אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אנונימיות בטלגרם?תלוי

Ollie Ollie​(נשלטת)
לפני 12 שעות • 24 במאי 2026
Ollie​(נשלטת) • 24 במאי 2026
SecRoot כתב/ה:
Ollie כתב/ה:
אם אני מבינה נכון, מה ש-sec אומר זה שהסיבה שהמספרים הישראליים מופיעים אצל הבוט הרוסי היא שמישהו הכניס אותם לשם מתוך המאגרים של טרו קולר ו-me, ולא כי הייתה דליפה בטלגרם.
מה שזה אומר זה שמי שלא מופיע במאגרים של טרו קולר ו-me, למשל כי דרש מהם להסיר אותו מהמאגר, כנראה לא יהיה אצל הבוט הרוסי (אלא אם הספיקו להכניס את המספר שלו לפני שהוא נמחק מהמאגרים של טרו קולר ו-me).

אני אנסה לפשט את זה לרמה הכי מעשית:

אל תשתמשו בטלגרם
>החלטתם להשתמש? תפתחו את החשבון על סים קנוי (בפוסט אצלי בבלוג יש טיפ נוסף לשלב הזה)
>>פתחתם חשבון על המספר שלכם? תודאו שאין אותו באפליקציית שיתוף אנשי קשר
(זה לא יעיל במיוחד כי אולי בעבר שותף אבל לחלק שלא זה יכול לעזור אם ישנו את השם, בזמנו שיניתי לדודו פארוק את שלי)

המקור של המאגר שמכיל ID = מספר טלפון הוא מכל מיני מקומות שנפרצו ואפשר למצוא בדארקווב, אבל בוודאות המקור הכי נגיש אלו האפליקציות שציינתי
אז זה לא ממש משנה מה המקור יש מקור שיכול להתעדכן בלייב שמייצר את הקשר בין ID (שזה נתון שחשוף לכל מי שמשוחח איתי בטלגרם) לבין מספר פלאפון (דרך השיטה של שמירה באנשי קשר) לבין שם הבנאדם שמחזיק במספר פלאפון הזה (שזה דרך המאגרים שהודלפו או טרו קולר ומי)

מקווה שזה יותר פשוט עכשיו

תודה. רק בקשר למשפט הזה:
"זה לא יעיל במיוחד כי אולי בעבר שותף אבל לחלק שלא זה יכול לעזור אם ישנו את השם, בזמנו שיניתי לדודו פארוק את שלי" -
אם הבנתי נכון, אתה אומר שאם הפרטים שלי כבר נכנסו למאגר אני אהיה בבעיה, אבל מה שיכול לעזור זה לשנות את השם שמוצמד למספר שלי במאגר ההוא.
אם לכך התכוונת, אוסיף לך פרט מידע: אתה יכול לדרוש את הסרת המספר שלך מהמאגר, והם חייבים להסיר אותו.
זה לא יעזור אם המספר כבר התגלגל למאגרים של טלגרם, כי אותם החוק לא מעניין. אבל טרי קולר ו-me יסירו את המספר שלך אם תדרוש מהם, והם ישמרו אותו מחדש רק אם תוריד את האפליקציה שלהם.
SecRoot
לפני 12 שעות • 24 במאי 2026
SecRoot • 24 במאי 2026
Ollie כתב/ה:
SecRoot כתב/ה:
Ollie כתב/ה:
אם אני מבינה נכון, מה ש-sec אומר זה שהסיבה שהמספרים הישראליים מופיעים אצל הבוט הרוסי היא שמישהו הכניס אותם לשם מתוך המאגרים של טרו קולר ו-me, ולא כי הייתה דליפה בטלגרם.
מה שזה אומר זה שמי שלא מופיע במאגרים של טרו קולר ו-me, למשל כי דרש מהם להסיר אותו מהמאגר, כנראה לא יהיה אצל הבוט הרוסי (אלא אם הספיקו להכניס את המספר שלו לפני שהוא נמחק מהמאגרים של טרו קולר ו-me).

