Morticia |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
Morticia • 18 בספט׳ 2009
גם התשובות כאן שפחות לרוחך הן מאוד לעניין
חבל שאתה לא מקשיב למה שאתה לא רוצה לשמוע המלצתי לך היא לטפל בעצמך ובחרדת הנטישה שזועקת מקולך אין מה להתבייש - זו חרדה יחסית נפוצה להתאהב לא שווה לפחד לאבד אתה מפספס את כל היופי שבאהבה ולא נותן לעצמך משם יש לך מעט מאוד לתת לאישה ונראה לי שהדרך הבטוחה לעזור לך להשתלט על עצמך ולהרגיע אותך זה להבטיח לך שזה בסדר לאהוב אישה שתאהב אותך מספיק כדי להבטיח לך שהיא לא תנטוש אותך ואם זה נגמר, כי לפעמים זה נגמר אז באמת כמו ששוטרת אמרה ובמילים פשוטות כפי שכבר ציינתי אמש צר לי על הכאב שספגת מאהבה בחייך זה באמת לא מחייב לגבי כולם וזה לגמרי שלך ולטיפולך שתהיה שנה טובה |
|
הצד השני |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
Re: אני אשאל אותך
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
הצד השני • 18 בספט׳ 2009
מדויקת כתב/ה: הצד השני כתב/ה: מדויקת כתב/ה: קיים מצב,
בו תהיה מאוהב עד מעל הראש באישה המוכנה לעשות הכל למענך? אישה שאין לך ספק כי היא כולה שלך? בעצם, כך נדמה לי, ענית על כך - אמרת שאחרי שאתה מקבל את האישורים למי שאתה, אתה ממשיך לפסגה הבאה. אהבה היא לא אישורים למי שאתה, אהבה היא עד כמה אתה יכול להכיל עוד אדם בתוכך. יכול להיות שאתה לא באמת שואל על אהבה? יכול להיות שאתה שואל על נרקסיזם במובנו הטהור? כי אם כן, מה שאתה אומר הוא, שכשאתה רואה במראה הספציפית מה שאתה רוצה, שהצלחת "לרמות" אותה, אתה חייב למצוא את המראה הבאה על מנת לגרום גם שם לבבואה שלך להנבט יפה. בסופו של דבר, בניוד למה שחושבים על נרקיס, הוא לא מחפש את האישור הבא ל"יופי" שלו, הוא מחפש את האישור לכך שמישהו רואה אותו כפי שהוא תופש את עצמו - אז איך אתה תופש את עצמך? נרקסיסט ו/או בעל דעות מעוותות ו/או פגוע ו/או כל דבר אחר, אני את דעתי על העניין הבעתי. אני לא רואה כאן את דעתך לגופו של עניין. את חושבת שמתקיים מצב בו הצד הנאהב או אם תרצי הנאהב יותר הוא לא הצד השולט בקשר? : ) אתה רוצה ללמוד, או שאתה רוצה להראות כמה אתה חכם? אם אתה רוצה באמת להבין, אני אעשה מאמץ ואענה לך. אם אתה רוצה גושפנקא לזה שאתה חכם, אני לא רואה למה להוציא על זה אנרגיה מיותרת. וכמו לאורך כל השרשור הזה, נראה שאפקט המראה חוזר. את באמת רוצה לדעת אם אני לשמוע תשובה עניינית או שאת רק רוצה להראות לכולם כמה את חכמה? ותשובה לגופו של עניין יש? |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
Re: אני עונה לתגובה השנייה
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 18 בספט׳ 2009
הצד השני כתב/ה: אני לא פוסל אהבה הדדית, ישנו מתחם מסוים (אם כי צר לדעתי) שבו היא מתקיימת.
