Brave Dwarf |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
Brave Dwarf • 10 באוק׳ 2009
וככזו נראית הדוגמית של העולם תחת ה"כלוב". אז על מי מתחרבנת האחריות על התנהגות אלמנטרית? כאשר מעבר לחלון מעניקים פרס נובל לאדם שלא הספיק לעשות דבר אלא רק הבטיח; כיוון שהשנה הבטחה לטוב לא תסולא בפז; כיוון שמלקוות למעשים נואשנו, הרי שהאחריות נופלת על ההוא המצפה מהסביבה את הבסיסי ביותר.
ציפית שיהיו בני אדם? את אשמה! איזו חוצפה זאת לדרוש כבוד מינימלי מהסביבה, לכזה לו זכאית כל בריאה ו/או ברייה. וזאת מבלי לפגוע בכל ממורמר ממוצע ששתה מכבר ודיו מהאסלה ומחזיק מעצמו למוד ניסיון ולכן, מתוך אותה האסלה, מרשה לו ולשכמותו לקבוע חוקים חדשים למוסר. מי שתקע את אפו בחלל לא לו, מי שפגע, גם אם בשוגג, ביכולתו של אחר להחשף או להשחף, עליו לתהפך בלילות והעובדה שהבאנו את עצמנו למקום בו מעשים כגון זה אינם זוכים לגינוי הקהל מצביעה עלינו בלבד. ועושה אותנו שכמותו. אך בשום פנים ואופן לא מעמידה אנשים כמו יולי Yuli(מתחלפת) תחת זכוכית מגדלת. אלא ההפך הוא הנכון, ולולא היה נכון הוא, לא היה קהל ולא היו מציצנים. בין השיטין, יולי Yuli(מתחלפת), זה אינו רוע, אלא כסילות. גם אם כואבת לא פחות. ואני בטוח, למרות שלא נוכחתי, שהיו גם כאלו שננגעו והתרגשו וכיבדו, אלא שזה קורה תמיד, כשתפוח רקוב אחד מצליח להסריח לא רק את הדלפק, אלא את הירקן בעצמו ובכבודו. . |
|
Brave Dwarf |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
Brave Dwarf • 10 באוק׳ 2009
-ש +ס
(כושומו) |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 10 באוק׳ 2009
Brave Dwarf כתב/ה: ציפית שיהיו בני אדם? את אשמה! איזו חוצפה זאת לדרוש כבוד מינימלי מהסביבה, לכזה לו זכאית כל בריאה ו/או ברייה. . זהו בדיוק! Brave Dwarf כתב/ה: מי שתקע את אפו בחלל לא לו, מי שפגע, גם אם בשוגג, ביכולתו של אחר להחשף או להסחף, עליו לתהפך בלילות והעובדה שהבאנו את עצמנו למקום בו מעשים כגון זה אינם זוכים לגינוי הקהל מצביעה עלינו בלבד. ועושה אותנו שכמותו. אך בשום פנים ואופן לא מעמידה אנשים כמו יולי Yuli(מתחלפת) תחת זכוכית מגדלת. אלא ההפך הוא הנכון, ולולא היה נכון הוא, לא היה קהל ולא היו מציצנים. בין השיטין, יולי Yuli(מתחלפת), זה אינו רוע, אלא כסילות. גם אם כואבת לא פחות. ואני בטוח, למרות שלא נוכחתי, שהיו גם כאלו שננגעו והתרגשו וכיבדו, אלא שזה קורה תמיד, כשתפוח רקוב אחד מצליח להסריח לא רק את הדלפק, אלא את הירקן בעצמו ובכבודו. . וואו. תודה, תודה. תודה. |
|
נילי ונילי |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
נילי ונילי • 10 באוק׳ 2009
יש לי מונולוג שלם להשמיע על אודות "הפואטיקה של הטרייד אוף של האקסהיביציוניזם", או מה שזה לא היה שם בהודעות של המלט ושל princeofdream, הגורו החדש לענייני הכשרת הצקות בזמן סשנים פומביים, אבל האמת היא שהרגע התעוררתי ואני עדיין לא לגמרי מאופסת.
אני בעצמי מאוד נהנית מהריגוש שבלהזדיין בפומבי מול אנשים זרים, אז אגיד לך רק את הדברים הבאים, כאקסהיבציוניסטית אחת לרעותה- תשכחי את מחירי הטרייד אוף. זה בולשיט אחד גדול שנועד להצדיק גסות רוח ובהמיות כלפי נשים משתרללות. כשאת נותנת את הסכמתך לפרטנר ספציפי לסשן אותך במקום פומבי מול עיניים זרות, את נותנת את הסכמתך בדיוק לזה ולא לשום דבר מעבר לכך- פרטנר אחד. ספציפי. מול עיניים זרות. זהו. זה הכל. לא נגיעות, לא השתתפות פעילה, לא הערות, לא חדירה למרחב הפרטי ולא חדירה משום סוג שהוא. חולירות תמיד היו ותמיד יהיו, ותמיד יהיה האהבל שירשה לעצמו להעיר הערות או לחשוב שמותר לו להשתתף. בדיוק בגלל זה אני חושבת שטוב מאוד שפתחת את הפוסט הזה, כי גינוי חברתי חייב להתקיים כדי להבהיר להם שהם חולירות. * ומעבר לזה, בלי שום קשר, ובמאמר מוסגר: אני חושבת שזה הכי משעשע בעולם, למצוא שרשור שבו מגנים אקסהיבציוניסטית כ"מתחסדת". מהמם!! מתה על האתר הזה. מתה. |
|
electro-z |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
electro-z • 10 באוק׳ 2009
נילי ונילי כתב/ה: יש לי מונולוג שלם להשמיע על אודות "הפואטיקה של הטרייד אוף של האקסהיביציוניזם", או מה שזה לא היה שם בהודעות של המלט ושל princeofdream, הגורו החדש לענייני הכשרת הצקות בזמן סשנים פומביים, אבל האמת היא שהרגע התעוררתי ואני עדיין לא לגמרי מאופסת.
אני בעצמי מאוד נהנית מהריגוש שבלהזדיין בפומבי מול אנשים זרים, אז אגיד לך רק את הדברים הבאים, כאקסהיבציוניסטית אחת לרעותה- תשכחי את מחירי הטרייד אוף. זה בולשיט אחד גדול שנועד להצדיק גסות רוח ובהמיות כלפי נשים משתרללות. כשאת נותנת את הסכמתך לפרטנר ספציפי לסשן אותך במקום פומבי מול עיניים זרות, את נותנת את הסכמתך בדיוק לזה ולא לשום דבר מעבר לכך- פרטנר אחד. ספציפי. מול עיניים זרות. זהו. זה הכל. לא נגיעות, לא השתתפות פעילה, לא הערות, לא חדירה למרחב הפרטי ולא חדירה משום סוג שהוא. חולירות תמיד היו ותמיד יהיו, ותמיד יהיה האהבל שירשה לעצמו להעיר הערות או לחשוב שמותר לו להשתתף. בדיוק בגלל זה אני חושבת שטוב מאוד שפתחת את הפוסט הזה, כי גינוי חברתי חייב להתקיים כדי להבהיר להם שהם חולירות. * ומעבר לזה, בלי שום קשר, ובמאמר מוסגר: אני חושבת שזה הכי משעשע בעולם, למצוא שרשור שבו מגנים אקסהיבציוניסטית כ"מתחסדת". מהמם!! מתה על האתר הזה. מתה. תודה על כל מילה |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
נילי, אין כמוך
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 10 באוק׳ 2009
פשוט אין כמוך.
וגם - תודה רבה על ההבנה. |
|
אנימה |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
אנימה • 10 באוק׳ 2009
הזייה כתב/ה: מציעה לך לקרוא שוב את התגובה של huan קצת מעליך
מוסבר שם ממש טוב למה הגישה שלך גרועה, ממש גרועה, לך אישית ובטווח הקצת יותר ארוך לכולנו. אפילו לחרמנים ש"לא שילמו בכניסה כדי לרקוד"...! הגישה שלי היא לא גרועה- היא מציאותית. ואת התגובה הזו קראתי לפחות מאה פעם בשש השנים האחרונות. מכל מיני אנשים שונים. כל פעם מישהו כותב ובצדק שהוא נפגע מהתנהגות כזו, ואז כולם אומרים שזה באמת נורא נורא מעצבן. ו....? חרמנים תמיד יהיו. זו עובדה מוגמרת. והקהילה המבלה לא מצליחה להתמודד מול התופעה הזו בהצלחה רבה. וזה בעיקר כי הקהילה לא ממש מגובשת ולהרבה לא באמת אכפת. |
|
huan |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
huan • 10 באוק׳ 2009
ציטוט: לך וגם להזייה:
ראשית, כפי שאמרת- במידה ווא היה לוקח אחריות... אז אתה דווקא מסכים איתי שהאחריות היא על המסתשן, הרי בעצם, זה מה שאמרתי בכל הנושא הזה, אתה צריך לדעת לקראת מה אתה בא ולהכין את עצמך לזה, לכן גם תמכתי ברעיון ה"שומר-ראש" של זאלופון. מצד שני, הזייה- ברור שאני מאמין לך שאם הקהל היה דואג לעשות את הפיקוח-החברתי ולצאת כנגד התערבות כזו באינטימיות זה היה פועל, אני פשוט אומר שפרקטית, זה לא עומד לקרות ואין סיבה לצפות שזה יקרה. אולי אם פה ושם היו מתחילים בודדים להעיר הערות, זה היה תופס תאוצה, אולי- אבל איך תגרמי לבודדים הללו לעשות זאת? מי שצריך לקחת את האחריות היא הקהילה/הקבוצה/החברה כאשר האדם בתוך אותה קבוצה לוקח אחריות אישית לא רק על עצמו ופעולותיו שלו אלה גם על עיצוב הנורמות החברתיות והקהילה/חברה כמכלול. במצבים מאין אילו כאשר נראה שהקהילה "שוכחת" את האחריות שלה לחבריה, מוטלת אלינו האחריות להזכיר לה אותה ולהשפיע על התנהגותה - בדרך של דוגמא אישית או כל פעולה אחרת. אולי לי ולאחרים פה אין את הכוח להקים "משמרת סשנים" שתחטיף מכות לכל סוטה שנכנס למתחם (כמובן שמדובר רק בדוגמא שכן מדובר בפתרון לא מוסרי ולא מקובל מבחנתי) כן יש לי את הכוח להיות אחד מאותם "בודדים" שישפיעו על השארולא להיות חלק מאותו "רוב" המחכה לבואם של הבודדים. אולי זה יקח זמן ומאמץ. אך בסופו של תהליך לפחות לא נצטרך להמשיך ולסמוך על "בודד" אחד (אותו שומר או דאנגן-0מאסטר) אגדי העומד בפני ההמון ומספיק שיסובב את הגב בכדי ש"ההמון" ימשיך בשלו בקצב הרומבה הישר אל הגיהנום. בסופו של התהליך נוכל שוב להיות אחראים רק על עצמנו ולתת לכתפיים הרחבות של הקולקטיב את האחריות שהקפענו ממנו בלית ברירה. |
|
מדויקת(לא בעסק){+-} |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
מדויקת(לא בעסק){+-} • 10 באוק׳ 2009
נילי ונילי כתב/ה: ומעבר לזה, בלי שום קשר, ובמאמר מוסגר: אני חושבת שזה הכי משעשע בעולם, למצוא שרשור שבו מגנים אקסהיבציוניסטית כ"מתחסדת". מהמם!! מתה על האתר הזה. מתה. מתה על ההגיון שלך מה שאת אומרת הוא שכל מי שמזדיין בפומבי מקבל מייד הגנה אלוהית מחולשת ההתחסדות? |