אני אנסה לפשט את זה לרמה הכי מעשית:

אל תשתמשו בטלגרם
>החלטתם להשתמש? תפתחו את החשבון על סים קנוי (בפוסט אצלי בבלוג יש טיפ נוסף לשלב הזה)
>>פתחתם חשבון על המספר שלכם? תודאו שאין אותו באפליקציית שיתוף אנשי קשר
(זה לא יעיל במיוחד כי אולי בעבר שותף אבל לחלק שלא זה יכול לעזור אם ישנו את השם, בזמנו שיניתי לדודו פארוק את שלי)

המקור של המאגר שמכיל ID = מספר טלפון הוא מכל מיני מקומות שנפרצו ואפשר למצוא בדארקווב, אבל בוודאות המקור הכי נגיש אלו האפליקציות שציינתי
אז זה לא ממש משנה מה המקור יש מקור שיכול להתעדכן בלייב שמייצר את הקשר בין ID (שזה נתון שחשוף לכל מי שמשוחח איתי בטלגרם) לבין מספר פלאפון (דרך השיטה של שמירה באנשי קשר) לבין שם הבנאדם שמחזיק במספר פלאפון הזה (שזה דרך המאגרים שהודלפו או טרו קולר ומי)

מקווה שזה יותר פשוט עכשיו

תודה. רק בקשר למשפט הזה:
"זה לא יעיל במיוחד כי אולי בעבר שותף אבל לחלק שלא זה יכול לעזור אם ישנו את השם, בזמנו שיניתי לדודו פארוק את שלי" -
אם הבנתי נכון, אתה אומר שאם הפרטים שלי כבר נכנסו למאגר אני אהיה בבעיה, אבל מה שיכול לעזור זה לשנות את השם שמוצמד למספר שלי במאגר ההוא.
אם לכך התכוונת, אוסיף לך פרט מידע: אתה יכול לדרוש את הסרת המספר שלך מהמאגר, והם חייבים להסיר אותו.
זה לא יעזור אם המספר כבר התגלגל למאגרים של טלגרם, כי אותם החוק לא מעניין. אבל טרי קולר ו-me יסירו את המספר שלך אם תדרוש מהם, והם ישמרו אותו מחדש רק אם תוריד את האפליקציה שלהם.

כן אני יודע אבל זה לא יעזור במיוחד אם המידע כבר נדגם ונשמר בצד למאגר אופליין
זה כן עוזר לשנות שם כי אם בודקים כדי לוודא רלוונטיות של המידע אנחנו יכוטלים לערער אותם עם שם אחר (דודו פארוק זו דוגמה גרועה כמובן חח)
איש במסע איש במסע​(שולט)חשבון מאומת
איש במסע​(שולט)חשבון מאומת
לפני 11 שעות • 24 במאי 2026
איש במסע​(שולט)חשבון מאומת • 24 במאי 2026
מה המומחים אומרים על זה:

1) צרו זהות דמיונית. למה? אני חושב שזה די ברור
2) פתחו חשבון ג'ימייל חדש. למה? ראו סעיף 5
3) קנו סים ב-25 שקלים (אולי היום זה כבר 30?). למה? כולם כבר דיברו על זה icon_smile.gif
4) קנו מכשיר טלפון זול (400 שקלים). למה? כדי שלא ניתן יהיה לקשר בינכם ובין מספר הזיהוי של הטלפון.
5) התקנה של הטלפון עם הג'ימייל החדש + טלגרם.
6) לא צריך לטעון את הסים - תשתמשו בוייפיי. ובדרכים? תפעילו את הנייד הראשי שלכם כנקודת וייפיי ניידת.

כולם כבר יודעים? עוזר למישהו? icon_smile.gif
harmlessly harmlessly​(מתחלף)
לפני 10 שעות • 24 במאי 2026
harmlessly​(מתחלף) • 24 במאי 2026
עדכון:

הבוט חי נושם ובועט

לקח לי כמה דקות למצוא את החדש, אפילו קיבלתי 3 חיפושים חינם, הרצתי אותו לבדוק והוא הביא לי מספר.

אז זה כן רלוונטי לישראל.

עצוב לי שלקח לי פחות מחצי שעה למצוא את החדש, ולא היה צריך להיות גאון גדול להוציא משם מספרים רק לדעת רוסית או להשתמש בתרגום.