ברם, כשיחסים נמצאים בתוך אותו מתחם בו שני הצדדים אוהבים באופן דומה האחד את השני, שניהם מפחדים לאבד האחד את השני. במצב שכזה תמיד מתקיים מאזן אימה, אין כאן יותר מצב ברור של יחסי שליטה. משחקי תפקידים אינם יוצרים יחסי שליטה. במצב "ההדדי" הזה שעליו אני מאמין שאת מדברת, לא יכולות עוד להתקיים אותן הגדרות של שולט ונשלט מבלי שהן תהיינה בלוף. האם חווית פעם אהבה כזאת? הדדית? שים לב לבחירת המילים שלך: "מאזן אימה". מאזן אימה זה מה שיש בין אוייבים שמחזיקים בנשק גרעיני. להשתמש במילים האלה בשביל לתאר רגשות חיוביים גורם לי לתהות אם ידוע לך איך זה מרגיש, לאהוב ולהיות נאהב. אם יחסי שליטה עבורך משמעם (בין השאר) לאהוב אשה שאינה מחזירה לך אהבה - אם כך אתה תופס את יחסי הכוחות - אז אין לי מה לומר לך. אם כך זה בשבילך אז זה כך וזהו זה. פשוט, לא כולם חווים את זה כך. שאלת אם אשה יכולה לאהוב, באמת לאהוב - גבר, נשלט, המסור לה עד כלות. קיבלת תשובות ברורות למדי: כן! מורטישה ענתה (דווקא מאד לעניין ועם המון סבלנות, בניגוד למה שטענת בתשובות המגעילות שלך אליה), אני עניתי, שוטרת ענתה ואף מסרה תיאור יפייפה של איך מרגישה שולטת מאוהבת (סליחה אם שכחתי מישהי). ענינו מנסיוננו וענינו לגבי עצמנו: כן! יכולה! אפשרי! בהחלט אפשרי! איך אתה יכול לבוא למישהי שאומרת לך שחוותה משהו על בשרה, ולומר לה שזה לא קיים? איך אתה יכול לשאול שאלה, ואז כשעונים לך לומר שהתשובה לא נכונה? |
|
מדויקת(לא בעסק){+-} |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
Re: אני אשאל אותך
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
מדויקת(לא בעסק){+-} • 18 בספט׳ 2009
הצד השני כתב/ה: מדויקת כתב/ה: הצד השני כתב/ה: מדויקת כתב/ה: קיים מצב,
בו תהיה מאוהב עד מעל הראש באישה המוכנה לעשות הכל למענך? אישה שאין לך ספק כי היא כולה שלך? בעצם, כך נדמה לי, ענית על כך - אמרת שאחרי שאתה מקבל את האישורים למי שאתה, אתה ממשיך לפסגה הבאה. אהבה היא לא אישורים למי שאתה, אהבה היא עד כמה אתה יכול להכיל עוד אדם בתוכך. יכול להיות שאתה לא באמת שואל על אהבה? יכול להיות שאתה שואל על נרקסיזם במובנו הטהור? כי אם כן, מה שאתה אומר הוא, שכשאתה רואה במראה הספציפית מה שאתה רוצה, שהצלחת "לרמות" אותה, אתה חייב למצוא את המראה הבאה על מנת לגרום גם שם לבבואה שלך להנבט יפה. בסופו של דבר, בניוד למה שחושבים על נרקיס, הוא לא מחפש את האישור הבא ל"יופי" שלו, הוא מחפש את האישור לכך שמישהו רואה אותו כפי שהוא תופש את עצמו - אז איך אתה תופש את עצמך? נרקסיסט ו/או בעל דעות מעוותות ו/או פגוע ו/או כל דבר אחר, אני את דעתי על העניין הבעתי. אני לא רואה כאן את דעתך לגופו של עניין. את חושבת שמתקיים מצב בו הצד הנאהב או אם תרצי הנאהב יותר הוא לא הצד השולט בקשר? : ) אתה רוצה ללמוד, או שאתה רוצה להראות כמה אתה חכם? אם אתה רוצה באמת להבין, אני אעשה מאמץ ואענה לך. אם אתה רוצה גושפנקא לזה שאתה חכם, אני לא רואה למה להוציא על זה אנרגיה מיותרת. וכמו לאורך כל השרשור הזה, נראה שאפקט המראה חוזר. את באמת רוצה לדעת אם אני לשמוע תשובה עניינית או שאת רק רוצה להראות לכולם כמה את חכמה? ותשובה לגופו של עניין יש? ראשית, באמת נדמה לך שאני צריכה להתאמץ? נדמה לי שצריך מעט מאוד ממני כדי לדעת שאני חכמה : ) ושנית, עניתי כבר קודם - אני אטרח ואענה לך, אם יש לך רצון אמיתי להבין. ואפקט המראה בהחלט חוזר שוב ושוב ככל שמדובר בנרקסיסטים. ובאמת, כמו שנאמר כאן, במקום להיות תוקפני מדי, לפסול דעות אחרות בנימוקים של חוסר הבנה, חוסר כנות או כל סיבה אחרת, למה שלא תרגע, ותנסה קודם להבין מה אחרים אומרים, שניה לפני שתהיה עסוק בלחשוב למה (רק) אתה צודק? |
|
הצד השני |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
:)
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
הצד השני • 18 בספט׳ 2009
אפשר להמשיך בזה בלי סוף, או שמישהי מכן תתעלה על עצמה ותודה שהפנטזיה הילדותית הזו אינה מתקיימת, לא במציאות וגם לא בתיאוריה.
