולתקשר כשאלו מתרחשים.
זו גם הסיבה שקל הרבה יותר להשפיע על אנשים הלוקים באוטיזם וכמובן אם לוקחים את זה למקום הרע...גם לתמרן אותם, לנצל אותם ולהפעיל עליהם מניפולציות.

זה לא אומר שאי אפשר לקיים קשרים, מערכות יחסים וזוגיות או מיניות עם אנשים על הרצף.
בוודאי שכן.
זה רק אומר שכל קשר עם מישהו הלוקה באוטיזם צריך לקחת בחשבון את הקשיים שלהם, להבין אותם ולדעת להתנהל בתוך זה בסבלנות וברגישות הנדרשת.
על אחת כמה וכמה בתוך קשר בדסמי.
כי גם כשהם אומרים ''כן'' או מתחייבים לעשות משהו, זה לא בהכרח המצב. לא תמיד הם מבינים את הסיטואציה, על מה הסכימו ועל מה התחייבו.
צריך בהחלט להזהר שלא לנצל אותם דרך הפעלת מניפולציות רק כדי להשיג את הרצונות שלנו.
זה הכל.

אני מטפלת באוטיסטים לא מעט שנים. וגם חלק מההכשרה האקדמית שלי כללה אבחון של ילדים אוטיסטים( למרות שרק באופן חלקי).
חלק מהאיפונים של אוטיסטים כן בהחלט כוללים לעיתים אי יכולת להבחין בין טוב ורע. זה כמובן לא רוב האוטיסטים. אבל יש גם כאלו. לא אצל כולם קושי בפירוש סיטואציות. יש מי שמפרש מצוין ומבין חברתית מצוין.
המשותף הוא קושי תקשורתי שבא לידי ביטוי באופנים שונים.
כאשר מחברת הפוסט כתבה שזה לא מוסרי לשלוט על אוטיסטים היא בהחלט שללה את המיניות שלהם. כי חלקם יגדירו את המיניות שלהם כבדסמית.
קל יותר להשפיע על מגוון אנשים עם לקות או שונות רגשית/ נוירולוגית/ מנטלית. אוטיסטים לא שונים בכך.
גם קל יותר לנצל נשים שהיו קורבן להתעללות בילדות.
המסקנה היא שעל כולנו להיות קשובות לאחרות ולראות מעבר לצרכים שלנו. תמיד כדאי לדעת את הרקע שבו הפרטנר הבדסמי שלך מגיע ממנו כדי להבין טריגרים וקשיים עתידיים.
וגם, שולטים אוטיסטים בגלל הקושי בתקשורת עלולים להיות פוגעניים שלא בזדון. האם גם מהם צריך למנוע?
שוסי שוסי
שוסי • 6 בינו׳ 2026
Into כתב/ה:
Gordweil כתב/ה:
אני מאוד מעריך את התגובות החמות!
הנושא של אוטיזם ובדס"מ הוא מאוד חשוב עבורי, ואני מנסה להיות מודע לקשיים ולהתמודדות שלי בספקטרום, לצד המסע שלי בעולם הבדס"מי. כן, יש טעויות ויש מקרים שאני מתקשה איתם, אבל אני מאוד שמח שאני עושה את המסע הזה, ואני זוכה להכיר הרבה אנשים מדהימים ולומד להתפתח מבחינה אישית, חברתית, תקשורתית, והתנהגותית.
זה לא השרשור שלך די להשתלט

את צוחקת נכון?
את ליטרלי דנה מעל הראש שלו, בלקות/ שונות שלו ומצפה ממנו לא להגיב?
פישוטו פישוטו
פישוטו • 6 בינו׳ 2026
שוסי כתב/ה:

וגם, שולטים אוטיסטים בגלל הקושי בתקשורת עלולים להיות פוגעניים שלא בזדון. האם גם מהם צריך למנוע?

לא מונע כלום מאף אחד. אבל למה שמישהו יקח על עצמו את הסיכון הזה בתור נשלט רק למען ההכלה?
היעדר כוונות הזדון לא רלוונטי אם נשלט נפגע שהוא במקום רגיש.
שוסי שוסי
שוסי • 6 בינו׳ 2026
פישוטו כתב/ה:
שוסי כתב/ה:

לא מונע כלום מאף אחד. אבל למה שמישהו יקח על עצמו את הסיכון הזה בתור נשלט רק למען ההכלה?
היעדר כוונות הזדון לא רלוונטי אם נשלט נפגע שהוא במקום רגיש.

מה קשור הכלה?
למה שמישהו יעשה סקס בכלל מתוך הכלה?
אני למשל מסתדרת מצוין עם אוטיסטים בדרכ.
אעדיף אותם לפרטנרים לסקס( ובכלל) הרבה פעמים על דוש גנרי ממוצע.
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 6 בינו׳ 2026
כל הדיון הזה כל כך מוזר בעיניי.
לא מבינה את המטרה שלו או בשביל מה הוא מתרחש. הרי אין פה שום מסקנה אופרטיבית, אז למה הוא פה, לשם הדרה?

אני בשיא הרצינות לא מבינה אותו.
painbabe
painbabe • 6 בינו׳ 2026
אני חושבת שהצורך יותר חזק מהכל.
זה כבר לא משנה.
פישוטו פישוטו
פישוטו • 6 בינו׳ 2026
שוסי כתב/ה:

סקס זה לא בדסמ ולא עם אותם סכנות.
Curious B Curious B
Curious B • 6 בינו׳ 2026
Into כתב/ה:
Gordweil כתב/ה:
אני מאוד מעריך את התגובות החמות!
הנושא של אוטיזם ובדס"מ הוא מאוד חשוב עבורי, ואני מנסה להיות מודע לקשיים ולהתמודדות שלי בספקטרום, לצד המסע שלי בעולם הבדס"מי. כן, יש טעויות ויש מקרים שאני מתקשה איתם, אבל אני מאוד שמח שאני עושה את המסע הזה, ואני זוכה להכיר הרבה אנשים מדהימים ולומד להתפתח מבחינה אישית, חברתית, תקשורתית, והתנהגותית.
זה לא השרשור שלך די להשתלט

חחח ליטרלי כל הנוירוטיפיקלים מדברים פה על משהו שאין להם שוםםםםםם מושג לגביו (אלא אם כן אתם בני משפחה/מטפלים של אנשים על הספקטרום האוטיסטי) וכשהבן אדם הראשון שהוא אשכרה חלק מהאוכלוסיה הזאת מגיב, את מנסה להשתיק אותו?

צ'אט, הדגם לי מהי פטרונות
שוסי שוסי
שוסי • 6 בינו׳ 2026
פישוטו כתב/ה:
שוסי כתב/ה:

סקס זה לא בדסמ ולא עם אותם סכנות.

גם לבדסמ אוביאסלי.
כלבונת סקרנית כלבונת סקרנית​(נשלטת)​{תומר ההוא}
יש אוטיסטים שהם טורפים בעצמם, אפילו יש אחד כזה שנשפט בזה הרגע על הטרדות מיניות