רפאל |
לפני 15 שנים •
20 במרץ 2009
Re: שיוך - רעיון יפה על הנייר?
לפני 15 שנים •
20 במרץ 2009
רפאל • 20 במרץ 2009
חתולונת1607 כתב/ה: אני מעלה נושא קצת כאוב. מחוויות של לא אחת מידידותי וחברותי
הקרובות, מה שעולה הוא שכל עוד השולט מרגיש שהנשלטת היא אתגר עבורו, הוא יתאמץ כדי שהקשר ישמר. ברגע שהיא משוייכת לו או מביעה רצון להיות משוייכת לו - העניין שלו בה מתפוגג, ואיתו הקשר ביניהם. זה מוביל אותי לחשוב שאולי המסקנה פה היא, שלא כדאי להיות משוייכת, עם כל הצער הרב שבדבר, כי בכך דנים את הקשר למיתה. אשמח לקבל תגובות. 1. השלב שבו מפסיקים לתפוס זה את זה כאתגר הוא גם השלב שבו מתחילים להכיר זה את זה. לכן, הרבה פעמים דווקא אז תתגלה אי ההתאמה. 2. לרוב טענות מהסוג של "כל השולטים הם..." או "כל הנשלטות הן..." מלמדות משהו על האדם שטוען אותן, על הדפוסים שלו, על המנגנונים שלו, ועל הפציעות שלו, ולא על קיומו של איזה גן משותף של שליטה או כניעה (או משהו בסגנון). בדרך כלל נעים יותר למצוא איזה קהל שכהד יגיד "באמת, כל השולטים האלו...", אבל זה הרבה פחות מועיל או פרודוקטיבי. 3. ברומנטיקה צריכים בעיקר סבלנות. מטבע הדברים, מרבית ההיכרויות שיהיו לאדם בחיים לא יובילו לזוגיות. מכל הכשלונות אנחנו יכולים ללמוד קצת על הפתולוגיות שלנו, ועל נקודות התורפה שלנו, ובסופו של יום קצת להתבגר ולהחכים. אבל מעבר לזה אין הרבה מה לעשות. בשביל זוגיות צריכים התאמה, בשלות, בגרות ומזל. מנסיוני, אסטרטגיות של כיבוש לא מועילות כאן כל כך. (והאסטרטגיות שאנחנו מפתחים בעקבות היכרויות כושלות, אינן מלמדות אלא את הדרך שבה ניתן להאריך היכרות כושלת.) |
|
IvoryDom |
לפני 15 שנים •
20 במרץ 2009
Re: מצטערת, אבל
לפני 15 שנים •
20 במרץ 2009
IvoryDom • 20 במרץ 2009
צארינה כתב/ה: פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ.
פפ. פ. צר-רינה יש לך פנצר |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 15 שנים •
20 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
20 במרץ 2009
בלוסום(לא בעסק) • 20 במרץ 2009
רפאל כתב/ה: חתולונת1607 כתב/ה: אני מעלה נושא קצת כאוב. מחוויות של לא אחת מידידותי וחברותי
הקרובות, מה שעולה הוא שכל עוד השולט מרגיש שהנשלטת היא אתגר עבורו, הוא יתאמץ כדי שהקשר ישמר. ברגע שהיא משוייכת לו או מביעה רצון להיות משוייכת לו - העניין שלו בה מתפוגג, ואיתו הקשר ביניהם. זה מוביל אותי לחשוב שאולי המסקנה פה היא, שלא כדאי להיות משוייכת, עם כל הצער הרב שבדבר, כי בכך דנים את הקשר למיתה. אשמח לקבל תגובות. 1. השלב שבו מפסיקים לתפוס זה את זה כאתגר הוא גם השלב שבו מתחילים להכיר זה את זה. לכן, הרבה פעמים דווקא אז תתגלה אי ההתאמה. 2. לרוב טענות מהסוג של "כל השולטים הם..." או "כל הנשלטות הן..." מלמדות משהו על האדם שטוען אותן, על הדפוסים שלו, על המנגנונים שלו, ועל הפציעות שלו, ולא על קיומו של איזה גן משותף של שליטה או כניעה (או משהו בסגנון). בדרך כלל נעים יותר למצוא איזה קהל שכהד יגיד "באמת, כל השולטים האלו...", אבל זה הרבה פחות מועיל או פרודוקטיבי. 3. ברומנטיקה צריכים בעיקר סבלנות. מטבע הדברים, מרבית ההיכרויות שיהיו לאדם בחיים לא יובילו לזוגיות. מכל הכשלונות אנחנו יכולים ללמוד קצת על הפתולוגיות שלנו, ועל נקודות התורפה שלנו, ובסופו של יום קצת להתבגר ולהחכים. אבל מעבר לזה אין הרבה מה לעשות. בשביל זוגיות צריכים התאמה, בשלות, בגרות ומזל. מנסיוני, אסטרטגיות של כיבוש לא מועילות כאן כל כך. (והאסטרטגיות שאנחנו מפתחים בעקבות היכרויות כושלות, אינן מלמדות אלא את הדרך שבה ניתן להאריך היכרות כושלת.) לא עשיתי הכללות, ניסיתי לשקף הלך רוח מסויים. בכל מקרה, תודה שהחזרת את השרשור לנושאו |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
Re: קישקושייישיישן
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
venus in our blood(שולטת) • 21 במרץ 2009
ביג-אן כתב/ה: אני לא רואה טעם בשיוך אם אין רצון להשאר שם לזמן מה.. ז"א אם אין רגשות ואם לא רוצים לחלוק את השלל עם אחרים.
אם מצאת לך מישהו שמוצא חן בעינייך שייכי אותו, זה רק יעצים לכם את הביטחון ויאדיר את המשחקים. אם מצאת לך שפחה מקסימה ואתה באמת ובתמים רוצה בה לקצת יותר מסגור סוגריים ופעם פעמיים שייך . השיוך לא יוריד כלום.. כשיש רגש יש רגש כשאין אין הכל קישקוש באלבוש דבר אחד השיוך כן עושה.. וזה לסמן "אני כרגע לא במצב להכיר אחרים" או יותר נכון " מאמי אני שלך"... כל ההשלכות לגבי תחושת האי השקעה בעקבות.. נו באמת... צריך לדעת למי להשתייך... יש מקומות שזה רק יתן לך את הפרס הגדול.. ושיהיה הצלחה לכל... כמה פשוט- ככה נכון |
|
יערה46 |
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
יערה46 • 21 במרץ 2009
[quote="חתולונת1607"]אני מעלה נושא קצת כאוב. מחוויות של לא אחת מידידותי וחברותי הקרובות, מה שעולה הוא שכל עוד השולט מרגיש שהנשלטת היא אתגר עבורו, הוא יתאמץ כדי שהקשר ישמר. ברגע שהיא משוייכת לו או מביעה רצון להיות משוייכת לו - העניין שלו בה מתפוגג, ואיתו הקשר ביניהם.
זה מוביל אותי לחשוב שאולי המסקנה פה היא, שלא כדאי להיות משוייכת, עם כל הצער הרב שבדבר, כי בכך דנים את הקשר למיתה. אשמח לקבל תגובות.[/quot לדעתי נושא השיוך הוא קצת בעייתי, כי לא כולנו מחפשים בעצם זוגיות למרות שלפי התגובות זה נשמע כך, לרוב אנחנו מחפשים קשר שליטה טוב ויציב עם משהוא מסוים,ונושא השיוך לא תמיד עולה על הפרק, ואם כן אצלי בכל אופן זה נותן בטחון לנשלט שהוא שייך . מהיכרות ומשיחות אני מודעת לזה שיש שולטים/ת שברגע שמשייכים לא הייתי אומרת מאבדים עניין אלא לא יודעים מה לעשות עם הנישלט/ת וכאן מתחילה הבעיה האמיתית. נישלט/ת שמשויך מצפה ליותר מאשר את השיוך , מצפה לשליטה ולסשנים. מה לעשות ככה זה עובד, ולכן גם אין צורך לשייך מהר אלא לבדוק טוב אם הקשר מתאים לשני הצדדים. ואני כאן מביעה את דעתי בלבד שבת שלום |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
בלוסום(לא בעסק) • 21 במרץ 2009
[quote="המלכה יערה"]
חתולונת1607 כתב/ה: אני מעלה נושא קצת כאוב. מחוויות של לא אחת מידידותי וחברותי הקרובות, מה שעולה הוא שכל עוד השולט מרגיש שהנשלטת היא אתגר עבורו, הוא יתאמץ כדי שהקשר ישמר. ברגע שהיא משוייכת לו או מביעה רצון להיות משוייכת לו - העניין שלו בה מתפוגג, ואיתו הקשר ביניהם.
זה מוביל אותי לחשוב שאולי המסקנה פה היא, שלא כדאי להיות משוייכת, עם כל הצער הרב שבדבר, כי בכך דנים את הקשר למיתה. אשמח לקבל תגובות.[/quot לדעתי נושא השיוך הוא קצת בעייתי, כי לא כולנו מחפשים בעצם זוגיות למרות שלפי התגובות זה נשמע כך, לרוב אנחנו מחפשים קשר שליטה טוב ויציב עם משהוא מסוים,ונושא השיוך לא תמיד עולה על הפרק, ואם כן אצלי בכל אופן זה נותן בטחון לנשלט שהוא שייך . מהיכרות ומשיחות אני מודעת לזה שיש שולטים/ת שברגע שמשייכים לא הייתי אומרת מאבדים עניין אלא לא יודעים מה לעשות עם הנישלט/ת וכאן מתחילה הבעיה האמיתית. נישלט/ת שמשויך מצפה ליותר מאשר את השיוך , מצפה לשליטה ולסשנים. מה לעשות ככה זה עובד, ולכן גם אין צורך לשייך מהר אלא לבדוק טוב אם הקשר מתאים לשני הצדדים. ואני כאן מביעה את דעתי בלבד שבת שלום תודה לך, תגובתך בהחלט שופכת לי אור חדש על הנושא, רק דבר אחד אישי - אני כנשלטת מצפה גם לשליטה וסשנים, אך גם לשיוך הדדי ביני לבין השולט המתאים.מבחינתי זה דבר חשוב בדיוק באותה המידה, אבל אולי זה כך כי עוד לא חוויתי מערכת יחסים של שליטה עם השולט המתאים? |
|
טיגריס כחולה |
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
טיגריס כחולה • 21 במרץ 2009
ואני בכלל חושבת ששיוך זה לא משהו שקובעים. שיוך זה משהו שמרגישים.