אני מבין את הכעס, אתן רוצות לשמר את הבלוף. אבל, טרם שמעתי ולו גם אחת מכן טוענת שמצב שכזה יכול להתקיים, טרם שמעתי אחת שתגיד שהיא התאהבה בנשלט שלה והפחד לאבד אותו לא גרם לה לאבד את הדומיננטיות בקשר. יתרה על כך, עדיין לא דיברנו על איך ישתנה יחסו של הנשלט לשעבר לשולטת לשעבר, מרגע שיזהה את החולשה שגרמה לה ההתאהבות בו. |
|
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
Re: :)
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
הצד השני כתב/ה: אפשר להמשיך בזה בלי סוף, או שמישהי מכן תתעלה על עצמה ותודה שהפנטזיה הילדותית הזו אינה מתקיימת, לא במציאות וגם לא בתיאוריה.
אני מבין את הכעס, אתן רוצות לשמר את הבלוף. אבל, טרם שמעתי ולו גם אחת מכן טוענת שמצב שכזה יכול להתקיים, טרם שמעתי אחת שתגיד שהיא התאהבה בנשלט שלה והפחד לאבד אותו לא גרם לה לאבד את הדומיננטיות בקשר. יתרה על כך, עדיין לא דיברנו על איך ישתנה יחסו של הנשלט לשעבר לשולטת לשעבר, מרגע שיזהה את החולשה שגרמה לה ההתאהבות בו. "השאלה ששאלתי הייתה שאלה רטורית. אני בטוח לחלוטין שאני יודע איך העולם עובד וכל מי שטוען שהוא מכיר משהו אחר - משקר". הצד השני כתב/ה: טרם שמעתי ולו גם אחת מכן טוענת שמצב שכזה יכול להתקיים, טרם שמעתי אחת שתגיד שהיא התאהבה בנשלט שלה והפחד לאבד אותו לא גרם לה לאבד את הדומיננטיות בקשר.
1. דווקא כן אמרנו. אתה לא מקשיב. 2. אה, עכשיו הבנתי מה הסיפור. אתה חושב שהתאהבות היא חולשה. שאשה מאוהבת לא יכולה להיות בשליטה. בתפישה שלך, שליטה ואהבה הן מנוגדות מעיקרן. אם כך, אז על מה אנחנו מדברים בכלל. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
Morticia • 18 בספט׳ 2009
אם תמיר את כל הפעמים שהזכרת אישה ואהבה לאלכוהוליזם ושתייה אולי תבין מנין צומחת החולשה שהיא כולה שלך
ובלשון מטאפורית זו, מאחר ואיני רואה טעם בויכוח עם אדם אלכוהוליסט שנאחז באלכוהול כסממן לשליטה ולא מסוגל לראות את עצמו על חולשתו - המקום היחיד ממנו יש לו סיכוי למצוא עוצמה ולהבין דבר מה על אהבה - מקווה שהייתי מספיק ברורה |
|
הצד השני |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
הצד השני • 18 בספט׳ 2009
Morticia כתב/ה: אם תמיר את כל הפעמים שהזכרת אישה ואהבה לאלכוהוליזם ושתייה אולי תבין מנין צומחת החולשה שהיא כולה שלך
ובלשון מטאפורית זו, מאחר ואיני רואה טעם בויכוח עם אדם אלכוהוליסט שנאחז באלכוהול כסממן לשליטה ולא מסוגל לראות את עצמו על חולשתו - המקום היחיד ממנו יש לו סיכוי למצוא עוצמה ולהבין דבר מה על אהבה - מקווה שהייתי מספיק ברורה חחחחחחחחחחחחחחחח את שמת לב כמה פעמים במהלך השרשור הזה כבר הכרזת שלא תמשיכי להגיב? |
|
שוטרת* |
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
שוטרת* • 18 בספט׳ 2009
אני עוד אמצא זמן לענות לך, אבל הזכרת לי שגם אני בעצמי תהיתי לגבי הנושא הזה.
אז: http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=13120&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EB%EE%E4+%E0%FA+%E1%F9%EC%E9%E8%E4+%EB%F9%E0%FA+%EE%E0%E5%E4%E1%FA&start=0 יש שם המון תשובות ודוגמאות. לא עם כולן הסכמתי, אבל בכללי- הן גרמו לאיזה אסימון ליפול, שלי אישית עשה רק טוב. (בעיקר מעמוד 3) תהנה |
|
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
18 בספט׳ 2009
הצד השני כתב/ה: Morticia כתב/ה: אם תמיר את כל הפעמים שהזכרת אישה ואהבה לאלכוהוליזם ושתייה אולי תבין מנין צומחת החולשה שהיא כולה שלך
ובלשון מטאפורית זו, מאחר ואיני רואה טעם בויכוח עם אדם אלכוהוליסט שנאחז באלכוהול כסממן לשליטה ולא מסוגל לראות את עצמו על חולשתו - המקום היחיד ממנו יש לו סיכוי למצוא עוצמה ולהבין דבר מה על אהבה - מקווה שהייתי מספיק ברורה חחחחחחחחחחחחחחחח את שמת לב כמה פעמים במהלך השרשור הזה כבר הכרזת שלא תמשיכי להגיב? תגיד, מה אתה רוצה? |
|