בבוט החדש יש 2500 משתמשים חודשיים, יש שם המון אפשרויות, אפשר גם הפוך אפשר להוציא טלגרם של מישהו ממספר טלפון, אפשר גם להפעיל שם עוד כלי osint
היה אפשרות בקודם אולי גם בזה להפעיל מעקב אם מישהו חיפש מספר מסויים, אז אתם יכולים לשים תמספר שלכם ולדעת

לא הבנתי מה האינטרס של secroot לטעון שזה לא רלוונטי לישראל אם עד כה הוצאנו רק מספרים ישראלים?

100% עובד מי שיגיד אחרת סתם משקר לכם
SecRoot
לפני 9 שעות • 24 במאי 2026
SecRoot • 24 במאי 2026
harmlessly כתב/ה:
עדכון:

לא הבנתי מה האינטרס של secroot לטעון שזה לא רלוונטי לישראל אם עד כה הוצאנו רק מספרים ישראלים?

דיברנו ארוכות בפרטי והשיחה נגמרה אחרי שביקשתי ממך להניח לי 3 פעמים..
(לא רוצה להיכנס לסיבות שלי אבל זה לא היה בגלל שאתה נחמד ומתבטא בצורה מכבדת)

גם שם וגם פה הסברתי שחוסר הרלוונטיות שהתייחסתי אליו היה למקור המידע של אותו בוט - לא מאגר מידע של טלגרם אלא טכניקה פשוטה של שמירת כל המספרים בישראל בשרת ייעודי והצלבה מול מאגרי מידע חינמיים כמו טרו קולר ומי
אני מתפלא שהבנת את כל המורכבות שאתה מתאר אבל לא הבנת שאני מסכים איתך שהסכנה קיימת פשוט לא באופן אותו אתה תיארת ושבפועל מפחיד יותר (ולחינם)

אני אשמח שתשמור על שיח עקרוני ומקצועי כשאתה מעלה נושא טכנולוגי ולא תזכיר אותי כחלק מהדיון (בייחוד אחרי שביקשתי ממך בפרטי להניח לי) - זה סתם מציק

לגבי הבוט שאתה מתאר - אכן שלחת לי צילום מסך שלא אומר הרבה ושאפשר לפברק בדקה וחצי
אם אתה באמת מעוניין לעזור לאנשים תתייחס לאיך פותרים את הבעיה ולא כמה שהמפלצת גדולה, זה לא מעודד או מעורר אמון

מקווה שתקרא את זה בטון הרגוע שאני מנסה להעביר

עריכה:

בגלל שאתה מלא קסם ומתברר כמקור מידע לא אמין אני אדביק פה את התגובה האחרונה שלך בפרטי אליי אחרי שביקשתי 3 פעמים לסיים את הדיון (מה לעשות שאני לא אוהב לחסום אנשים) הנה הפנינים:

"חחחחח עאלק עבירה פלילית להשתמש בבוט הזה נראלך שלמישהו אכפת?
אני לא מפיץ בוטים של אוסינט ימפגר מה אתה חושב אני מטומטם כמוך שאני אפיץ כלים כאלה ברשת כאילו אני בכלל יודע מי אתה?
אז אני לא אוטיסט אבל סתמתי לך תפה לך תזדיין לי מהצאט יקוקסינל עאלק 3 ימים יורד הבוט.
שיקרת הטעת והקארמה תבוא אליך על כל אלה שיפלו ויאמינו לך.
בנתיים התחרבנת כל כך לשלוח לי תיוזר שלך עצוב...
עוד boomer שקיבל שיעור לחיים שיסתום תפה קצת עם האובר ביטחון שלו אתה לא הראשון שלי"
Ollie Ollie​(נשלטת)
Ollie​(נשלטת) • 24 במאי 2026
Well, that escalated quickly.
harmlessly harmlessly​(מתחלף)
harmlessly​(מתחלף) • 24 במאי 2026
SecRoot כתב/ה:
harmlessly כתב/ה:
עדכון:

דיברנו ארוכות בפרטי והשיחה נגמרה אחרי שביקשתי ממך להניח לי 3 פעמים..
(לא רוצה להיכנס לסיבות שלי אבל זה לא היה בגלל שאתה נחמד ומתבטא בצורה מכבדת)

