ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

סאבית גם בתפילה

strikingamatch​(שולט)
לפני 17 שנים • 28 בנוב׳ 2006
strikingamatch​(שולט) • 28 בנוב׳ 2006
היהדות לא קבעה את מעמד האשה למקום מסוים. היא נותנת את האפשרות לכל אשה לבחור בדרך הנוח לה. אבל ביהדות בפירוש יש גישה של אשה שתומכת ומתמסרת בשביל הבעל, לעומת הבעל שלוקח אחריות על האשה ועל הבית. למשל, כשמתחתנים אז האשה הולכת במנהגים אחרי הבעל ולא ההפך, בדרך כלל.
המלט
לפני 17 שנים • 28 בנוב׳ 2006

Re: ברכה מוצלחת

המלט • 28 בנוב׳ 2006
ראובן כתב/ה:
לברכה "ברוך שלא עשני אישה" יש פירוש פשט ופירוש דרש.
.

מה, באמת??

ראובן כתב/ה:

הפשט, משמעותו גסה ושוביניסטית ואין צורך להסבירו.

יאפ.

ראובן כתב/ה:

הדרש של ברכה זו כבר יותר יפה - הגבר המתפלל מודה לאל על כך שאינו אישה, משום שאישה הינה מושלמת במעלותיה, ואילו עליו, בתור גבר, לשקוד ולהתאמץ כדי להגיע לאותה מעלה של כוונה ו'ניצוץ'. המשמעות היא, שהגבר מודה על כך שנברא נחות מבחינת צלילות נפשית, כי כך יש לו ההזדמנות להתכוון ולנסות להתעלות מעל בסיסיותו.
.

נו באמת, ראובן. ממך, בתור נשלט חד-מיני לטנטי, אני מצפה למשהו קצת יותר עמוק מזה. icon_cool.gif
בוגדנית קטנטנה
לפני 17 שנים • 29 בנוב׳ 2006

Re: אף אחד לא נחות!

בוגדנית קטנטנה • 29 בנוב׳ 2006
דורון גונן כתב/ה:
בוגדנית קטנטנה כתב/ה:
momi כתב/ה:
אף אחד לא נחות!

צאו מזה כבר!
הדת הומצאה כשכל העולם היה נחות בכלל ושובניסט בפרט.
מה כל כך קשה לעכל?!?!?!
הדת היא יפה, כנה מרגשת ושובניסטית.
עיכלתם?
עכשיו לכו תעשו חוקן!

"הדת הומצאה"?????

הפיגור המחשבתי שאת מציגה כאן הוא מהותי.
השאלה העיקרית היורדת לשורשי הדברים היא אם יש אלוהים או אין אלוהים. מי שמספיק אמיץ וישר עם עצמו (ויש רבים-רבים שעדיין לא הגיעו לדרגה הזו) חייב לבחון את עצמו ביחס לשאלה הזו.

החדשות הטובות הן שיש אלוהים.

החדשות הטובות הנוספות הן שאלוהים לא כופה את עצמו עלינו, רק כמה רבנים טועים.

אגב, אם אין אלוהים, זה מכניס אותך לשאלות קשות ביותר על מהותך, זהותך וגם, בדרך אגב, לשאלה למה את כותבת ומדברת עברית, שפת התנ"ך. אם אלוהים זה בלוף, למה את בכלל פה בארץ ישראל?
אם אלוהים זה בלוף, אין משמעות לתנ"ך, היהדות היא המצאה, אברהם אבינו לא היה קיים ועכשיו עופי מכאן לארץ יותר נוחה ופחות מסוכנת.
רק מטומטם יישאר בארץ מסוכנת לו בגלל כמה חברים, חומוס, שפת הים ומזג האויר הנפלא...
אם נמשיך את אותו קו מחשבה, הנצרות היא מטופשת, כל המוסלמים טועים ורק את צודקת וחכמה.

אגב, אין פלא שהמוסלמים שונאים אותנו, משום שדעות כמו שלך מערערים גם את בסיס זהותם העצמית.

ולסיום, אם את כל-כך חכמה, תסבירי לי איך כל מה שנמצא בעולמנו פועל לפי סדר הרמוני כל-כך. את יודעת, אטומים, מולקולות וכד'?

קחו נשימה ארוכה, (אני לקחתי כמה וכמה לפני שכתבתי את ההודעה הבאהicon_smile.gif
(כוכבית בתחילת שורה זה ציטוט מחוכמתו של מר גונן)

דורון גונן, יהודי יקר!
* "הפיגור המחשבתי שאת מציגה"
ה"פיגור" שהצגתי לא יותר גרוע מהפיגור ההיקשי שאתה מציג: איך הגעת מ"הדת הומצאה" ל"אין אלוהים"?
*"החדשות הטובות הן שאלוהים לא כופה את עצמו עליונו- רק כמה רבנים טועים"
האם אני אמורה להסיק שגם אתה רב???
*"עופי מכאן לארץ יותר נוחה ופחות מסוכנת"
...ואם אני לא אעשה את זה מרצוני החופשי, אתה תגיע עם סכינים? כמו שעשיתם במצעד הגאווה? כמו שאתצם תמיד עושים כשמשהו לא מסתדר לכם?
*"רק מטומטם ישאר בארץ מסוכנת לו בגלל..."
לא לימדו אותך פטריוטיות מהי? אהבת המולדת עד כמה שידוע לא לא דורשת אהבת האל, ובטח לא אל שאנשים כמוך מאמינים בו.
* "כל המוסלמים טועים ורק את צודקת וחכמה"
אם ניסית להביא טיעון של מורה עצבנית מול תלמידה שמתעקשת שטריגונומטריה לא תעזור לה בחיים- הצלחת. אם ניסית להבהיר איזושהי נקודה בצורה בוגרת, נכשלת יקירי.
* "אין פלא שהמוסלמים שונאים אותנו, משום שדעות כמו שלך..."
נו באמת! ואני גם אחראית לרעב במדינות העולם השלישי, לנפילת התאומים ולשואה? אולי אם תצא מהתורה-תלמוד-גמרא שאתה טוחן שם במעמקי מאה שערים, אולי תלמד קצת איסלם או אפילו היסטוריה ואז תבין למה הם שונאים אותנו.
*"ולסיום, אם את כל כך חכמה, אולי תסבירי לי....."
כן, אני חכמה, וזה הכל יחסי icon_smile.gif ולא, אני לא יכולה להסביר לך דברים שנשגבים מבינתי, אבל אני בטוח לא אמכור לך את התשובה הכל כך נוחה: "אלוהים".

אז איש יקר, לסיכום:
תקפת אותי כאילו אני מחבל חמוש שעומד מולך, והכל בגלל שחשבת שאני רומזת שאין אלוהים.
תקפת אותי בטיעונים רדודים, ובטח שיערת שההשצמות העמוקות יאזנו את המצב.... הן לא.
תקפת אותי בשטף שיוצא מהפיות של המוחות הכי שטופים: ידידי, עברת שטיפת מוח רצינית, אתה פולט דברים שאמרו לך גם כשהם לא נכונים בכלל, ובטח ובטח שלא קשורים.
אני בזה לאנשים כמוך, אנשים שמסרבים להכיר באמונותיו של האחר. אנשים שמסרבים לפקוח את העניים וללמוד דברים חדשים.

ואם היה ספק, אני חושבת שהדת הומצאה, גם אתה חושב ככה- אתה חושב שהיא הומצאה ע"י הקדוש ברוך הוא, אני חושבת שהיא הומצאה ע"י חברה שהייתה זקוקה לחוקים ומנהגים כדי לשרוד מנטאלית.

בשיחתי הבאה עם מר אל, אני אנסה לברר בשבילך, אם חסידים שוטים כמוך אכן מגיעים לגן עדן אם הם משמיצים עלמות פרועות באתרי סקס באינטרנט.
מקבי​(מתחלף)
לפני 17 שנים • 29 בנוב׳ 2006
מקבי​(מתחלף) • 29 בנוב׳ 2006
משום-מה, אני נורא נהנה לראות נשים מתשלחות וורבלית באנשים... זה בטח בגלל שאני כזה דפוק.

נייס גואינג, בוגדנית. לא שאני לוקח פה צדדים, כן, ואני לא בהכרח מסכים איתך... אבל עדיין.
דובדבן
לפני 17 שנים • 30 בנוב׳ 2006

Re: ברכה מוצלחת

דובדבן • 30 בנוב׳ 2006
ראובן כתב/ה:
לברכה "ברוך שלא עשני אישה" יש פירוש פשט ופירוש דרש. הפשט, משמעותו גסה ושוביניסטית ואין צורך להסבירו. הדרש של ברכה זו כבר יותר יפה - הגבר המתפלל מודה לאל על כך שאינו אישה, משום שאישה הינה מושלמת במעלותיה, ואילו עליו, בתור גבר, לשקוד ולהתאמץ כדי להגיע לאותה מעלה של כוונה ו'ניצוץ'. המשמעות היא, שהגבר מודה על כך שנברא נחות מבחינת צלילות נפשית, כי כך יש לו ההזדמנות להתכוון ולנסות להתעלות מעל בסיסיותו.

