שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

הגדרת המושג:שפוי בטוח ובהסכמה

shuki boy​(נשלט)
לפני 18 שנים • 8 בספט׳ 2006

ונתן בהם סימנים

shuki boy​(נשלט) • 8 בספט׳ 2006
[quote="huan"]
ציטוט: לא זו לא הגדרה,פשוט אמרת מה הרעיון העומד מאחורי RACK ולא הגדרת את המושג.

אתה ממש מצחיק. "בראשית נתן לנו אלוהי הבדס"מ את הSSC"
" S S C פרושו Safe Sane וConsensual"
"Safe פרושו ..."

זה לא עובד ככה.

SSC הם ראשי תיבות שנועדו להעביר רעיון, נכון שאתה יכול לפרש את ראשי התיבות איך שבא לך, אם אתה מתייחס לקיצור SSC כאל איזשהי אקסיומה שממנה יש לגזור את המשמעות, ולכל רב יש את המדרש שלו על הנושא. אבל מה? זה הפוך, יש רעיונות, ורבינו נתנו בהם סימנים, כדי להעביר את עיקר הרעיון.

הרעיון היה קיים לפני שנתנו לו את ראשי התיבות.

יש הרבה רעיונות ופרדיגמות שנותנים להם ר"ת, למשל KISS - קיצור ל Keep It Simple Stupid. פרדיגמה תיכנונית שמבקשת להמנע ממורכבות יתר אבל לא לפשט מתחת למה שמותר. אין צורך לפרש כל דבר מילולית (ולתהות על טיפשות המתכננים, מה גם שיש גם גירסאות אחרות לאותם ר"ת שמבטאים את אותו הרעיון - Keep It Small and Scalable).

אם בא לך לקחת את הרעיון ולשנות אותו ולומר, יש SSC שלי ושל האדון שלי, ויש SSC אחד של שפחה X ושל גבירתה Y. והם SSCים שונים, קיבלת (בערך) את הרעיון שעומד מאחורי RACK.

כמובן שאתה יכול לעשות את זה, רק שבעולמינו יש מוסכמות, ואם אתה מתייחס לSSC בשונה מכל שאר העולם, ואומר אני מפרש SSC בדיוק כמו איך שכל העולם מפרש את RACK ולכן הגדרת RACK מיותרת וסתם חרטא, אל תתפלא אם אף אחד (מלבדך ומלבד חבריך) לא יבין מה אתה אומר.

גם אני יכול להגדיר את השמש כירח ואת התחת של אדוני כשמש, אבל סביר להניח שאף אחד לא יבין על מה אני מדבר. icon_smile.gif

בכל אופן את הרעיון כבר הסברתי take it or leave it.