שיוך הוא עליית מדרגה, ולא 'השגת מטרה'. מעבר לזה- שיוך שמגיע מרגש ולא משיקולים כדאיים כאלו או אחרים- גם לא ניתן להסיר לעולם. מהכתוב- אולי כן, מהלב? אף פעם. |
|
שרמומית |
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
שרמומית • 21 במרץ 2009
טיגריס כחולה כתב/ה: ואני בכלל חושבת ששיוך זה לא משהו שקובעים. שיוך זה משהו שמרגישים.
שיוך הוא עליית מדרגה, ולא 'השגת מטרה'. מעבר לזה- שיוך שמגיע מרגש ולא משיקולים כדאיים כאלו או אחרים- גם לא ניתן להסיר לעולם. מהכתוב- אולי כן, מהלב? אף פעם. מילים יפות ונכונות (: ועוד דבר חתולונת את רשמת: את יודעת, מכל הביקורת שהוצגה פה - זו היחידה שלא עניינית. רק מה, לא ציפיתי שהיא תהיה כזו מעליבה. בפעם הבאה, שקלי מילים - אחרי שהן יוצאות מהמקלדת / פה שלך, אי אפשר לקחת אותן חזרה. את יכולה להביע נקודה, בלי לרדת להעלבות חסרות טעם ושחר. פגעת בי מאוד. את לא יכולה להעלות נושא ולחשוב שלא תקבלי תגובות פוגעות התגובה של מורדת במכניע הייתה מאוד לעניין ומאוד כנה, רצית תשובות כנות, לא? אז קיבלת את התגובה הכי כנה בעולם ובקשר לנושא שהעלת... אני ממש לא מסכימה עם זה. יש זוגות בתחום שנישאו, יש זוגות שנמצאים המון שנים ביחד ולא נראה לי שהם נמצאים ביחד רק בגלל האתגר. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
בלוסום(לא בעסק) • 21 במרץ 2009
נטלי כתב/ה: את לא יכולה להעלות נושא ולחשוב שלא תקבלי תגובות פוגעות התגובה של מורדת במכניע הייתה מאוד לעניין ומאוד כנה, רצית תשובות כנות, לא? אז קיבלת את התגובה הכי כנה בעולם ובקשר לנושא שהעלת... אני ממש לא מסכימה עם זה. יש זוגות בתחום שנישאו, יש זוגות שנמצאים המון שנים ביחד ולא נראה לי שהם נמצאים ביחד רק בגלל האתגר. ביקשתי תגובות ענייניות. התגובה שלה היתה רצופת העלבות והתנשאות. היא לא מכירה אותי בכלל, מה היא יודעת? לא מסכימה איתך בכלל. דרך אגב - שימי לב - למרות העלבון הצורב שלה - דוגמא מעולה לאיך *כן* זה צריך להראות היתה בתגובה שלי אליה. אפשר שיהיו חילוקי דעות, אבל אין שום מקום לתגובות פוגעות שכאלה. |
|
שרמומית |
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
21 במרץ 2009
שרמומית • 21 במרץ 2009
חתולונת1607 כתב/ה: נטלי כתב/ה: את לא יכולה להעלות נושא ולחשוב שלא תקבלי תגובות פוגעות התגובה של מורדת במכניע הייתה מאוד לעניין ומאוד כנה, רצית תשובות כנות, לא? אז קיבלת את התגובה הכי כנה בעולם ובקשר לנושא שהעלת... אני ממש לא מסכימה עם זה. יש זוגות בתחום שנישאו, יש זוגות שנמצאים המון שנים ביחד ולא נראה לי שהם נמצאים ביחד רק בגלל האתגר. ביקשתי תגובות ענייניות. התגובה שלה היתה רצופת העלבות והתנשאות. היא לא מכירה אותי בכלל, מה היא יודעת? לא מסכימה איתך בכלל. דרך אגב - שימי לב - למרות העלבון הצורב שלה - דוגמא מעולה לאיך *כן* זה צריך להראות היתה בתגובה שלי אליה. אפשר שיהיו חילוקי דעות, אבל אין שום מקום לתגובות פוגעות שכאלה. אנחנו לא נתחיל להתווכח על זה כאן, כי זה ממש לא לעניין אבל לדעתי, התגובה שלה לא מתנשאת, היא לא באה להתנשא מעלייך, היא אמרה את דעתה והאמת? אני חושבת בדיוק אותו דבר כמוה. |
|