לפיכך, ברכה מוצלחת למדי, במיוחד עבור המתחלפים שבינינו, לא כך?

ראובן

הברכה הזו מעולם לא עלתה על שפתותיי. פשוט לא הצלחתי לקבל את הדרש שלה.
דובדבן

הבהרה קטנה אך חשובה.

דובדבן • 30 בנוב׳ 2006
הברכה המקבילה מעולם לא נאמרה על ידי. לא זאת בלבד אלא שנטלתי לעצמי את הזכות לשנות את הנוסח לפי ראות עיניי: "ברוך שלא עשני גבר ואינני נוהגת כרצונו של איש".
נכון שזה מעמיד את כל קיומי והשקפת עולמי התאולוגית בסימן שאלה גדול, אך לא אפתח את זה.
venus in our blood​(שולטת)

פוקוס.

venus in our blood​(שולטת) • 30 בנוב׳ 2006
פרח ורוד כתב/ה:
הי כולם
נעלמתי לי לכמה ימים באשמת המרצים שלי ואתם פיתחתם כל כך יפה את הדיון הזה
אבל לקחתם אותו לדיון מהותי על הדת, על עצם קיום האלוקים, על הלגיטימציה שקיימת או לא לתפילה ולמצוות.
הכל טוב ויפה, אך האם מקומו של דיון כזה הוא אצלנו בקהילה?
הרי רבנים גדולים וטובים מאיתנו מתעמקים בזה עד היום על מהות הדת על ההסבר שאולי ניתן למצוות.
אז מה אנו הקטנים ( טוב רק הסאביות קטנות האדונים תמיד גדולים - אני צוחקת לא להתחיל איתי)
העלתי בדיון הזה שאלה שלא התייחסו אליה בכלל:
האם לדעתכם יש שוני בקבלת מרות של סאב וסאבית?
האם סאבית כנועה יותר לאדונה וסאב מציב סייגים גדולים יותר ולגבירתו קשה יותר לשלוט בו?
אולי זה בכלל ההפך?
אולי הם שווים בכניעתם?

ואחרי שכולנו התפזרנו, התלהמנו, הבענו את דיעותינו והשקפותינו הדתי , המסורתי ובכלל ( כולל אותי כמובן.. icon_rolleyes.gif .)

אולי כדאי לקרוא שוב את מה שכתבה פרח ורוד.

התמקדות בעיקר.

לעיונכם.
נוריתE
נוריתE • 30 בנוב׳ 2006
פעם מזמן
הייתי מאמצת פרקי תהילים ומסבה אותם לצרכי ורגשותי לגבי האדונים שהיו,
היום אני מבינה
שהם לא אלהים ולא סגנו הממונה מטעם וגם לא ממלא מקום זמני

תמיד רצוי להביע רגשות אישיים שלך בכתב גם אם את לא הכי טובה בכתיבה פואטית
רגשות אמיתיים תמיד יתבטאו טוב כך או כך.
שם מתחתיו
שם מתחתיו • 30 בנוב׳ 2006
strikingamatch כתב/ה:
היהדות לא קבעה את מעמד האשה למקום מסוים. היא נותנת את האפשרות לכל אשה לבחור בדרך הנוח לה. אבל ביהדות בפירוש יש גישה של אשה שתומכת ומתמסרת בשביל הבעל, לעומת הבעל שלוקח אחריות על האשה ועל הבית. למשל, כשמתחתנים אז האשה הולכת במנהגים אחרי הבעל ולא ההפך, בדרך כלל.

=====================================
כל זה נכון בתנאי שהגבר יודע להעניק המון כבוד לאשתו
יש משפט ביהדות שאומר:
" כל כבודה בת מלך פנימה:
האישה אולי פחות מתבלטת מהגבר אבל מקבלת ממנו ומכל המשפחה שסביבה כבוד של בת מלך ואת זה אסור לשכוח.
strikingamatch​(שולט)
strikingamatch​(שולט) • 30 בנוב׳ 2006
ברור שהבעל צריך לכבד את האשה. הרמב"ם כותב, שעל הבעל לאהוב את האשה כגופו ולכבד אותה יותר מגופו.