|
Homelander(שולט) |
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
תראה,
לפני 15 שנים •
10 באוק׳ 2009
Homelander(שולט) • 10 באוק׳ 2009
huan כתב/ה: ציטוט: לך וגם להזייה:
ראשית, כפי שאמרת- במידה ווא היה לוקח אחריות... אז אתה דווקא מסכים איתי שהאחריות היא על המסתשן, הרי בעצם, זה מה שאמרתי בכל הנושא הזה, אתה צריך לדעת לקראת מה אתה בא ולהכין את עצמך לזה, לכן גם תמכתי ברעיון ה"שומר-ראש" של זאלופון. מצד שני, הזייה- ברור שאני מאמין לך שאם הקהל היה דואג לעשות את הפיקוח-החברתי ולצאת כנגד התערבות כזו באינטימיות זה היה פועל, אני פשוט אומר שפרקטית, זה לא עומד לקרות ואין סיבה לצפות שזה יקרה. אולי אם פה ושם היו מתחילים בודדים להעיר הערות, זה היה תופס תאוצה, אולי- אבל איך תגרמי לבודדים הללו לעשות זאת? מי שצריך לקחת את האחריות היא הקהילה/הקבוצה/החברה כאשר האדם בתוך אותה קבוצה לוקח אחריות אישית לא רק על עצמו ופעולותיו שלו אלה גם על עיצוב הנורמות החברתיות והקהילה/חברה כמכלול. במצבים מאין אילו כאשר נראה שהקהילה "שוכחת" את האחריות שלה לחבריה, מוטלת אלינו האחריות להזכיר לה אותה ולהשפיע על התנהגותה - בדרך של דוגמא אישית או כל פעולה אחרת. אולי לי ולאחרים פה אין את הכוח להקים "משמרת סשנים" שתחטיף מכות לכל סוטה שנכנס למתחם (כמובן שמדובר רק בדוגמא שכן מדובר בפתרון לא מוסרי ולא מקובל מבחנתי) כן יש לי את הכוח להיות אחד מאותם "בודדים" שישפיעו על השארולא להיות חלק מאותו "רוב" המחכה לבואם של הבודדים. אולי זה יקח זמן ומאמץ. אך בסופו של תהליך לפחות לא נצטרך להמשיך ולסמוך על "בודד" אחד (אותו שומר או דאנגן-0מאסטר) אגדי העומד בפני ההמון ומספיק שיסובב את הגב בכדי ש"ההמון" ימשיך בשלו בקצב הרומבה הישר אל הגיהנום. בסופו של התהליך נוכל שוב להיות אחראים רק על עצמנו ולתת לכתפיים הרחבות של הקולקטיב את האחריות שהקפענו ממנו בלית ברירה. אם הדיון היה נפתח במטרה לומר משהו בסגנון: שמעו, זה בושה מה שקורה במקומות האלה, כל אדם עם שכל ישר בין שורותינו שייקח את עצמו בידיים ויצא בקול צעקה (כל אחד בצעקתו, העיקר הצעקה), אז הייתי אומר שאני אמנם לא מאמין שזה יקרה או ישפיע בקנה-המידה שבו זה יקרה אם זה באמת יקרה... אבל לפחות ראיתי פה מישהו שפתח נושא והביע קריאה לאסוף את ההמונים ככל שאפשר שיביעו את מחאותיהם כנגד התנהגויות פוגעניות כאלו ואחרות. אבל גם מהנושא עצמו וגם ממה שהכותבת אמרה במהלך הדיון- היא באה בסה"כ להביע תסכול על המקרה (שבצדק תסכל אותה, אין ספק). במצב כזה, נותר רק לומר, טוב- את מביעה תסכול, אבל זה היה צריך להיות לך די צפוי כפי שזה די צפוי פה לרבים בדיון שלא הייתי מנסה לנפנף את דעתם בחתף סטייל נילי-ונילי... או בצקרה, אם זו הייתה קריאה להביע קול צעקה, הייתי מצטרף אליה, אבל מבחינת סימפטיה- כמה שאני מבין ללבם של הנפגעים, זה עדיין לא משהו שמפתיע אותי בצורה כזו שאזדהה עם התחושה. |
|