גם שם וגם פה הסברתי שחוסר הרלוונטיות שהתייחסתי אליו היה למקור המידע של אותו בוט - לא מאגר מידע של טלגרם אלא טכניקה פשוטה של שמירת כל המספרים בישראל בשרת ייעודי והצלבה מול מאגרי מידע חינמיים כמו טרו קולר ומי
אני מתפלא שהבנת את כל המורכבות שאתה מתאר אבל לא הבנת שאני מסכים איתך שהסכנה קיימת פשוט לא באופן אותו אתה תיארת ושבפועל מפחיד יותר (ולחינם)

אני אשמח שתשמור על שיח עקרוני ומקצועי כשאתה מעלה נושא טכנולוגי ולא תזכיר אותי כחלק מהדיון (בייחוד אחרי שביקשתי ממך בפרטי להניח לי) - זה סתם מציק

לגבי הבוט שאתה מתאר - אכן שלחת לי צילום מסך שלא אומר הרבה ושאפשר לפברק בדקה וחצי
אם אתה באמת מעוניין לעזור לאנשים תתייחס לאיך פותרים את הבעיה ולא כמה שהמפלצת גדולה, זה לא מעודד או מעורר אמון

מקווה שתקרא את זה בטון הרגוע שאני מנסה להעביר

עריכה:

בגלל שאתה מלא קסם ומתברר כמקור מידע לא אמין אני אדביק פה את התגובה האחרונה שלך בפרטי אליי אחרי שביקשתי 3 פעמים לסיים את הדיון (מה לעשות שאני לא אוהב לחסום אנשים) הנה הפנינים:

"חחחחח עאלק עבירה פלילית להשתמש בבוט הזה נראלך שלמישהו אכפת?
אני לא מפיץ בוטים של אוסינט ימפגר מה אתה חושב אני מטומטם כמוך שאני אפיץ כלים כאלה ברשת כאילו אני בכלל יודע מי אתה?
אז אני לא אוטיסט אבל סתמתי לך תפה לך תזדיין לי מהצאט יקוקסינל עאלק 3 ימים יורד הבוט.
שיקרת הטעת והקארמה תבוא אליך על כל אלה שיפלו ויאמינו לך.
בנתיים התחרבנת כל כך לשלוח לי תיוזר שלך עצוב...
עוד boomer שקיבל שיעור לחיים שיסתום תפה קצת עם האובר ביטחון שלו אתה לא הראשון שלי"

זה יפה להראות חלק קטן מהשיחה כל הכבוד לך.
הבוט עובד הוצאתי מספר ישראלי ב1:29 אפילו שלחתי צילום מסך, אני מוכן להוכיח עם עוד יוזר אבל אתה פחדת לשלוח את שלך ורצית לשלוח לי יוזר אחר כי אתה כנראה סוטה או משהו וממש רצית שאשלח לך את הבוט הזה משום מה.

יש מתנדב בקהל שאוכיח עליו? שיוכל לבוא ולהסביר לו גם שהוא סתם מטעה פה אנשים?

כאילו אני לא שקרן אבל אני גם לא מפיץ כלי osint ברשת בגלל מניפולציות שקל 90. ועכשיו אני ליטרלי בסיטואציה שטוענים שאני שקרן, אבל אני גם לא רוצה להוכיח...
לא מבין מה אתם מצפים ממני אני לא שולח פה תבוט לאנשים.

אפילו שמרגיש לי שהכי פייר שאם להם יש תבוט שלכולם יהיה תבוט כדי שתוכלו לראות שאתם שם וגם להפעיל tracking כדי לדעת שמישהו חיפש אותכם לא ככה?
The Evil Smurfette The Evil Smurfette
לפני 8 שעות • 24 במאי 2026
The Evil Smurfette • 24 במאי 2026
Ollie כתב/ה:

תקראי לי כשיהיה מכות🤣🤣🤣🤣🤣🤣
SecRoot
לפני 8 שעות • 24 במאי 2026
SecRoot • 24 במאי 2026
The Evil Smurfette כתב/ה:
Ollie כתב/ה: